Tzolkin Rode Aarde golf 4 februari 2022

HET KAN EEN MAGISCHE TIJD WORDEN VOL MET SYNCHRONICITEITEN

Witte Spiegel golf Tzolkin

Lieve jij

Het is vandaag 4 februari 2022 en in de Tzolkin dreamspell telling is het vandaag Rode Aarde toon 1. De rode aarde golf is dus gestart en dat betekent dat het de komende 13-dagen een magische tijd kan worden vol synchroniciteiten.

De planeet die bij de rode aarde hoort is Uranus. Deze staat voor het hogere weten, het herbekijken van het bestaande, om het te vernieuwen en te verbeteren, om zo ook de toekomst te kunnen doorstaan. Met de Zon conjunct Saturnus in Waterman, wordt de overheid momenteel in het licht van verbetering en vernieuwing gezet. Ook de collectieve drang naar vrijheid wordt nog eens extra getriggerd.

Het blauwe kasteel van transformatie is eindelijk achter de rug. Dat betekent dat het de komende tijd iets minder intens zal zijn, en daar ben ik eerlijk gezegd wel blij om. Want ik vond het persoonlijk een erg pittige tijd. Ik heb de Venus retrograde in Steenbok conjunct de asteroïde Vesta intens gevoeld, waarbij ik erg werd uitgenodigd mijn eigen waarden (en eigenwaarde) in vraag te stellen en me te heraligneren met mijn innerlijk vuur en passie.

De genoemde planeet- en asteroïdeposities sluiten mooi aan bij de gele zaad golf van waaruit we komen, die thuiskwam op toon 13 in de gele krijger (wat ook mijn eigen zonneteken is die gele krijger). Zoals ik de vorige keer schreef is de grote valkuil van de gele krijger angst voor afwijzing. En dit kan zowel de angst zijn om zelf afgewezen te worden als de angst om nee te zeggen tegen anderen en dus anderen af te wijzen. Ik gaf jullie als tip mee jezelf de vraag te stellen bij een professioneel of vriendschappelijk aanbod: ‘Zou ik hier nu zelf voor kiezen? En zonder dat persoon X of Y met mij gepraat had, wat zou ik dan doen? Zou ik uit mezelf kiezen voor dit aanbod?’. En ik moet zeggen dat ik me de afgelopen golf zelf ontzettend laten inspireren heb door deze vragen. Ik ben zo geneigd mee te gaan in wat anderen van mij verlangen, omdat ik ook zo geflatteerd kan zijn als een cliënt zich aanmeldt of als er iemand met mij een samenwerking wilt aangaan. Maar mijn valkuil is dat ik dan veel te veel werk aanneem, en te weinig rust en plezier in mijn leven en planning laat. De afgelopen 13-dagen heb ik mezelf er echt in getraind trouw te zijn aan mezelf (cfr ook de witte hond op toon 7), en met niks in te stemmen waardoor ik over mijn eigen grenzen zou gaan. Het was bijzonder uitdagend voor mij, maar ik ben erg blij met het groeiproces. Herken jij je ook in dit verhaal? Ben jij trouw kunnen blijven de afgelopen dagen aan jezelf, je eigen pad, waarden en spiritueel kompas?

De Venus retrograde conjunct Vesta, en de Mercurius retrograde conjunct Pluto hebben ons allemaal uitgedaagd onze waarden, normen en denkprocessen terug te aligneren met onze ziel, en dus onze diepste waarheid. Oude blokkades en onderbewuste stukken zijn bovengekomen om aangepakt te kunnen worden. Dat maakt ook dat je getwijfeld kan hebben aan wie je bent en wat je waard bent. En aan dat stuk werken we de komende 13-dagen verder omdat deze golf thuiskomt op toon 13 in de rode maan, welke staat voor zelfvertrouwen, en je eigen talenten en die van anderen te erkennen. En het allerbelangrijkste van de huidige golf is rode aarde als thema, wat staat voor moeiteloosheid en innerlijke gecentreerdheid.

