Tzolkin Blauwe Storm golf 5 augustus 2022

transformatie, multifunctionaliteit, wedergeboorte en eigen katalysator zijn

Witte Spiegel golf Tzolkin

Lieve jij,

Vandaag 5 augustus 2022 is het weer de start van een nieuwe golf in de Tzolkin, de blauwe stormgolf. Ondertussen is het de tweede keer dat ik je schrijf over deze golf, want één Tzolkin ronde geleden startte ik met deze 13-daagse nieuwsbrieven/energie-updates. Ondertussen heb ik dus een blog gemaakt over alle 20 Tzolkin golven ♥ In elke blog overloop ik telkens de belangrijkste elementen uit een golf, en dat zijn de zonnetekens die op toon 1, 5, 7, 9 en 13 staan. Maar uiteraard is er nog heel veel meer te vertellen, over de andere tonen, en over de poortdagen bijvoorbeeld. Maar als je al die details wilt weten, dan kom je best eens voor een reading of volg je mijn Tzolkin workshopreeks.

Ter opfrissing geef ik nog even mee dat een golf steeds genoemd wordt naar het zonneteken dat op toon 1/dag 1 van deze golf/periode staat. Bij de huidige golf staat de blauwe storm op toon 1, en dus ook vandaag, op kin 79, is het blauwe storm. Net zoals het sterrenbeeld schorpioen is het zonneteken blauwe storm gekoppeld aan de planeet Pluto, schaduwwerk en de onderwereld. De kleur blauw is gekoppeld aan het element water, en water gaat nog dieper dan de grond. In deze periode gaat het erover de onderste steen boven te halen. Alles wat ‘echt’ is dat blijft bestaan, en al de rest gaat in transformatie.

Ook in de Westerse astrologie zitten we momenteel in een super intense periode, dus dit kan qua energie zeker tellen. Het grootse deel van deze blauwe storm golf is er een groot vierkant met (1) Uranus conjunct Noordelijke Maansknoop in Stier + Mars, en (2) Saturnus in Waterman, (3) de Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen en (4) de Zon in Leeuw. Phieuw, pittig.

De blauwe stormgolf is dit jaar een speciale golf voor mij, omdat ik erin verjaarde (op zaterdag 20 november 2021). Mijn jaardrager is bijgevolg dit jaar ‘rode draak toon 3’. Het is de energie die in de Tzolkin (dreamspell telling) op die dag trilde. Deze jaardrager[1] en jaargolf nam ik voor een heel jaar mee (365 dagen) en geeft me zicht op wat mijn ziel dit jaar op de agenda heeft staan: in beweging komen met creatiekracht. Mooi wel als je ziet hoeveel nieuwsbrieven ik ondertussen gecreëerd heb. En ook mijn Tzolkin e-boeks werden geboren dit jaar ? En de lancering van de Tzolkin app staat eveneens nog op de agenda in het kort.

Nu het weer de blauwe storm golf is, betekent dit dat ik al 1 Tzolkin ronde van 260 dagen met deze energie werk (als jaarenergie bovenop mijn geboorte-energie gele krijger toon 5 uit de gele mens golf). Alles wat ik nog niet heb aangepakt (maar wat wel op de agenda stond), zal extra hard naar bovenkomen in de komende 105 dagen (365 – 260 = 105) tot mijn volgende verjaardag in de Gregoriaanse kalender. Ik heb wel gemerkt, dat als je je lessen al wel opgenomen hebt, dat die laatste periode voor je nieuwe verjaardag dan niet per se intenser hoeft te zijn. Het lijkt dan ook wel of je al stilletjes aan mee beweegt naar je nieuwe jaarenergie 105 kin verder.

[1] Wil je ook weten wat jouw jaardrager is en wat dit jaar voor jou in petto heeft? Boek dan een jaarreading bij Groeidala.

Witte Spiegel golf Tzolkin
Witte Spiegel golf Tzolkin

De blauwe stormgolf is dit jaar een speciale golf voor mij, omdat ik erin verjaarde (op zaterdag 20 november 2021). Mijn jaardrager is bijgevolg dit jaar ‘rode draak toon 3’. Het is de energie die in de Tzolkin (dreamspell telling) op die dag trilde. Deze jaardrager[1] en jaargolf nam ik voor een heel jaar mee (365 dagen) en geeft me zicht op wat mijn ziel dit jaar op de agenda heeft staan: in beweging komen met creatiekracht. Mooi wel als je ziet hoeveel nieuwsbrieven ik ondertussen gecreëerd heb. En ook mijn Tzolkin e-boeks werden geboren dit jaar ? En de lancering van de Tzolkin app staat eveneens nog op de agenda in het kort.

Nu het weer de blauwe storm golf is, betekent dit dat ik al 1 Tzolkin ronde van 260 dagen met deze energie werk (als jaarenergie bovenop mijn geboorte-energie gele krijger toon 5 uit de gele mens golf). Alles wat ik nog niet heb aangepakt (maar wat wel op de agenda stond), zal extra hard naar bovenkomen in de komende 105 dagen (365 – 260 = 105) tot mijn volgende verjaardag in de Gregoriaanse kalender. Ik heb wel gemerkt, dat als je je lessen al wel opgenomen hebt, dat die laatste periode voor je nieuwe verjaardag dan niet per se intenser hoeft te zijn. Het lijkt dan ook wel of je al stilletjes aan mee beweegt naar je nieuwe jaarenergie 105 kin verder.

[1] Wil je ook weten wat jouw jaardrager is en wat dit jaar voor jou in petto heeft? Boek dan een jaarreading bij Groeidala.

