Tzolkin Witte Tovenaar golf 1 juni 2022

MAGIE, INTEGRITEIT en HARTSWIJSHEID

Lieve jij,

Vandaag is het woensdag 1 juni 2022, de eerste dag van de witte tovenaarsgolf, witte tovenaar op toon 1, kin 14. Dat betekent dat de kernwoorden voor de komende tijd MAGIE, INTEGRITEIT en HARTSWIJSHEID zijn.

FAMILIES EN RELATIES ZIJN HET SPEELVELD VAN DE WITTE TOVENAAR

 

Met dat ik deze nieuwsbrief schrijf, ben ik een beetje onder de indruk van iets wat er in mijn familie gebeurd is. Iets waar ik zelf eigenlijk helemaal niets mee te maken heb. Iets wat verder veel gaat dan waarop ik zelf ooit impact had… iets wat jaren geleden gebeurd is, maar wat nu wel invloed heeft op mij, waardoor ik me eerlijk gezegd zelfs een beetje afgewezen voel.

Dat is het bijzondere aan families. Het gaat over je systeem van herkomst en alle verbindingen die daarin zijn. Alle intriges, patronen, liefdes en ruzies. Het gaat over broers en zussen, meters en peters, nonkels en tantes, vaders en moeders, kinderen en stiefkinderen. En iedereen heeft in het systeem zijn unieke plek. Maar vaak wordt iemand zijn plek niet gegund, is er verwarring, of neemt iemand zijn eigen plek niet. Er ontstaat vanalles in zo’n familiesysteem.

En toeval wil dat familie, relaties en de intriges daarin, het speelveld bij uitstek zijn van de witte tovenaar ☺. Zeker voor mensen die deze golf als geboortegolf hebben, wilt het thema familie zich wel eens fel uitspelen in hun leven. En ook als de witte tovenaarsgolf jouw jaargolf is, kan er ineens een familie issue komen bovendrijven, terwijl er daarvoor misschien enkel iets onder de oppervlakte speelde. Boeiend was het evenzeer toen ik de opleiding volgde om familieopstellingen te begeleiden, en mijn jaardrager witte wereldoverbrugger toon 13 uit deze witte tovenaarsgolf was. De synchroniciteiten rond de witte tovenaar kunnen zich op verschillende manieren openbaren, gaande van familieruzies en erfenisissues tot ontrouw en open relaties.

Iedereen moet het doen met het familiesysteem wat hij/zij aantreft. En dat is vaak niet gemakkelijk. En al zeker niet als je de liefde niet gekregen hebt, die je nodig had. Voel jij dat bepaalde systemische verstrikkingen je nog steeds in hun greep hebben? Laten bepaalde patronen uit je familie je niet los? Meer inzicht in je systeem van herkomst kan je helpen te begrijpen waarom je op persoonlijk vlak moeilijkheden ervaart in je leven, werk en relaties. Moest je hier nood aan hebben, kan je bij Sofie terecht voor een privé tafelopstelling om in jouw familiesysteem energetisch beweging en systemische bevrijding te brengen.

Witte Spiegel golf Tzolkin
Witte Spiegel golf Tzolkin

Lieve jij,

Vandaag is het woensdag 1 juni 2022, de eerste dag van de witte tovenaarsgolf, witte tovenaar op toon 1, kin 14. Dat betekent dat de kernwoorden voor de komende tijd MAGIE, INTEGRITEIT en HARTSWIJSHEID zijn.

FAMILIES EN RELATIES ZIJN HET SPEELVELD VAN DE WITTE TOVENAAR

 

Met dat ik deze nieuwsbrief schrijf, ben ik een beetje onder de indruk van iets wat er in mijn familie gebeurd is. Iets waar ik zelf eigenlijk helemaal niets mee te maken heb. Iets wat verder veel gaat dan waarop ik zelf ooit impact had… iets wat jaren geleden gebeurd is, maar wat nu wel invloed heeft op mij, waardoor ik me eerlijk gezegd zelfs een beetje afgewezen voel.

Dat is het bijzondere aan families. Het gaat over je systeem van herkomst en alle verbindingen die daarin zijn. Alle intriges, patronen, liefdes en ruzies. Het gaat over broers en zussen, meters en peters, nonkels en tantes, vaders en moeders, kinderen en stiefkinderen. En iedereen heeft in het systeem zijn unieke plek. Maar vaak wordt iemand zijn plek niet gegund, is er verwarring, of neemt iemand zijn eigen plek niet. Er ontstaat vanalles in zo’n familiesysteem.

