Tzolkin Blauwe Nacht golf 17 november 2022

uniekheid, droomtalent, stilte en zelfbewustzijn

Witte Spiegel golf Tzolkin

Lieve jij

 

Vandaag donderdag 17 november is het de start van de blauwe nacht golf. De kernwoorden die bij de blauwe nacht horen zijn; uniekheid, droomtalent, stilte en zelfbewustzijn. Na de witte hond golf, waarbij verbinding en communicatie met anderen centraal stond, is het nu tijd om meer in jezelf te keren en daar orde op zaken te stellen.

 

VEILIGHEID EN ZEKERHEID ZIJN BELANGRIJK VOOR DE BLAUWE NACHT

 

De planeet die bij de blauwe nacht hoort is Saturnus. Saturnus heeft een zekere traagheid en staat voor meesterschap over Aardse structuren. Veiligheid en zekerheid zijn daarbij belangrijke thema’s. Saturnus staat symbool voor verantwoordelijkheid, maturiteit, de overheid en alle wetten en regels. Wetten en regels geven immers een houvast, een structuur voor de samenleving, en daardoor een bepaalde veiligheid en zekerheid. Maar deze structuur bereik je niet zomaar… dat veronderstelt hard werken, steeds weer finetunen, verbeteren, herstructureren etc.

Saturnus is dan ook de planeet van meesterschap en het astrologische teken Steenbok. Steenbokken beklimmen steile bergtoppen en zijn in staat het onmogelijke te bereiken, stap per stap. Saturnus gaat voor efficiëntie en zuinigheid, komt tot de essentie, begrensd, is energiebesparend (less is more), serieus, voorzichtig en terughoudend.

Saturnus nodigt je uit je wijsheid te integreren en te manifesteren… Te focussen op wat nodig is, en dat neer te zetten met tijd, geduld en uithoudingsvermogen. De metaforen die hierbij horen zijn dan ook die van de dienaar, de bouwer, de leermeester, en de ceintuur die je aantrekt om de winter door te komen.

Dit brengt ons dan vervolgens naar de schaduw die hoort bij de blauwe nacht: angst voor verlies van controle en afkeer voor veranderingen. Immers, als je het té veilig wilt houden, dan kan je erg controlerend en sturend overkomen.

De blauwe nacht is trouwens geen goede teamspeler, ook al lijkt dat oppervlakkig gezien misschien wel zo. Hij kan dominant zijn als het thema ‘veiligheid’ wordt getriggerd. Hij zal niet terugdeinzen om alles volledig naar zijn hand te zetten. Op subtiele wijze laat hij zijn controlerende invloed gelden. Hij beschikt over een sterke persoonlijke macht en is van nature gewend om verantwoordelijkheid en leiderschap op zich te nemen. Als je aan de kant van de blauwe nacht staat, zul je je geëerd en gerespecteerd voelen. Ze kunnen immers buitengewoon toegewijd zijn aan diegenen die zij wensen te beschermen.

Witte Spiegel golf Tzolkin
Witte Spiegel golf Tzolkin

Saturnus is dan ook de planeet van meesterschap en het astrologische teken Steenbok. Steenbokken beklimmen steile bergtoppen en zijn in staat het onmogelijke te bereiken, stap per stap. Saturnus gaat voor efficiëntie en zuinigheid, komt tot de essentie, begrensd, is energiebesparend (less is more), serieus, voorzichtig en terughoudend.

Saturnus nodigt je uit je wijsheid te integreren en te manifesteren… Te focussen op wat nodig is, en dat neer te zetten met tijd, geduld en uithoudingsvermogen. De metaforen die hierbij horen zijn dan ook die van de dienaar, de bouwer, de leermeester, en de ceintuur die je aantrekt om de winter door te komen.

Dit brengt ons dan vervolgens naar de schaduw die hoort bij de blauwe nacht: angst voor verlies van controle en afkeer voor veranderingen. Immers, als je het té veilig wilt houden, dan kan je erg controlerend en sturend overkomen.

