Tzolkin Blauwe Aap golf 26 september 2022

Humor, speelsheid, spontaniteit, authenticiteit en transparantie

Witte Spiegel golf Tzolkin

Lieve jij

Vandaag 26 september 2022 start de blauwe aap golf in de Tzolkin. We situeren ons momenteel helemaal in het midden, in het hart van de Tzolkin kalender. Vandaag op blauwe aap toon 1 is het een ‘brondag’, en ook gisteren op witte hond toon 13 was het een brondag. Deze 2 dagen maken rechtstreeks verbinding met de Universele Bron, de Hunab K’u. Deze twee bronenergieën beleven en integreren is waar heel de schepping om draait: ‘thuiskomen in zelfliefde’ en ‘onbevangen door het leven gaan als een speels kind’.

 

TERUGBLIK OP DE AFGELOPEN 13 DAGEN MET ALS DOEL ZELFLIEFDE

 

Hoe heb jij de vorige 13-daagse periode ervaren? Met de witte spiegel als thema en als doel de witte hond was het de bedoeling doorheen de spiegels te kijken die anderen je voorhielden, en je opnieuw te connecteren met jezelf, je clan, je roedel, je familie. Met de overgang van het maagdseizoen (met de zon in maagd) naar het weegschaalseizoen (met de zon in weegschaal) in de Westerse astrologie kunnen er heel wat thematieken rond (zelf)kritiek en relaties gepeeld hebben. Stukken klaar om gezien, geheeld en getransformeerd te worden, in alle zachtheid en (zelf)liefde.

DE CENTRUMDAGEN ALS RUGGENGRAAT VAN DE TZOLKIN

 

Sinds 16 sep 2022, op rode draak toon 4, bevinden we ons ook in de ruggengraat van de Tzolkin. Dit zijn de kern- of centrumdagen en deze worden aangeven door de blauwe balk in het midden van de Tzolkin. De enige manier om de centrumdagen te omschrijven, is met het woord ‘intens’. In relatie tot de middenbalk is de linkerkant van de Tzolkin het verleden en de rechterkant vertegenwoordigt de toekomst. Deze dagen leren je hoe in het heden te leven. Het kan erg confronterend zijn omdat je niet kunt vluchten voor jezelf.

De kans is groot dat je de weerstand, voor de toekomstige energieën, die onmiddellijk na deze 20-dagen cyclus komen, eerst uit de weg moet ruimen. Dingen waarvan je dacht dat je ze begrepen had, kunnen toch weer heroverwogen moeten worden. Indien je weerstand biedt om helemaal hier en nu aanwezig te zijn, zal je uitdagingen ervaren. Als je daarentegen met de stroom mee kan gaan, zal je je persoonlijk proces versnellen. In deze 20-daagse periode die nog tot en met 5 oktober 2022 duurt, is de energie van het getal 7 goed voelbaar. De middenkolom is immers de 7e kolom van de Tzolkin. Deze periode helpt je om je te verbinden met je hoger zelf, tot je kern te komen, en te kijken van waar je van komt én waar je naartoe gaat. 

Witte Spiegel golf Tzolkin
Witte Spiegel golf Tzolkin

DE CENTRUMDAGEN ALS RUGGENGRAAT VAN DE TZOLKIN

 

Sinds 16 sep 2022, op rode draak toon 4, bevinden we ons ook in de ruggengraat van de Tzolkin. Dit zijn de kern- of centrumdagen en deze worden aangeven door de blauwe balk in het midden van de Tzolkin. De enige manier om de centrumdagen te omschrijven, is met het woord ‘intens’. In relatie tot de middenbalk is de linkerkant van de Tzolkin het verleden en de rechterkant vertegenwoordigt de toekomst. Deze dagen leren je hoe in het heden te leven. Het kan erg confronterend zijn omdat je niet kunt vluchten voor jezelf.

De kans is groot dat je de weerstand, voor de toekomstige energieën, die onmiddellijk na deze 20-dagen cyclus komen, eerst uit de weg moet ruimen. Dingen waarvan je dacht dat je ze begrepen had, kunnen toch weer heroverwogen moeten worden. Indien je weerstand biedt om helemaal hier en nu aanwezig te zijn, zal je uitdagingen ervaren. Als je daarentegen met de stroom mee kan gaan, zal je je persoonlijk proces versnellen. In deze 20-daagse periode die nog tot en met 5 oktober 2022 duurt, is de energie van het getal 7 goed voelbaar. De middenkolom is immers de 7e kolom van de Tzolkin. Deze periode helpt je om je te verbinden met je hoger zelf, tot je kern te komen, en te kijken van waar je van komt én waar je naartoe gaat. 

