Tzolkin Witte Wereldoverbrugger golf 23 juli 2022

loslaten, dood, acceptatie en bemiddelingskracht

Witte Spiegel golf Tzolkin

Lieve jij

Vandaag zaterdag 23 juli 2022 start de witte wereldoverbrugger golf in de Tzolkin. Het thema van de komende 13 dagen is loslaten, dood, acceptatie en bemiddelingskracht. Het klinkt een beetje luguber maar dat hoeft het niet te zijn. Loslaten kan je heel ruim bekijken.

Loslaten als thema past voor mij alleszins ook helemaal bij de start van mijn vakantie. Ik kijk er erg naar uit… Heerlijk een maand loslaten, tijd voor mezelf, een thuisvakantie in den hof en ruimte om te verder werken aan mijn Tzolkin kaarten set en de teksten voor de Tzolkin app. Joepie!

Soms is het nodig even los te laten, tot rust te komen, en van daaruit weer helemaal vervuld en relax opnieuw te beginnen. Dat loslaten nodig is, zoals bij een vakantie, daar is de modale mens zeker in mee. Maar ook op groot niveau loslaten, zoals bij fysiek sterven, dat ligt dikwijls iets moelijker om te aanvaarden. Toch hoort sterven nu eenmaal bij het leven.

DE KRACHT VAN DE DOOD

 

Als er iets in de afgelopen jaren duidelijk is geworden, dan is het volgens mij hoe moeilijk de dood een plaats kan krijgen in onze Westerse samenleving. De verlichting en het ontstaan van de wetenschap heeft de mens gereduceerd tot alles wat meetbaar is. Een machine weliswaar. Met een input en een output. En een gemiddelde wat dan maar voor iedereen moet gelden. Geloof in de Eenheid, in God, en de ziel, is voor velen op de achtergrond geraakt of is zelfs compleet onbestaande. De spirituele dimensie en hogere betekenis is zoek, en dat zorgt voor veel zielenpijn.

De Witte Wereldoverbrugger schenkt ons de kennis dat de dood slechts een grenslijn is waarachter de werkelijkheid doorloopt. Leven is een cyclus van sterven en weer geboren worden. De ‘schijnbare’ dood is slechts één van de gezichten van ‘het al’. Toen mijn papa op 5 april 2020 overging, mét Corona, heb ik dit heel duidelijk gevoeld. Vlak na zijn sterven voelde ik dat hij binnen kwam vliegen in de living, hij was een bol van licht. Zijn energie was super krachtig en super intens. Hij was zo blij, hij voelde zich vrij. Ik voelde hem zeggen “Sofieke ik ben zo blij, ik voel me zo goed.” Zoveel jaren had hij ‘vastgezeten’ in zijn lichaam. Door een hersenbloeding was zijn arm jaren ervoor licht verlamd geraakt. Hij kon ook steeds moeilijker wandelen, en ook zijn hart functioneerde niet meer optimaal. Het leven op aarde was fysiek erg zwaar geworden. Zijn dood voelde voor hem dan ook als een wedergeboorte. Eindelijk was hij vrij van zijn fysieke grenzen.

Er was zoveel magie de nacht van zijn dood en de dagen erna: een regenboog in de tuin, een magische mystieke volle maan, met vlak ervoor een vallende ster (net toen ik vroeg of hij zich toch ging laten zien op zijn begrafenis de dag erna), een eerste bloempje van de orchidee dat open was gegaan toen ik terugkwam van de begrafenis, een nieuw visje geboren in mijn aquarium, en een liedje dat we speelden op de begrafenis dat ‘toevallig’ op de radio kwam toen ik zijn auto aan het poetsen was. Zoveel magie… Zo ontroerend was het. Al die zaken zijn natuurlijk niet te ‘bewijzen’ dat het te maken had met mijn papa. Maar zo voelde het wel. Ik werd zo gesteund in mijn proces door het Leven. Ik voelde me gekoesterd in het afscheidsproces met magische synchroniciteiten als een soort van kosmische zalving.

 

Witte Spiegel golf Tzolkin
Witte Spiegel golf Tzolkin

DE KRACHT VAN DE DOOD

 

Als er iets in de afgelopen jaren duidelijk is geworden, dan is het volgens mij hoe moeilijk de dood een plaats kan krijgen in onze Westerse samenleving. De verlichting en het ontstaan van de wetenschap heeft de mens gereduceerd tot alles wat meetbaar is. Een machine weliswaar. Met een input en een output. En een gemiddelde wat dan maar voor iedereen moet gelden. Geloof in de Eenheid, in God, en de ziel, is voor velen op de achtergrond geraakt of is zelfs compleet onbestaande. De spirituele dimensie en hogere betekenis is zoek, en dat zorgt voor veel zielenpijn.

De Witte Wereldoverbrugger schenkt ons de kennis dat de dood slechts een grenslijn is waarachter de werkelijkheid doorloopt. Leven is een cyclus van sterven en weer geboren worden. De ‘schijnbare’ dood is slechts één van de gezichten van ‘het al’. Toen mijn papa op 5 april 2020 overging, mét Corona, heb ik dit heel duidelijk gevoeld. Vlak na zijn sterven voelde ik dat hij binnen kwam vliegen in de living, hij was een bol van licht. Zijn energie was super krachtig en super intens. Hij was zo blij, hij voelde zich vrij. Ik voelde hem zeggen “Sofieke ik ben zo blij, ik voel me zo goed.” Zoveel jaren had hij ‘vastgezeten’ in zijn lichaam. Door een hersenbloeding was zijn arm jaren ervoor licht verlamd geraakt. Hij kon ook steeds moeilijker wandelen, en ook zijn hart functioneerde niet meer optimaal. Het leven op aarde was fysiek erg zwaar geworden. Zijn dood voelde voor hem dan ook als een wedergeboorte. Eindelijk was hij vrij van zijn fysieke grenzen.