ONRUST BRENGEN OM TE ZUIVEREN

 

De blauwe storm staat voor transformatie, instant verandering, die niet rustig of geleidelijk aan verloopt. Het is een heftige kracht die je optilt van de grond en je meeneemt in haar stroom. De blauwe storm is de ruige kolkende bevrijding van spanning en elektriciteit. Energetische ladingen worden kordaat en met ruwe kracht getransformeerd. Donder en bliksem zijn tijdelijke verstoringen die vaak positief en zuiverend zijn. Want ze houden de natuur gezond. Zonder de onrustige herfststormen kunnen de bomen hun bladeren immers niet verliezen om in de lente opnieuw te kunnen bloeien. Ook zaden zouden niet ver genoeg kunnen vliegen om nieuwe gebieden te bereiken.

Dit machtige donderwezen blauwe storm gaat vooraf aan de volledige realisatie van de totaliteit. Het is het laatste zonneteken voor de voleinding in de onvoorwaardelijke liefde en Eenheid van de gele zon (als laatste zonneteken in de Tzolkin). De blauwe storm brengt de ultieme toetsing van je creatie en wat overeind blijft is echt en de toekomst waardig. Maar elke valse realiteitsstructuur wordt genadeloos omver gebliksemd. Met een schok schudt hij je wakker uit een diepe trance van vergeetachtigheid en schroeit de laatste resterende brokjes illusies weg. Na de storm is de atmosfeer voelbaar frisser en helderder, na de regen schijnt de zon. 

Welk nieuw inzicht manifesteert zich bliksemsvlug? Welke plotse transformatie dringt zich op? Welke totale vernieuwing blijkt noodzakelijk? Gebruik de onrust die je voelt deze 13 dagen om jezelf op een hoger niveau te brengen. Laat zware en negatieve energie los en zoek een verbeterde balans. 

VERSCHILLENDE BEWUSTZIJNSLAGEN WORDEN AANGERAAKT

 

De blauwe storm raakt verschillende lagen van het bewustzijn tegelijkertijd aan, net zoals een storm verschillende luchtlagen aanraakt. Hij voelt perfect wat er speelt binnen groepen en tussen individuen. Met zijn krachtige intuïtie kijkt hij verder en dieper dan wat de meeste mensen kunnen zien. Hij nodigt ons uit bewust te zijn van de subtiele energieën die rondom ons circuleren, evenals de lading van onze woorden, gedachten en daden.

In zijn schaduw is de blauwe storm vanuit zijn verheven idealen te veeleisend en onbuigzaam. Alles wat in de weg staat, wordt omvergeblazen. Het is een uitdaging voor de storm om menselijk en benaderbaar te blijven. In relaties is zijn grootste uitdaging leren omgaan met jaloezie en afgunst.

Hij kan te direct communiceren, en zijn energie slaat dan in als een vurige bliksem. Hij kan ook het gevoel te hebben hier niet thuis te zijn. Zijn kracht om te transformeren kan hem in onzekerheid brengen. Hij zoekt dan houvast bij andere mensen en kan hulpeloos en afhankelijk zijn.

De angst kan opkomen ‘alles’ te verliezen wanneer hij springt in het onbekende. Dit kan leiden tot problemen met vluchtgedrag in een poging om even bij te komen van alle commotie. In een poging te ontsnappen van de aardse realiteit stelt de blauwe storm dan compulsief verslavingsgedrag inzake o.a. substanties, angsten, zelftwijfel, materieel comfort, relaties, obsessies en werk. Deze verslavingen geven misschien de indruk vrij te zijn, maar werkelijke vrijheid kan slechts gevonden worden in spirituele connectie met je hoger zelf en de Bron.

VERSCHILLENDE BEWUSTZIJNSLAGEN WORDEN AANGERAAKT

 

De blauwe storm raakt verschillende lagen van het bewustzijn tegelijkertijd aan, net zoals een storm verschillende luchtlagen aanraakt. Hij voelt perfect wat er speelt binnen groepen en tussen individuen. Met zijn krachtige intuïtie kijkt hij verder en dieper dan wat de meeste mensen kunnen zien. Hij nodigt ons uit bewust te zijn van de subtiele energieën die rondom ons circuleren, evenals de lading van onze woorden, gedachten en daden.

In zijn schaduw is de blauwe storm vanuit zijn verheven idealen te veeleisend en onbuigzaam. Alles wat in de weg staat, wordt omvergeblazen. Het is een uitdaging voor de storm om menselijk en benaderbaar te blijven. In relaties is zijn grootste uitdaging leren omgaan met jaloezie en afgunst.

Hij kan te direct communiceren, en zijn energie slaat dan in als een vurige bliksem. Hij kan ook het gevoel te hebben hier niet thuis te zijn. Zijn kracht om te transformeren kan hem in onzekerheid brengen. Hij zoekt dan houvast bij andere mensen en kan hulpeloos en afhankelijk zijn.

De angst kan opkomen ‘alles’ te verliezen wanneer hij springt in het onbekende. Dit kan leiden tot problemen met vluchtgedrag in een poging om even bij te komen van alle commotie. In een poging te ontsnappen van de aardse realiteit stelt de blauwe storm dan compulsief verslavingsgedrag inzake o.a. substanties, angsten, zelftwijfel, materieel comfort, relaties, obsessies en werk. Deze verslavingen geven misschien de indruk vrij te zijn, maar werkelijke vrijheid kan slechts gevonden worden in spirituele connectie met je hoger zelf en de Bron.

METAMORFOSE, WEDERGEBOORTE EN LOSKOMEN VAN ALLE VORMEN VAN IDENTIFICATIE

 

Laat je leven toegewijd zijn aan de constante vernieuwing van jezelf. Hoe moeilijk het soms ook is, uiteindelijk kom je altijd weer hernieuwd op je eigen benen te staan. Metamorfose en persoonlijke innerlijke revoluties drijven de blauwe storm. Soms kan dit heel heftig zijn, aangezien er elke keer weinig tijd voor integratie is, omdat de volgende laag van transformatie zich alweer aandient.