DE SPEELSHEID EN HUMOR VAN DE BLAUWE AAP

 

Toon 1 van deze golf is de blauwe aap. De blauwe aap is het humoristische speelse kind dat onbevangen en open is. Vanuit een onafgebroken inspiratie en vernieuwde interesse is de blauwe aap ongrijpbaar in zijn spel. Net zoals een opgewekt kind gaat hij volledig op in het huidige moment, en plotsklaps kan zijn interesse weer gewekt wordt door iets anders. Hij is van nature vrolijk, vol energie en geniet van elke minuut. Op respectvolle wijze bewandelt hij de aarde en ervaart vol bewondering de magie van het leven. Alles in de natuur is voor hem heilig, vrolijk en grappig. Hij houdt ervan toneeltjes op te voeren en vindt het fijn in het centrum van de aandacht te staan, alsook op het podium. De planeet die bij de blauwe aap hoort is Venus. In deze periode van de blauwe aap is het dan ook goed om vele creatieve uitlaatkleppen te hebben.

Het leven is een spel en de blauwe aap bepaalt de regels. Hij kan artistiek, slim, ondeugend en speels zijn. Hij leert snel, toont veel interesses en is nieuwsgierig. Hij is spontaan, communiceert graag met zijn omgeving en heeft een sterke seksuele drive. Hij houdt van muziek, dans, spelletjes en allerlei soorten genot en amusement. Zijn voorliefde voor plezier kan mogelijks ook op zelfdestructieve wijze tot uiting komen in gokken, drinken, drugs en onverantwoordelijke seksuele activiteiten.

De blauwe aap is de belichaming van vrijheid en creativiteit. Dit zonneteken is geschikt voor een job in de podium- of communicatieve kunst bijvoorbeeld als acteur, artiest, muzikant, designer, uitvinder en schrijver, maar ook als leerkracht, politicus of verkoper. Zijn uiterlijke verschijning en persoonlijke presentatie zijn erg belangrijk voor hem, en hij is (veelal onbewust) voortdurend bezig met zichzelf te promoten. Hij verkiest zich te begeven onder VIP’s en het is voor hem noodzakelijk aandacht en bevestiging te ontvangen van zijn publiek. Zijn theatrale aard zorgt ervoor dat hij alles om zich heen met grote belangstelling zal blijven volgen. In nauwe relaties is hij eerder afstandelijk, mysterieus en onbereikbaar, aangezien hij de diepte van de emoties in de realiteit moeilijk kan hanteren. Hij is een natuurlijke leider en zeker geen volger, en zal daarom eerder voor een leidende positie kiezen of als zelfstandige werken.

EEN GEZOND EGO ONTWIKKELEN

 

In zijn schaduw neemt de blauwe aap het leven en zijn IK te serieus. Hij staat dan symbool voor je gekwetste innerlijke kind. Hij kan dan te depressief zijn om nog te kunnen genieten. Vanuit diepe sociale onzekerheid en een onderontwikkeld ego stelt hij egoïstisch gedrag en trekt hij onbewust zo veel aandacht naar zich toe. Hij hangt vast aan zijn subjectieve interpretatie van de situatie en is niet in staat objectief te kijken. Sarcasme, ontkenning, en een gebrek aan humor krijgen de overhand. Uit angst om gekwetst te worden zet hij een masker op, is hij gesloten en verstopt hij zijn authentieke zelf.

Het gevaar is dat hij zoveel andere rollen gaat spelen dat hijzelf en anderen niet meer weten wie hij is. Zijn leven wordt dan een voortdurende soap vol drama, intriges en bedrog waarin gebeurtenissen buiten alle proportie worden opgeblazen. Hij ervaart de angst om werkelijk zichzelf te zijn, ontmaskerd te worden en door de mand te vallen. De oplossing bestaat erin een gezond ego te ontwikkelen. Dat is een ego dat geen externe bevestiging nodig heeft in functie van zelfwaardering, en dat zich bewust is van het complementaire van zijn licht- en schaduwkanten. Vreugdevol leven begint immers altijd bij jezelf, door van jezelf te houden zoals je nu bent. Het gaat erom bewust te zijn van zowel je kwaliteiten als je gebreken. Met de intentie op elk moment het beste van jezelf neer te zetten, en in liefde naar jezelf te kijken op de momenten dat je dit niet kan.

EEN GEZOND EGO ONTWIKKELEN

 

In zijn schaduw neemt de blauwe aap het leven en zijn IK te serieus. Hij staat dan symbool voor je gekwetste innerlijke kind. Hij kan dan te depressief zijn om nog te kunnen genieten. Vanuit diepe sociale onzekerheid en een onderontwikkeld ego stelt hij egoïstisch gedrag en trekt hij onbewust zo veel aandacht naar zich toe. Hij hangt vast aan zijn subjectieve interpretatie van de situatie en is niet in staat objectief te kijken. Sarcasme, ontkenning, en een gebrek aan humor krijgen de overhand. Uit angst om gekwetst te worden zet hij een masker op, is hij gesloten en verstopt hij zijn authentieke zelf.

Het gevaar is dat hij zoveel andere rollen gaat spelen dat hijzelf en anderen niet meer weten wie hij is. Zijn leven wordt dan een voortdurende soap vol drama, intriges en bedrog waarin gebeurtenissen buiten alle proportie worden opgeblazen. Hij ervaart de angst om werkelijk zichzelf te zijn, ontmaskerd te worden en door de mand te vallen. De oplossing bestaat erin een gezond ego te ontwikkelen. Dat is een ego dat geen externe bevestiging nodig heeft in functie van zelfwaardering, en dat zich bewust is van het complementaire van zijn licht- en schaduwkanten. Vreugdevol leven begint immers altijd bij jezelf, door van jezelf te houden zoals je nu bent. Het gaat erom bewust te zijn van zowel je kwaliteiten als je gebreken. Met de intentie op elk moment het beste van jezelf neer te zetten, en in liefde naar jezelf te kijken op de momenten dat je dit niet kan.