En toeval wil dat familie, relaties en de intriges daarin, het speelveld bij uitstek zijn van de witte tovenaar ☺. Zeker voor mensen die deze golf als geboortegolf hebben, wilt het thema familie zich wel eens fel uitspelen in hun leven. En ook als de witte tovenaarsgolf jouw jaargolf is, kan er ineens een familie issue komen bovendrijven, terwijl er daarvoor misschien enkel iets onder de oppervlakte speelde. Boeiend was het evenzeer toen ik de opleiding volgde om familieopstellingen te begeleiden, en mijn jaardrager witte wereldoverbrugger toon 13 uit deze witte tovenaarsgolf was. De synchroniciteiten rond de witte tovenaar kunnen zich op verschillende manieren openbaren, gaande van familieruzies en erfenisissues tot ontrouw en open relaties.

Iedereen moet het doen met het familiesysteem wat hij/zij aantreft. En dat is vaak niet gemakkelijk. En al zeker niet als je de liefde niet gekregen hebt, die je nodig had. Voel jij dat bepaalde systemische verstrikkingen je nog steeds in hun greep hebben? Laten bepaalde patronen uit je familie je niet los? Meer inzicht in je systeem van herkomst kan je helpen te begrijpen waarom je op persoonlijk vlak moeilijkheden ervaart in je leven, werk en relaties. Moest je hier nood aan hebben, kan je bij Sofie terecht voor een privé tafelopstelling om in jouw familiesysteem energetisch beweging en systemische bevrijding te brengen.

Witte Spiegel golf Tzolkin

HARTSWIJSHEID IS DE GROTE KRACHT VAN DE WITTE TOVENAAR

 

Wat sowieso, echt in élke situatie, een mooie bron kan zijn is Liefde. De grote kracht van de witte tovenaar is immers zijn hartswijsheid. Via je hart maak je contact met iets dat veel groters is dan jezelf. Je hart overstijgt tijd en ruimte. Je hart maakt contact met het Al. De oplossing voor problemen ligt er voor de witte tovenaar in zijn eigen wil in overeenstemming te brengen met de hogere wil van het kosmische plan. Alles wat het grotere plan dient, komt jou als persoon namelijk ook ten goede.

Afstemmen op je hart brengt je in contact met het kosmische plan. Je hart is dé ultieme bron van kracht en oriëntatie. Wees ontvankelijk voor wat er ‘nu’ is en leeft in je hart. Jezelf en je mind toelaten het ‘niet te weten’ opent de deur van je geest om universele wijsheid en goddelijke afstemming direct te ontvangen. Je initieert dan een directe lijn naar hierboven. Het kan helpen bij een moeilijk moment je twee handen op je hart te leggen en diep in en uit te ademen en te focussen met je aandacht op je hartchakra. Deze is in het midden van je borstkas (dus niet echt op je fysieke hart links), en straalt spiralend uit zowel naar voren als naar achteren van je rug.

Onze ultieme doelstelling als mens is om volledig in lijn te leven met wijsheid van ons hart. Alles op één lijn; denken, voelen én doen. Geen omwegen, geen verschillende energieën, geen dissonanties uitstralen, maar volledig gealigneerd met je hart.

RELATIES ALS OEFENVELD VOOR JE PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

 

‘Easier said als done’ wel. Want met al de intriges die de witte tovenaar aantrekt, komt hij vaak verstrikt te zitten uber ingewikkelde relaties. Deze relaties zijn dan ook het oefenveld bij uitstek voor je persoonlijke ontwikkeling. Dit betekent letterlijk het ont-wikkelen van je eigen complexiteit, ego en persoonlijkheidsstukken om steeds meer je ware zelf te worden. Zodat je jouw pure zielsfrequentie hier op aarde kan neerzetten. So above, so below.

Maar vooraleer we daar zijn komt het erop aan alles te integreren wat bij je hoort; alle donkere en licht stukken. Want alle delen van je persoonlijkheid verdienen jouw aandacht en waardering. Als je bepaalde delen in jezelf niet erkent, kan je levensenergie niet stromen. Stukjes van je ziel blijven dan verscholen in de grote leegte en trekken je terug naar het verleden. Trauma’s uit je kindertijd en vorige levens, vragen steeds weer opnieuw je liefdevolle aandacht om geheeld te worden, tot je ze ziet en transformeert.