De blauwe nacht is trouwens geen goede teamspeler, ook al lijkt dat oppervlakkig gezien misschien wel zo. Hij kan dominant zijn als het thema ‘veiligheid’ wordt getriggerd. Hij zal niet terugdeinzen om alles volledig naar zijn hand te zetten. Op subtiele wijze laat hij zijn controlerende invloed gelden. Hij beschikt over een sterke persoonlijke macht en is van nature gewend om verantwoordelijkheid en leiderschap op zich te nemen. Als je aan de kant van de blauwe nacht staat, zul je je geëerd en gerespecteerd voelen. Ze kunnen immers buitengewoon toegewijd zijn aan diegenen die zij wensen te beschermen.

NAAR BINNEN KEREN, AFZONDERING EN BESCHERMING VAN PRIVACY

 

De drang naar veiligheid en zekerheid maken dat de blauwe nacht eerder geneigd is om zijn gevoelens af te schermen. Hij is erg gevoelig en gauw gekwetst, maar zal dat zeker niet gauw laten merken. Het kan een uitdaging zijn voor hem om te uiten waarmee hij worstelt en zijn innerlijke gevoelswereld te delen met anderen.

De Blauwe Nacht staat dan ook voor de mysterieuze duistere binnenkant van het zelf. Hij trekt zich graag terug om in contact te treden met zijn innerlijke en Hoger Zelf. Hij is diepgaand, bedachtzaam, naar binnen gericht en zelfbespiegelend.

Een mooie metafoor hierbij is die van de schildpad, welke zijn huis overal met zich meeneemt. Zijn schild biedt de perfecte bescherming tegen indringers. Hij verlaat zijn huis nooit, en ontvangt geen bezoek. En zoals de schildpad neemt de blauwe nacht het heiligdom van zijn Innerlijke Zelf overal met zich mee. Hij trekt zich graag terug in de intieme verbinding met zichzelf.

De blauwe nacht is dan ook eerder gereserveerd, introvert, afstandelijk en solitair. Hij heeft meestal een drukbezet leven, maar kijkt er steeds naar uit zich weer terug te kunnen trekken. Periodes van afzondering, alleen-zijn, introspectie en privacy zijn dan ook enorm kostbaar voor hem. Hij woont graag alleen of heeft minstens een privé-plekje nodig in huis waar hij niet gestoord wordt. Zijn kloosterachtige leven kan voor anderen erg mysterieus en ondoorgrondelijk overkomen.

Er namelijk is een deel van de blauwe nacht dat voor anderen niet toegankelijk is, wat in persoonlijke relaties soms tot problemen kan leiden. Naast zijn afstandelijke aard hebben blauwe nachten vaak een sterk ego dat zich weinig aantrekt van de opinies van anderen. Dit sterke ego beschermt de ‘privéruimte’ zowel psychologisch als fysiek. Mentaal kan het moeilijk voor hem zijn te accepteren dat andere personen andere ideeën hebben. Anderen kunnen de blauwe nacht dan ook ervaren als mentaal onbuigzaam en star.

Hoed je deze 13 dagen dan ook voor een mentale strijd en probeer een worsteling met anderen te vermijden zodat ‘kracht’ geen ‘macht’ wordt. Sowieso helpt het om te erkennen dat iedereen uniek is, en dat iedereen ook een uniek perspectief heeft dat geëerd mag worden.

INTUÏTIE EN STILTE ALS KRACHT

 

Natuurlijk, door graag in de verstilling te gaan, komt er een grote kracht van de blauwe nacht naar boven, en dat is ‘intuïtie’. Want enkel door het heel stil te maken, wordt je innerlijke stem steeds helderder en duidelijker. Zonder de stemmen en de invloed van anderen, komt je eigen gevoel steeds meer naar de oppervlakte. Door de stilte op te zoeken word je je diep bewust van jezelf. Je innerlijke stem fluistert dan niet meer, maar wordt steeds krachtiger.

Durf deze 13-dagen dan ook naar binnen in jezelf te gaan. Neem rust. Zoek de stilte op. Wees je eigen beste vriend. Verbind je met de helderheid van je Eigen Bron. Richt je aandacht steeds weer naar binnen, want daar vind je alles wat je nodig hebt.