De blauwe aap herinnert ons eraan geen idool te maken van de illusie van onze persoonlijkheid, en niet te vervallen in het vereren van het ego en zijn verhaaltjes. Ons ego gelooft in afgescheidenheid, vergelijkt zichzelf constant met anderen, en oordeelt over goed of slecht. Maar het ego is niet wie je werkelijk bent.

Wie je werkelijk bent, overstijgt vergelijkingen en woorden. Wie je werkelijk bent, is diegene die het verhaal van het ego waarneemt vanuit een overschouwende meta-positie. Het is diegene die ervaart en registreert, zonder oordeel. Wanneer je je werkelijke identiteit herkent als de stille aanwezigheid in jezelf, die ruimte geeft aan alle gedachten, gevoelens en sensaties, komt er een einde aan je persoonlijke lijden. Dan kom je los van een identificatie met je omgeving, je emoties, gedrag, vaardigheden en overtuigingen. Jij bent dan diegene die kijkt naar het tv-scherm waarop de film afgespeeld wordt. Je ‘bent’ dan niet meer de emotie, maar diegene die deze observeert. Als je zo in het leven staat, wordt het plotseling een stuk minder zwaar en serieus.

 

STERKE EMOTIES ALS RICHTINGAANWIJZER OP JE PAD NAAR HEELHEID

 

Onthoud dat je sterkste emoties en de dingen die je het hardste raken, de meest effectieve richtingaanwijzers zijn om je uiteindelijk naar meer eenheid en evenwicht te brengen. Misschien heb je in je kindertijd veel pijn ervaren, heb je bepaalde ontwikkelingsstadia niet kunnen volbrengen, en werd je gevoeligheid niet ondersteund door je ouders en je omgeving. Om je te beschermen heb je je mogelijks teruggetrokken, je zelfexpressie en creativiteit onderdrukt of een fantasiewereld opgezocht.

De blauwe aap moedigt je aan om je gekwetste kindsdelen naar boven te brengen voor heling en integratie. Je kan dit doen door je bewust te worden van je emotionele reacties en je gevoelens te uiten alvorens je verstrik geraakt in een emotioneel web.

HUMOR ALS SLEUTEL

 

Verken deze 13-dagen wat je waarlijk plezier geeft. Speel, dans, teken, kleur en zing! Doe eens een dansje in je woonkamer, zet een feesthoed op en kijk al lachend in de spiegel. Maak doelbewust tijd om het magische spel te beleven en je vrij te voelen. Breng humor in de ontdekking van jezelf, zeker wanneer je op moeilijke punten in je leven staat. Kijk en voel bewust de zogenaamde moeilijke stukken, en herinner je dat dingen niet zo serieus zijn als ze lijken. Maak een karikatuur van de situatie, blaas ze op tot hilarische proporties om de illusie ervan te ontmaskeren. Humor is de weg van de goddelijke transformatie.

Humor is zo’n een belangrijke sleutel, en al zeker voor de blauwe aap. Humor is het ventiel dat de druk lost, ontspant, heelt en je helpt te lachen en te dansen met de illusies. Maak dus veel plezier en lach van harte de komende 13-dagen. En wie weet brengt een schijnbare tegenslag je wel een grote opportuniteit die anders nooit op je pad kon gekomen zijn.

Het is nochtans ook niet de bedoeling een vrolijk masker op te zetten en je gevoelens te verbergen. Maar het gaat er wel om bewust te kiezen gevoelsmatig contact te maken met de zelfrelativerings- en humorfrequentie. Je laat dan als het ware terug kleur en beweging komen in het starre zwart/wit beeld dat je voor ogen had. Je kiest er dan voor met een andere bril naar de situatie te kijken.

HUMOR ALS SLEUTEL

 

Verken deze 13-dagen wat je waarlijk plezier geeft. Speel, dans, teken, kleur en zing! Doe eens een dansje in je woonkamer, zet een feesthoed op en kijk al lachend in de spiegel. Maak doelbewust tijd om het magische spel te beleven en je vrij te voelen. Breng humor in de ontdekking van jezelf, zeker wanneer je op moeilijke punten in je leven staat. Kijk en voel bewust de zogenaamde moeilijke stukken, en herinner je dat dingen niet zo serieus zijn als ze lijken. Maak een karikatuur van de situatie, blaas ze op tot hilarische proporties om de illusie ervan te ontmaskeren. Humor is de weg van de goddelijke transformatie.

Humor is zo’n een belangrijke sleutel, en al zeker voor de blauwe aap. Humor is het ventiel dat de druk lost, ontspant, heelt en je helpt te lachen en te dansen met de illusies. Maak dus veel plezier en lach van harte de komende 13-dagen. En wie weet brengt een schijnbare tegenslag je wel een grote opportuniteit die anders nooit op je pad kon gekomen zijn.

