Tzolkin Blauwe Aap golf 9 januari 2022

DE SPEELSHEID EN HUMOR VAN DE BLAUWE AAP

Witte Spiegel golf Tzolkin

Lieve jij,

 

Vandaag 9 januari 2022 start de blauwe aap golf in de Tzolkin.

We situeren ons momenteel helemaal in het midden, in het hart van de Tzolkin kalender. Vandaag op blauwe aap toon 1 is het een ‘brondag’, en ook gisteren op witte hond toon 13 was het een brondag. Deze 2 dagen maken rechtstreeks verbinding met de Universele Bron, de Hunab K’u.

Deze twee bronenergieën beleven en integreren is waar heel de schepping om draait: thuiskomen in zelfliefde en onbevangen door het leven gaan als een speels kind.

TERUGBLIK OP DE AFGELOPEN 13 DAGEN MET ALS DOEL ZELFLIEFDE

 

Hoe heb jij de vorige 13-daagse periode ervaren?

Met de witte spiegel als thema en als doel de witte hond was het de bedoeling doorheen de spiegels te kijken die anderen je voorhielden, en je opnieuw te connecteren met jezelf, je clan, je roedel, je familie.

En zeker met de ongoing pluto venus conjunctie kan het zijn dat er diepe, oude en onbewuste stukken omtrent relaties kwamen bovendrijven. Stukken klaar om gezien, geheeld en getransformeerd te worden, in alle zachtheid en (zelf)liefde.

Witte Spiegel golf Tzolkin

DE CENTRUMDAGEN ALS RUGGENGRAAT VAN DE TZOLKIN

 

Sinds 30 dec 2021, op rode draak toon 4, bevinden we ons ook in de ruggengraat van de Tzolkin. Dit zijn de kern- of centrumdagen en deze worden aangeven door de blauwe balk in het midden van de Tzolkin. De enige manier om de centrumdagen te omschrijven, is met het woord ‘intens’. In relatie tot de middenbalk is de linkerkant van de Tzolkin het verleden en de rechterkant vertegenwoordigt de toekomst. Deze dagen leren je hoe in het heden te leven. Het kan erg confronterend zijn omdat je niet kunt vluchten voor jezelf.

De kans is groot dat je de weerstand, voor de toekomstige energieën, die onmiddellijk na deze 20-dagen cyclus komen, eerst uit de weg moet ruimen. Dingen waarvan je dacht dat je ze begrepen had, kunnen toch weer heroverwogen moeten worden. Indien je weerstand biedt om hier en nu aanwezig te zijn, zal je uitdagingen ervaren. Als je daarentegen met de stroom mee kan gaan, zal je je persoonlijk proces versnellen.

In deze 20-daagse periode die nog tot en met 18 januari duurt, is de energie van het getal 7 goed voelbaar. De middenkolom is immers de 7e kolom van de Tzolkin. Deze periode helpt je om je te verbinden met je hoger zelf en tot je kern te komen.

DE SPEELSHEID EN HUMOR VAN DE BLAUWE AAP

 

Toon 1 van deze golf is de blauwe aap. De blauwe aap is het humoristische speelse kind dat onbevangen en open is. Hij is ook de lachende clown en de hofnar naast de troon van de koning.

Net zoals een opgewekt kind gaat hij volledig op in het huidige moment, en plotsklaps kan zijn interesse weer gewekt wordt door iets anders. Hij is van nature vrolijk, vol energie en geniet van elke minuut. Hij houdt ervan toneeltjes op te voeren en vindt het fijn in het centrum van de aandacht te staan.

De planeet die bij de blauwe aap hoort is Venus. In deze periode van de blauwe aap is het dan ook goed om vele creatieve uitlaatkleppen te hebben.

AUTHENTICITEIT EN TRANSPARANTIE

 

Verder is authenticiteit is één van de kernwoorden van de blauwe aap. Hij prikt vanuit oprechtheid en onschuld door de schone schijn en de luchtballonnen van het leven heen. Als er iets gebeurt, zowel positief als negatief, reageert de aap oprecht en transparant vanuit zijn emotie van dat moment.

