Tzolkin Blauwe Nacht golf 2 maart 2022

UNIEKHEID, DROOMTALENT, STILTE & ZELFBEWUSTZIJN

Witte Spiegel golf Tzolkin

Lieve jij,

Vandaag 2 maart is het de start van de blauwe nacht golf. De kernwoorden die bij de blauwe nacht horen zijn; uniekheid, droomtalent, stilte en zelfbewustzijn. Na de witte hond golf, waarbij verbinding en communicatie met anderen centraal stond, is het nu tijd om meer in jezelf te keren en daar orde op zaken te stellen.

 

VEILIGHEID EN ZEKERHEID ZIJN BELANGRIJK VOOR DE BLAUWE NACHT

 

De planeet die bij de blauwe nacht hoort is Saturnus. Saturnus heeft een zekere traagheid en staat voor meesterschap over Aardse structuren. Veiligheid en zekerheid zijn daarbij belangrijke thema’s. Saturnus staat symbool voor verantwoordelijkheid, maturiteit, de overheid en alle wetten en regels. Wetten en regels geven immers een houvast, een structuur voor de samenleving, en daardoor een bepaalde veiligheid en zekerheid. Maar deze structuur bereik je niet zomaar, dat veronderstelt hard werken, steeds weer finetunen, verbeteren, herstructureren etc.

Saturnus is dan ook de planeet van meesterschap en het astrologische teken steenbok. Steenbokken beklimmen steile bergtoppen en zijn in staat het onmogelijke te bereiken, stap per stap. Saturnus gaat voor efficiëntie en zuinigheid, komt tot de essentie, begrensd, is energiebesparend (less is more), serieus en voorzichtig en terughoudend.

Saturnus nodigt je uit je wijsheid te integreren en te manifesteren… Te focussen op wat nodig is, en dat neer te zetten met tijd, geduld en uithoudingsvermogen. De metaforen die hierbij horen zijn dan ook die van de dienaar, de bouwer, de leermeester, en de ceintuur die je aantrekt om de winter door te komen.

Dit brengt ons dan vervolgens naar de schaduw die hoort bij de blauwe nacht: angst voor verlies van controle, mentale starheid en afkeer voor veranderingen. Immers, als je het té veilig wilt houden, dan kan je erg controlerend en sturend overkomen.

Witte Spiegel golf Tzolkin
Witte Spiegel golf Tzolkin

VEILIGHEID EN ZEKERHEID ZIJN BELANGRIJK VOOR DE BLAUWE NACHT

 

De planeet die bij de blauwe nacht hoort is Saturnus. Saturnus heeft een zekere traagheid en staat voor meesterschap over Aardse structuren. Veiligheid en zekerheid zijn daarbij belangrijke thema’s. Saturnus staat symbool voor verantwoordelijkheid, maturiteit, de overheid en alle wetten en regels. Wetten en regels geven immers een houvast, een structuur voor de samenleving, en daardoor een bepaalde veiligheid en zekerheid. Maar deze structuur bereik je niet zomaar, dat veronderstelt hard werken, steeds weer finetunen, verbeteren, herstructureren etc.

Saturnus is dan ook de planeet van meesterschap en het astrologische teken steenbok. Steenbokken beklimmen steile bergtoppen en zijn in staat het onmogelijke te bereiken, stap per stap. Saturnus gaat voor efficiëntie en zuinigheid, komt tot de essentie, begrensd, is energiebesparend (less is more), serieus en voorzichtig en terughoudend.

Saturnus nodigt je uit je wijsheid te integreren en te manifesteren… Te focussen op wat nodig is, en dat neer te zetten met tijd, geduld en uithoudingsvermogen. De metaforen die hierbij horen zijn dan ook die van de dienaar, de bouwer, de leermeester, en de ceintuur die je aantrekt om de winter door te komen.

Dit brengt ons dan vervolgens naar de schaduw die hoort bij de blauwe nacht: angst voor verlies van controle, mentale starheid en afkeer voor veranderingen. Immers, als je het té veilig wilt houden, dan kan je erg controlerend en sturend overkomen.

DE UNIEKHEID VAN DE BLAUWE NACHT

 

De Blauwe Nacht staat ook voor de mysterieuze duistere binnenkant van het zelf. De blauwe nacht reist grenzeloos onder de nachtelijke hemel zodat hij ongestoord in zijn dromen en onderbewustzijn beelden kan verzamelen. Vanuit de stille inwaartse reis naar de droomwereld ontstaat een overvloed aan mogelijkheden. In de nacht bestaat er immers geen tekort en is alles er in overvloed.