De blauwe storm is de feniks die zich eindeloos in het vuur vernieuwt en uit zijn as herrijst. Steeds weer komt hij tijdens zijn leven tot wedergeboortes. Vertrouw op het leven en geef je over aan het transformatieproces dat zich ook op lichamelijk gebied manifesteert. Het is normaal dat je tijdens het proces emotionele en fysieke disbalansen en herstructureringen ervaart.

Door al deze metamorfoses heeft de blauwe storm vele gezichten en is hij thuis in verschillende gebieden en rollen. Hij is van nature een toneelspeler en glijdt moeiteloos van de ene in het andere optreden. Zijn kracht ligt in zijn weten dat hij meer is dan die ene rol alleen. Wie we echt zijn overstijgt immers ons ego, onze rollen en onze persoonlijkheid hier op aarde. Het vrij zijn van iedere vorm van identificatie, dat is het ware doel in het leven van de blauwe storm. Op deze weg kom je alle delen tegen van jezelf die nog niet tot liefde getransformeerd zijn, en die geloven in spirituele afgescheidenheid. De blauwe storm functioneert als een vergrootglas dat elke illusie die je hebt omtrent jezelf uitvergroot. Uiteindelijk leidt de weg huis… naar de erkenning van eenheid van jezelf met het goddelijke, met de Bron.

TRANSFORMEREN EN SHIFTEN

 

Kies de komende 13 dagen ervoor daadwerkelijk te transformeren en kies voor lange termijn oplossingen en dromen. Stel niet langer uit wat zich al langer aandient. Welke transformatie dringt zich op in je leven? Welke totale vernieuwing blijkt noodzakelijk? Uitstel maakt het proces alleen maar zwaarder op lange termijn. De oplossing ligt erin niet vast te hangen aan oude gewoontes of vast te plakken aan situaties die reeds lang getransformeerd zouden moeten en kunnen zijn. Diep vanbinnen weet je best wel wat niet meer bij je ware zijn hoort. Welke fundamenten van je dierbaarste illusies zijn aan het wegschroeien? Laat je zuiveren op alle niveaus.

Pas als je je verzet en je afschermt ontstaat er pijn. En hoe sterker de weerstand, hoe groter het deel dat gaat sterven. Zodra je je overgeeft aan de transformatie, ontstaat er weer ruimte. Weet dat hetgeen wat echt bij je hoort, je nooit kan verliezen. De vergeving van jezelf is hierbij ook cruciaal. Accepteer je menselijk proces. Het is allemaal ok, en deel van jouw leerproces. Transformeer je omgeving door je eigen karma op te lossen. Jouw proces heeft invloed op je familie en de hele wereld.

TRANSFORMEREN EN SHIFTEN

 

Kies de komende 13 dagen ervoor daadwerkelijk te transformeren en kies voor lange termijn oplossingen en dromen. Stel niet langer uit wat zich al langer aandient. Welke transformatie dringt zich op in je leven? Welke totale vernieuwing blijkt noodzakelijk? Uitstel maakt het proces alleen maar zwaarder op lange termijn. De oplossing ligt erin niet vast te hangen aan oude gewoontes of vast te plakken aan situaties die reeds lang getransformeerd zouden moeten en kunnen zijn. Diep vanbinnen weet je best wel wat niet meer bij je ware zijn hoort. Welke fundamenten van je dierbaarste illusies zijn aan het wegschroeien? Laat je zuiveren op alle niveaus.

Pas als je je verzet en je afschermt ontstaat er pijn. En hoe sterker de weerstand, hoe groter het deel dat gaat sterven. Zodra je je overgeeft aan de transformatie, ontstaat er weer ruimte. Weet dat hetgeen wat echt bij je hoort, je nooit kan verliezen. De vergeving van jezelf is hierbij ook cruciaal. Accepteer je menselijk proces. Het is allemaal ok, en deel van jouw leerproces. Transformeer je omgeving door je eigen karma op te lossen. Jouw proces heeft invloed op je familie en de hele wereld.

DE BLAUWE STORM ALS KATALYSATOR

 

De blauwe storm is een omzetter, transformator en imitator die ideeën van anderen verbetert, en zo nieuwe structuren opbouwt. De blauwe storm is de katalysator en de motor achter krachtige veranderingen. Hij kan meer gewicht verzetten dan eender welke persoon in zijn omgeving, en hij is zelf de aandrijver achter deze kracht. Hij is zelfwerkzaam en heeft niet veel van bronnen buiten zichzelf nodig om zijn eigen proces te begrijpen. Sterker dan ooit en met een verruimd bewustzijn reageert hij iedere keer weer op de oproep om zijn hart te volgen. Het is de pop, die in een vlinder verandert, zonder hulp van buitenaf.

De invloed van een storm kan een zegen zijn of een vloek, afhankelijk van het perspectief van waaruit men kijkt naar de uitdagingen. Vanuit een beperkt standpunt lijkt het of de blauwe storm pech of ongeluk aantrekt. Maar vergeet niet de zegeningen van groei, het inzien van waarheden en de transformatieve doorbraken te erkennen als geschenken. We krijgen enkel datgene op ons levenspad wat we kunnen hanteren.

