Tzolkin Blauwe Storm golf 18 november 2021

Lieve jij,

Vandaag is de start van een nieuwe golf in de Tzolkin, de blauwe stormgolf. En dat is ook wel een erg speciale golf voor mij, omdat ik er net in verjaar (op zaterdag 20 november). Dat maakt dat mijn jaardrager dit jaar ‘rode draak toon 3’ is. Het is de energie die in de Tzolkin (dreamspell telling) op die dag trilt. Deze jaardrager* en jaargolf neem ik voor een heel jaar mee (365 dagen) en geeft me zicht op wat mijn ziel dit jaar op de agenda heeft staan: in beweging komen met creatiekracht.

Ik heb me voorgenomen vanaf nu meer content met jullie te delen, en dus ook over de energie van de golven waar we op dat moment in bevinden. Ik zal deze delen op de eerste dag van elke nieuwe golf. Ik overloop telkens de belangrijkste elementen uit een golf, en dat zijn de zonnetekens die op toon 1, 5, 7, 9 en 13 staan.

Een golf wordt steeds genoemd naar het zonneteken dat op toon 1/dag 1 van deze golf/periode staat. Bij de huidige golf staat de blauwe storm op toon 1, en dus ook vandaag is het blauwe storm. Net zoals het sterrebeeld schorpioen (waar de zon nog in staat tot 22/11), is het zonneteken blauwe storm gekoppeld aan de planeet Pluto, schaduwwerk en de onderwereld. De kleur blauw is ook net zoals schorpioen gekoppeld aan het element water, en water gaat nog dieper dan de grond. In deze periode gaat het erover de onderste steen boven te halen. Alles wat ‘echt’ is dat blijft bestaan, en al de rest gaat in transformatie. Wetende dat er morgen ook nog een intense eclips is, dan kan dit qua energie zeker tellen.

Tzolkin Blauwe Storm golf

De blauwe storm staat voor transformatie, instant verandering, die niet rustig of geleidelijk aan verloopt. Het is een heftige kracht die je optilt van de grond en je meeneemt in haar stroom. Met een schok schudt hij je wakker uit een diepe trance van vergeetachtigheid en schroeit de laatste resterende brokjes illusies weg.

Welke transformatie dringt zich op in je leven? Welke totale vernieuwing blijkt noodzakelijk? Kies de komende 13 dagen ervoor te transformeren wat al lang getransformeerd had moeten zijn. Stel niet langer uit. Gebruik de onrust die je voelt om jezelf op een hoger niveau te brengen. Laat zware en negatieve energie los en zoek een verbeterde balans. De blauwe storm is de feniks die zich eindeloos in het vuur vernieuwt en uit zijn as herrijst. Steeds weer komt hij tijdens zijn leven tot wedergeboortes. Vertrouw op het leven en geef je over aan het transformatieproces, dat zich ook op lichamelijk gebied manifesteert. Het is normaal dat je tijdens het proces emotionele en fysieke disbalansen en herstructureringen ervaart.

Op toon 5 van deze golf staat de blauwe nacht, wat staat voor uniekheid, droomtalent, stilte en zelfbewustzijn. De storm kan best heftig zijn, dus zie dat je er zelf voor kiest om je af en toe terug te trekken. Jij staat aan het stuur van jouw schip, en deze 13-daagse periode is het belangrijk dat je eigen leiderschap opneemt omtrent rust en stilte voor jezelf.

Toon 7 is de richtingaanwijzer van de golf, die weergeeft of je goed bezig bent of niet. Op toon 7 van de golf staat de rode slang, wat staat voor passie, levenskracht, instinct en lichaamswijsheid. Ga dus ten rade bij je lichaam. Voelt het goed, dan zit je op de juiste weg. Voelt het niet goed, laat dan je oude slangehuid los, en laat situaties of mensen gaan die je levenskracht beperken.

Toon 9 van deze golf is de blauwe hand. Toon 9 is de toon van meesterschap en hetgene wat je groter hebt te maken en uit te breiden. Het geeft ook aan waar je intentie op gericht dient te zijn. En deze 13-daagse periode is dat openheid, flow, heling, weten en be-grijpen (blauwe hand). Zet je intentie om te helen wat nog geheeld moet worden. Volg de flow van het leven, zet je niet vast, en durf te spreken wat gezegd moet worden.

Toon 13 is naast toon 1 een erg belangrijk element van een golf. In deze golf staat de blauwe aap op toon 13; spontaniteit, humor, authenticiteit en transparantie. Dit magische en goddelijke kind prikt vanuit oprechtheid en onschuld door de schone schijn en de luchtballonnen van het leven heen. Als er iets gebeurt, zowel positief als negatief, reageert hij oprecht en transparant vanuit zijn emotie van dat moment. Het is een goede periode om stil te staan bij welke maskers jou nog belemmeren om transparant en je pure zelf te zijn? Durf je vrij en onbevangen door je leven te dansen? Of vermijd je het liever om jouw waarheid te spreken? Als je openhartig, onschuldig en eenvoudig bent, biedt jou dat in wezen de grootst mogelijke bescherming die er is. Dan word je transparant, en wel in die mate dat de scherpe stenen en pijlen van de wereld dwars door je heen kunnen komen, zonder verpersoonlijkt te worden in gekwetste gevoelens, wonden en zware reacties. Doorheen je natuurlijke onschuld kan je gebruikt worden als een leeg vat, waardoor de goddelijke wil en wijsheid zich kan openbaren. Hetgeen wat je doet of zegt, kan dan in eerste instantie disharmonisch en tegendraads lijken te zijn, maar heeft op langere termijn een harmoniserend effect.

In zijn essentie is de blauwe aap een kosmische wekker. Het is een energie die wakker maakt. Hij kan plots voorbijkomen en je uit je evenwicht duwen met als cadeau een nieuw perspectief. Misschien heb je al die tijd wel, zonder dat je het wist, ondersteboven aan een boom gehangen?! De blauwe aap helpt je de kosmische grap van de illusies in onze 3-dimensionele werkelijkheid te vatten, en terug contact te maken met de magie van spirit.

 

Ook humor is typisch blauwe aap. Humor is het ventiel dat de druk lost, ontspant, heelt en je helpt te lachen en te dansen met de illusies. En wie weet brengt een schijnbare tegenslag je wel een grote opportuniteit die anders nooit op je pad kon gekomen zijn. Heb vertrouwen dat het leven een sprookje is… en sprookjes lopen altijd goed af.

Het gaat er evenwel zeker niet om om een vrolijk masker op te zetten en je gevoelens te verbergen. Maar het gaat er wel om bewust te kiezen gevoelsmatig contact te maken met de zelfrelativerings- en humorfrequentie. Je laat dan als het ware terug kleur en beweging komen in het starre zwart/wit beeld dat je voor ogen had. Je kiest er dan bewust voor met een andere bril naar de situatie te kijken.

Dus samenvattend voor deze periode: transformatie, authenticiteit en zelfrelativering … Enjoy the ride!

 

*PS. Wil je ook weten wat jouw jaardrager is en wat dit jaar voor jou in petto heeft? Boek dan een jaarreading bij Groeidala.

 

Veel liefs,

Sofie

© Sofie Laureyssens van Groeidala.be

VOLG EEN WORKSHOP BIJ GROEIDALA

Tzolkin Oefendag

30/09/2023

€110