Witte Spiegel golf Tzolkin

RODE AARDE OP TOON 1, MOEITELOOSHEID EN INNERLIJK GECENTREERD ZIJN ALS THEMA

 

De rode aarde staat voor de aarde die altijd in beweging is. Dit zonneteken is de toegangspoort voor je natuurlijke alignering met de kracht van Moeder Aarde. Het is de unis mundi; het punt van perfecte gecentreerdheid in het eeuwige nu, van waaruit alle afstemming en magie ontspruit. Vanuit het centrale punt in jezelf ben je gealigneerd met het galactische center. Jouw centrum is dan in wezen het centrum van het universum. Kosmisch bewustzijn is niet ergens buiten je, het resoneert in je. Jouw lichaam is gemaakt van Aarde. Jouw fysieke lichaam is de huidige focus van je bewustzijn, en door dit lichaam ontvang je alle geschenken.

De rode aarde staat met zijn kracht volledig in het hier-en-nu. In het hier-nu ontvouwt alles zich als vanzelf, zonder moeite. Synchroniciteit is dé sleutel voor de rode aarde. Vertrouw op de magie van deze schijnbaar ‘toevalligheden’ die mysterieus gerelateerd zijn aan elkaar, ook al zou dit normaal onmogelijk lijken. Synchroniciteit is immers veel meer dan een gelukkig toeval. Het is het gevolg van verbonden te zijn met heel het universum. Het is het bewijs dat alles deel is van een verenigd en geconnecteerd geheel. Deze events geven je feedback dat je op het juiste spoor zit, en dat je huidige gedachten heilzaam en bevorderlijk zijn voor je ziel. Positieve synchroniciteiten komen vooral voor bij een positieve ingesteldheid en bij liefdevolle gedachten. Tijd of timing is irrelevant voor synchroniciteiten. Het kan gaan over relateerde gebeurtenissen die 10 minuten of 10 jaar geleden zijn, en de grotere betekenis kan niet meteen duidelijk zijn op het eerste zicht. Maar wanneer het zich voordoet, kan het je als geen ander moment fantastisch laten voelen. Stel al je zintuigen open voor dit prachtige fenomeen en integreer het als een belangrijke leidraad in je leven. Je persoonlijke gidsen gebruiken deze momenten om je boodschappen te geven en je te bekrachtigen op je pad.

Ervaar je geen synchroniciteiten momenteel in je leven? Loop je tegen obstakels en weerstanden aan? Voel je twijfels, angsten of schuldgevoelens? Observeer dan waar je met je gedachten bent. Je verplaatst je hoogstwaarschijnlijk naar het verleden of de toekomst waardoor je je oriëntatie kwijt bent. Als je je schuldig voelt, dan bevind je je in het verleden. Als je twijfelt of angsten ervaart, dan ligt je focus op de toekomst. Concentreer je volledig op het NU, en laat de magie van het grotere plaatje zich stelselmatig ontvouwen. Als je niet in het hier en nu leeft, dan leef je eigenlijk in een illusie. Een ander moment dan ‘dit moment’ bestaat namelijk niet. Al het moois van het leven speelt zich nu af. Niet in het verleden of niet in de toekomst. Merk de subtiele kosmische hints op die je krijgt door de synchroniciteiten om je heen. Sta open voor de wegwijzers op jouw pad, met tal van aanwijzingen voor jouw unieke levenspuzzel en de weg terug naar huis. Wees wakker en maak alerte keuzes in je dagelijks leven.

Of misschien ervaar je juist negatieve synchroniciteiten, zoals tegenslagen die zich herhalen? Bezin je over welk stuk in je ontwikkeling je mogelijks niet opneemt. Je gidsen en je Hoger Zelf dwingen je om actie te ondernemen. Besef dat deze roep tot actie steeds sterker en sterker zal worden, tot je er niet meer omheen kan. Jouw ware zelf kent de perfecte timing en het juiste patroon van jouw ontwikkeling, en leidt je de weg. Word je bewust dat je in wezen niet afgescheiden bent van je omgeving. Je leeft in een levende omgeving die interageert en reageert op jouw bewustzijn en perceptie. Hoe jij naar het leven kijkt, bepaalt welke informatie jij ontvangt.