Het is nochtans ook niet de bedoeling een vrolijk masker op te zetten en je gevoelens te verbergen. Maar het gaat er wel om bewust te kiezen gevoelsmatig contact te maken met de zelfrelativerings- en humorfrequentie. Je laat dan als het ware terug kleur en beweging komen in het starre zwart/wit beeld dat je voor ogen had. Je kiest er dan voor met een andere bril naar de situatie te kijken.

TRANSPARANTIE  

 

Verder is authenticiteit één van de kernwoorden van de blauwe aap. Hij is dan ook de lachende clown en de hofnar naast de troon van de koning. Diegene met een lach vanuit oprechtheid en onschuld door de schone schijn, illusies en luchtballonnen van het leven heen prikt. Als er iets gebeurt, zowel positief als negatief, reageert de aap oprecht en transparant vanuit zijn emotie van dat moment.

In zijn essentie is de blauwe aap een kosmische wekker. Het is een energie die wakker maakt. Hij kan plots voorbijkomen en je uit je evenwicht duwen, met als cadeau een nieuw perspectief. Misschien heb je al die tijd wel, zonder dat je het wist, ondersteboven aan een boom gehangen?! ☺ De blauwe aap helpt je de kosmische grap van de illusies in onze 3-dimensionele werkelijkheid te vatten.

 

MASKERS LOSLATEN

 

Laat je maskers los en openbaar je werkelijke zijn in de wereld. Als je oprecht bent, surf je mee op de wil en de synchroniteit van het universum. Datgene wat wil openbaard worden aan jou en anderen zal zich laten zien op het juiste moment. Dat is de kracht en de magie van het nu. Laat de angst om jezelf te zijn los. Wat kan er gebeuren met door ervaringen te gaan? De levensflow die je ervaart als je werkelijk in contact bent met je ware zelf is enorm. Geen beperkingen en afgescheidenheid meer. Dan ben je waarachtig het cadeau voor je omgeving dat je bedoeld bent te zijn. Dan ben je hier op aarde een persoonlijke expressie van je ziel, je authentieke IK BEN.

Deze 13-daagse periode is het dan ook goed om jezelf af te vragen: “Welke maskers belemmeren me nog om transparant en mijn pure zelf te zijn? Durf ik vrij en onbevangen door mijn leven te dansen? Of vermijd ik het om mijn waarheid te spreken?” Weet dat als je openhartig en eenvoudig bent, dat dat jou in wezen de grootst mogelijke bescherming biedt die er is.

Dan word je namelijk transparant, en wel in die mate dat de scherpe pijlen van de wereld dwars door je heen kunnen komen, zonder verpersoonlijkt te worden in gekwetste gevoelens, wonden en zware reacties. Doorheen je natuurlijke onschuld kan je gebruikt worden als een leeg vat, waardoor de goddelijke wil en wijsheid zich kan openbaren. Hetgeen wat je doet of zegt, kan dan in eerste instantie disharmonisch en tegendraads lijken te zijn, maar heeft op langere termijn een harmoniserend effect.

 

WISPELTURIGHEID EN MOEITE OM TE VOLHARDEN IN INTENTIES

 

Een andere schaduw van de blauwe aap is dat hij vanuit zijn wispelturigheid en ongrijpbaarheid moeilijk kan volharden in gemaakte intenties, gestarte projecten en relaties. Hij besteedt vaak weinig aandacht aan verplichtingen waardoor zijn economische en sociale basis achteruit holt. Vanuit een angst voor de toekomst en voor geld, kan het erg moeilijk voor hem zijn om vooruit te komen in het leven. Bovendien is zijn aanleg tot luiheid geen helpende hand in dit geheel.

Zijn uitdaging is om toewijding te tonen en lang genoeg bij één ding te blijven om dit onder de knie te krijgen. Het is goed voor hem om in balans te komen inzake zijn fixatie op plezier, spelletjes en verbeelding langs de ene kant, en werk, verantwoordelijkheid en de realiteit langs de andere kant.

Deze 13-daagse periode is het dan ook goed om jezelf af te vragen: “Welke maskers belemmeren me nog om transparant en mijn pure zelf te zijn? Durf ik vrij en onbevangen door mijn leven te dansen? Of vermijd ik het om mijn waarheid te spreken?” Weet dat als je openhartig en eenvoudig bent, dat dat jou in wezen de grootst mogelijke bescherming biedt die er is.

Dan word je namelijk transparant, en wel in die mate dat de scherpe pijlen van de wereld dwars door je heen kunnen komen, zonder verpersoonlijkt te worden in gekwetste gevoelens, wonden en zware reacties. Doorheen je natuurlijke onschuld kan je gebruikt worden als een leeg vat, waardoor de goddelijke wil en wijsheid zich kan openbaren. Hetgeen wat je doet of zegt, kan dan in eerste instantie disharmonisch en tegendraads lijken te zijn, maar heeft op langere termijn een harmoniserend effect.