Hier maken we de brug al naar de witte spiegel op toon 5 van deze tovenaarsgolf. Want we zijn vaak geneigd onze angsten en schaduwdelen te onderdrukken en ze te projecteren op de buitenwereld. Waardoor onze eigen schaduwdelen dan vorm aannemen in de materie buiten ons.

RELATIES ALS OEFENVELD VOOR JE PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

 

‘Easier said als done’ wel. Want met al de intriges die de witte tovenaar aantrekt, komt hij vaak verstrikt te zitten uber ingewikkelde relaties. Deze relaties zijn dan ook het oefenveld bij uitstek voor je persoonlijke ontwikkeling. Dit betekent letterlijk het ont-wikkelen van je eigen complexiteit, ego en persoonlijkheidsstukken om steeds meer je ware zelf te worden. Zodat je jouw pure zielsfrequentie hier op aarde kan neerzetten. So above, so below.

Maar vooraleer we daar zijn komt het erop aan alles te integreren wat bij je hoort; alle donkere en licht stukken. Want alle delen van je persoonlijkheid verdienen jouw aandacht en waardering. Als je bepaalde delen in jezelf niet erkent, kan je levensenergie niet stromen. Stukjes van je ziel blijven dan verscholen in de grote leegte en trekken je terug naar het verleden. Trauma’s uit je kindertijd en vorige levens, vragen steeds weer opnieuw je liefdevolle aandacht om geheeld te worden, tot je ze ziet en transformeert.

Hier maken we de brug al naar de witte spiegel op toon 5 van deze tovenaarsgolf. Want we zijn vaak geneigd onze angsten en schaduwdelen te onderdrukken en ze te projecteren op de buitenwereld. Waardoor onze eigen schaduwdelen dan vorm aannemen in de materie buiten ons.

WITTE SPIEGEL OP TOON 5, EIGEN LEIDERSCHAP OMTRENT EERLIJKHEID, SPIEGELING EN REFLECTIE

 

Projectie is een boeiend iets. Op Wikipedia valt te lezen dat er van projectie sprake is wanneer men eigenschappen of emoties van zichzelf tracht te ontkennen, verbergen of verdringen door deze toe te schrijven aan iets of iemand anders. Het is een afweermechanisme tegen negatieve emoties. Projectie neemt spanning weg over zaken die wij in onszelf niet graag erkennen. Dit gebeurt vaak onbewust zodat ons ego niet met deze zaken hoeft om te gaan. Het Jungiaanse begrip schaduw hangt nauw samen met het begrip projectie. De gevoelens die wij niet erkennen, noemen we onze schaduw. Door een negatief en subjectief gevoel (schaduwzijde) te projecteren op een ander, verlegt iemand als het ware zijn innerlijk conflict naar buiten zich en daarmee ook de oorzaak.

Dit creëert heel wat interessante fenomenen die erg verwarrend kunnen zijn. Daarmee dat het in deze tovenaarsgolf zo belangrijk is om eerlijk te zijn. En dit in eerste instantie als eerste met jezelf. Wat je stoort aan de ander, wat zegt dit over jezelf? Durf je eerlijk te zijn met jezelf?

De mensen en de situaties om je heen zijn spiegels, die je helpen met het weerspiegelen van zaken over jezelf waar je je nog niet bewust van was. Door iets van buiten je te ervaren, krijg je iets wat er in jezelf speelt helder. En zo is het leven een voortdurende spiegeling. Wat jij meemaakt in je leven, hier en nu, zegt dus vooral heel veel over JEZELF.

Bewonder je iemand ontzettend? Weet dan dat je de eigenschap die je bewondert zelf ook bezit. Immers; “it takes one to know one”. Maar ook in negatieve zin is dit waar. Vaak storen we ons bij anderen, aan zaken waar we het zelf moeilijk mee hebben, of aan zaken die we bij onszelf nog niet geaccepteerd hebben. Een gezonde reflex om aan te leren is telkens wanneer je merkt dat je je stoort aan iets bij iemand anders, is jezelf de vraag stellen: “In welke mate doe ik dit zelf ook?” Vanaf dat je dit kan erkennen, en met liefde naar jezelf kan kijken, dan komt de ontspannende glimlach. Anderen zijn hier om je bewust te maken van de stukken waar je nog aan te werken hebt. En aangezien we op een hoger niveau allemaal één zijn, is het logisch dat je je eigen reflectie ziet in alles om je heen.