Deze 13-daagse periode is het dan ook goed om jezelf af te vragen: “Welke maskers belemmeren me nog om transparant en mijn pure zelf te zijn? Durf ik vrij en onbevangen door mijn leven te dansen? Of vermijd ik het om mijn waarheid te spreken?” Weet dat als je openhartig en eenvoudig bent, dat dat jou in wezen de grootst mogelijke bescherming biedt die er is. Dan word je namelijk transparant, en wel in die mate dat de scherpe pijlen van de wereld dwars door je heen kunnen komen, zonder verpersoonlijkt te worden in gekwetste gevoelens, wonden en zware reacties.

Doorheen je natuurlijke onschuld kan je gebruikt worden als een leeg vat, waardoor de goddelijke wil en wijsheid zich kan openbaren. Hetgeen wat je doet of zegt, kan dan in eerste instantie disharmonisch en tegendraads lijken te zijn, maar heeft op langere termijn een harmoniserend effect.

MASKERS LOSLATEN

Laat je maskers los en openbaar je werkelijke zijn in de wereld. Als je oprecht bent, surf je mee op de wil en de synchroniteit van het universum. Datgene wat wil openbaard worden aan jou en anderen zal zich laten zien op het juiste moment. Dat is de kracht en de magie van het nu.

Laat de angst om jezelf te zijn los. Wat kan er gebeuren met door ervaringen te gaan? De levensflow die je ervaart als je werkelijk in contact bent met je ware zelf is enorm. Geen beperkingen en afgescheidenheid meer. Dan ben je waarachtig het cadeau voor je omgeving dat je bedoeld bent te zijn. Dan ben je hier op aarde een persoonlijke expressie van je ziel, je authentieke IK BEN.

HUMOR ALS SLEUTEL

 

In zijn essentie is de blauwe aap een kosmische wekker. Het is een energie die wakker maakt. Hij kan plots voorbijkomen en je uit je evenwicht duwen, met als cadeau een nieuw perspectief. Misschien heb je al die tijd wel, zonder dat je het wist, ondersteboven aan een boom gehangen?! 🙂 De blauwe aap helpt je de kosmische grap van de illusies in onze 3-dimensionele werkelijkheid te vatten, en terug contact te maken met de magie van de spirit.

Humor is daarbij een belangrijke sleutel. Humor is het ventiel dat de druk lost, ontspant, heelt en je helpt te lachen en te dansen met de illusies. Maak dus veel plezier en lach van harte de komende 13-dagen. En wie weet brengt een schijnbare tegenslag je wel een grote opportuniteit die anders nooit op je pad kon gekomen zijn.

Het is nochtans ook niet de bedoeling een vrolijk masker op te zetten en je gevoelens te verbergen. Maar het gaat er wel om bewust te kiezen gevoelsmatig contact te maken met de zelfrelativerings- en humorfrequentie. Je laat dan als het ware terug kleur en beweging komen in het starre zwart/wit beeld dat je voor ogen had. Je kiest er dan voor met een andere bril naar de situatie te kijken.

 

STERKE EMOTIES ALS RICHTINGAANWIJZER OP JE PAD NAAR HEELHEID

 

In zijn schaduw neemt de blauwe aap het leven en zijn IK te serieus. Hij kan dan te depressief zijn om nog te kunnen genieten.

Onthoud dat je sterkste emoties en de dingen die je het hardste raken, de meest effectieve richtingaanwijzers zijn om je uiteindelijk naar meer eenheid en evenwicht te brengen. Misschien heb je in je kindertijd veel pijn ervaren, heb je bepaalde ontwikkelingsstadia niet kunnen volbrengen, en werd je gevoeligheid niet ondersteund door je ouders en je omgeving. Om je te beschermen heb je je mogelijks teruggetrokken, je zelfexpressie en creativiteit onderdrukt of een fantasiewereld opgezocht.

De blauwe aap moedigt je aan om je gekwetste kindsdelen naar boven te brengen voor heling en integratie. Je kan dit doen door je bewust te worden van je emotionele reacties en je gevoelens te uiten alvorens je verstrik geraakt in een emotioneel web.

DE BLAUWE ADELAAR OP TOON 5

 

De blauwe adelaar nodigt je de komende periode uit om de dingen te bekijken vanuit het grotere geheel. De blauwe adelaar is ambitieus en wilt in de wereld iets van betekenis achterlaten. Zijn obsessie voor dienstbaarheid kan enorm zijn.