 

WISPELTURIGHEID EN MOEITE OM TE VOLHARDEN IN INTENTIES

 

Een andere schaduw van de blauwe aap is dat hij vanuit zijn wispelturigheid en ongrijpbaarheid moeilijk kan volharden in gemaakte intenties, gestarte projecten en relaties. Hij besteedt vaak weinig aandacht aan verplichtingen waardoor zijn economische en sociale basis achteruit holt. Vanuit een angst voor de toekomst en voor geld, kan het erg moeilijk voor hem zijn om vooruit te komen in het leven. Bovendien is zijn aanleg tot luiheid geen helpende hand in dit geheel.

Zijn uitdaging is om toewijding te tonen en lang genoeg bij één ding te blijven om dit onder de knie te krijgen. Het is goed voor hem om in balans te komen inzake zijn fixatie op plezier, spelletjes en verbeelding langs de ene kant, en werk, verantwoordelijkheid en de realiteit langs de andere kant.

AL LACHEND ZEGT DE ZOT DE WAARHEID

 

In zijn lichtkant is de blauwe aap een kei in zelfrelativering en kan hij weldadig lachen met zichzelf en zijn apestreken. Hij kan met een glimlach verliezen in het spel, en daarmee eigenlijk alles te winnen.

Maar deze kwaliteit kan ook een schaduw worden wanneer ze zich extreem manifesteert. Dan heeft de blauwe aap de neiging om pijn en emoties met een lach en een zwans aan de kant te schuiven… wat zijn persoonlijke ontwikkeling en de groei in intieme relaties kan belemmeren. Pijn is immers steeds een waarschuwingssignaal van je ziel dat om je aandacht vraagt. Het is natuurlijk niet de bedoeling eindeloos te blijven hangen in de oude pijn het verleden… Maar als deze pijn je tegenhoudt om in het ‘nu’ je volle potentie te beleven, is het wel belangrijk hiermee aan de slag te gaan.

Het kan ook zijn dat de blauwe aap humor gebruikt om een expressie te geven aan dingen waarvan hij ze niet eerlijk en direct durft te uiten. Al lachend zegt de zot de waarheid toch?! Helaas kan het ook zijn dat hij humor ongepast en gevoelloos inzet. Dit kan verscheidene vormen aannemen; inclusief anderen uitlachen, mopjes tappen, geruchten verspreiden of gevoelloos omgaan met handicaps en andere rassen… Dan komt de blauwe aap zijn voorliefde voor gecompliceerde spelletjes en drama naar boven.

Gebruik de komende dagen dus humor best op een fijne, opbouwende en respectvolle manier.

DE BLAUWE ADELAAR OP TOON 5

 

De blauwe adelaar nodigt je deze golf uit om de dingen te bekijken vanuit het grotere geheel. Hij is ambitieus, en wilt in de wereld iets van betekenis achterlaten. Wat is jouw grotere visie in het leven? Wat is jouw hogere doel? Wat is jouw perspectief op de toekomst? Zie dat je dat helder maakt voor jezelf deze 13 dagen. Als je niet weet wat je visie is, kan je maar wat ronddwalen in de mist. Maak duidelijk voor jezelf waar je naartoe wilt evolueren als persoon. Eens je dat helder weet, dan volgen de verdere details als vanzelf.

De blauwe adelaar resoneert met de planeet Jupiter die de dingen vaak erg groots aanpakt. Zijn obsessie voor dienstbaarheid kan enorm zijn. In zijn schaduw heeft hij de neiging anderen te willen redden en zich daarbij leeg te geven. Hij moet leren eerst goed voor zichzelf te zorgen en leren dat zijn glas eerst volledig gevuld moet zijn, alvorens hij aan anderen kan geven. Immers, zoals een cola met 7 rietjes zijn, zorgt ervoor dat er snel weinig van je energie overblijft.

De blauwe adelaar moet “nee” leren te zeggen, en zijn eigen behoeftes op de eerste plaats te zetten. De grootste uitdaging van de blauwe adelaar ligt erin tot innerlijk evenwicht te komen tussen het deel in hem dat dienstbaar is aan de mensheid, en het in hem deel dat rust en plezier nodig heeft om zich weer op te laden. Hier heb je in deze 13-daagse periode eigen leiderschap in op te nemen, aangezien de blauwe adelaar op toon 5 staat in deze golf.

DE BLAUWE ADELAAR OP TOON 5

 

De blauwe adelaar nodigt je deze golf uit om de dingen te bekijken vanuit het grotere geheel. Hij is ambitieus, en wilt in de wereld iets van betekenis achterlaten. Wat is jouw grotere visie in het leven? Wat is jouw hogere doel? Wat is jouw perspectief op de toekomst? Zie dat je dat helder maakt voor jezelf deze 13 dagen. Als je niet weet wat je visie is, kan je maar wat ronddwalen in de mist. Maak duidelijk voor jezelf waar je naartoe wilt evolueren als persoon. Eens je dat helder weet, dan volgen de verdere details als vanzelf.