BLAUWE NACHT OP TOON 5: EIGEN LEIDERSCHAP OVER STILTE EN JOUW DROMEN EN TALENTEN

 

Op toon 5 van deze golf staat de blauwe nacht, wat staat voor uniekheid, droomtalent, stilte en zelfbewustzijn. De storm kan best heftig zijn, dus zie dat je er zelf voor kiest om je af en toe terug te trekken. Jij staat aan het stuur van jouw schip, en deze 13-daagse periode is het belangrijk dat je eigen leiderschap opneemt omtrent rust en stilte voor jezelf. Wel grappig om bij het schrijven te merken dat ik net in deze golf een broodnodige vakantie heb ingepland voor mezelf. Ik neem de tijd om even helemaal los te koppelen (en ben daar al mee gestart in de vorige golf van de witte wereldoverbrugger). Ik merkte inderdaad gedurende het jaar dat ik oh zo nood had aan rust, maar er moeilijk in slaagde dit voor mezelf te realiseren. Een maand vakantie was duidelijk een goede zet om mezelf meer rust te brengen, en dat was ook net de bedoeling van de blauwe nacht op toon 5 van mijn jaargolf. Heerlijk die synchroniciteit 😊

Wat ik ook gemerkt heb doorheen de jaren dat ik werk met de Tzolkin, is dat mensen met deze geboortegolf vaak veel moeite hebben om te weten waar ze goed in zijn. Ze krijgen hun talenten en dromen (blauwe nacht) niet helder voor zichzelf. Ze zoeken naar mensen buiten zichzelf om hen hierin te bekrachtigen en te vertellen waar ze goed in zijn, en om hen aan te moedigen hun dromen te volgen. Maar dit werkt helaas niet. Zo gaat dat nu ook eenmaal met toon 5. Het zonneteken dat op toon 5 staat is iets wat je zelf moet doen, waar jij zelf eigen stuurman in hebt te zijn. En dit word je dan ook niet op een presenteerblaadje aangereikt door anderen…

BLAUWE NACHT OP TOON 5: EIGEN LEIDERSCHAP OVER STILTE EN JOUW DROMEN EN TALENTEN

 

Op toon 5 van deze golf staat de blauwe nacht, wat staat voor uniekheid, droomtalent, stilte en zelfbewustzijn. De storm kan best heftig zijn, dus zie dat je er zelf voor kiest om je af en toe terug te trekken. Jij staat aan het stuur van jouw schip, en deze 13-daagse periode is het belangrijk dat je eigen leiderschap opneemt omtrent rust en stilte voor jezelf. Wel grappig om bij het schrijven te merken dat ik net in deze golf een broodnodige vakantie heb ingepland voor mezelf. Ik neem de tijd om even helemaal los te koppelen (en ben daar al mee gestart in de vorige golf van de witte wereldoverbrugger). Ik merkte inderdaad gedurende het jaar dat ik oh zo nood had aan rust, maar er moeilijk in slaagde dit voor mezelf te realiseren. Een maand vakantie was duidelijk een goede zet om mezelf meer rust te brengen, en dat was ook net de bedoeling van de blauwe nacht op toon 5 van mijn jaargolf. Heerlijk die synchroniciteit 😊

Wat ik ook gemerkt heb doorheen de jaren dat ik werk met de Tzolkin, is dat mensen met deze geboortegolf vaak veel moeite hebben om te weten waar ze goed in zijn. Ze krijgen hun talenten en dromen (blauwe nacht) niet helder voor zichzelf. Ze zoeken naar mensen buiten zichzelf om hen hierin te bekrachtigen en te vertellen waar ze goed in zijn, en om hen aan te moedigen hun dromen te volgen. Maar dit werkt helaas niet. Zo gaat dat nu ook eenmaal met toon 5. Het zonneteken dat op toon 5 staat is iets wat je zelf moet doen, waar jij zelf eigen stuurman in hebt te zijn. En dit word je dan ook niet op een presenteerblaadje aangereikt door anderen…

Net omdat je ziel dit zelf wilt leren. Anderen maken je het zelfs vaak eerder moeilijk dan gemakkelijk. Dus hoe meer je leunt op anderen omtrent jouw dromen en talenten in deze golf, hoe meer je wordt teruggeworpen op jezelf. Voor je persoonlijkheid is dit heel lastig. Maar je ziel weet heel goed waarmee hij bezig is. Andere zielen helpen je net om deze les zelf te leren, en vervullen daardoor hun belofte (tot deze les) naar jouw ziel. En zolang je jouw les niet geleerd hebt, verplicht je anderen bijgevolg tot een bepaalde houding naar jou toe.

Ga dus zelf voor jouw dromen en talenten, en bouw ernaartoe stap per stap (geel zaad op toon 6 van deze golf). Dit kan best wat tijd nodig hebben, en dat is oké. Rome is ook niet op één dag gebouwd. De blauwe nacht resoneert dan ook met de planeet Saturnus en het teken Steenbok. En een steen/aarde, krijg je niet zo gemakkelijk in beweging. Daar moet je netjes aan beitelen en het vraagt veel werk om een berg te beklimmen. Verwacht niet dat je alles met een toverstaf kan realiseren, en graaf geduldig eerst aan de fundamenten van jouw project/droom. Als je niet goed weet naar waar je onderweg bent, belangrijke stappen overslaat, of je richt op een ander in plaats van op jezelf, dan kan het wel eens voorkomen dat je mislukt. Je wordt dan vele stappen teruggeworpen met als resultaat extra onzekerheid en gebrek aan zelfvertrouwen (rode maan toon 11 van deze golf). Saturnus is niet de eenvoudigste planeet en vraag je eigen verantwoordelijkheid te nemen, en bereid te zijn de nodige stappen te zetten om iets stabiel en zeker te bouwen. Maar begin bij de fundamenten! En dat is weten wat je wilt realiseren voor jezelf op lange termijn.

Deze blauwe storm golf betekent dus zeker niet dat je maar in het wilde weg doelloos van punt A naar punt B moet springen in een constante transformatie, waar je je midden en de stabiliteit in jezelf compleet bent verloren. Dan laat je je net meevoeren door de buitenste lagen van de storm. Terwijl het juist gaat over de stilte en de rust IN de storm.

TOON 7 RODE SLANG: AFGESTEMD ZIJN OP JOUW LICHAAMSWIJSHEID EN WAT JE ENERGIE GEEFT

 

Toon 7 is de richtingaanwijzer van de golf, die weergeeft of je goed bezig bent of niet. Op toon 7 van de golf staat de rode slang, wat staat voor passie, levenskracht, instinct en lichaamswijsheid. Het is ook een poortdag en geeft voor mensen met deze geboortegolf (of jaargolf) een belangrijke levensles (of jaarles aan).