Hij resoneert met de planeet Jupiter die de dingen vaak erg groots aanpakt. De blauwe adelaar heeft de neiging anderen te willen redden en zich leeg te geven. Hij moet leren eerst goed voor zichzelf te zorgen en leren dat zijn glas eerst volledig gevuld moet zijn, alvorens hij aan anderen kan geven. Immers, zoals een cola met 7 rietjes zijn, zorgt ervoor dat er snel weinig van je energie overblijft. De blauwe adelaar moet “nee” leren te zeggen, en zijn eigen behoeftes op de eerste plaats te zetten.

De grootste uitdaging van de blauwe adelaar ligt erin tot innerlijk evenwicht te komen tussen het deel in hem dat dienstbaar is aan de mensheid, en het in hem deel dat rust en plezier nodig heeft om zich weer op te laden. Hier heb je in deze 13-daagse periode eigen leiderschap in op te nemen.

RODE AARDE OP TOON 7, AFGESTEMD OP MOEITELOOSHEID

 

De rode aarde geeft je daarbij aanwijzingen hoe dat te doen… Moeiteloosheid en innerlijke gecentreerdheid leiden je de weg. Welke dingen gaan vanzelf? De rode aarde staat met zijn kracht volledig in het hier-en-nu. In het hier-nu ontvouwt alles zich als vanzelf, zonder moeite. Synchroniciteit is dé sleutel voor de rode aarde. Vertrouw op de magie van deze schijnbaar ‘toevalligheden’ die mysterieus gerelateerd zijn aan elkaar, ook al zou dit normaal onmogelijk lijken. Synchroniciteit is immers veel meer dan een gelukkig toeval. Het is het gevolg van verbonden te zijn met heel het universum.

Als hij in zijn kracht staat weet de rode aarde goed zijn eigen koers te bepalen. De grond onder zijn voeten is voortdurend in beweging. Aangezien de rode aarde resoneert met Uranus geeft dit vaak onverwachte bruuske veranderingen in het leven.

Laat vaststaande plannen los, en wees deze golf vloeiend en veranderlijk waar nodig.

BLAUWE STORM OP TOON 9, UITBREIDEN VAN TRANSFORMATIE

 

De blauwe storm op toon 9 vraagt je om je intentie te zetten op transformatie. Welk deel in je leven vraagt om een shift? Toon 9 staat voor uitbreiden, intentie en meesterschap. Weet dat in deze golf de potentie aanwezig is om tot meesterschap in transformatie te komen. Zet je intentie hierop en breng onrust om te zuiveren.

Volhardendheid is hier de boodschap, om te zorgen dat wat je eenmaal bent begonnen, ook daadwerkelijk wordt afgemaakt. De oplossing ligt erin niet vast te hangen aan oude gewoontes of vast te plakken aan situaties die reeds lang getransformeerd zouden moeten én kunnen zijn. Pas als je je verzet en je afschermt ontstaat er pijn. En hoe sterker de weerstand, hoe groter het deel dat gaat sterven. Zodra je je overgeeft aan de transformatie, ontstaat er weer ruimte.

Weet dat hetgeen wat echt bij je hoort, je nooit kan verliezen.

BLAUWE NACHT OP TOON 13, THUISKOMEN IN ZELFBEWUSTZIJN EN STILTE

 

Het doel van deze golf is de blauwe nacht op toon 13. Zorg er dus voor dat je genoeg tijd met jezelf kan doorbrengen, in alle rust en stilte. Me, myself, and I. De blauwe nacht staat Blauwe Nacht staat voor het lichaam waarin je woont en ook je woonhuis.

Voel je je thuis in en met jezelf? Voel je je thuis in je huis? Ga op pelgrimstocht diep naar binnen, naar de tempel van je ware zelf, om de geschenken te vergaren die daar op je wachten. Durf naar binnen te gaan. Slaap als je moe bent, en volg de drang om je af en toe helemaal in stilte en rust terug te trekken. Daar kan je creëren vanuit een grote innerlijke rijkdom aan dromen, fantasieën en visioenen. Bouw een emotioneel nest waar je veilig naar kan terugkeren.