Natuurlijk is het niet altijd zo dat je hetzelfde thema hebt als iemand waar je je aan ergert. Het kan ook zijn dat dat je die eigenschap net te weinig hebt, en zo wordt uitgedaagd om hierin evenwicht te bereiken. De buitenwereld geeft je dan feedback over een onevenwichtigheid in jezelf. Misschien stoor je je wel aan iemand die heel zelfzeker uit de hoek komt, dan kan het goed zijn dat je zelf wat meer zelfzekerheid kan gebruiken. Of misschien stoor je je aan iemand die (te)veel geld vraagt voor zijn consulten, terwijl je het zelf moeilijk vindt om jouw prijs te vragen? Zie je de kosmische grap?! Het is dus goed om bij een irritatie, je op de seconde af te vragen; “Wat heeft dit voor mij te betekenen? Welke boodschap heeft dit voor mij?” Sowieso valt er iets uit te leren.

Pijn, die ooit te groot was om aan te pakken, wordt tijdelijk veilig buitengehouden door je projectielagen. Observeer jezelf als je sterke reacties zoals frustratie, kwaadheid, angst, oordelen, of jaloersheid ervaart ten aanzien mensen en gebeurtenissen. Want de kans is heel groot dat je iets van je interne conflicten projecteert op anderen.

 

JE EMOTIONELE REACTIES ZIJN JOUW RICHTINGAANWIJZER VOOR WAAR JE NOG TE GROEIEN HEBT

 

Wees bereid disfunctionele geloofssystemen, negatieve gedachten, identificaties en starre patronen te transformeren. Zie waar ze jou en je omgeving beperken. Zo zal je niet alleen positieve verandering initiëren in jezelf, maar ook in je naaste omgeving en zelfs in het collectieve bewustzijn.

Stel je open voor inzichten die je eigen groei stimuleren en verlies je niet in projecties. Hoe meer je leert om jezelf te onderzoeken, hoe duidelijker het zal worden dat je emotionele reacties een richtingaanwijzer zijn voor waar je je op hebt te focussen om weer een stap verder te groeien.

Iets wat je intens triggert heeft steeds iets te maken met je eigen karma en ontwikkelingsproces. Dit onderzoeken, toelaten, voelen en aankijken gaat je helpen meer heel en één te worden. En wie weet zal je ooit ontdekken dat je moeilijkste schaduw, die je het meeste stoort in anderen en jezelf, eigenlijk je grootste leraar is.

Natuurlijk is het niet altijd zo dat je hetzelfde thema hebt als iemand waar je je aan ergert. Het kan ook zijn dat dat je die eigenschap net te weinig hebt, en zo wordt uitgedaagd om hierin evenwicht te bereiken. De buitenwereld geeft je dan feedback over een onevenwichtigheid in jezelf. Misschien stoor je je wel aan iemand die heel zelfzeker uit de hoek komt, dan kan het goed zijn dat je zelf wat meer zelfzekerheid kan gebruiken. Of misschien stoor je je aan iemand die (te)veel geld vraagt voor zijn consulten, terwijl je het zelf moeilijk vindt om jouw prijs te vragen? Zie je de kosmische grap?! Het is dus goed om bij een irritatie, je op de seconde af te vragen; “Wat heeft dit voor mij te betekenen? Welke boodschap heeft dit voor mij?” Sowieso valt er iets uit te leren.

Pijn, die ooit te groot was om aan te pakken, wordt tijdelijk veilig buitengehouden door je projectielagen. Observeer jezelf als je sterke reacties zoals frustratie, kwaadheid, angst, oordelen, of jaloersheid ervaart ten aanzien mensen en gebeurtenissen. Want de kans is heel groot dat je iets van je interne conflicten projecteert op anderen.

 

JE EMOTIONELE REACTIES ZIJN JOUW RICHTINGAANWIJZER VOOR WAAR JE NOG TE GROEIEN HEBT

 

Wees bereid disfunctionele geloofssystemen, negatieve gedachten, identificaties en starre patronen te transformeren. Zie waar ze jou en je omgeving beperken. Zo zal je niet alleen positieve verandering initiëren in jezelf, maar ook in je naaste omgeving en zelfs in het collectieve bewustzijn.

