Tzolkin Rode Slang golf 14 december 2021

Lieve jij,

Vandaag 14 december 2021 start de rode slang golf, dus het is weer tijd voor een nieuwe energie update. We zijn aangekomen in het blauwe kasteel in de Tzolkin. En dat blauwe kasteel staat voor transformatie! De komende tijd belooft dus pittig te worden. Nog pittiger dan het nu al was ūüėČ

Hebben jullie ook de afgelopen week als zo intens ervaren? Het feit dat de vorige golf, de gele mens golf, mijn geboortegolf is, zal er voor mij zeker voor iets tussen zitten. Maar ook in de Westerse astrologie is het de conjunctie van Venus en Pluto in Steenbok die verklaart waarom het zo intens is. En ook Mars in Schorpioen draagt zijn steentje bij in dit proces. Venus gaat retrograde op 19 dec terwijl ze op visite is bij de heer van de onderwereld Pluto. Dit alles heeft te maken met het herwaarderen van wat belangrijk is, en het bovenhalen van bagger inzake de overheid en corrupte maatschappelijke structuren. Pfieuw! Venus gaat tot begin maart 3 keer heen en weer over Pluto, dus het zal een stapsgewijs transformatieproces zijn.

Tzolkin Blauwe Storm golf

De start van het blauwe kasteel

Terug over de Tzolkin dan en het blauwe kasteel dat nu start… Voor wie het nog niet weet; een kasteel is een opeenvolging van vier golven, en heeft steeds eerst een rode golf, dan een witte golf, dan een blauwe en dan een gele golf. De rode slang golf is de eerste golf van het blauwe kasteel. Vier golven als intense periode, dat betekent dus dat we de komende 52 dagen, tot 3 februari 2022 nog in het blauwe kasteel zitten. Deze periode kenmerkt zich door veel opeenvolgende poortdagen, de 20 kerndagen en dan weer 10 poortdagen.

 

Tijdens poortdagen zijn de sluiers dunner

De poortdagen (Galactische Activerings Poorten) worden aangegeven door de groene vakjes in de Tzolkin (of soms ook de zwarte afhankelijke van welke afbeelding je hebt). De poortdagen zijn het weefsel of het DNA van de Tzolkin. GAP-dagen zijn dagen waarop de sluiers tussen de kosmos en de aarde dunner zijn. Je bent dan sterker verbonden met de Hunab K’u, het hart van de Melkweg, de bron, die elke dag pulserende energie op ons afstuurt. Op poortdagen kun je gevoeliger zijn door de verhoogde energie√ęn en meer dingen voelen, horen of zien.

Het kan ook gebeuren dat de schaduwkant van de dagenergie juist veel meer naar boven komt. Dit bied je de mogelijkheid om schaduwdelen van jezelf te accepteren en te transformeren. Het zijn dagen waarop je sneller ge√Įrriteerd kan worden, extra gevoelig kan zijn, en waarop slapeloze nachten kunnen voorvallen. Hoofdpijn, en hoge of lage energie-ervaringen in je lichaam voelen is normaal op deze dagen. Zelfs computers kunnen het lastig hebben en meer crashen.

De rode slang golf telt maar liefst 10 van die poortdagen. De eerste GAP dag valt morgen op 15 dec. Daarna volgen er nog 9 en de laatste van de reeks poortdagen valt op 24 dec. Op 25 dec volgt dan een hoogtepunt in het vierkant tussen Uranus (de vernieuwing) en Saturnus (vader staat). Erg benieuwd wat deze pittige combinatie ons concreet gaat brengen. Na 25 dec gaat dit vierkant tussen Uranus en Saturnus, dat er sinds maart 2020 is (en dus sinds het begin van de crisis), stilletjes aan minder worden, tot het in sept 2022 weer even een comeback doet. Qua lange termijnperspectief, zijn we dus wellicht helaas nog niet direct uit deze crisis.

Passie, levenskracht, instinct en lichaamswijsheid

Op korte termijn, door alle poortdagen, kunnen we rode slang golf minstens ‚Äėintens‚Äô noemen. Het is een goed moment om jezelf af te vragen of de dingen die je doet je werkelijk energie brengen. De kernwoorden van de rode slang zijn passie, levenskracht, instinct en lichaamswijsheid. In de lichte zijde staat de rode slang voor oude patronen en gewoonten doorbreken. Het afwerpen van je oude huid en wat niet meer goed voelt. Het is de bedoeling voor levenskracht verhogende bezigheden en je passie te kiezen. Je mag genieten van seksualiteit en kundalini energie opwekken. De belangrijkste boodschap van de rode slang is te luisteren naar de wijsheid van je lichaam en je instinct te volgen.¬†

In de schaduwzijde staat de rode slang voor je levenskracht te beperken door het opbouwen van gewoontes, routines en uiterlijke schijn. Je onderdrukt dan mogelijk je eigen vervelende gevoelens en projecteert ze op de buitenwereld. Je wisselt tussen extremen en ervaart dramatische emoties. Ook niet luisteren naar je lichaam en instinct is een belangrijke schaduw van de rode slang. 