De blauwe adelaar resoneert met de planeet Jupiter die de dingen vaak erg groots aanpakt. Zijn obsessie voor dienstbaarheid kan enorm zijn. In zijn schaduw heeft hij de neiging anderen te willen redden en zich daarbij leeg te geven. Hij moet leren eerst goed voor zichzelf te zorgen en leren dat zijn glas eerst volledig gevuld moet zijn, alvorens hij aan anderen kan geven. Immers, zoals een cola met 7 rietjes zijn, zorgt ervoor dat er snel weinig van je energie overblijft.

De blauwe adelaar moet “nee” leren te zeggen, en zijn eigen behoeftes op de eerste plaats te zetten. De grootste uitdaging van de blauwe adelaar ligt erin tot innerlijk evenwicht te komen tussen het deel in hem dat dienstbaar is aan de mensheid, en het in hem deel dat rust en plezier nodig heeft om zich weer op te laden. Hier heb je in deze 13-daagse periode eigen leiderschap in op te nemen, aangezien de blauwe adelaar op toon 5 staat in deze golf.

RODE AARDE OP TOON 7, AFGESTEMD OP MOEITELOOSHEID

 

De rode aarde geeft je daarbij aanwijzingen hoe dat te doen… Moeiteloosheid en innerlijke gecentreerdheid leiden je de weg. Welke dingen gaan vanzelf? De rode aarde staat met zijn kracht volledig in het hier-en-nu. In het hier-nu ontvouwt alles zich als vanzelf, zonder moeite. Synchroniciteit is dé sleutel voor de rode aarde. Vertrouw op de magie van deze schijnbaar ‘toevalligheden’ die mysterieus gerelateerd zijn aan elkaar, ook al zou dit normaal onmogelijk lijken. Synchroniciteit is immers veel meer dan een gelukkig toeval. Het is het gevolg van verbonden te zijn met heel het universum.

Als hij in zijn kracht staat weet de rode aarde heel goed zijn eigen koers te bepalen. De grond onder zijn voeten is voortdurend in beweging. De kracht van de rode aarde is een liefdevolle leidende kracht. Deze kracht volgen voelt als de natuurlijke koers. Het is een aantrekkende kracht net zoals zwaartekracht, maar dan in horizontale richting. Je voeten volgen moeiteloos hun weg, en weten waar ze heen gaan. Als je als een magneet de weg volgt, die je vanuit je innerlijk centrum voelt dat je te gaan hebt, dan loop je als vanzelf synchroon met het leven en in harmonie met het ritme van het universum. Dit betekent niet dat deze weg zonder obstakels of uitdagingen zal zijn, maar als je trouw blijft aan jouw unieke weg, dan legt jouw ziel net dat parcours af wat hij nodig heeft voor zijn groei en ontwikkeling.

Aangezien de rode aarde resoneert met Uranus geeft dit vaak onverwachte bruuske veranderingen in het leven. Laat vaststaande plannen los, en wees deze golf vloeiend en veranderlijk waar nodig.

BLAUWE STORM OP TOON 9, UITBREIDEN VAN TRANSFORMATIE

 

De blauwe storm op toon 9 vraagt je om je intentie te zetten op transformatie. Welk deel in je leven vraagt om een shift? Toon 9 staat voor uitbreiden, intentie en meesterschap. Weet dat in deze golf de potentie aanwezig is om tot meesterschap in transformatie te komen. Zet je intentie op jouw gewenste ‘lange termijn evolutie’ en breng zo onrust om te zuiveren. Vaak betekent dit op korte termijn een confrontatie of een uitdaging, om op lange termijn de vruchten te kunnen plukken. Volhardendheid is hier de boodschap, om te zorgen dat wat je eenmaal bent begonnen, ook daadwerkelijk wordt afgemaakt.

De blauwe storm staat voor transformatie, instant verandering, die niet rustig of geleidelijk aan verloopt. Het is een heftige kracht die je optilt van de grond en je meeneemt in haar stroom. Leer in het oog van de orkaan te staan en houd bewust afstand tot het drama van de storm. Want in het oog van de orkaan, in jouw centrum, daar is het windstil, kalm en rustig. En vanuit deze innerlijke stilte, kan je alle veranderingen aan.

Laat je leven toegewijd zijn aan de constante vernieuwing van jezelf. Hoe moeilijk het soms ook is, uiteindelijk kom je altijd weer hernieuwd op je eigen benen te staan. De blauwe storm is dan ook de feniks die zich eindeloos in het vuur vernieuwt en uit zijn as herrijst. Steeds weer komt hij tijdens zijn leven tot wedergeboortes.

Hou niet vast aan oude gewoontes of situaties die reeds lang getransformeerd zouden moeten én kunnen zijn. Pas als je je verzet en je afschermt voor verandering ontstaat er pijn. En hoe sterker de weerstand, hoe groter het deel dat gaat sterven. Zodra je je overgeeft aan de transformatie, ontstaat er weer ruimte. Weet dat hetgeen wat echt bij je hoort, je nooit kan verliezen.