De blauwe nacht staat daarnaast ook voor je huis, het lichaam waarin je woont en ook je woonhuis. Voel je je thuis in en met jezelf? Voel je je thuis in je huis? Durf naar binnen te gaan. Slaap als je moe bent, en volg de komende dagen de drang om je af en toe helemaal in stilte en rust terug te trekken. Daar kan je creëren vanuit een grote innerlijke rijkdom aan dromen, fantasieën en visioenen. Ontdek in de stilte wat jouw uniek maakt en verdiep je in wat jouw dromen en talenten zijn.

Het is me doorheen de jaren opgevallen hoe uniek alle blauwe nachten zijn. Stuk voor stuk zijn het bijzonder mensen, ze hebben iets mysterieus en ondoorgrondelijk, zijn graag alleen, en er is een deel van henzelf dat niet toegankelijk is voor anderen. Eer dat deel in jezelf deze periode.

INTUÏTIE ALS KRACHT

 

Het is de bedoeling dat je je eigen unieke mogelijkheden tot ontwikkeling brengt en uitdraagt naar de wereld. Je mag feilloos op je innerlijke stem vertrouwen en haar blindelings volgen. En dit vooral in die situaties waarbij je voor een betere wereld wilt zorgen doormiddel van jouw unieke talenten. Vertrouw je niet op je eigen innerlijke stem, dan loop je de kans verantwoordelijkheden op je te nemen die eigenlijk niet bij je horen. Je gaat dan lasten en zorgen dragen van anderen.

Richt je aandacht steeds weer naar binnen, daar vind je alles wat je nodig hebt.

BLAUWE HAND OP TOON 5, EIGEN LEIDERSCHAP OMTRENT FLOW

 

De blauwe hand op toon 5 nodigt je uit het leven niet te star te benaderen de komende 13 dagen en in flow te gaan. De schaduw van de blauwe hand is immers vastzitten in verstarrende structuren, controle en blokkades ervaren om zaken moeiteloos af te ronden. Dat kan vanuit jezelf komen of vanuit je omgeving. Manipuleer en controleer anderen dus niet, maar zie ook dat jezelf niet gemanipuleerd of vastgezet wordt.

Blijf goed voelen wat gedaan moet worden, en wat gezegd moet worden. Ga mee in de flow van het leven. Vind het pad van de minste weerstand, hou je intenties zuiver en stroom mee op de energiegolven die zich aandienen. Pak blokkades aan als ze zich voordoen en zoek ondersteuning en genezing waar nodig. Een lichamelijke massage of heling (met de kracht van de handen) kan wonderen doen. Toon 5 vraagt je hier eigen leiderschap in op te nemen.

RODE MAAN OP TOON 7, ZELFVERTROUWEN ALS RICHTINGAANWIJZER

 

Laat deze 13 dagen zelfvertrouwen, fijngevoeligheid en zuiverende stroming jouw richtingaanwijzer zijn. De rode maan is de krachtbron achter de stroming van het water op aarde. Wanneer water vrij stroomt, zuivert het onderweg alles wat het tegenkomt. De rode maan staat symbool voor de veranderlijke stroom van gevoelens, emoties en gewaarwordingen. Zie dat je gevoelsleven een stromend riviertje is, en geen vettige modderpoel van water dat stilstaat.

Zorg ervoor dat je zuiver kan blijven voelen. Soms kan je zo vastzitten in een emotioneel verhaal, dat je niet meer zuiver kan waarnemen. Biologisch gezien duurt de fysieke reactie van een emotie slechts 90 seconden. Maar met gedachten kunnen emoties veel langer uitgerokken worden, en dan ontstaat er pijn.

Emoties hebben een boodschap en willen beleefd worden. Ze zijn de dragers van jouw energie. Ze geven belangrijke info over hoe het met je gesteld is in relatie tot de wereld buiten je. Als je geen contact hebt met je emoties, verlies je de feedback van je lichaam en dus het contact met jezelf. Emoties willen door jouw lichaam heen bewegen in plaats van vastgezet te worden.

Maar hoe kan je een emotie dan laten stromen? Door deze in eerste instantie écht te voelen, terwijl je deze misschien liever wilt negeren. De uitdaging ligt erin om bewust te worden van jezelf. Welke boodschap geeft je lichaam aan jezelf? In elke emotie schuilt immers een cadeautje. De emotie boosheid is bijvoorbeeld een duidelijk signaal dat een belangrijke waarde van jou overschreden is… Een signaal dus om niet te negeren.