Stel je open voor inzichten die je eigen groei stimuleren en verlies je niet in projecties. Hoe meer je leert om jezelf te onderzoeken, hoe duidelijker het zal worden dat je emotionele reacties een richtingaanwijzer zijn voor waar je je op hebt te focussen om weer een stap verder te groeien.

Iets wat je intens triggert heeft steeds iets te maken met je eigen karma en ontwikkelingsproces. Dit onderzoeken, toelaten, voelen en aankijken gaat je helpen meer heel en één te worden. En wie weet zal je ooit ontdekken dat je moeilijkste schaduw, die je het meeste stoort in anderen en jezelf, eigenlijk je grootste leraar is.

EEN SJAMAAN REIST NAAR DE DIEPTES VAN ZIJN ONDERBEWUSTZIJN

 

Werkelijke integriteit gaat over het integreren van al jouw ‘ikken’, als deel van wie jij werkelijk bent. Ook je schijnbare ‘moeilijke’ delen hebben een positieve intentie voor jou, en verdienen een plaats in de warmte van je hart. Door de poort van je hart, en bijvoorbeeld met de Ho’oponopono techniek[1], kan je emoties, angsten en schaduwdelen in jezelf omarmen. De ware sjamaan reist door de dieptes van zijn onderbewustzijn naar zijn angsten en persoonlijke hel.

De tovenaar weet: ‘once upon a time, there was no time’; hij weet dat de ziel geen tijd kent. Hij weet met de dimensies van tijd en ruimte om te gaan. Zonder oordeel over licht of duister kan hij alles recht in de ogen kijken om het daarna te transformeren. De dood van een schaduw is in werkelijkheid de geboorte van een verborgen gave. Donker is gecondenseerd licht dat wacht om zijn ware gezicht te laten zien. Als je ervoor kiest… kan je toveren, je het verleden helen en zo ook je toekomst veranderen.

Begin met het accepteren van hoe het is, en richt je dan op hoe je het graag wilt zien. Uit een duidelijk verzoek tot transformatie naar je Hogere Zelf, de Creator en de Aartsengelen. Zo kan je alle destructieve energieën ombuigen tot een positieve transformatiekracht.

[1] Zie de blog van de witte hond golf.

MAGIE, SYMBOLEN EN RITUELEN

 

De witte tovenaar is ook de mysticus, de healer, de priester, de sjamaan en de initiator van wonderen. Hij is de hoeder van de initiatievlam van symbolen, metaforen, archetypische energieën, heilige rituelen en ceremonies. Hij beweegt op de grens van het zichtbare en het onzichtbare, en heeft toegang tot verschillende dimensies.

Magie is de kunst van het voelen van subtiele, onzichtbare krachten die door de werkelijkheid stromen, en die daarbij bewustzijnsniveaus voorbij het rationele ontwaken[1]. De magische dimensie opent louter door simpelweg aanwezig te zijn in het ‘nu’. Het lijkt buitengewoon te zijn, maar als je wakker bent, kan je magie net in het gewone vinden. Wanneer je in overeenstemming bent met ‘wat is’, komt er energie vrij die heel natuurlijk je bewustzijn shift om hogere frequenties van informatie waar te nemen.

Omgekeerd, hindert onvoldoende energie, weerstand en gebrek aan liefde, de perceptie van magie. Wanneer je met je ego tracht dingen te beheersen, dan zal de magie je ontglippen. Magie functioneert immers in een non-lineaire dimensie, die niet controleerbaar is door ego en verstand. Stel je open en flexibel op, en laat spontaniteit en het onverwachte toe. Twijfel bestaat in je hoofd, magie bestaat in je hart. Wanneer je je diep vanbinnen herinnert dat alles mogelijk is, verdwijnt twijfel en verschijnt magie.

[1] Starhawk (1999). The Spiral Dance. San Francisco: Harper & Row Publishers.

MAGIE, SYMBOLEN EN RITUELEN

 

De witte tovenaar is ook de mysticus, de healer, de priester, de sjamaan en de initiator van wonderen. Hij is de hoeder van de initiatievlam van symbolen, metaforen, archetypische energieën, heilige rituelen en ceremonies. Hij beweegt op de grens van het zichtbare en het onzichtbare, en heeft toegang tot verschillende dimensies.