Je mag feilloos op je innerlijke stem vertrouwen en haar blindelings volgen. En dit vooral in die situaties waarbij je voor een betere wereld wilt zorgen doormiddel van jouw unieke talenten. Vertrouw je niet op je eigen innerlijke stem, dan loop je de kans verantwoordelijkheden op je te nemen die eigenlijk niet bij je horen. Je gaat dan lasten en zorgen dragen van anderen.

INTUÏTIE EN STILTE ALS KRACHT

 

Natuurlijk, door graag in de verstilling te gaan, komt er een grote kracht van de blauwe nacht naar boven, en dat is ‘intuïtie’. Want enkel door het heel stil te maken, wordt je innerlijke stem steeds helderder en duidelijker. Zonder de stemmen en de invloed van anderen, komt je eigen gevoel steeds meer naar de oppervlakte. Door de stilte op te zoeken word je je diep bewust van jezelf. Je innerlijke stem fluistert dan niet meer, maar wordt steeds krachtiger.

Durf deze 13-dagen dan ook naar binnen in jezelf te gaan. Neem rust. Zoek de stilte op. Wees je eigen beste vriend. Verbind je met de helderheid van je Eigen Bron. Richt je aandacht steeds weer naar binnen, want daar vind je alles wat je nodig hebt.

Je mag feilloos op je innerlijke stem vertrouwen en haar blindelings volgen. En dit vooral in die situaties waarbij je voor een betere wereld wilt zorgen doormiddel van jouw unieke talenten. Vertrouw je niet op je eigen innerlijke stem, dan loop je de kans verantwoordelijkheden op je te nemen die eigenlijk niet bij je horen. Je gaat dan lasten en zorgen dragen van anderen.

JE THUIS VOELEN BIJ JEZELF

 

Ik sprak daarstraks al over de schildpad en de gelijkenis met de blauwe nacht. De blauwe nacht staat namelijk ook symbool voor je huis; zowel je fysieke lichaam, als het woonhuis waarin je woont. De blauwe nacht besteedt veel zorg aan de veiligheid van huis en haard. Het thema fysieke zekerheid komt tot uiting in allerlei zaken die verband houden met ‘thuis’, huizen of andere gebouwen. Dit zijn dan ook thema’s die kunnen spelen in deze golf. En dat kan zich uiten op verschillende manieren gaande van ‘erg graag thuis zijn’, ‘zin om je terug te trekken’ tot ‘je niet helemaal thuis voelen’ en ‘zoeken naar een plek waar je echt thuis kan komen’ of ‘huizen inrichten, kopen en verkopen’.

Belangrijke vragen om deze 13 dagen bij stil te staan zijn dan ook: “Voel je je thuis in én met jezelf? Voel je je thuis in je huis?” Durf naar binnen te gaan en in te tunen op de antwoorden. “Wat heb jij nodig om je meer thuis te voelen?” Weet dat dit iets compleet anders kan zijn wat iemand anders nodig heeft. Eer jouw uniekheid daarin.

Je behoefte om naar binnen te keren kan groot zijn deze periode. Geef daar dus gewoon lekker aan toe. Slaap en rust heerlijk uit als je moe bent. Zorg goed voor jezelf, lees een boek, neem een ontspannend warm badje en geef jezelf de ruimte die je nodig hebt. 

Tune-in in de stilte en geef ruimte aan jouw dromen. Vanuit een stevige en stabiele bedding in jezelf, kan je jouw dromen en visoenen verder vormgeven.

EERST DROMEN EN DAN STAP PER STAP LOGISCH OPBOUWEN EN DOORZETTEN

 

De duisternis van de nacht herinnert ons aan onze innerlijke grot van dromen, wensen en ideeën. Deze geven aan hoe jouw ziel jouw unieke mogelijkheden stap per stap tot ontwikkeling wil brengen en uitdragen naar de wereld. Je dromen zijn transformerende beelden die je iedere keer weer naar een hoger niveau trekken. In alles wat je creëert is er steeds de droom. Je kan niets creëren zonder het eerst gedroomd te hebben. Dit hoeft niet steeds een positieve droom te zijn natuurlijk, want ook negatieve dromen zoals angsten kunnen een geweldig creatiepotentieel in zich dragen. Focus je dus vooral positief en geef aandacht aan wat je graag positief zou realiseren voor jezelf en de wereld. Ga op zoek naar geschikte uitingsvormen voor jouw uniekheid en talenten.