De kracht van de rode aarde is een liefdevolle leidende kracht. Deze kracht volgen voelt als de natuurlijke koers. Het is een aantrekkende kracht net zoals zwaartekracht, maar dan in horizontale richting. Je voeten volgen moeiteloos hun weg, en weten waar ze heen gaan. Heb vertrouwen in hun pas, want ze lopen het pad van Moeder Aarde. Als je als een magneet de weg volgt, die je vanuit je innerlijk centrum voelt dat je te gaan hebt, dan loop je als vanzelf synchroon met het leven en in harmonie met het ritme van het universum. Dat is pure synchroniciteit. Focus je op het synchroniseren met jouw hoogste pad, de weg van jouw ziel hier op aarde. Dit betekent niet dat deze weg zonder obstakels of uitdagingen zal zijn, maar als je trouw blijft aan jouw unieke weg, dan legt jouw ziel net dat parcours af wat hij nodig heeft voor zijn groei en ontwikkeling.

De rode aarde heeft revolutionaire tot gekke ideeën, en neemt vaak een controversieel standpunt in. Hij gaat risico’s niet uit de weg, en neigt naar radicale oplossingen. Zijn leiderschapsstijl is progressief en vrijheidslievend, wat mogelijks als bedreigend wordt ervaren door diegenen die graag status quo blijven.

Het is moeilijk voor de rode aarde om contact te maken met zijn emoties. Wellicht zijn deze gevoelens zo intens, dat hij overspoeld zou worden als hij ze zou toelaten. Dan rationaliseert hij ze weg, totdat hij de intensiteit en eventuele pijn kan hanteren. Maar als de rode aarde te lang wacht met het uiten van zijn gevoelens en emoties dan ontstaan er aardbevingen. Als spirit niet onbelemmerd kan stromen, bouwt de energie steeds meer op, totdat deze niet langer onder controle kan worden gehouden en doorbreekt, soms met geweld. Evenwicht vinden tussen zijn emoties en denken is een ware uitdaging voor de rode aarde.

Samengevat betekent dit voor de komende 13 dagen met de rode aarde als thema… Volg moeiteloos en gecentreerd de weg die je hebt te gaan. Dit kan een erg veranderlijk pad zijn met synchroniciteiten die je de weg wijzen. Het is goed om rationeel te kijken of dingen kunnen verbeterd worden, maar check ook zeker ook af hoe je gevoel daarbij resoneert. Een grote valkuil van de rode aarde is enkel na te denken zonder te voelen, en daarmee mis je een belangrijk deel van de gehele werkelijkheid. Maak de dingen ook niet nodeloos complex, hoe moeitelozer hoe beter.

RODE DRAAK OP TOON 5, EIGEN LEIDERSCHAP OMTRENT OERVERTROUWEN EN CREATIVITEIT

 

De rode draak heeft een geweldige scheppings- en creatiekracht. Wat wens jij vorm te geven? Welk gouden ei wil jij baren? Volg je impulsen en laat je creativiteit stromen. De rode draak is de oermoeder die vormgeeft aan iets nieuws. De rode draak staat op toon 5 deze golf dus dat betekent dat je hier eigen leiderschap in hebt op te nemen. Jij moet kiezen wat je wilt creëren en waar je vorm aan wilt geven. Bekrachtig jezelf daarin. Heb vertrouwen in jouw onbegrensde mogelijkheden.

Koester en ondersteun jezelf en anderen, want de rode draak is ook een zachte, voedende en zorgende vrouwelijke kracht. Wees je eigen moeder. Besef dat je vooral zelf geen gehoor geeft aan je innerlijke verlangens. Stel jezelf de vraag om welke waarde(n) het voor jou draait. Durf te vragen en jezelf te geven waar je werkelijk behoefte aan hebt. Verwen jezelf met zachtheid en las regelmatig privacy, ‘me-time’ en rust in.

De rode draak staat ook voor oervertrouwen te hebben in het leven en erop te vertrouwen dat de kosmos voor jou zorgt. Dit betekent dus ook loskomen van financiële angsten die je beperken en je kleinhouden om jouw creatie neer te zetten. Ook in dit oervertrouwen heb je jezelf te bekrachtigen in deze 13 dagen.