Elke emotie is een goddelijke expressie die beleefd wilt worden, en die zijn positieve intentie heeft voor jou. Er zijn dus geen slechte emoties. In het voorbeeld van de boosheid kan de positieve intentie bijvoorbeeld ‘eigen waarde’ of ‘respect’ zijn. Erken de positieve intentie en doe er iets mee, geef er gevolg aan. Want als je een emotie probeert te negeren, wordt die vaak alleen maar groter. Als je weerstand biedt tegen je natuurlijke stroom van emoties en hun signaalfunctie, ontstaan er blokkades. Dan zet je een deel van jezelf vast, ontken je het en neem je het niet au sérieux, met alle gevolgen van dien. Bovendien is het dubbel energieverlies, want je investeert energie in het onderdrukken van je energie (onderdrukking = een emotionele reactie op een emotie). Als je daarentegen alle ruimte geeft aan jouw emoties, om deze te beleven en te verkennen, zonder je te verliezen in het verhaal erbij, zal je uiteindelijk meer evenwicht in jezelf gaan ervaren. Streef er dus naar een rivier te zijn die leeft, en geen stinkende beerput die in ontkenning zit.

Aan deze rode maan op toon 7 is een poortdag verbonden, en is dus een belangrijke les in deze golf. Geloof in jezelf, wees vol zelfvertrouwen, volg je gevoel en geef er expressie aan.

BLAUWE AAP OP TOON 9, WEES SPEELS EN MAAK HET NIET TE SERIEUS

 

Met al die Saturnus kracht kan deze golf gemakkelijk iets te zwaar worden. Daarmee dat de blauwe aap op toon 9 je uitnodigt om je intentie te zetten op speelsheid en luchtigheid.

Neem het leven en je IK niet te serieus. Vreugdevol leven begint altijd bij jezelf, door van jezelf te houden zoals je nu bent. Het gaat erom bewust te zijn van zowel je kwaliteiten als je gebreken. Met de intentie om op elk moment het beste van jezelf neer te zetten, en in liefde naar jezelf te kijken op de momenten dat je dit niet kan.

Verken wat je werkelijk plezier geeft. Speel, dans, teken, kleur en zing! Ontdek wie je bent voorbij je werk. Doe eens een dansje in je woonkamer, zet een feesthoed op en kijk al lachend in de spiegel. Maak doelbewust tijd om het magische spel te beleven en je vrij te voelen. Zo kan je ontdekken wie je werkelijk bent. En je zal merken dat dat anders is dan wie je dacht te zijn. Breng humor in de ontdekking van jezelf, zeker wanneer je op moeilijke punten in je leven staat. Kijk en voel bewust de zogenaamde moeilijke stukken, en herinner je dat dingen niet zo serieus zijn als ze lijken. Relativeer jezelf. Maak een karikatuur van de situatie, en blaas ze op tot hilarische proporties om de illusie ervan te ontmaskeren. Humor is namelijk de weg van de goddelijke transformatie.

EEN DANS TUSSEN JUPITER EN SATURNUS, TUSSEN UITBREIDING EN BEGRENZING

 

De blauwe adelaar staat op toon 13 van deze golf. En dat maakt deze blauwe nacht golf een dans tussen Saturnus en Jupiter. Waarbij Saturnus hoort bij de blauwe nacht en Jupiter bij de blauwe adelaar. Jupiter staat voor expansie, de hogere visie, en Saturnus wil deze visie structureren, in een aardse vorm gieten, en deze tot manifestatie brengen. Deze combinatie is uiterst boeiend, want de één wil ruimte en de dingen groter maken en de andere wilt het net begrenzen.

De uitdaging van deze golf is dan ook het gele zaad op toon 2; niet sneller groeien dan je kan, maar ook niet blijven stilstaan en groeikansen laten liggen. Het is net de uitdaging hier het evenwicht in te vinden, met een duidelijke focus op je lange termijn doel en dan stap per stap de nodige acties neerzetten om je doel te bereiken. Hieraan gekoppeld is ook een poortdag, en dus een les (zeker ook voor de mensen die geboren zijn in deze golf).

BLAUWE ADELAAR ALS DOEL OP TOON 13

 

Welke positieve visie wil jij waarmaken? Wat geeft je hoop, plezier en enthousiasme in het leven? Wat is je diepe verlangen? Een ware visie gaat altijd de materie, ‘hebben’ en het ego te boven, en is ruimer dan een kortetermijndoelstelling. Via je eigen visoenen kan je anderen aanmoedigen om zelf ook visionair te zijn.

De blauwe adelaar heeft een nest nodig waar hij zich geborgen en veilig kan voelen. Maar toch houdt hij ervan vrij rond te vliegen en zijn nest te verlaten. Persoonlijke vrijheid is erg belangrijk voor voor de blauwe adelaar en vanuit die intentie gaat hij relaties, vriendschappen en verbindingen aan. Zijn onafhankelijke natuur brengt hem op verre wereldreizen. Focus je daarom deze 13 dagen zeker op jouw onafhankelijke visie en jouw verticale verbinding met je ziel en het hogere plan.