De boodschap van de rode slang is ten rade te gaan bij je lichaam. Het lichaam luistert naar ritmes die je geest niet eens kan waarnemen. Het bevat een eigen wijsheid die los staat van het denken en die precies in staat is het juiste te doen.

Gebruik je lichaam om te voelen wat nog bij je hoort en wat niet. Voelt het goed, dan zit je op de juiste weg. Voelt het niet goed, laat dan je oude slangenhuid los. Je huid, als brug naar je omgeving, is dan te klein geworden en is toe aan vernieuwing.

Laat situaties en mensen die je levenskracht beperken, gaan uit je leven. Weersta ook aan de neiging van de rode slang tot een eindeloos creëren van drama in je leven. Als je blijft hangen in situaties die je eigenlijk al ontgroeid zou moeten zijn, dan draineer je jouw eigen energie en die van je omgeving. Het leven wordt dan super zwaar en vermoeiend. Je rolt van het ene drama in het andere, en je energie lekt weg.

Het feit dat hier een levensles aan verbonden is, maakt dat het enorm moeilijk kan zijn voor mensen met deze geboortegolf om destructieve situaties en relaties daadwerkelijk te verlaten, en eruit te stappen. Dikwijls heeft dit patroon te maken met een gebrek aan eigenwaarde en moeite hebben om hun eigen plek in te nemen (gekoppeld aan de volgende poortdag in deze blauwe storm golf; gele ster op toon 10). Het lijkt daarbij veiliger om in de schaduw van de andere persoon te blijven staan, uit angst niet goed genoeg te zijn. Het enige pijnlijke is dan dat de kans bestaat eerder in de negatieve schijnwerpers te komen staan, met veel drama, in plaats van op een positieve manier hun ware stralende plek in te nemen (wat wel de bedoeling is van deze levensles op toon 10).

TOON 7 RODE SLANG: AFGESTEMD ZIJN OP JOUW LICHAAMSWIJSHEID EN WAT JE ENERGIE GEEFT

 

Toon 7 is de richtingaanwijzer van de golf, die weergeeft of je goed bezig bent of niet. Op toon 7 van de golf staat de rode slang, wat staat voor passie, levenskracht, instinct en lichaamswijsheid. Het is ook een poortdag en geeft voor mensen met deze geboortegolf (of jaargolf) een belangrijke levensles (of jaarles aan).

De boodschap van de rode slang is ten rade te gaan bij je lichaam. Het lichaam luistert naar ritmes die je geest niet eens kan waarnemen. Het bevat een eigen wijsheid die los staat van het denken en die precies in staat is het juiste te doen.

Gebruik je lichaam om te voelen wat nog bij je hoort en wat niet. Voelt het goed, dan zit je op de juiste weg. Voelt het niet goed, laat dan je oude slangenhuid los. Je huid, als brug naar je omgeving, is dan te klein geworden en is toe aan vernieuwing.

Laat situaties en mensen die je levenskracht beperken, gaan uit je leven. Weersta ook aan de neiging van de rode slang tot een eindeloos creëren van drama in je leven. Als je blijft hangen in situaties die je eigenlijk al ontgroeid zou moeten zijn, dan draineer je jouw eigen energie en die van je omgeving. Het leven wordt dan super zwaar en vermoeiend. Je rolt van het ene drama in het andere, en je energie lekt weg.

Het feit dat hier een levensles aan verbonden is, maakt dat het enorm moeilijk kan zijn voor mensen met deze geboortegolf om destructieve situaties en relaties daadwerkelijk te verlaten, en eruit te stappen. Dikwijls heeft dit patroon te maken met een gebrek aan eigenwaarde en moeite hebben om hun eigen plek in te nemen (gekoppeld aan de volgende poortdag in deze blauwe storm golf; gele ster op toon 10). Het lijkt daarbij veiliger om in de schaduw van de andere persoon te blijven staan, uit angst niet goed genoeg te zijn. Het enige pijnlijke is dan dat de kans bestaat eerder in de negatieve schijnwerpers te komen staan, met veel drama, in plaats van op een positieve manier hun ware stralende plek in te nemen (wat wel de bedoeling is van deze levensles op toon 10).

TOON 9 BLAUWE HAND: UITBREIDEN VAN HELING EN ZAKEN AFRONDEN

 

Toon 9 van deze golf is de blauwe hand. Toon 9 is de toon van meesterschap en hetgene wat je groter hebt te maken en uit te breiden. Het geeft ook aan waar je intentie op gericht dient te zijn. En deze 13-daagse periode is dat openheid, flow, heling, weten en be-grijpen (blauwe hand). Zet je intentie om te helen wat nog geheeld moet worden. Maak contact met de sjamaan en de healer in jezelf om jezelf te helen. Verbind je met je Hoger Zelf en de Bron, om je healerskwaliteiten boven te halen. Vraag om hulp bij de Creator, de lichtwerelden en de aartsengelen en je zal hulp krijgen. Jouw intentie tot genezing zet heel het proces in gang, ook onzichtbaar achter de schermen. Je krijgt dan op het juiste moment de juiste zichtbare en onzichtbare helpers op je pad.

Volg de flow van het leven, zet je niet vast, en durf te spreken wat gezegd moet worden. De blauwe hand ervaart weleens blokkades om starre situaties of systemen los te laten en zaken moeiteloos af te ronden. Dit kan een werk, relatie, woning, taak of een patroon zijn. Daar schuilt net de les in voor de blauwe hand… afronden. Zit je al lang in een relatie waar je je niet meer goed in voelt? Wees je bewust wie of wat je nog langer in je leven wilt, en met wie je verder wilt gaan. Ben je nog steeds de hoofdrolspeler in je eigen film? Als je niet alert bent, dan zal je je vaak misbruikt en gemanipuleerd voelen. Als dit zich voordoet, is het zinvol naar de eigenlijke motivatie en intenties achter de eerder genomen keuze van de samenwerking te kijken. Probeer te overschouwen wie zich door wie heeft laten gebruiken.