BLAUWE STORM OP TOON 9, UITBREIDEN VAN TRANSFORMATIE

 

De blauwe storm op toon 9 vraagt je om je intentie te zetten op transformatie. Welk deel in je leven vraagt om een shift? Toon 9 staat voor uitbreiden, intentie en meesterschap. Weet dat in deze golf de potentie aanwezig is om tot meesterschap in transformatie te komen. Zet je intentie op jouw gewenste ‘lange termijn evolutie’ en breng zo onrust om te zuiveren. Vaak betekent dit op korte termijn een confrontatie of een uitdaging, om op lange termijn de vruchten te kunnen plukken. Volhardendheid is hier de boodschap, om te zorgen dat wat je eenmaal bent begonnen, ook daadwerkelijk wordt afgemaakt.

De blauwe storm staat voor transformatie, instant verandering, die niet rustig of geleidelijk aan verloopt. Het is een heftige kracht die je optilt van de grond en je meeneemt in haar stroom. Leer in het oog van de orkaan te staan en houd bewust afstand tot het drama van de storm. Want in het oog van de orkaan, in jouw centrum, daar is het windstil, kalm en rustig. En vanuit deze innerlijke stilte, kan je alle veranderingen aan.

Laat je leven toegewijd zijn aan de constante vernieuwing van jezelf. Hoe moeilijk het soms ook is, uiteindelijk kom je altijd weer hernieuwd op je eigen benen te staan. De blauwe storm is dan ook de feniks die zich eindeloos in het vuur vernieuwt en uit zijn as herrijst. Steeds weer komt hij tijdens zijn leven tot wedergeboortes.

Hou niet vast aan oude gewoontes of situaties die reeds lang getransformeerd zouden moeten én kunnen zijn. Pas als je je verzet en je afschermt voor verandering ontstaat er pijn. En hoe sterker de weerstand, hoe groter het deel dat gaat sterven. Zodra je je overgeeft aan de transformatie, ontstaat er weer ruimte. Weet dat hetgeen wat echt bij je hoort, je nooit kan verliezen.

BLAUWE NACHT OP TOON 13, THUISKOMEN IN ZELFBEWUSTZIJN EN STILTE

 

Het doel van deze golf is de blauwe nacht op toon 13. Zorg er dus voor dat je genoeg tijd met jezelf kan doorbrengen, in alle rust en stilte. Me, myself, and I. De blauwe nacht staat voor het lichaam waarin je woont en ook je woonhuis. Opruimen en weggooien van overbodige spullen kan deze 13-daagse periode ruimte creëren, zowel in je huis als in je geest.

Voel je je thuis in en met jezelf? Voel je je thuis in je huis? Ga op pelgrimstocht diep naar binnen, naar de tempel van je ware zelf, om de geschenken te vergaren die daar op je wachten. Durf naar binnen te gaan. Slaap als je moe bent, en volg de drang om je af en toe helemaal in stilte en rust terug te trekken. Daar kan je creëren vanuit een grote innerlijke rijkdom aan dromen, fantasieën en visioenen. Bouw een emotioneel nest waar je veilig naar kan terugkeren.

Ontwikkel zelfbewustzijn en ga op zoek naar uitingsvormen voor je uniekheid. Het is de bedoeling dat je eigen unieke mogelijkheden tot ontwikkeling brengt en uitdraagt naar de wereld. De planeet die bij de blauwe nacht hoort is Saturnus, en die staat voor verantwoordelijkheid, structuur, discipline en een stapsgewijze ontwikkeling. Verwacht dus niet dat alles met een vingerknip gerealiseerd wordt, maar wees bereid het nodige ontwikkelingsproces naar de top van de berg te volgen.

Je mag feilloos op je innerlijke stem vertrouwen en haar blindelings volgen, vooral in die situaties waarbij je voor een betere wereld wilt zorgen doormiddel van jouw unieke talenten. Vertrouw je niet op je eigen innerlijke stem, dan loop je de kans verantwoordelijkheden op je te nemen die eigenlijk niet bij je horen.

EER HET KIND IN JEZELF

 

De blauwe aap en deze 13-daagse periode brengt je in contact met het kind in jezelf. Ieder van ons is een kind dat gedragen wordt door Moeder Aarde. Doorheen onze incarnaties worden we telkens opnieuw herboren. Kinderen zijn het sterkst verbonden met hun goddelijkheid en puurheid, totdat ze patronen aangeleerd krijgen van afgescheidenheid.

Laat liefdevol het onbevangen kind in jezelf, dat er altijd was en altijd zal zijn, herboren worden. Wees weer het speelse kind dat aandacht geeft aan niets anders dan de prachtige kleuren van een regenboog. Spring haasje-over over de hindernissen in je leven. Herken de goddelijke perfectie in de geschenken die je gegeven worden, en zie de humor in alles wat er in je leven gebeurt.

 

Life is a miracle,

You are magical.

 

Veel liefs,

Sofie

 

© Sofie Laureyssens van groeidala.be

EER HET KIND IN JEZELF

 

De blauwe aap en deze 13-daagse periode brengt je in contact met het kind in jezelf. Ieder van ons is een kind dat gedragen wordt door Moeder Aarde. Doorheen onze incarnaties worden we telkens opnieuw herboren. Kinderen zijn het sterkst verbonden met hun goddelijkheid en puurheid, totdat ze patronen aangeleerd krijgen van afgescheidenheid.