Magie is de kunst van het voelen van subtiele, onzichtbare krachten die door de werkelijkheid stromen, en die daarbij bewustzijnsniveaus voorbij het rationele ontwaken[1]. De magische dimensie opent louter door simpelweg aanwezig te zijn in het ‘nu’. Het lijkt buitengewoon te zijn, maar als je wakker bent, kan je magie net in het gewone vinden. Wanneer je in overeenstemming bent met ‘wat is’, komt er energie vrij die heel natuurlijk je bewustzijn shift om hogere frequenties van informatie waar te nemen.

Omgekeerd, hindert onvoldoende energie, weerstand en gebrek aan liefde, de perceptie van magie. Wanneer je met je ego tracht dingen te beheersen, dan zal de magie je ontglippen. Magie functioneert immers in een non-lineaire dimensie, die niet controleerbaar is door ego en verstand. Stel je open en flexibel op, en laat spontaniteit en het onverwachte toe. Twijfel bestaat in je hoofd, magie bestaat in je hart. Wanneer je je diep vanbinnen herinnert dat alles mogelijk is, verdwijnt twijfel en verschijnt magie.

[1] Starhawk (1999). The Spiral Dance. San Francisco: Harper & Row Publishers.

GELE ZON OP TOON 7: AFGESTEMD ZIJN OP EENHEID EN ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE

 

In lijn met de liefde van het hart, staat op toon 7 van deze golf de gele zon, wat staat voor universaliteit, verlichting, eenheid en onvoorwaardelijke liefde. De gele zon is een bron van liefde en eenheid, zonder enig oordeel en onderscheid. Het komt eropaan alles vanuit een oordeelsvrije en bewuste houding een plek te kunnen geven en het totale beeld zien en ervaren.

Je bent je er dan bewust van dat iedereen zijn lessen te leren heeft. In de eenheid van het komische plan, is een ander dan de trigger voor jouw lessen, en jij de trigger voor de lessen van de ander. De gele zon op toon 7 nodigt je uit dit grotere geheel te zien, en het als jouw richtingaanwijzer te gebruiken.

Hieraan is ook een poortdag gekoppeld, en dus ook een belangrijke les in deze golf.

 

WITTE WIND OP TOON 9, UITBREIDEN VAN VERBINDENDE COMMUNICATIE

 

De tovenaarsgolf heeft nog tweede een poortdag op de witte wind op toon 9. Dit betekent dat je eigen ruimte in zelfliefde innemen heel moeilijk kan zijn. Verbindende communicatie is een grote les in deze golf. Het is de bedoeling om niet dicht te klappen, maar wel om echt uit te spreken waar het over gaat.

De witte wind staat voor de kracht om mogelijkheden en kansen te scheppen via open, verbindende en bevrijdende communicatie. Probeer dus zeker vanuit je allerhoogste en liefdevolle waarheid te spreken. In zijn schaduw gaat de witte wind echter intense emoties uit de weg gaan en creëert hij afstand en miscommunicatie.

Weersta deze 13-daagse periode dus aan de neiging om jezelf terug te trekken en om alles té veel vanop een afstand te bekijken. Ga in interactie en probeer de verbinding met de andere(n) te maken of te herstellen. Waar zitten jullie gelijkenissen in plaats van de verschillen? Met elkaar praten is zo belangrijk! Deel wat er in je leeft. Zo krijgt de ander ook de kans om eventueel misbegrip en foute interpretaties recht te zetten.

WITTE WERELDOVERBUGGER OP TOON 13, THUISKOMEN DOOR LOSLATEN

 

De witte wereldoverbrugger vertegenwoordigt de kracht van de dood en de onderwereld. De witte wereldoverbrugger teacht loslaten, overgave en acceptatie. Dit soort overgave gaat niet over opgeven of je macht aan iemand anders geven. De wereldoverbrugger connecteert daarentegen tot een ‘weten’ dat het rationeel verstand ver overstijgt. Het is het diepere weten, dat wat je op dit moment ook ervaart, hoe moeilijk of uitdagend het ook mag lijken, je spirituele evolutie dient op een perfecte manier.

De wereldoverbrugger op toon 13 vraagt van je om thuis te komen door los te laten. Waarvan voel je dat het zijn tijd gekomen is? Dit kan een relatie zijn, een project of gewoon een patroon dat je niet langer meer dient.