Denk daarbij niet in tekorten maar in overvloed. De blauwe nacht reist grenzeloos onder de nachtelijke hemel zodat hij ongestoord in zijn dromen en onderbewustzijn beelden kan verzamelen. Vanuit de stille inwaartse reis naar de droomwereld ontstaat een overvloed aan mogelijkheden. In de nacht bestaat er immers geen tekort en is alles er in overvloed.

EERST DROMEN EN DAN STAP PER STAP LOGISCH OPBOUWEN EN DOORZETTEN

 

De duisternis van de nacht herinnert ons aan onze innerlijke grot van dromen, wensen en ideeën. Deze geven aan hoe jouw ziel jouw unieke mogelijkheden stap per stap tot ontwikkeling wil brengen en uitdragen naar de wereld. Je dromen zijn transformerende beelden die je iedere keer weer naar een hoger niveau trekken. In alles wat je creëert is er steeds de droom. Je kan niets creëren zonder het eerst gedroomd te hebben. Dit hoeft niet steeds een positieve droom te zijn natuurlijk, want ook negatieve dromen zoals angsten kunnen een geweldig creatiepotentieel in zich dragen. Focus je dus vooral positief en geef aandacht aan wat je graag positief zou realiseren voor jezelf en de wereld. Ga op zoek naar geschikte uitingsvormen voor jouw uniekheid en talenten.

Denk daarbij niet in tekorten maar in overvloed. De blauwe nacht reist grenzeloos onder de nachtelijke hemel zodat hij ongestoord in zijn dromen en onderbewustzijn beelden kan verzamelen. Vanuit de stille inwaartse reis naar de droomwereld ontstaat een overvloed aan mogelijkheden. In de nacht bestaat er immers geen tekort en is alles er in overvloed.

Eerst heb je de droom te dromen, en de volgende stap is dan de uitwerking ervan stap per stap logisch opbouwen, blijvend verbeteren en doorzetten. De blauwe nacht is immers zonneteken met veel logische, systemische en organisatorische vaardigheden. Hij is intelligent en weet de meest ingewikkelde problemen op te lossen. Hij heeft eerbied voor de geschiedenis en zal de voorkeur geven aan conventionele oplossingen, liever dan zich te wagen aan radicale of nog onbewezen theorieën. Hij houdt er wel van geleidelijk aan verbeteringen aan te brengen om alles tot een hoger niveau te krijgen. Verandering in zijn manier van kijken komt gewoonlijk enkel tot stand tijdens een crisis of onder dwang van de omstandigheden.

De blauwe nacht is daarnaast een harde werker met enorm veel doorzettingsvermogen. Hij kan lange tijd aan een project werken zonder ooit verveeld te geraken. Door zijn uithoudingsvermogen is hij in staat het onmogelijke te realiseren, wanneer anderen de strijd al lang zouden hebben opgegeven. Hij zal dan ook nooit ontmoedigd worden door de sleur van een langdurige onderneming. Want de aanhouder wint, toch?

Hij is meestal redelijk goed georganiseerd; en dan al zeker naar buiten toe omdat hij nood heeft aan structuur. Wanneer deze ontbreekt zal hij die dan (uit eigenbelang) ook zelf creëren. Maar in zijn eigen dagelijks leven kan hij toch gebrek hebben aan orde en structuur, vaak net door te veel bezigheden en verantwoordelijkheden op zich te nemen.

BLAUWE HAND OP TOON 5, EIGEN LEIDERSCHAP OMTRENT FLOW

 

De eerder stabiele, verantwoordelijke en serieuze aanpak van de blauwe nacht golf brengt ons naadloos bij de blauwe hand op toon 5. De blauwe hand op toon 5 nodigt je uit het leven niet te star te benaderen de komende 13 dagen en in flow te gaan. De schaduw van de blauwe hand is immers vastzitten in verstarrende structuren, controle en blokkades ervaren om zaken moeiteloos af te ronden. Dat kan vanuit jezelf komen of vanuit je omgeving. Manipuleer en controleer anderen dus niet, maar zie ook dat jezelf niet gemanipuleerd of vastgezet wordt.