Er was zoveel magie de nacht van zijn dood en de dagen erna: een regenboog in de tuin, een magische mystieke volle maan, met vlak ervoor een vallende ster (net toen ik vroeg of hij zich toch ging laten zien op zijn begrafenis de dag erna), een eerste bloempje van de orchidee dat open was gegaan toen ik terugkwam van de begrafenis, een nieuw visje geboren in mijn aquarium, en een liedje dat we speelden op de begrafenis dat ‘toevallig’ op de radio kwam toen ik zijn auto aan het poetsen was. Zoveel magie… Zo ontroerend was het. Al die zaken zijn natuurlijk niet te ‘bewijzen’ dat het te maken had met mijn papa. Maar zo voelde het wel. Ik werd zo gesteund in mijn proces door het Leven. Ik voelde me gekoesterd in het afscheidsproces met magische synchroniciteiten als een soort van kosmische zalving.

ACCEPTATIE EN OVERGAVE

 

De Witte Wereldoverbrugger vertegenwoordigt de kracht van de dood en de onderwereld. Hij teacht loslaten, overgave en acceptatie. Dit soort overgave gaat niet over opgeven of je macht aan iemand anders geven. De wereldoverbrugger connecteert daarentegen tot een ‘weten’ dat het rationeel verstand ver overstijgt. Het is het diepere weten, dat wat je op dit moment ook ervaart, hoe moeilijk of uitdagend het ook mag lijken, helemaal past in het komische plan.

Zo was dat voor mij ook met de dood van mijn papa. Ik wist al een tijdje dat zijn ziel afscheid aan het nemen was[1], omdat ik dit had gezien/ontvangen had in een aya ceremonie (3 jaar voor zijn effectieve dood). Het was heel vreemd want tijdens de ceremonie leek het al of hij die nacht gestorven was. Toen ik hem ‘s morgens belde en zei hoe blij ik was dat ik hem hoorde, zei hij “je dacht toch niet dat ik dood was?” Dus ergens, een deel in hem, wist heel goed over wat ik het had. Op het moment van de ceremonie zelf kwam het natuurlijk als een schok en kon ik het moeilijk plaatsen. Maar achteraf gezien ben ik super dankbaar dat ik dat visioen heb mogen zien. Dat heeft gemaakt dat we een aantal voorbereidingen hebben kunnen treffen en langzaam afscheid hebben kunnen nemen.

Natuurlijk had ik mijn papa liever nog bij mij gehad, en ook heb ik heel veel verdriet gehad na zijn dood. Ik miste hem enorm. Het voelde als een intens liefdesverdriet. Ik krijg er nog tranen van in mijn ogen als ik aan die eerste nacht denk, toen ik ging slapen na het nieuws van zijn dood. De pijn van het afscheid was enorm. Ik ben het weken intens aan het verwerken geweest, en vond het ook super fijn om daar mijn tijd voor te nemen. Ik was dan ook nog eens zelf besmet met Corona dus emotioneel en fysiek was ik erg kwetsbaar.

[1] Ps: als je hier meer over wilt horen; ik spreek hier ook over in mijn podcast bij Elke Vermeire.

DIVINE TIMING

 

Toch ben ik nooit in verzet gegaan tegen de dood van mijn papa. Omdat ik diep vanbinnen voelde dat het klopte. Zijn tijd was gekomen en volledig in sync met het kosmische plan. Ik accepteerde deze divine timing. Het was een dieper weten. Het was ok zoals het was. Zijn tijd in dit Aardse leven was gekomen. Moest ik daartegen in verzet zijn gegaan, dan had ik het mezelf enkel moeilijker gemaakt. Je kan immers niets doen tegen divine timing. Als je daartegen toch in verzet gaat, dan dwingt het leven je op je knieën tot nederigheid. Het wordt dan enkel veel pijnlijker. Want het leven kan je niet controleren. Het brengt een flow waarop je enkel in overgave kan gaan. En die flow kan je echt wel gewaar worden… als je open genoeg staat om zonder oordeel zuiver te voelen.

De dood, en zaken die eindigen, is dan ook de kracht van de wereldoverbrugger. Door de dood kan er weer iets nieuws geboren worden. Een nieuwe cyclus start, na een rust- en mogelijks herstelperiode er is een overgang naar iets nieuws.

Super goeie boeken over hoe het leven na de dood verder gaat, zijn die van Michael Newton. Zijn boeken zijn beschikbaar in het Engels en het Nederlands. Hij heeft er meerdere, maar het boek dat ik zelf gelezen heb en waar ik heel veel aan gehad heb is Destiny of Souls (EN) of (NL). Het boek is een vervolg op Journey of Souls (EN) of de Zielenreis (NL). De boeken zijn verslagen van de gegevens die dr Newton verkreeg door zijn vele cliënten in regressietherapie onder diepe hypnose terug te brengen naar de tijd die zij in de spirituele wereld doorbrachten, tussen 2 levens in. Michael bundelde deze gegevens om vervolgens te vertellen hoe de wereld waar we heengaan eruit ziet, wat we doen als zielen tussen 2 levens in en waarom we terugkeren in een bepaald lichaam. Super interessant, echt een aanrader! Het lezen ervan kan ook helend zijn, zeker als je iemand heel dierbaar verloren hebt. Je gaat op een dieper niveau ervaren dat je altijd verbonden bent in de Zielenwereld met je geliefde(n), of ze nu geïncarneerd zijn of niet.

In de vorige blog schreef ik je over de planeet Mars en hoe deze verbonden is met de rode hemelwandelaar. We laten Mars nog niet los, want ook de witte wereldoverbrugger is verbonden met Mars.

DIVINE TIMING

 

Toch ben ik nooit in verzet gegaan tegen de dood van mijn papa. Omdat ik diep vanbinnen voelde dat het klopte. Zijn tijd was gekomen en volledig in sync met het kosmische plan. Ik accepteerde deze divine timing. Het was een dieper weten. Het was ok zoals het was. Zijn tijd in dit Aardse leven was gekomen. Moest ik daartegen in verzet zijn gegaan, dan had ik het mezelf enkel moeilijker gemaakt. Je kan immers niets doen tegen divine timing. Als je daartegen toch in verzet gaat, dan dwingt het leven je op je knieën tot nederigheid. Het wordt dan enkel veel pijnlijker. Want het leven kan je niet controleren. Het brengt een flow waarop je enkel in overgave kan gaan. En die flow kan je echt wel gewaar worden… als je open genoeg staat om zonder oordeel zuiver te voelen.