In zijn schaduw neigt de blauwe hand ernaar zijn omgeving naar zijn hand te willen zetten, te manipuleren en alles onder controle te willen houden. Hij komt vaak vast te zitten in verstarrende structuren, en dan flowt of stroomt het niet meer.

Bekijk deze 13 dagen eens in hoeverre je je identificeert met je geloofssystemen, standpunten, rollen, relaties, dromen en werk. Je dient los te komen van deze identificaties; want anders houden ze je in hun greep. Bijvoorbeeld iemand die zich erg identificeert met zijn/haar partner, zal een break-up maar moeilijk te boven komen, want kan zichzelf enkel als waardevol ervaren als hij/zij in relatie is met die ‘waardevolle’ andere.

Gevoelens van ontoereikendheid, afleiding en dingen voor zich uitschuiven zijn de belangrijkste uitdagingen voor de blauwe hand. Volharding, engagement en gefocuste intentie zijn noodzakelijk om meesterschap te bereiken.

TOON 13 BLAUWE AAP: THUISKOMEN IN HUMOR EN AUTHENTICITEIT

 

Toon 13 is naast toon 1 een erg belangrijk element van een golf. Deze golf staat de blauwe aap op toon 13; spontaniteit, humor, authenticiteit en transparantie. De blauwe aap als magisch en goddelijk kind prikt vanuit oprechtheid en onschuld door de schone schijn en de luchtballonnen van het leven heen. Als er iets gebeurt, zowel positief als negatief, reageert hij oprecht en transparant vanuit zijn emotie van dat moment.

Het is deze 13 dagen een goede periode om stil te staan bij welke maskers jou nog belemmeren om transparant je pure zelf te zijn? Als je openhartig, onschuldig en eenvoudig bent, biedt jou dat in wezen de grootst mogelijke bescherming die er is. Dan word je transparant, en wel in die mate dat de scherpe stenen en pijlen van de wereld dwars door je heen kunnen komen, zonder verpersoonlijkt te worden in gekwetste gevoelens, wonden en zware reacties. Doorheen je natuurlijke onschuld kan je gebruikt worden als een leeg vat, waardoor de goddelijke wil en wijsheid zich kan openbaren. Hetgeen wat je doet of zegt, kan dan in eerste instantie disharmonisch en tegendraads lijken te zijn, maar heeft op langere termijn een harmoniserend effect.

Een schaduw van de blauwe aap is dat hij vanuit zijn wispelturigheid en ongrijpbaarheid moeilijk kan volharden in gemaakte intenties, gestarte projecten en relaties. Zijn uitdaging is om toewijding te tonen en lang genoeg bij één ding te blijven om dit onder de knie te krijgen.

Breng humor in de ontdekking van jezelf, zeker wanneer je op moeilijke punten in je leven staat. Kijk en voel bewust de zogenaamde moeilijke stukken, en herinner je dat dingen niet zo serieus zijn als ze lijken. Humor is de weg van de goddelijke transformatie. Het gaat er evenwel zeker niet om om een vrolijk masker op te zetten en je gevoelens te verbergen. Maar het gaat er wel om bewust te kiezen gevoelsmatig contact te maken met de zelfrelativerings- en humorfrequentie. Je laat dan als het ware terug kleur en beweging komen in het starre zwart/wit beeld dat je voor ogen had. Je kiest er dan bewust voor met een andere bril naar de situatie te kijken.

TOON 13 BLAUWE AAP: THUISKOMEN IN HUMOR EN AUTHENTICITEIT

 

Toon 13 is naast toon 1 een erg belangrijk element van een golf. Deze golf staat de blauwe aap op toon 13; spontaniteit, humor, authenticiteit en transparantie. De blauwe aap als magisch en goddelijk kind prikt vanuit oprechtheid en onschuld door de schone schijn en de luchtballonnen van het leven heen. Als er iets gebeurt, zowel positief als negatief, reageert hij oprecht en transparant vanuit zijn emotie van dat moment.

Het is deze 13 dagen een goede periode om stil te staan bij welke maskers jou nog belemmeren om transparant je pure zelf te zijn? Als je openhartig, onschuldig en eenvoudig bent, biedt jou dat in wezen de grootst mogelijke bescherming die er is. Dan word je transparant, en wel in die mate dat de scherpe stenen en pijlen van de wereld dwars door je heen kunnen komen, zonder verpersoonlijkt te worden in gekwetste gevoelens, wonden en zware reacties. Doorheen je natuurlijke onschuld kan je gebruikt worden als een leeg vat, waardoor de goddelijke wil en wijsheid zich kan openbaren. Hetgeen wat je doet of zegt, kan dan in eerste instantie disharmonisch en tegendraads lijken te zijn, maar heeft op langere termijn een harmoniserend effect.

Een schaduw van de blauwe aap is dat hij vanuit zijn wispelturigheid en ongrijpbaarheid moeilijk kan volharden in gemaakte intenties, gestarte projecten en relaties. Zijn uitdaging is om toewijding te tonen en lang genoeg bij één ding te blijven om dit onder de knie te krijgen.

Breng humor in de ontdekking van jezelf, zeker wanneer je op moeilijke punten in je leven staat. Kijk en voel bewust de zogenaamde moeilijke stukken, en herinner je dat dingen niet zo serieus zijn als ze lijken. Humor is de weg van de goddelijke transformatie. Het gaat er evenwel zeker niet om om een vrolijk masker op te zetten en je gevoelens te verbergen. Maar het gaat er wel om bewust te kiezen gevoelsmatig contact te maken met de zelfrelativerings- en humorfrequentie. Je laat dan als het ware terug kleur en beweging komen in het starre zwart/wit beeld dat je voor ogen had. Je kiest er dan bewust voor met een andere bril naar de situatie te kijken.