Wees eerlijk met jezelf, en vertrouw op je aanvoelen van de juiste timing. Hoe meer je in verzet gaat tegen deze ‘divine timing’, hoe moeilijker en hoe zwaarder het wordt. Wanneer je weerstand blijft bieden aan dit proces, kan het zijn dat je uiteindelijk op je knieën gedwongen wordt tot nederigheid. Want het leven kan je niet controleren. Het brengt een flow waarop je enkel in overgave kan gaan. Hoe meer je deze divine timing toelaat en erop vertrouwt, hoe meer je in deze golf het gevoel van genieten en ZIJN zult ervaren. Je bent dan op de juiste plek op het juiste moment.

De witte wereldoverbugger gaat ook over de brug tussen 2 werelden. Dit kan de zichtbare en de onzichtbare wereld zijn, maar ook de brug tussen andere werelden zoals de materiële wereld en de niet-materiële wereld. De wereldoverbrugger bemiddelt en vormt de brug om tegenstellingen te verbinden. Zie dus dat je aandacht geeft aan beide kanten van de medaille. Focus niet enkel op materie, maar ook op de ziel. Probeer ook de twee kanten van het verhaal in een ruzie of een conflict te zien, en daarin het midden te vinden.

WITTE WERELDOVERBUGGER OP TOON 13, THUISKOMEN DOOR LOSLATEN

 

De witte wereldoverbrugger vertegenwoordigt de kracht van de dood en de onderwereld. De witte wereldoverbrugger teacht loslaten, overgave en acceptatie. Dit soort overgave gaat niet over opgeven of je macht aan iemand anders geven. De wereldoverbrugger connecteert daarentegen tot een ‘weten’ dat het rationeel verstand ver overstijgt. Het is het diepere weten, dat wat je op dit moment ook ervaart, hoe moeilijk of uitdagend het ook mag lijken, je spirituele evolutie dient op een perfecte manier.

De wereldoverbrugger op toon 13 vraagt van je om thuis te komen door los te laten. Waarvan voel je dat het zijn tijd gekomen is? Dit kan een relatie zijn, een project of gewoon een patroon dat je niet langer meer dient.

Wees eerlijk met jezelf, en vertrouw op je aanvoelen van de juiste timing. Hoe meer je in verzet gaat tegen deze ‘divine timing’, hoe moeilijker en hoe zwaarder het wordt. Wanneer je weerstand blijft bieden aan dit proces, kan het zijn dat je uiteindelijk op je knieën gedwongen wordt tot nederigheid. Want het leven kan je niet controleren. Het brengt een flow waarop je enkel in overgave kan gaan. Hoe meer je deze divine timing toelaat en erop vertrouwt, hoe meer je in deze golf het gevoel van genieten en ZIJN zult ervaren. Je bent dan op de juiste plek op het juiste moment.

De witte wereldoverbugger gaat ook over de brug tussen 2 werelden. Dit kan de zichtbare en de onzichtbare wereld zijn, maar ook de brug tussen andere werelden zoals de materiële wereld en de niet-materiële wereld. De wereldoverbrugger bemiddelt en vormt de brug om tegenstellingen te verbinden. Zie dus dat je aandacht geeft aan beide kanten van de medaille. Focus niet enkel op materie, maar ook op de ziel. Probeer ook de twee kanten van het verhaal in een ruzie of een conflict te zien, en daarin het midden te vinden.

VOLG JE HART, HET WEET STEEDS HET ANTWOORD

 

De planeet die bij de witte tovenaar hoort is Maldek. Had je daar al eens van gehoord?

Maldek is een planeet in ons zonnestelsel die vernietigd werd door een oorlog tussen zijn bewoners, en daarna een asteroïdengordel werd, ongeveer 705.000 jaar geleden. De volkeren van Maldek waren een beschaving die lijkt op Atlantis, in die zin dat zij veel technologische informatie verwierven en die gebruikten zonder zich te bekommeren om het behoud van het geheel. Maldek is een wat mij betreft een goed symbool voor wat er gebeurt als je je laat leiden door haat, wraak en controle. Je maakt er alles mee kapot.