De dood, en zaken die eindigen, is dan ook de kracht van de wereldoverbrugger. Door de dood kan er weer iets nieuws geboren worden. Een nieuwe cyclus start, na een rust- en mogelijks herstelperiode er is een overgang naar iets nieuws.

Super goeie boeken over hoe het leven na de dood verder gaat, zijn die van Michael Newton. Zijn boeken zijn beschikbaar in het Engels en het Nederlands. Hij heeft er meerdere, maar het boek dat ik zelf gelezen heb en waar ik heel veel aan gehad heb is Destiny of Souls (EN) of (NL). Het boek is een vervolg op Journey of Souls (EN) of de Zielenreis (NL). De boeken zijn verslagen van de gegevens die dr Newton verkreeg door zijn vele cliënten in regressietherapie onder diepe hypnose terug te brengen naar de tijd die zij in de spirituele wereld doorbrachten, tussen 2 levens in. Michael bundelde deze gegevens om vervolgens te vertellen hoe de wereld waar we heengaan eruit ziet, wat we doen als zielen tussen 2 levens in en waarom we terugkeren in een bepaald lichaam. Super interessant, echt een aanrader! Het lezen ervan kan ook helend zijn, zeker als je iemand heel dierbaar verloren hebt. Je gaat op een dieper niveau ervaren dat je altijd verbonden bent in de Zielenwereld met je geliefde(n), of ze nu geïncarneerd zijn of niet.

In de vorige blog schreef ik je over de planeet Mars en hoe deze verbonden is met de rode hemelwandelaar. We laten Mars nog niet los, want ook de witte wereldoverbrugger is verbonden met Mars.

LOSLATEN VAN EEN RELATIE, EEN PATROON, EEN PERSOON OF EEN PROJECT

 

Waarvan voel jij dat de tijd gekomen is om het te laten gaan? Als je luistert naar jouw dieper weten en jouw aanvoelen van divine timing, is er dan iets wat jij hebt los te laten op dit moment? Dit kan effectief een persoon of een dier zijn, waar je van voelt dat hij/zij afscheid aan het nemen is.

Of het kan een relatie zijn… Misschien zelfs een relatie waar je al van meet af aan voelde dat dit niet de man/vrouw van je leven is? Vaak als we heel eerlijk zijn met onszelf dan weten we dit heel diep vanbinnen. Maar onze ratio (of je ouder of vriendin) komt er dan tussen en zegt bijvoorbeeld dat we niet te kieskeurig moeten zijn, dat het toch een goede partij is met mooie eigenschappen. Pure ratio. Want je gevoel weet wel beter. Als je dit gevoel wegstopt, dan gaat het toch wel weer komen bovendrijven. Het is net zoals je een bal onder water probeert te houden, maar hoe harder je je best doet om hem weg te duwen, hoe harder de bal duwt om boven water te komen. Je gevoel verandert niet zomaar. Dit dieper weten kan al tientallen jaren zijn best aan het doen zijn, om eindelijk gehoord te worden. En wanneer jij eindelijk gaat luisteren en de innerlijke flow gaat volgen, gaat dat op lange termijn een enorme opluchting zijn. 

Het gaat er ook niet om dat een partner goed of slecht is in se. Waar het wel over gaat, is of het ‘op dit moment’ nog een zielenmatch is tussen jullie, een divine bonding of divine alliance, for the greater good of all. En of dit zo is, kan jij alleen heel diep in jezelf voelen.

Mijn ervaring leert me trouwens dat mensen die verbonden zijn met deze witte wereldoverbrugger golf (doordat het hun geboortegolf is) net veel moeite hebben met loslaten, en vaak blijven hangen in relaties die eigenlijk niet zo goed zijn voor hen. Kunnen de knoop doorhakken (net zoals de chirurg de rotte kies trekt) blijkt vaak erg moeilijk te zijn.

Op relatievlak geef ik meestal geen sluitend advies wel of niet, omdat een relatie er op zich altijd wel is om te groeien en te leren door interactie met de andere. Maar als je relatie-kin[1] in de witte wereldoverbruggergolf ligt, dan vrees ik dat je de relatie (uiteindelijk) ‘gedoemd’ is om te sterven. Loslaten kan je dan vrij letterlijk nemen, in de zin van loslaten van de relatie. Ik heb daarnaast ook al gemerkt dat relaties die in deze witte wereldoverbrugger golf liggen, wel eens dienst doen als ‘in-between’ relaties. In die zin dat ze je helpen een vorige relatie los te laten. Het voornaamste doel van een relatie in de witte wereldoverbrugger golf is inzicht verwerven, en leren door projectie en spiegeling (door de witte spiegel op toon 13 – meer info daarover verder).

Toch gaat de witte wereldoverbrugger niet enkel over relaties loslaten of personen die sterven. Het kan ook gaan over het loslaten van een werk, een woning, een project of gewoon een patroon dat je niet langer meer dient. Of het loslaten van extreme controle en vasthoudendheid. Wees eerlijk met jezelf, en vertrouw op je aanvoelen van de juiste timing. Wat hoort nog bij je? En wat niet meer?

[1] Je relatiegolf en je relatiekin daarin bereken je door jullie individuele kin-waarden bij elkaar op te tellen. De som van deze getallen is je relatie-kin. Door de golf verder te volgen met je vinger naar toon 1 en te kijken welk zonneteken daar staat, weet je in welke golf jullie relatie valt. De golf wordt steeds genoemd naar het zonenteken dat op toon 1 staat. Is de kinwaarde die je uitrekende groter dan 260? Trek er dan 260 vanaf.

Mijn ervaring leert me trouwens dat mensen die verbonden zijn met deze witte wereldoverbrugger golf (doordat het hun geboortegolf is) net veel moeite hebben met loslaten, en vaak blijven hangen in relaties die eigenlijk niet zo goed zijn voor hen. Kunnen de knoop doorhakken (net zoals de chirurg de rotte kies trekt) blijkt vaak erg moeilijk te zijn.