De slang bezit immers het vermogen om via zijn lichaam en instinct te overleven. Het lichaam luistert naar ritmes die de geest niet eens kan waarnemen. Het lichaam bevat een eigen wijsheid die los staat van het denken en die precies in staat is het juiste te doen. Instincten garanderen onze overleving, en leiden ons ertoe onze bloedlijn voort te zetten. Hoe voel je je in je lichaam? Krijgt je lichaam de liefde die het verdient? Ons lichaam is onze enige echte thuis voor dit leven, de eerste omgeving van onze ziel en dit ongelooflijk sensueel mechanisme verdient zorg en aandacht.

Als je de neiging hebt niet goed naar je lichaam te luisteren, of als je momenteel hard moet werken en in een zware periode zit, dan kan het wel eens zijn dat je ziek wordt in deze golf. Stel jezelf dan zeker de vraag: ‚ÄúAan welk verlangen geef ik momenteel geen gehoor? Volg ik mij passies?‚ÄĚ Laat je zonder terughouding leiden door je instinct en maak van je eigen onvervulde verlangens bewust. Het is belangrijk dat je jezelf regelmatig ‚Äėververst‚Äô en je van je oude huid ontdoet. Zorg daarbij voor het bewust doorbreken van je oude gewoontes en patronen. Gebruik je lichaam om te voelen welke activiteiten en situaties goed voor je zijn en welke niet. Alles waar je energie van krijgt is goed voor je.

Soms kan je echter ook doorslaan in je passies. Daar heb ik persoonlijk wel eens last van, met de rode slang toon 9 als mijn occulte partner. Het is een valkuil waar ik keer op keer kan invallen. Ik kan dan zo gepassioneerd bezig zijn, dat ik de zorg voor mijn lichaam vergeet. En dan bijt de slang in zijn eigen staart.

Toon 5 van deze golf is de rode maan. Neem dus je eigen leiderschap op omtrent je zelfvertrouwen. Een schouderklopje af en toe is zeker op zijn plaats. De rode maan vraagt je ook om goed alert te zijn op wat je voelt, en daar actie over op te nemen. In die zin sluit dat heel mooi aan bij de lichaamswijsheid van de rode slang.

Op toon 7 staat de blauwe aap. Humor, authenticiteit en speelsheid zijn key. In zo’n intense periode kan de valkuil zijn alles veel te serieus te nemen. Verken wat je waarlijk plezier geeft. Speel, dans, teken, kleur en zing! Doe eens een dansje in je woonkamer, zet een feesthoed op en kijk al lachend in de spiegel. Onthoud dat je sterkste emoties en de dingen die je het hardste raken, de meest effectieve richtingaanwijzers zijn om je uiteindelijk naar meer eenheid en evenwicht te brengen. De blauwe aap moedigt je aan om je gekwetste kindsdelen naar boven te brengen voor heling en integratie. Herken de goddelijke perfectie in de geschenken die je gegeven worden, en zie de humor in alles wat er in je leven gebeurt.

Op toon 9 van deze golf staat de rode hemelwandelaar. Deze vraagt je om moedig te zijn en om te keren als je beseft dat je al lang een foute weg aan het wandelen bent. Zie het le¬≠ven als √©√©n grote ontdekkingsreis en kom los van je angst voor het onbekende. The universe has your back. Als je je intu√Įtie volgt dan kom je waar je moet zijn. Blijf niet langer hangen in situaties die niet goed voor je zijn.