De blauwe adelaar is een echte wereldverbeteraar die oog heeft voor het welzijn van anderen. Hij is ambitieus en wilt in de wereld iets van betekenis achterlaten. De grootste uitdaging van de blauwe adelaar ligt erin tot innerlijk evenwicht te komen tussen het deel in hem dat dienstbaar is aan de mensheid, en het in hem deel dat rust en plezier nodig heeft om zich weer op te laden. Besef dat je een onlosmakelijk deel uitmaakt van het geheel. Je bent letterlijk een deel in het geheel. Daardoor komt goed voor jezelf zorgen dus ook ten goede van het geheel. Bovendien, in de mate waarin je goed voor jezelf zorgt, kan je ook maar echt iets betekenen voor anderen.

Ook belangrijk nu met heel de huidige oorlogssituatie in Ukraine… Laat je niet te afhankelijk maken van je omgeving en ontmoedigen door de schijnbare dualiteit en afgescheidenheid in onze 3D wereld. Laat niet toe dat je omgeving je neutraliseert of naar beneden haalt. Angst werkt destructief en daar teren entiteiten op. Je ziel heeft een duidelijke missie hier op Aarde en diep vanbinnen weet je waarom je hier bent. Geloof in jezelf en hou hoop dat je dromen zich zullen verwezenlijken. Veranderingen in het collectieve bewustzijn beginnen in ieder van ons. Bij het verwerken en transformeren van jouw deel van de collectieve pijn, beperkingen, zelftwijfel, angst en zorgen, komt er licht, hoop en bewustzijn naar het collectief.

Verschillende tools kunnen je helpen bij het transformeren van jouw deel en het herstellen en versterken van je trillingsfrequentie; zoals bijvoorbeeld de violette vlam meditatie, zingen, het maken van helende geluiden en in de natuur zijn. Je liefdevolle gedachten en daden maken wel degelijk een verschil uit, en veranderen het planetaire grid. Ga rustig verder op pad, vol positief engagement naar jouw bestemming.

Together we will make the change,

Dream it, wish it, do it.

 

Veel liefs, 

Sofie

 

© Sofie Laureyssens van groeidala.be

Wil je graag op de hoogte gehouden worden?

Om de 13 dagen, op de eerste dag van elke golf in de Tzolkin, stuurt Groeidala een nieuwsbrief met onder andere uitleg over de nieuwe golf.

Tzolkin workshop deel 2

30 april & 1 mei 2022

Ben je al bekend met de Tzolkin en/of heb je Tzolkin workshop deel 1 al gevolgd of ga je deze volgen op 12 & 13 maart 2022? Dan kan je je nu inschrijven voor Tzolkin workshop deel 2.

Deze 2-daagse Tzolkin workshop is deel 2 van een 6-delig traject. Topics die aan bod komen:
• je hoger zelf als gids, via de gidsgolven
• jouw levenslessen
• jouw jaarhoroscoop
• NLP integratie: innerlijke kracht opstelling (partnerkruis)
• Integratie via persoonlijke cases/vraagstukken

Enige voorkennis is vereist (indien je twijfelt, bel of mail even om af te checken).

Groeidala 20 Zonnetekens galaxy Tzolkin
Groeidala 20 Zonnetekens galaxy Tzolkin

Videocursus de betekenis van de zonnetekens in de Tzolkin

Je kent de Tzolkin al en je vindt het super interessant op onderzoek te gaan naar de betekenis ervan in je leven en linken te leggen. De korte samenvattingen van de zonnetekens zeggen al wel iets, maar je voelt dat er meer is. Je voelt dat de zonnetekens nog een hele diepgang hebben die je nog niet zo goed kan vatten. Het is net deze diepere dimensie in de betekenis van de zonnetekens die je graag wilt ontdekken.

Tijdens deze videocursus van 2u30 min licht ik de 20 zonnetekens uit de Tzolkin in detail toe:

  • hun kwaliteiten en schaduwzijden;
  • hoe ze zich typisch kenmerken;
  • en hoe dat zich uit in het dagelijks leven.

Videocursus de betekenis van de zonnetekens in de Tzolkin

Je kent de Tzolkin al en je vindt het super interessant op onderzoek te gaan naar de betekenis ervan in je leven en linken te leggen. De korte samenvattingen van de zonnetekens zeggen al wel iets, maar je voelt dat er meer is. Je voelt dat de zonnetekens nog een hele diepgang hebben die je nog niet zo goed kan vatten. Het is net deze diepere dimensie in de betekenis van de zonnetekens die je graag wilt ontdekken.

Tijdens deze videocursus van 2u30 min licht ik de 20 zonnetekens uit de Tzolkin in detail toe:

  • hun kwaliteiten en schaduwzijden;
  • hoe ze zich typisch kenmerken;
  • en hoe dat zich uit in het dagelijks leven.

VOLG EEN WORKSHOP BIJ GROEIDALA

Tzolkin Oefendag

30/09/2023

€110