Op relatievlak geef ik meestal geen sluitend advies wel of niet, omdat een relatie er op zich altijd wel is om te groeien en te leren door interactie met de andere. Maar als je relatie-kin[1] in de witte wereldoverbruggergolf ligt, dan vrees ik dat je de relatie (uiteindelijk) ‘gedoemd’ is om te sterven. Loslaten kan je dan vrij letterlijk nemen, in de zin van loslaten van de relatie. Ik heb daarnaast ook al gemerkt dat relaties die in deze witte wereldoverbrugger golf liggen, wel eens dienst doen als ‘in-between’ relaties. In die zin dat ze je helpen een vorige relatie los te laten. Het voornaamste doel van een relatie in de witte wereldoverbrugger golf is inzicht verwerven, en leren door projectie en spiegeling (door de witte spiegel op toon 13 – meer info daarover verder).

Toch gaat de witte wereldoverbrugger niet enkel over relaties loslaten of personen die sterven. Het kan ook gaan over het loslaten van een werk, een woning, een project of gewoon een patroon dat je niet langer meer dient. Of het loslaten van extreme controle en vasthoudendheid. Wees eerlijk met jezelf, en vertrouw op je aanvoelen van de juiste timing. Wat hoort nog bij je? En wat niet meer?

[1] Je relatiegolf en je relatiekin daarin bereken je door jullie individuele kin-waarden bij elkaar op te tellen. De som van deze getallen is je relatie-kin. Door de golf verder te volgen met je vinger naar toon 1 en te kijken welk zonneteken daar staat, weet je in welke golf jullie relatie valt. De golf wordt steeds genoemd naar het zonenteken dat op toon 1 staat. Is de kinwaarde die je uitrekende groter dan 260? Trek er dan 260 vanaf.

De witte wereldoverbrugger helpt de complexe ego structuren van het oude, gelimiteerde zelf af te breken, en een nieuwe beter gealigneerde structuur op te zetten.

Het leven van de witte wereldoverbrugger kan getekend zijn door grote en vaak pijnlijke veranderingen. Welke boodschappen en lessen zouden hierin verborgen kunnen liggen? Weet dat je ziel vanuit vrije keuze jouw levensplan heeft uitgetekend om te kunnen groeien. Als het je lukt om de achterliggende betekenis van situaties te begrijpen en er positief mee om te gaan, dan zullen anderen je om je kracht bewonderen. Ga je daarentegen in gevecht met je eigen lot, dan zal je binnen je slachtofferrol gevangen blijven zitten.

Het proces van dood en transformatie brengt je naar ongekende dieptes in jezelf. Hoe bewuster je op dagelijkse basis kleine ‘dood’ en overgave momentjes kan toelaten, hoe sneller en zachter het proces zal gaan. Hoe meer intern verzet, hoe moeilijker het wordt.

Wanneer je de lessen niet laat liggen, zullen tegenslagen je uiteindelijk tot een betere, gelukkigere en liefdevollere mens maken. Vergeef jezelf en anderen en wordt daardoor vrij en onafhankelijk. Vergeving opent de deur naar de onvoorwaardelijke liefde.

DE BRUG TUSSEN TWEE WERELDEN

 

De witte wereldoverbrugger gaat ook over de brug tussen 2 werelden. Dit kan de zichtbare en de onzichtbare wereld zijn, maar ook de brug tussen andere werelden zoals de materiële wereld en de niet-materiële wereld, het bekende en het onbekende en het oude en het nieuwe. De witte wereldoverbrugger beweegt zich op het grensvlak van het vormloze en de creatie. Hij overbrugt de kloof tussen twee werelden zodat ze kunnen samenwerken. Hij ziet geest in materie, God in de mens. Hij weet dat de fysieke wereld niet meer is dan een uitdrukking van de geestelijke wereld.

De Wereldoverbrugger is een heilig kruispunt van samensmeltende realiteiten. Zo kan er telkens weer iets nieuws ontstaan en ontdekt worden. Door je wijsheid in te zetten met het oog op ‘eenheid’ ontstaat er samenhang. De Wereldoverbrugger bemiddelt en vormt de brug om tegenstellingen te verbinden.

Zie dus dat je aandacht geeft aan beide kanten van de medaille. Focus niet enkel op materie, maar ook op de ziel. Probeer ook de twee kanten van het verhaal in een ruzie of een conflict te zien, en daarin het midden te vinden. 

DE BRUG TUSSEN TWEE WERELDEN

 

De witte wereldoverbrugger gaat ook over de brug tussen 2 werelden. Dit kan de zichtbare en de onzichtbare wereld zijn, maar ook de brug tussen andere werelden zoals de materiële wereld en de niet-materiële wereld, het bekende en het onbekende en het oude en het nieuwe. De witte wereldoverbrugger beweegt zich op het grensvlak van het vormloze en de creatie. Hij overbrugt de kloof tussen twee werelden zodat ze kunnen samenwerken. Hij ziet geest in materie, God in de mens. Hij weet dat de fysieke wereld niet meer is dan een uitdrukking van de geestelijke wereld.

De Wereldoverbrugger is een heilig kruispunt van samensmeltende realiteiten. Zo kan er telkens weer iets nieuws ontstaan en ontdekt worden. Door je wijsheid in te zetten met het oog op ‘eenheid’ ontstaat er samenhang. De Wereldoverbrugger bemiddelt en vormt de brug om tegenstellingen te verbinden.

Zie dus dat je aandacht geeft aan beide kanten van de medaille. Focus niet enkel op materie, maar ook op de ziel. Probeer ook de twee kanten van het verhaal in een ruzie of een conflict te zien, en daarin het midden te vinden. 

DAG BUITEN DE TIJD – STEEDS OP 25 JULI

 

Dit jaar valt de Dag Buiten de Tijd in de witte wereldoverbrugger golf, op maandag 25 juli, gele ster toon 3. Heb je daar al eens van gehoord van de Dag Buiten de Tijd? Deze dag kan je zien als een rustpunt. Het is een feestdag waarop het oude jaar wordt losgelaten, en de intentie voor het volgende jaar wordt gelegd. 

De start van het nieuwe zonnejaar is elk jaar op 26 juli. Op 26 juli verschijnen de Zon en de ster Sirius elk jaar precies op hetzelfde punt en hetzelfde tijdstip aan de horizon. De Zon en Sirius staan precies uitgelijnd ten opzichte van elkaar, de evenaar van de Aarde, evenals het galactisch centrum. Dit is de enige samenstand van sterren die jaarlijks op hetzelfde tijdstip plaatsvindt en dus het enige echte astronomische kalender ijkpunt voor ons als Aarde bewoners.