Want het gevaar schuilt erin, zeker bij deze blauwe storm golf als geboortegolf, dat je leven een gigantisch drama wordt. De invloed van Pluto en de onderwereld in deze golf is groot. Pluto vraagt tot transformatie van onbewuste patronen en diep persoonlijk transformatiewerk. Doe je dit niet dan kan je leven een machtsstrijd worden met veel familiale intriges. Dit wordt nog eens bevestigd door de witte tovenaar als ontwikkelingstalent[1] bij deze golf. 

De combinatie van alle voorgaande elementen met de blauwe aap op toon 13 maakt alles extra pittig. Het leven kan een voortdurende soap worden vol drama, intriges en bedrog waarin gebeurtenissen buiten alle proportie worden opgeblazen. Ook sarcasme en periodes van depressie vieren dan hoogtij. Vanuit diepe sociale onzekerheid en een onderontwikkeld ego stellen mensen, onder een negatieve invloed van deze golf, egoïstisch gedrag. En dit puur uit gekwetste kind stukken. Onbewust trekken personen met deze geboortegolf dan veel aandacht naar zichzelf toe. Ze hangen vast aan hun subjectieve interpretatie van de situatie en zijn niet in staat objectief te kijken. Ze staan in de spotlight en op het spreekwoordelijke podium met alle dramatische gebeurtenissen uit hun leven.

De link met toon 5 blauwe nacht blijkt opvallend. Zolang deze mensen niet in contact staan met hun ware talenten en zielenmissie, leven ze de schaduwzijde van de blauwe aap. Ze worstelen dan met een gekwetst innerlijk kind, en nemen het leven en zichzelf veel te serieus. Van thuiskomen bij zichzelf (toon 13) is dan geen sprake.

[1] Het ontwikkeling talent is steeds het zonneteken op toon 3 van de golf die volgt op de golf waarnaar je kijkt. Bij de blauwe storm golf is dat dus toon 3 uit de volgende golf, namelijk de gele mens golf, en dus witte tovenaar op toon 3. Je ontwikkeling talent is iets wat je hebt te ontwikkelen om tot je talent te kunnen komen. Dit is echt een ‘werken aan’, en belangrijke ‘to-do’, en ‘to-integrate’ dus.

De grote sleutel hier is Pluto en je persoonlijke transformatiewerk! Zet de noodzakelijke groei-stappen, zodat Pluto zich positief kan uiten en niet op een destructieve macht-manier.  De oplossing bestaat erin een gezond ego te ontwikkelen. Dat is een ego dat geen externe bevestiging nodig heeft in functie van zelfwaardering, en dat zich bewust is van het complementaire van zijn licht- en schaduwkanten. Vreugdevol leven begint immers altijd bij jezelf… door van jezelf te houden zoals je nu bent. Dit is oh zo belangrijk! Het gaat erom bewust te zijn van zowel je kwaliteiten als je gebreken. Met de intentie op elk moment het beste van jezelf neer te zetten, en in liefde naar jezelf te kijken op de momenten dat je dit niet kan.

Onthoud dat je sterkste emoties en de dingen die je het hardste raken, de meest effectieve richtingaanwijzers zijn om je uiteindelijk naar meer eenheid en evenwicht te brengen. Misschien heb je in je kindertijd veel pijn ervaren, heb je bepaalde ontwikkelingsstadia niet kunnen volbrengen, en werd je gevoeligheid niet ondersteund door je ouders en je omgeving. Om je te beschermen heb je je mogelijks teruggetrokken, je zelfexpressie en creativiteit onderdrukt of een fantasiewereld opgezocht. De blauwe aap moedigt je aan om je gekwetste kindsdelen naar boven te brengen voor heling en integratie. Je kan dit doen door je bewust te worden van je emotionele reacties en je gevoelens te uiten alvorens je verstrik geraakt in een emotioneel web.

Leer in het oog van de orkaan te staan en houd bewust afstand tot het drama dat het ego voor je creëert. Laat je niet beïnvloeden en verleiden tot nodeloos energieverlies. In het oog van de orkaan is het windstil, daar is het kalm en rustig. Zorg voor een onverstoorbare verankering in je hogere zelf, in jouw unieke centrum van stilte, waar de chaos omheen draait. Maak van het reinigen van je geest, lichaam en omgeving een heilig ritueel. Zo breng je uit balans geraakte energieën weer in evenwicht.

Word de waarnemer, en bekijk alles vanop een afstand, maar ga er niet langer in mee. Leer rust te vinden in het oog van de storm, waar je de stormkracht in jezelf kan opwekken, en ontdek je eindeloze bron van energie.

Enjoy this transformational ride!

P.S. voor de Tzolkin kennismakingsworkshop op 20 augustus zijn er momenteel nog 3 plaatsen vrij. Wil je graag komen? Wacht dan niet te lang en claim je plek.

Veel liefs,

Sofie

 © Sofie Laureyssens van Groeidala.be

De grote sleutel hier is Pluto en je persoonlijke transformatiewerk! Zet de noodzakelijke groei-stappen, zodat Pluto zich positief kan uiten en niet op een destructieve macht-manier.  De oplossing bestaat erin een gezond ego te ontwikkelen. Dat is een ego dat geen externe bevestiging nodig heeft in functie van zelfwaardering, en dat zich bewust is van het complementaire van zijn licht- en schaduwkanten. Vreugdevol leven begint immers altijd bij jezelf… door van jezelf te houden zoals je nu bent. Dit is oh zo belangrijk! Het gaat erom bewust te zijn van zowel je kwaliteiten als je gebreken. Met de intentie op elk moment het beste van jezelf neer te zetten, en in liefde naar jezelf te kijken op de momenten dat je dit niet kan.