Ontwikkel zelfbewustzijn en ga op zoek naar uitingsvormen voor je uniekheid. Het is de bedoeling dat je eigen unieke mogelijkheden tot ontwikkeling brengt en uitdraagt naar de wereld. Je mag feilloos op je innerlijke stem vertrouwen en haar blindelings volgen, vooral in die situaties waarbij je voor een betere wereld wilt zorgen doormiddel van jouw unieke talenten. Vertrouw je niet op je eigen innerlijke stem, dan loop je de kans verantwoordelijkheden op je te nemen die eigenlijk niet bij je horen.

Opruimen en weggooien van overbodige spullen kan ruimte creëren, zowel in je huis als in je geest. Mentaal kan het moeilijk voor je zijn, deze 13-daagse periode, te accepteren dat anderen andere ideeën hebben. Hoed je voor mentale starheid en probeer een worsteling met anderen te vermijden zodat ‘kracht’ geen ‘macht’ wordt.

EER HET KIND IN JEZELF

 

De blauwe aap en deze 13-daagse periode brengt je in contact met het kind in jezelf. Ieder van ons is een kind dat gedragen wordt door Moeder Aarde. Doorheen onze incarnaties worden we telkens opnieuw herboren. Kinderen zijn het sterkst verbonden met hun goddelijkheid en puurheid, totdat ze patronen aangeleerd krijgen van afgescheidenheid. Laat liefdevol het onbevangen kind in jezelf, dat er altijd zal zijn, herboren worden. Wees weer het speelse kind dat aandacht geeft aan niets anders dan de prachtige kleuren van een regenboog. Spring haasje-over over de hindernissen in je leven. Herken de goddelijke perfectie in de geschenken die je gegeven worden, en zie de humor in alles wat er in je leven gebeurt.

Life is a miracle,

You are magical.

 

Veel liefs,

Sofie

 

© Sofie Laureyssens van groeidala.be

Wil je graag op de hoogte gehouden worden?

Om de 13 dagen, op de eerste dag van elke golf in de Tzolkin, stuurt Groeidala een nieuwsbrief met onder andere uitleg over de nieuwe golf.

Wil je graag meer weten over de Tzolkin en je verdiepen in je levenspad?

Schrijf je in voor de Tzolkin workshop deel 1 op 18 en 19 maart 2023. Klik op de knop om meer te weten te komen over de inhoud van de Tzolkin workshop deel 1.

groeidala-tzolkin-workshops-deel-1
Groeidala 20 Zonnetekens galaxy Tzolkin

Videocursus de betekenis van de zonnetekens in de Tzolkin

Je kent de Tzolkin al en je vindt het super interessant op onderzoek te gaan naar de betekenis ervan in je leven en linken te leggen. De korte samenvattingen van de zonnetekens zeggen al wel iets, maar je voelt dat er meer is. Je voelt dat de zonnetekens nog een hele diepgang hebben die je nog niet zo goed kan vatten. Het is net deze diepere dimensie in de betekenis van de zonnetekens die je graag wilt ontdekken.

Tijdens deze videocursus van 2u30 min licht ik de 20 zonnetekens uit de Tzolkin in detail toe:

  • hun kwaliteiten en schaduwzijden;
  • hoe ze zich typisch kenmerken;
  • en hoe dat zich uit in het dagelijks leven.

Videocursus de betekenis van de zonnetekens in de Tzolkin

Je kent de Tzolkin al en je vindt het super interessant op onderzoek te gaan naar de betekenis ervan in je leven en linken te leggen. De korte samenvattingen van de zonnetekens zeggen al wel iets, maar je voelt dat er meer is. Je voelt dat de zonnetekens nog een hele diepgang hebben die je nog niet zo goed kan vatten. Het is net deze diepere dimensie in de betekenis van de zonnetekens die je graag wilt ontdekken.

Tijdens deze videocursus van 2u30 min licht ik de 20 zonnetekens uit de Tzolkin in detail toe:

  • hun kwaliteiten en schaduwzijden;
  • hoe ze zich typisch kenmerken;
  • en hoe dat zich uit in het dagelijks leven.

VOLG EEN WORKSHOP BIJ GROEIDALA

Tzolkin Oefendag

30/09/2023

€110