De Dag Buiten de Tijd is een onderdeel van de 13 Manen Kalender die geïntroduceerd werd door José Argüelles. José Argüelles is ook de man die de dreamspell telling (als nieuwe Tzolkin telling – die niet gebruikt werd door de originele Maya’s) introduceerde in de periode tussen 1983 en 1987. De 13 Manen Kalender is gebaseerd op de beweging van de Aarde om de Zon, maar ook op de beweging van de Maan, én op de beweging van de Sterren. 

Elke maand (van de 13 maanden/manen) heeft een eigen totemdier en bestaat uit 4 weken, en 28 dagen. 13 manen x 28 dagen geeft 364 dagen. Eén jaar is 365 dagen, dus de dag die over is, heet de Dag Buiten de Tijd. Het is de extra dag die nodig om de cyclus van de Aarde om de Zon rond te maken. Deze dag valt elk jaar op 25 juli. Het is de laatste dag van het 13 manen kalenderjaar, dag 28 van maan 13. De Dag Buiten de Tijd wordt wereldwijd jaarlijks gevierd vanaf 1992 (bron Pan Holland). 

Een ideaal moment dus om een ritueel te doen, en je nieuwe intenties te zetten voor het komende zonnejaar. Wat wil jij graag realiseren voor jezelf en de wereld? Door de specifieke alignering van de Zon, Sirius, de evenaar en het galactische centrum is de galactische energie het sterkst aanwezig op deze dagen dus je intenties krijgen een sterke galactische boost!

DE ENERGIE VAN HET NIEUWE ZONNEJAAR – RODE MAAN OP TOON 4

 

Net zoals van de energie van 1 januari van een jaar, kunnen we veel afleiden over ons collectieve pad, van de dagenergie in de Tzolkin op 26 juli. Het is de energie van het nieuwe zonnejaar. Dit jaar is de dagenergie op 26 juli in de dreamspell telling rode maan toon 4. In het kort wil dit zeggen dat het een jaar zal worden om je grenzen te leren stellen (toon 4), in lijn met je zuivere voelen en vanuit zelfvertrouwen (rode maan). Het is ook een poortdag, dus betekent dat er een extra les mee verbonden is. Als je zuiver je gewaarwordingen observeert, dan zal je voelen wanneer jouw grenzen overschreden worden. Vaak wordt dit gevoel vervolgens onterecht weg-gerationaliseerd. Durven vorm te geven aan je leven (toon 4) in lijn met wat je oprecht voelt (zonder mentaal oordeel daarover), dat is waar dit nieuwe zonnejaar collectief over gaat. De rode maan wil emoties laten vloeien zoals een rivier. Zet je jouw emoties vast en laat je de emotionele flow niet meer stromen, dan wordt je leven zoals een vuile modderpoel. Aanvaard dus je gevoelens, doe er iets mee en geef er gevolg aan, en laat los wat niet meer bij je hoort (thema wereldoverbrugger).

Ter herinnering, op 1 januari 2022 was het blauwe nacht toon 6 in de witte spiegelgolf, kin 123. Blauwe nacht toon 6 is dus de energie die we collectief gezien heel 2022 met ons meedragen. Toon 6 gaat over balans vinden tussen onszelf en onze omgeving. En de blauwe nacht heeft alles te maken met uniekheid, droomtalent, stilte en zelfbewustzijn. Het is dus de bedoeling om je vanuit jouw uniek zijn, je te verbinden met jouw omgeving. En dit betekent ook de uniekheid van de mensen rondom je toelaten. Het feit dat dit valt binnen de spiegelgolf, maakt dat het thema waarheid versus illusie nog steeds erg speelt (net zoals in 2021).

DE ENERGIE VAN HET NIEUWE ZONNEJAAR – RODE MAAN OP TOON 4

 

Net zoals van de energie van 1 januari van een jaar, kunnen we veel afleiden over ons collectieve pad, van de dagenergie in de Tzolkin op 26 juli. Het is de energie van het nieuwe zonnejaar. Dit jaar is de dagenergie op 26 juli in de dreamspell telling rode maan toon 4. In het kort wil dit zeggen dat het een jaar zal worden om je grenzen te leren stellen (toon 4), in lijn met je zuivere voelen en vanuit zelfvertrouwen (rode maan). Het is ook een poortdag, dus betekent dat er een extra les mee verbonden is. Als je zuiver je gewaarwordingen observeert, dan zal je voelen wanneer jouw grenzen overschreden worden. Vaak wordt dit gevoel vervolgens onterecht weg-gerationaliseerd. Durven vorm te geven aan je leven (toon 4) in lijn met wat je oprecht voelt (zonder mentaal oordeel daarover), dat is waar dit nieuwe zonnejaar collectief over gaat. De rode maan wil emoties laten vloeien zoals een rivier. Zet je jouw emoties vast en laat je de emotionele flow niet meer stromen, dan wordt je leven zoals een vuile modderpoel. Aanvaard dus je gevoelens, doe er iets mee en geef er gevolg aan, en laat los wat niet meer bij je hoort (thema wereldoverbrugger).

Ter herinnering, op 1 januari 2022 was het blauwe nacht toon 6 in de witte spiegelgolf, kin 123. Blauwe nacht toon 6 is dus de energie die we collectief gezien heel 2022 met ons meedragen. Toon 6 gaat over balans vinden tussen onszelf en onze omgeving. En de blauwe nacht heeft alles te maken met uniekheid, droomtalent, stilte en zelfbewustzijn. Het is dus de bedoeling om je vanuit jouw uniek zijn, je te verbinden met jouw omgeving. En dit betekent ook de uniekheid van de mensen rondom je toelaten. Het feit dat dit valt binnen de spiegelgolf, maakt dat het thema waarheid versus illusie nog steeds erg speelt (net zoals in 2021).

WITTE HOND OP TOON 5: ZELFLIEFDE BEKRACHTIGEN

 

De Witte Hond is de trouwe metgezel met een groot hart die steeds voor zichzelf en anderen klaar staat. Hij staat voor de lange termijn verbintenis tussen twee individuen met een gezamenlijk doel. De witte hond is het teken van liefde, affectie en zielsverwantschap.