Onthoud dat je sterkste emoties en de dingen die je het hardste raken, de meest effectieve richtingaanwijzers zijn om je uiteindelijk naar meer eenheid en evenwicht te brengen. Misschien heb je in je kindertijd veel pijn ervaren, heb je bepaalde ontwikkelingsstadia niet kunnen volbrengen, en werd je gevoeligheid niet ondersteund door je ouders en je omgeving. Om je te beschermen heb je je mogelijks teruggetrokken, je zelfexpressie en creativiteit onderdrukt of een fantasiewereld opgezocht. De blauwe aap moedigt je aan om je gekwetste kindsdelen naar boven te brengen voor heling en integratie. Je kan dit doen door je bewust te worden van je emotionele reacties en je gevoelens te uiten alvorens je verstrik geraakt in een emotioneel web.

Leer in het oog van de orkaan te staan en houd bewust afstand tot het drama dat het ego voor je creëert. Laat je niet beïnvloeden en verleiden tot nodeloos energieverlies. In het oog van de orkaan is het windstil, daar is het kalm en rustig. Zorg voor een onverstoorbare verankering in je hogere zelf, in jouw unieke centrum van stilte, waar de chaos omheen draait. Maak van het reinigen van je geest, lichaam en omgeving een heilig ritueel. Zo breng je uit balans geraakte energieën weer in evenwicht.

Word de waarnemer, en bekijk alles vanop een afstand, maar ga er niet langer in mee. Leer rust te vinden in het oog van de storm, waar je de stormkracht in jezelf kan opwekken, en ontdek je eindeloze bron van energie.

Enjoy this transformational ride!

P.S. voor de Tzolkin kennismakingsworkshop op 20 augustus zijn er momenteel nog 3 plaatsen vrij. Wil je graag komen? Wacht dan niet te lang en claim je plek.

Veel liefs,

Sofie

 © Sofie Laureyssens van Groeidala.be

Wil je graag op de hoogte gehouden worden?

Om de 13 dagen, op de eerste dag van elke golf in de Tzolkin, stuurt Groeidala een nieuwsbrief met onder andere uitleg over de nieuwe golf.

 Tzolkin kennismakingsdag

20 augustus 2022

Ben je op zoek naar de betekenis van jouw leven? Wil je graag meer flow ervaren in je leven en zicht krijgen op je levensdoel? Heb je soms van die momenten dat je je afvraagt waarom iets je overkomt, en wat in hemelsnaam de achterliggende bedoeling zou kunnen zijn? Verlang je ernaar beter begrijpen waarom sommige voorvallen zich blijven herhalen in je leven?

Welkom op deze interactieve kennismaking met de Tzolkin Maya astrologie en leer meer over jezelf en jouw missie in dit leven. Ideaal om ook achteraf de nieuwsbrieven beter te kunnen begrijpen en plaatsen.

Iedereen welkom, geen voorkennis vereist!

Groeidala 20 Zonnetekens galaxy Tzolkin

Videocursus de betekenis van de zonnetekens in de Tzolkin

Je kent de Tzolkin al en je vindt het super interessant op onderzoek te gaan naar de betekenis ervan in je leven en linken te leggen. De korte samenvattingen van de zonnetekens zeggen al wel iets, maar je voelt dat er meer is. Je voelt dat de zonnetekens nog een hele diepgang hebben die je nog niet zo goed kan vatten. Het is net deze diepere dimensie in de betekenis van de zonnetekens die je graag wilt ontdekken.

Tijdens deze videocursus van 2u30 min licht ik de 20 zonnetekens uit de Tzolkin in detail toe:

  • hun kwaliteiten en schaduwzijden;
  • hoe ze zich typisch kenmerken;
  • en hoe dat zich uit in het dagelijks leven.

Videocursus de betekenis van de zonnetekens in de Tzolkin

Je kent de Tzolkin al en je vindt het super interessant op onderzoek te gaan naar de betekenis ervan in je leven en linken te leggen. De korte samenvattingen van de zonnetekens zeggen al wel iets, maar je voelt dat er meer is. Je voelt dat de zonnetekens nog een hele diepgang hebben die je nog niet zo goed kan vatten. Het is net deze diepere dimensie in de betekenis van de zonnetekens die je graag wilt ontdekken.

Tijdens deze videocursus van 2u30 min licht ik de 20 zonnetekens uit de Tzolkin in detail toe:

  • hun kwaliteiten en schaduwzijden;
  • hoe ze zich typisch kenmerken;
  • en hoe dat zich uit in het dagelijks leven.

NIEUW! Tzolkin golven e-boek

Je kent de Tzolkin al en je vindt het super fijn om de geboortegolf, jaargolf en/of relatiegolf van je partner, gezinsleden, familie en vrienden uit te pluizen. Bovendien weet je dat je elk jaar vanaf je verjaardag een nieuwe jaargolf hebt. Je hebt wel de lege Tzolkin golven invulbladen vanuit Groeidala’s downloadarea, omdat je reeds een workshop volgde bij Groeidala, en je weet hoe je zelf een golf moet opbouwen… Maar toch zou het echt wel véél handiger zijn als je alle Tzolkin golven netjes uitgewerkt zou hebben, met de mooi ingekleurde zonnetekens. Dan kan je immers in één oogopslag de golf overzien… en kan je de betekenis ervan, met de sprekende symbolen erbij, ook veel beter uitleggen aan anderen.

Yes… na lange vraag van velen is het Tzolkin golven e-boek eindelijk beschikbaar! Dit e-boek bevat een visuele weergave van de 20 golven in de Tzolkin, met hun gidsen. Het bevat 20 bladzijden, met telkens per pagina 1 van de 20 golven/wavespells in de Tzolkin.

VOLG EEN WORKSHOP BIJ GROEIDALA

Tzolkin Oefendag

30/09/2023

€110