Laat liefdevol het onbevangen kind in jezelf, dat er altijd was en altijd zal zijn, herboren worden. Wees weer het speelse kind dat aandacht geeft aan niets anders dan de prachtige kleuren van een regenboog. Spring haasje-over over de hindernissen in je leven. Herken de goddelijke perfectie in de geschenken die je gegeven worden, en zie de humor in alles wat er in je leven gebeurt.

 

Life is a miracle,

You are magical.

 

Veel liefs,

Sofie

 

© Sofie Laureyssens van groeidala.be

Wil je graag op de hoogte gehouden worden?

Om de 13 dagen, op de eerste dag van elke golf in de Tzolkin, stuurt Groeidala een nieuwsbrief met onder andere uitleg over de nieuwe golf.

Tzolkin online traject eind 2023

In 2023 neem ik de tijd om mijn 6-delige Tzolkin workshopsreeks om te vormen naar een ONLINE Tzolkin jaartraject, zodat jij helemaal zelf kan kiezen waar én wanneer dat jij de masterclasses wilt volgen. De startdatum van het online Tzolkin jaartraject is nog niet bekend.

Wil je graag als eerste op de hoogte gehouden worden? Zet je dan nu op de VIP-lijst en geniet van alle early-bird voordelen. Klik op de knop hieronder om je in te schrijven op de VIP-lijst.

Groeidala 20 Zonnetekens galaxy Tzolkin
Groeidala 20 Zonnetekens galaxy Tzolkin

Tzolkin online traject eind 2023

In 2023 neem ik de tijd om mijn 6-delige Tzolkin workshopsreeks om te vormen naar een ONLINE Tzolkin jaartraject, zodat jij helemaal zelf kan kiezen waar én wanneer dat jij de masterclasses wilt volgen. De startdatum van het online Tzolkin jaartraject is nog niet bekend.

Wil je graag als eerste op de hoogte gehouden worden? Zet je dan nu op de VIP-lijst en geniet van alle early-bird voordelen. Klik op de knop hieronder om je in te schrijven op de VIP-lijst.

Tzolkin golven e-boek voor privégebruik

Tzolkin golven e-boek

Je kent de Tzolkin al en je vindt het super fijn om de geboortegolf, jaargolf en/of relatiegolf van je partner, gezinsleden, familie en vrienden uit te pluizen. Bovendien weet je dat je elk jaar vanaf je verjaardag een nieuwe jaargolf hebt. Je hebt wel de lege Tzolkin golven invulbladen vanuit Groeidala’s downloadarea, omdat je reeds een workshop volgde bij Groeidala, en je weet hoe je zelf een golf moet opbouwen… Maar toch zou het echt wel véél handiger zijn als je alle Tzolkin golven netjes uitgewerkt zou hebben, met de mooi ingekleurde zonnetekens. Dan kan je immers in één oogopslag de golf overzien… en kan je de betekenis ervan, met de sprekende symbolen erbij, ook veel beter uitleggen aan anderen.

Yes… na lange vraag van velen is het Tzolkin golven e-boek eindelijk beschikbaar! Dit e-boek bevat een visuele weergave van de 20 golven in de Tzolkin, met hun gidsen. Het bevat 20 bladzijden, met telkens per pagina 1 van de 20 golven/wavespells in de Tzolkin.

Groeidala 20 Zonnetekens galaxy Tzolkin

Videocursus de betekenis van de zonnetekens in de Tzolkin

Je kent de Tzolkin al en je vindt het super interessant op onderzoek te gaan naar de betekenis ervan in je leven en linken te leggen. De korte samenvattingen van de zonnetekens zeggen al wel iets, maar je voelt dat er meer is. Je voelt dat de zonnetekens nog een hele diepgang hebben die je nog niet zo goed kan vatten. Het is net deze diepere dimensie in de betekenis van de zonnetekens die je graag wilt ontdekken.

Tijdens deze videocursus van 2u30 min licht ik de 20 zonnetekens uit de Tzolkin in detail toe:

  • hun kwaliteiten en schaduwzijden;
  • hoe ze zich typisch kenmerken;
  • en hoe dat zich uit in het dagelijks leven.

Videocursus de betekenis van de zonnetekens in de Tzolkin

Je kent de Tzolkin al en je vindt het super interessant op onderzoek te gaan naar de betekenis ervan in je leven en linken te leggen. De korte samenvattingen van de zonnetekens zeggen al wel iets, maar je voelt dat er meer is. Je voelt dat de zonnetekens nog een hele diepgang hebben die je nog niet zo goed kan vatten. Het is net deze diepere dimensie in de betekenis van de zonnetekens die je graag wilt ontdekken.

Tijdens deze videocursus van 2u30 min licht ik de 20 zonnetekens uit de Tzolkin in detail toe:

  • hun kwaliteiten en schaduwzijden;
  • hoe ze zich typisch kenmerken;
  • en hoe dat zich uit in het dagelijks leven.
Groeidala 20 Zonnetekens galaxy Tzolkin

VOLG EEN WORKSHOP BIJ GROEIDALA

Tzolkin Oefendag

10/12/2023

€110