Deze witte wereldoverbrugger golf staat de witte hond op toon 5. Toon 5 gaat over eigen leiderschap en eigen stuurman te zijn van je leven. Want immers, als je iemand anders aan het roer van jouw schip laat staan, dan is de kans klein dat je de haven gaat bereiken die jouw ziel als intentie had.

Typisch witte hond is dan ook eerder trouw zijn aan anderen dan aan zichzelf. De roedel is immers zo belangrijk. Door in de eerste plaats trouw te zijn aan de ander, komt echter de loyaliteit naar jezelf toe in het gedrang. Daarmee dat de witte hond je vraagt, in eerste instantie vooral een heel groot hart te hebben voor jezelf… Zelfliefde dus. Net vanuit diepe zelfliefde zal je heel veel voor anderen kunnen betekenen als motiverende kracht. Door op te komen voor jezelf, dwing je de ander immers om zijn/haar groei-stukken ook op te nemen. Je kan niet zonder jezelf. Je kan je eigen gevoelens niet negeren. Die zijn er gewoon, en die heb je te accepteren, puur zoals ze zijn. Je ziel communiceert met je via je gevoelens, en geeft aan welke weg je te gaan hebt.

Laat je toewijding aan de onvoorwaardelijke liefde, voor jezelf én de ander, je de moed geven de confrontatie op een zachte manier aan te gaan. Wetende dat de stap tot confrontatie even pittig kan zijn, maar dat je er daarna de vruchten van zal plukken.

Gevoelens en emoties uiten, kunnen erg moeilijk zijn voor de witte hond. Emotionele ontwikkeling en leren volwassen communiceren kan een grote uitdaging zijn. Als hij te lang wacht met zijn gevoelens te uiten, kan het tot een ontploffing komen. Met daarna een schuldgevoel voor de uitbarsting, waardoor alle emoties in een volgende cyclus weer onder de mat geveegd worden. Doorbreek de visuele cirkel en ga ermee aan de slag. Voel hoe er achter elke emotie een liefdevolle boodschap of intentie zit, die je uitnodigt om er verder mee aan de slag te gaan. Ideale technieken die hierbij kunnen helpen zijn geweldloze communicatie, voice dialogue (delenwerk) en IEMT traumatherapie om schuldgevoelens en zware emoties te transformeren.

GELE MENS OP TOON 7: POSITIEF DENKEN ALS RICHTINGAANWIJZER

 

De gele mens staat voor de kracht om vrije keuzes te maken. De kernwoorden van de gele mens zijn gerichte aandacht, heldere intentie, vrije wil en keuzevrijheid. De grote vraag is dus “Waar kies IK voor?”. “Wat voor een leven wil ik leven? Wat is belangrijk voor mij?” Weten wat je wilt is key, en staat in deze witte wereldoverbrugger golf op toon 7. Dat betekent dat je grote richtingaanwijzer in deze golf de gele mens is. Als je wilt weten of je goed bezig bent, dan helpt de gele mens je om tot inzicht te komen.

Op zich is dat een interessante connectie met de witte wereldoverbrugger natuurlijk. Ben je nog het leven aan het leven dat je wilt leven? Ben je bij een partner die aansluit bij jouw waarden? Bij wat jij belangrijk vindt? Of laat je je eerder manipuleren om een leven te leiden dat eigenlijk niet jouw eigen keuze is?

De gele mens nodigt je uit, om duidelijk en helder te bepalen wat je wilt. Stel je intenties scherp. Geef aandacht aan wat jij wilt realiseren in je leven. Anders word je geleefd door anderen.

Kan je volledig JA zeggen tegen alles in je leven? In die zin van ‘Hell Yeah’? Of is het eerder afgezwakt of een nee? Leer de kunst van gracieus NEE te zeggen, door heel eerlijk te zijn met jezelf.

Het kan heel moeilijk zijn (voor mensen uit deze geboortegolf) om hun eigen weg ook te verbinden met de anderen rondom hen. Er is ook een poortdag en dus een les gekoppeld aan deze gele mens dag. Belangrijk hierbij is te beseffen dat er niet slechts één waarheid is. Vrije wil is hier de sleutel. Laat toe dat iedereen zijn pad bewandelt, en kijkt vanuit zijn/haar perspectief. Het is enkel jouw ultieme vrije keuze om helemaal te gaan voor het pad dat jij wilt bewandelen. De les gekoppeld aan een poortdag op toon 7 heeft dan ook te maken met te leren zonder pijn in en uit een verbinding te stappen.

GELE MENS OP TOON 7: POSITIEF DENKEN ALS RICHTINGAANWIJZER

 

De gele mens staat voor de kracht om vrije keuzes te maken. De kernwoorden van de gele mens zijn gerichte aandacht, heldere intentie, vrije wil en keuzevrijheid. De grote vraag is dus “Waar kies IK voor?”. “Wat voor een leven wil ik leven? Wat is belangrijk voor mij?” Weten wat je wilt is key, en staat in deze witte wereldoverbrugger golf op toon 7. Dat betekent dat je grote richtingaanwijzer in deze golf de gele mens is. Als je wilt weten of je goed bezig bent, dan helpt de gele mens je om tot inzicht te komen.

Op zich is dat een interessante connectie met de witte wereldoverbrugger natuurlijk. Ben je nog het leven aan het leven dat je wilt leven? Ben je bij een partner die aansluit bij jouw waarden? Bij wat jij belangrijk vindt? Of laat je je eerder manipuleren om een leven te leiden dat eigenlijk niet jouw eigen keuze is?

De gele mens nodigt je uit, om duidelijk en helder te bepalen wat je wilt. Stel je intenties scherp. Geef aandacht aan wat jij wilt realiseren in je leven. Anders word je geleefd door anderen.

Kan je volledig JA zeggen tegen alles in je leven? In die zin van ‘Hell Yeah’? Of is het eerder afgezwakt of een nee? Leer de kunst van gracieus NEE te zeggen, door heel eerlijk te zijn met jezelf.