Vandaag vertelde mijn broer het verhaal dat er in Jeruzalem vaak tot 3 generaties lang représailles moorden gepleegd worden in families. Hoe erg is dat?! Stel je voor. Oog om oog, tand om tand. Jij vermoordt mijn geliefde, dus ik die van jou… En zo blijven we bezig, steeds weer opnieuw, generaties lang. Vol gevoelens van wraak en vergeldingsdrang. En de pijn en het leed wordt steeds groter en groter. De ene daad van haat, zet aan tot de volgende daad van haat. Wat start met een zaadje van haat wordt dan een boom van haat.

Laat dus niet haat, maar wel liefde en vergeving de leidraad zijn in je leven. Plant zaadjes van liefde. Hoe moeilijk het soms ook is. Zodat je familie en zo ook de maatschappij een boom van liefde wordt. Want willen we een liefdevolle maatschappij; een Nieuwe Wereld van broederschap, dan zullen we elks moeten beginnen bij onze familie, onze naasten.

Hoe gaat het in jouw familie momenteel? Zie of je de komende 13-dagen een opening kan maken waar het mogelijks stroef loopt. Hoe jij omgaat met jouw familie geeft weer hoe sterk je gegroeid bent in jouw bewustzijn en ontwikkeling. Al kan het soms ook nodig zijn om tijdelijk afstand te nemen, bijvoorbeeld bij zware manipulaties of misbruik. Maar hoe meer jij op jouw ware plek kan staan in jouw familiesysteem, en ook de positie van anderen in het systeem (zoals je ouders, broers en zussen) kan eren, hoe meer je leven kan én zal stromen.

Voel, en volg je hart, in de magie van het moment weet het steeds het juiste antwoord.

 

Veel liefs,

Sofie

© Sofie Laureyssens van groeidala.be

Wil je graag op de hoogte gehouden worden?

Om de 13 dagen, op de eerste dag van elke golf in de Tzolkin, stuurt Groeidala een nieuwsbrief met onder andere uitleg over de nieuwe golf.

Tzolkin kennismakingsdag

20 augustus 2022

Ben je op zoek naar de betekenis van jouw leven? Wil je graag meer flow ervaren in je leven en zicht krijgen op je levensdoel? Heb je soms van die momenten dat je je afvraagt waarom iets je overkomt, en wat in hemelsnaam de achterliggende bedoeling zou kunnen zijn? Verlang je ernaar beter begrijpen waarom sommige voorvallen zich blijven herhalen in je leven?

Welkom op deze interactieve kennismaking met de Tzolkin Maya astrologie en leer meer over jezelf en jouw missie in dit leven.

Iedereen welkom, geen voorkennis vereist!

Groeidala 20 Zonnetekens galaxy Tzolkin

Videocursus de betekenis van de zonnetekens in de Tzolkin

 

Je kent de Tzolkin al en je vindt het super interessant op onderzoek te gaan naar de betekenis ervan in je leven en linken te leggen. De korte samenvattingen van de zonnetekens zeggen al wel iets, maar je voelt dat er meer is. Je voelt dat de zonnetekens nog een hele diepgang hebben die je nog niet zo goed kan vatten. Het is net deze diepere dimensie in de betekenis van de zonnetekens die je graag wilt ontdekken.

Tijdens deze videocursus van 2u30 min licht ik de 20 zonnetekens uit de Tzolkin in detail toe:

  • hun kwaliteiten en schaduwzijden;
  • hoe ze zich typisch kenmerken;
  • en hoe dat zich uit in het dagelijks leven.

Videocursus de betekenis van de zonnetekens in de Tzolkin

 

Je kent de Tzolkin al en je vindt het super interessant op onderzoek te gaan naar de betekenis ervan in je leven en linken te leggen. De korte samenvattingen van de zonnetekens zeggen al wel iets, maar je voelt dat er meer is. Je voelt dat de zonnetekens nog een hele diepgang hebben die je nog niet zo goed kan vatten. Het is net deze diepere dimensie in de betekenis van de zonnetekens die je graag wilt ontdekken.

Tijdens deze videocursus van 2u30 min licht ik de 20 zonnetekens uit de Tzolkin in detail toe:

  • hun kwaliteiten en schaduwzijden;
  • hoe ze zich typisch kenmerken;
  • en hoe dat zich uit in het dagelijks leven.

VOLG EEN WORKSHOP BIJ GROEIDALA

Tzolkin Oefendag

10/12/2023

€110