Het doel van deze golf is om thuis te komen in moeiteloosheid, rode aarde op toon 13. ‚ÄėEasier said than done‚Äô vaak wel, want onze mind maakt ons vaak wijs dat het moeilijk moet gaan. De boodschap van de rode aarde is echter ook je gevoel te betrekken. Wat voelt als een noodzakelijke stap om nu te zetten? Moeiteloos betekent niet per se dat het gemakkelijk moet gaan. Maar wel moeiteloos, in de zin als ‚Äėgecentreerd vanuit je wezen‚Äô, vanuit je kern. Als je bijvoorbeeld voelt dat de tijd rijp is dat je eindelijk de confrontatie wilt aangaan met iemand, is dit niet per se gemakkelijk, maar wel wat je vanuit je centrum dat je voelt dat je nu te doen hebt.¬†

De rode aarde staat met zijn kracht volledig in het hier-en-nu. In het hier-nu ontvouwt alles zich als vanzelf, zonder moeite. Synchroniciteit is d√© sleutel voor de rode aarde. Vertrouw op de magie van deze schijnbaar ‚Äėtoevalligheden‚Äô die mysterieus gerelateerd zijn aan elkaar, ook al lijkt dit onmogelijk. Positieve synchroniciteit is immers veel meer dan een gelukkig toeval. Het is het gevolg van verbonden te zijn met heel het universum. Het is het bewijs dat alles deel is van een verenigd, geconnecteerd geheel. Je persoonlijke gidsen gebruiken deze momenten om je boodschappen te geven en je te bekrachtigen op je pad.

Toch kunnen synchroniciteiten ook negatief zijn. Zoals tegenslagen die zich herhalen. Bezin je in dat geval over welk stuk in je ontwikkeling je mogelijks niet opneemt. Je gidsen en je Hoger Zelf dwingen je om actie te ondernemen. Besef dat deze roep tot actie steeds sterker en sterker zal worden, tot je er niet meer omheen kan. Jouw ware zelf kent de perfecte timing en het juiste patroon van jouw ontwikkeling, en leidt je de weg. Word je bewust dat je in wezen niet afgescheiden bent van je omgeving. Je leeft in een levende omgeving die interageert en reageert op jouw bewustzijn en perceptie. Hoe jij naar het leven kijkt, bepaalt welke informatie jij ontvangt.

De planeet die bij de rode aarde hoort is Uranus. En Uranus kan best intens zijn en heel plots uit de hoek komen. Het is de revolutionair bij uitstek die risico’s niet uit de weg gaat, en het soms radicaal over een andere boeg wilt gooien.

So, expect the unexpected!

Veel liefs,

Sofie

 

© Sofie Laureyssens van Groeidala.be

Wil je graag op de hoogte gehouden worden?

Om de 13 dagen, op de eerste dag van elke golf in de Tzolkin, stuurt Groeidala een nieuwsbrief met onder andere uitleg over de nieuwe golf.

Wil je graag meer weten over de Tzolkin en je verdiepen in je levenspad?

Schrijf je in voor de Tzolkin workshop deel 1 op 18 en 19 maart 2023. Klik op de knop om meer te weten te komen over de inhoud van de Tzolkin workshop deel 1.

groeidala-tzolkin-workshops-deel-1
Groeidala 20 Zonnetekens galaxy Tzolkin

Videocursus de betekenis van de zonnetekens in de Tzolkin

Je kent de Tzolkin al en je vindt het super interessant op onderzoek te gaan naar de betekenis ervan in je leven en linken te leggen. De korte samenvattingen van de zonnetekens zeggen al wel iets, maar je voelt dat er meer is. Je voelt dat de zonnetekens nog een hele diepgang hebben die je nog niet zo goed kan vatten. Het is net deze diepere dimensie in de betekenis van de zonnetekens die je graag wilt ontdekken.

Tijdens deze videocursus van 2u30 min licht ik de 20 zonnetekens uit de Tzolkin in detail toe:

  • hun kwaliteiten en schaduwzijden;
  • hoe ze zich typisch kenmerken;
  • en hoe dat zich uit in het dagelijks leven.

Videocursus de betekenis van de zonnetekens in de Tzolkin

Je kent de Tzolkin al en je vindt het super interessant op onderzoek te gaan naar de betekenis ervan in je leven en linken te leggen. De korte samenvattingen van de zonnetekens zeggen al wel iets, maar je voelt dat er meer is. Je voelt dat de zonnetekens nog een hele diepgang hebben die je nog niet zo goed kan vatten. Het is net deze diepere dimensie in de betekenis van de zonnetekens die je graag wilt ontdekken.

Tijdens deze videocursus van 2u30 min licht ik de 20 zonnetekens uit de Tzolkin in detail toe:

  • hun kwaliteiten en schaduwzijden;
  • hoe ze zich typisch kenmerken;
  • en hoe dat zich uit in het dagelijks leven.

VOLG EEN WORKSHOP BIJ GROEIDALA

Tzolkin Oefendag

30/09/2023

‚ā¨110