Het kan heel moeilijk zijn (voor mensen uit deze geboortegolf) om hun eigen weg ook te verbinden met de anderen rondom hen. Er is ook een poortdag en dus een les gekoppeld aan deze gele mens dag. Belangrijk hierbij is te beseffen dat er niet slechts één waarheid is. Vrije wil is hier de sleutel. Laat toe dat iedereen zijn pad bewandelt, en kijkt vanuit zijn/haar perspectief. Het is enkel jouw ultieme vrije keuze om helemaal te gaan voor het pad dat jij wilt bewandelen. De les gekoppeld aan een poortdag op toon 7 heeft dan ook te maken met te leren zonder pijn in en uit een verbinding te stappen.

WITTE TOVENAAR OP TOON 9: GROTER MAKEN VAN HARTSWIJSHEID

 

Families, relaties en de intriges daarbij zijn het speelveld van de witte tovenaar. Hij komt vaak verstrikt te zitten uber ingewikkelde relaties. Relaties zijn dan ook het oefenveld bij uitstek voor je persoonlijke ontwikkeling. Dit betekent letterlijk het ont-wikkelen van je eigen complexiteit, ego en persoonlijkheidsstukken om steeds meer je ware zelf te worden.

Het kan een uitdaging zijn voor de witte tovenaar om zijn denken, voelen, en doen op één lijn te brengen. Dit is vaak een issue als je teveel waardering buiten jezelf zoekt. Je zegt dan bijvoorbeeld ja op iets waar je eigenlijk een nee bij voelt. Verschillende delen in jezelf geven een andere boodschap, hebben iets anders nodig en je geraakt in de war. Intern is er conflict. Het doel van de witte tovenaar is om deze interne delen met elkaar te integreren en te verbinden.

Een sterke kracht van de witte tovenaar is die van de hartswijsheid. Voel je twijfel of ben je de juiste richting kwijt? Leg je handen dan op je hart en denk aan de situatie waar je vast in zit. Door de poort van je hart kan je emoties, angsten en schaduwdelen in jezelf omarmen. Maar kan je ook veel zuiverder voelen wat nodig is. Vanuit je hart kan je connectie maken met iets groters dan jezelf, een hoger weten. Je ontvangt dan de juiste inzichten, over wat wanneer te doen.

De magische dimensie opent louter door simpelweg aanwezig te zijn in het ‘nu’ en te voelen. Het lijkt buitengewoon te zijn, maar als je wakker bent, kan je magie net in het gewone vinden. Wanneer je in overeenstemming bent met ‘wat aanwezig is in je hart’, komt er energie vrij die heel natuurlijk je bewustzijn shift om de hogere frequenties van weten waar te nemen.

Wanneer je echter met je ego tracht dingen te beheersen, dan zal de magie je ontglippen. Magie functioneert immers in een non-lineaire dimensie, die niet controleerbaar is door ego en verstand. Twijfel bestaat in je hoofd, magie bestaat in je hart. Wanneer je je diep vanbinnen herinnert dat alles mogelijk is, verdwijnt twijfel en verschijnt magie.

Toon 9 vraagt je om je intentie te zetten op je hartswijsheid en deze groter en groter te maken, tot je er meesterschap in bereikt.

WITTE SPIEGEL OP TOON 13: THUISKOMEN IN WAARHEID EN INZICHT

 

In deze witte wereldoverbrugger golf is het super belangrijk om eerlijk te zijn. En dit in eerste instantie als met jezelf. Durf jij helemaal eerlijk te zijn met jezelf? Of verval je in zelfbedrog? Stel je de waarheid anders voor dan ze werkelijk is? Mogelijks praat je anderen naar de mond en vertel je wat ze willen horen, zonder helemaal oprecht te zijn? Je toont dan als het ware een vuile spiegel naar de wereld en zit verstrikt in illusies. Als je gedurende een lange periode de waarheid verloochent kom je terecht in een mist en ervaar je pure verwarring.

De witte spiegel op toon 13 vraagt je om alle feiten eerlijk en helder naast elkaar te leggen. Wat is werkelijk waar als je heel eerlijk bent met jezelf? Wat heb je dan los te laten of te laten sterven? Maak de dingen niet moelijker dan ze zijn, en durf moeiteloos jouw verdere pad te bewandelen (cfr de rode aarde op toon 12 van deze golf met ook een poortdag). Moeiteloos betekent niet per se gemakkelijk, maar wel intern gecentreerd… doen wat je voelt dat je moet doen, diep vanbinnen.

Via eerlijkheid en waarheid, los van projecties, slachtofferschap en illusies, kan je in deze golf thuiskomen (toon 13). Wees je dus bewust van je eigen schaduwstukken. Weet dat alle mensen en situaties om je heen spiegels zijn, die je helpen met het weerspiegelen van zaken over jezelf waar je je nog niet bewust van was.

WITTE SPIEGEL OP TOON 13: THUISKOMEN IN WAARHEID EN INZICHT

 

In deze witte wereldoverbrugger golf is het super belangrijk om eerlijk te zijn. En dit in eerste instantie als met jezelf. Durf jij helemaal eerlijk te zijn met jezelf? Of verval je in zelfbedrog? Stel je de waarheid anders voor dan ze werkelijk is? Mogelijks praat je anderen naar de mond en vertel je wat ze willen horen, zonder helemaal oprecht te zijn? Je toont dan als het ware een vuile spiegel naar de wereld en zit verstrikt in illusies. Als je gedurende een lange periode de waarheid verloochent kom je terecht in een mist en ervaar je pure verwarring.

De witte spiegel op toon 13 vraagt je om alle feiten eerlijk en helder naast elkaar te leggen. Wat is werkelijk waar als je heel eerlijk bent met jezelf? Wat heb je dan los te laten of te laten sterven? Maak de dingen niet moelijker dan ze zijn, en durf moeiteloos jouw verdere pad te bewandelen (cfr de rode aarde op toon 12 van deze golf met ook een poortdag). Moeiteloos betekent niet per se gemakkelijk, maar wel intern gecentreerd… doen wat je voelt dat je moet doen, diep vanbinnen.