RODE SLANG OP TOON 9, HET UITBREIDEN VAN PASSIE EN LEVENSKRACHT

 

Aan de rode slang op toon 9 is ook een poortdag gekoppeld (deze valt immers op een groen vakje), dus dit is een extra belangrijke focus in deze golf. Luister naar je lichaam. Volg wat goed voelt, en laat los wat je energie kost. 

De slang bezit het vermogen om via zijn lichaam en instinct te overleven. Het lichaam luistert naar ritmes die de geest niet eens kan waarnemen. Het lichaam bevat een eigen wijsheid die los staat van het denken en die precies in staat is het juiste te doen. Instincten garanderen onze overleving, en leiden ons ertoe onze bloedlijn voort te zetten. 

Hoe voel je je in je lichaam? Krijgt je lichaam de liefde die het verdient? Ons lichaam is onze enige echte thuis voor dit leven. Het is de eerste omgeving van onze ziel en dit ongelooflijk sensueel mechanisme verdient zorg en aandacht. Focus je op de innerlijke wijsheid van jouw lichaam en eer de volmaaktheid van jouw fysieke tempel. 

Deze golf nodigt je uit je meesterschap op te nemen inzake jouw lichaamswijsheid. Als je dit doet zal je kracht en uitstraling steeds groter worden.

RODE MAAN OP TOON 13, THUISKOMEN IN ZELFVERTROUWEN EN ZUIVERENDE STROMING

 

De rode maan is het altijd in beweging zijnde hemellichaam, de krachtbron achter de stroming van het water op aarde. Wanneer water stroomt, zuivert het onderweg alles wat het tegenkomt. De rode maan staat symbool voor al het water; de zeeën en rivieren, het water in je cellen en lichaam, je tranen en je zweet. De rode maan is de veranderlijke stroom van gevoelens, emoties en gewaarwordingen. Zuster maan is de bewaker van de wijsheid van het vrouwelijke mysterie. Veel cycli in de natuur zijn afgestemd op de maan; denk maar aan hoe de voorplantingscyclus van de vrouw de maan volgt, of de getijden eb en vloed. Veel hoogsensitieve mensen voelen ook duidelijk hoe de energie van de volle maan op hen inwerkt. De rode maan is uiterst sensitief en heeft fijngevoelige voelsprieten om in te tunen hoe anderen zich voelen. De rode maan kan dan ook gemakkelijk uit het lood worden geslagen door de overweldigende toevloed van ervaringen en emoties. Dan is hij de waterdruppel die verdrinkt in de zee van de zintuiglijke indrukken. De ware kracht van de rode maan schuilt erin zijn overgevoeligheid te transformeren tot gevoeligheid en sensitiviteit.

Het woord emotie komt van het Latijnse woord ‘movere’, dat letterlijk ‘bewegen’ betekent. Emoties hebben een boodschap en willen beleefd worden. Ze zijn de dragers van jouw energie. Ze geven belangrijke info over hoe het met je gesteld is in relatie tot de wereld buiten je. Als je geen contact hebt met je emoties, verlies je de feedback van je lichaam en dus het contact met jezelf. Emoties willen door jouw lichaam heen bewegen in plaats van vastgezet te worden. Net zoals water. Water moet ook stromen, want water dat stilstaat begint te stinken. Denk maar aan de geur van een stilstaande emmer vol regenwater. De mens bestaat uit 55 à 60% uit water, dus het is belangrijk dat je in beweging blijft en dat je je emoties laat stromen. Emoties die niet stromen, vervuilen lichaam en geest.