Via eerlijkheid en waarheid, los van projecties, slachtofferschap en illusies, kan je in deze golf thuiskomen (toon 13). Wees je dus bewust van je eigen schaduwstukken. Weet dat alle mensen en situaties om je heen spiegels zijn, die je helpen met het weerspiegelen van zaken over jezelf waar je je nog niet bewust van was.

Bewonder je iemand ontzettend? Weet dan dat je de eigenschap die je bewondert zelf ook bezit. Immers; “it takes one to know one”. Maar ook in negatieve zin is dit waar. Vaak storen we ons bij anderen, aan zaken waar we het zelf moeilijk mee hebben, of aan zaken die we bij onszelf nog niet geaccepteerd hebben. Een gezonde reflex om aan te leren is telkens wanneer je merkt dat je je stoort aan iets bij iemand anders, is jezelf de vraag stellen: “In welke mate doe ik dit zelf ook?” Vanaf dat je dit kan erkennen, en met liefde naar jezelf kan kijken, dan komt de ontspannende glimlach. Anderen zijn hier om je bewust te maken van de stukken waar je nog aan te werken hebt.

Natuurlijk is het niet altijd zo dat je hetzelfde thema hebt als iemand waar je je aan ergert. Het kan ook zijn dat dat je die eigenschap net te weinig hebt, en zo wordt uitgedaagd om hierin evenwicht te bereiken. De buitenwereld geeft je dan feedback over een onevenwichtigheid in jezelf. Het is dus goed om bij een irritatie, je op de seconde af te vragen; “Wat heeft dit voor mij te betekenen? Welke boodschap heeft dit voor mij?” Sowieso valt er iets uit te leren.

Observeer jezelf als je sterke reacties zoals frustratie, kwaadheid, angst, oordelen, of jaloersheid ervaart ten aanzien mensen en gebeurtenissen. Want de kans is heel groot dat je iets van je interne conflicten projecteert op anderen. Hoe meer je leert om jezelf te onderzoeken, hoe duidelijker het zal worden dat je emotionele reacties een richtingaanwijzer zijn voor waar je je op hebt te focussen om weer een stap verder te groeien.

Maak je spiegel steeds schoner, tot het een helder raam voor spirituele evolutie en vreugdevolle expressie wordt.

Ik wens je een heerlijk loslaten toe in deze golf én mooie inzichten.

Veel liefs,

 Sofie

 

© Sofie Laureyssens van groeidala.be

 

Wil je graag op de hoogte gehouden worden?

Om de 13 dagen, op de eerste dag van elke golf in de Tzolkin, stuurt Groeidala een nieuwsbrief met onder andere uitleg over de nieuwe golf.

 Tzolkin kennismakingsdag

20 augustus 2022

Ben je op zoek naar de betekenis van jouw leven? Wil je graag meer flow ervaren in je leven en zicht krijgen op je levensdoel? Heb je soms van die momenten dat je je afvraagt waarom iets je overkomt, en wat in hemelsnaam de achterliggende bedoeling zou kunnen zijn? Verlang je ernaar beter begrijpen waarom sommige voorvallen zich blijven herhalen in je leven?

Welkom op deze interactieve kennismaking met de Tzolkin Maya astrologie en leer meer over jezelf en jouw missie in dit leven. Ideaal om ook achteraf de nieuwsbrieven beter te kunnen begrijpen en plaatsen.

Iedereen welkom, geen voorkennis vereist!

Groeidala 20 Zonnetekens galaxy Tzolkin

Videocursus de betekenis van de zonnetekens in de Tzolkin

Je kent de Tzolkin al en je vindt het super interessant op onderzoek te gaan naar de betekenis ervan in je leven en linken te leggen. De korte samenvattingen van de zonnetekens zeggen al wel iets, maar je voelt dat er meer is. Je voelt dat de zonnetekens nog een hele diepgang hebben die je nog niet zo goed kan vatten. Het is net deze diepere dimensie in de betekenis van de zonnetekens die je graag wilt ontdekken.

Tijdens deze videocursus van 2u30 min licht ik de 20 zonnetekens uit de Tzolkin in detail toe:

  • hun kwaliteiten en schaduwzijden;
  • hoe ze zich typisch kenmerken;
  • en hoe dat zich uit in het dagelijks leven.

Videocursus de betekenis van de zonnetekens in de Tzolkin

Je kent de Tzolkin al en je vindt het super interessant op onderzoek te gaan naar de betekenis ervan in je leven en linken te leggen. De korte samenvattingen van de zonnetekens zeggen al wel iets, maar je voelt dat er meer is. Je voelt dat de zonnetekens nog een hele diepgang hebben die je nog niet zo goed kan vatten. Het is net deze diepere dimensie in de betekenis van de zonnetekens die je graag wilt ontdekken.

Tijdens deze videocursus van 2u30 min licht ik de 20 zonnetekens uit de Tzolkin in detail toe:

  • hun kwaliteiten en schaduwzijden;
  • hoe ze zich typisch kenmerken;
  • en hoe dat zich uit in het dagelijks leven.

NIEUW! Tzolkin golven e-boek

Je kent de Tzolkin al en je vindt het super fijn om de geboortegolf, jaargolf en/of relatiegolf van je partner, gezinsleden, familie en vrienden uit te pluizen. Bovendien weet je dat je elk jaar vanaf je verjaardag een nieuwe jaargolf hebt. Je hebt wel de lege Tzolkin golven invulbladen vanuit Groeidala’s downloadarea, omdat je reeds een workshop volgde bij Groeidala, en je weet hoe je zelf een golf moet opbouwen… Maar toch zou het echt wel véél handiger zijn als je alle Tzolkin golven netjes uitgewerkt zou hebben, met de mooi ingekleurde zonnetekens. Dan kan je immers in één oogopslag de golf overzien… en kan je de betekenis ervan, met de sprekende symbolen erbij, ook veel beter uitleggen aan anderen.

Yes… na lange vraag van velen is het Tzolkin golven e-boek eindelijk beschikbaar! Dit e-boek bevat een visuele weergave van de 20 golven in de Tzolkin, met hun gidsen. Het bevat 20 bladzijden, met telkens per pagina 1 van de 20 golven/wavespells in de Tzolkin.

VOLG EEN WORKSHOP BIJ GROEIDALA

Tzolkin Oefendag

30/09/2023

€110