Maar hoe kan je een emotie dan laten stromen? Door deze in eerste instantie écht te voelen, terwijl je deze misschien liever wilt negeren. De uitdaging ligt erin om bewust te worden van jezelf. Welke boodschap geeft je lichaam aan jezelf? Via oprechtheid geeft de rode maan ruimte aan zijn diepste emoties. In elke emotie schuilt immers een cadeautje. De emotie boosheid is bijvoorbeeld een duidelijk signaal dat een belangrijke waarde van jou overschreden is… Een signaal om niet te negeren. Elke emotie is een goddelijke expressie die beleefd wilt worden, en die zijn positieve intentie heeft voor jou. Er zijn dus geen slechte emoties. In het voorbeeld van de boosheid kan de positieve intentie bijvoorbeeld ‘eigen waarde’ of ‘respect’ zijn. Erken de positieve intentie en doe er iets mee. Want als je een emotie probeert te negeren, wordt die vaak alleen maar groter. Als je weerstand biedt tegen je natuurlijke stroom van emoties en hun signaalfunctie, ontstaan er blokkades. Dan zet je een deel van jezelf vast, ontken je het en neem je het niet au sérieux, met alle gevolgen van dien. Bovendien is het dubbel energieverlies, want je investeert energie in het onderdrukken van je energie (onderdrukking = een emotionele reactie op een emotie). Als je daarentegen alle ruimte geeft aan jouw emoties, om deze te beleven en te verkennen, zonder je te verliezen in het verhaal erbij, zal je uiteindelijk meer evenwicht in jezelf gaan ervaren. Streef ernaar een stromende rivier te zijn die leeft, en geen stinkende beerput die in ontkenning zit.

Herinner wie je bent zonder emotionele blokkades. Stem je af op je hoger zelf en laat de blauwdruk van je werkelijke zijn je celbewustzijn hercoderen. Erken en waardeer je eigen kwaliteiten. Wees trots op wie je bent, en zet jezelf vol zelfvertrouwen neer in je omgeving. Dat is het ultieme doel deze 13 dagen. Door jezelf kleiner te maken, bewijs je de wereld geen dienst.

In grote lijnen komt het er deze 13 dagen op neer zowel in contact te zijn met het hogere bewustzijn en de rationaliteit van de rode aarde, als afgestemd te zijn op het lichaamsbewustzijn van de rode slang en de emotionele kracht van de rode maan.

 

Ik wens je een moeiteloze en stromende 13-daagse reis,

Veel liefs,

Sofie

 

© Sofie Laureyssens van groeidala.be

Wil je graag op de hoogte gehouden worden?

Om de 13 dagen, op de eerste dag van elke golf in de Tzolkin, stuurt Groeidala een nieuwsbrief met onder andere uitleg over de nieuwe golf.

Wil je graag meer weten over de Tzolkin en je verdiepen in je levenspad?

Schrijf je in voor de Tzolkin workshop deel 1 op 18 en 19 maart 2023. Klik op de knop om meer te weten te komen over de inhoud van de Tzolkin workshop deel 1.

groeidala-tzolkin-workshops-deel-1
Groeidala 20 Zonnetekens galaxy Tzolkin

Videocursus de betekenis van de zonnetekens in de Tzolkin

Je kent de Tzolkin al en je vindt het super interessant op onderzoek te gaan naar de betekenis ervan in je leven en linken te leggen. De korte samenvattingen van de zonnetekens zeggen al wel iets, maar je voelt dat er meer is. Je voelt dat de zonnetekens nog een hele diepgang hebben die je nog niet zo goed kan vatten. Het is net deze diepere dimensie in de betekenis van de zonnetekens die je graag wilt ontdekken.

Tijdens deze videocursus van 2u30 min licht ik de 20 zonnetekens uit de Tzolkin in detail toe:

  • hun kwaliteiten en schaduwzijden;
  • hoe ze zich typisch kenmerken;
  • en hoe dat zich uit in het dagelijks leven.

Videocursus de betekenis van de zonnetekens in de Tzolkin

Je kent de Tzolkin al en je vindt het super interessant op onderzoek te gaan naar de betekenis ervan in je leven en linken te leggen. De korte samenvattingen van de zonnetekens zeggen al wel iets, maar je voelt dat er meer is. Je voelt dat de zonnetekens nog een hele diepgang hebben die je nog niet zo goed kan vatten. Het is net deze diepere dimensie in de betekenis van de zonnetekens die je graag wilt ontdekken.

Tijdens deze videocursus van 2u30 min licht ik de 20 zonnetekens uit de Tzolkin in detail toe:

  • hun kwaliteiten en schaduwzijden;
  • hoe ze zich typisch kenmerken;
  • en hoe dat zich uit in het dagelijks leven.

VOLG EEN WORKSHOP BIJ GROEIDALA

Tzolkin Oefendag

30/09/2023

€110