Zet alles niet té vast. Blijf goed voelen wat gedaan moet worden, en wat gezegd moet worden. Ga mee in de flow van het leven. Vind het pad van de minste weerstand, hou je intenties zuiver en stroom mee op de energiegolven die zich aandienen. Pak blokkades aan als ze zich voordoen en zoek ondersteuning en genezing waar nodig. Een lichamelijke massage of heling (met de kracht van de handen) kan wonderen doen. Toon 5 vraagt je hier eigen leiderschap in op te nemen.

BLAUWE HAND OP TOON 5, EIGEN LEIDERSCHAP OMTRENT FLOW

 

De eerder stabiele, verantwoordelijke en serieuze aanpak van de blauwe nacht golf brengt ons naadloos bij de blauwe hand op toon 5. De blauwe hand op toon 5 nodigt je uit het leven niet te star te benaderen de komende 13 dagen en in flow te gaan. De schaduw van de blauwe hand is immers vastzitten in verstarrende structuren, controle en blokkades ervaren om zaken moeiteloos af te ronden. Dat kan vanuit jezelf komen of vanuit je omgeving. Manipuleer en controleer anderen dus niet, maar zie ook dat jezelf niet gemanipuleerd of vastgezet wordt.

Zet alles niet té vast. Blijf goed voelen wat gedaan moet worden, en wat gezegd moet worden. Ga mee in de flow van het leven. Vind het pad van de minste weerstand, hou je intenties zuiver en stroom mee op de energiegolven die zich aandienen. Pak blokkades aan als ze zich voordoen en zoek ondersteuning en genezing waar nodig. Een lichamelijke massage of heling (met de kracht van de handen) kan wonderen doen. Toon 5 vraagt je hier eigen leiderschap in op te nemen.

RODE MAAN OP TOON 7, ZELFVERTROUWEN ALS RICHTINGAANWIJZER

 

Laat deze 13 dagen zelfvertrouwen, fijngevoeligheid en zuiverende stroming jouw richtingaanwijzer zijn. De rode maan is de krachtbron achter de stroming van het water op aarde. Wanneer water vrij stroomt, zuivert het onderweg alles wat het tegenkomt. De rode maan staat symbool voor de veranderlijke stroom van gevoelens, emoties en gewaarwordingen. Zie dat je gevoelsleven een stromend riviertje is, en geen vettige modderpoel van water dat stilstaat.

Zorg ervoor dat je zuiver kan blijven voelen. Soms kan je zo vastzitten in een emotioneel of mentaal verhaal, dat je niet meer zuiver kan waarnemen. Biologisch gezien duurt de fysieke reactie van een emotie slechts 90 seconden. Maar met gedachten kunnen emoties veel langer uitgerokken worden, en dan ontstaat er pijn.

Emoties hebben een boodschap en willen beleefd worden. Ze zijn de dragers van jouw energie. Ze geven belangrijke info over hoe het met je gesteld is in relatie tot de wereld buiten je. Als je geen contact hebt met je emoties, verlies je de feedback van je lichaam en dus het contact met jezelf. Emoties willen door jouw lichaam heen bewegen in plaats van vastgezet te worden.

Maar hoe kan je een emotie dan laten stromen? Door deze in eerste instantie écht te voelen, terwijl je deze misschien liever wilt negeren. De uitdaging ligt erin om bewust te worden van jezelf. Welke boodschap geeft je lichaam aan jezelf? In elke emotie schuilt immers een cadeautje. De emotie boosheid is bijvoorbeeld een duidelijk signaal dat een belangrijke waarde van jou overschreden is… Een signaal dus om niet te negeren.

Elke emotie is een goddelijke expressie die beleefd wilt worden, en die zijn positieve intentie heeft voor jou. Er zijn dus geen slechte emoties. In het voorbeeld van de boosheid kan de positieve intentie bijvoorbeeld ‘eigen waarde’ of ‘respect’ zijn. Erken de positieve intentie en doe er iets mee, geef er gevolg aan. Want als je een emotie probeert te negeren, wordt die vaak alleen maar groter. Als je weerstand biedt tegen je natuurlijke stroom van emoties en hun signaalfunctie, ontstaan er blokkades. Dan zet je een deel van jezelf vast, ontken je het en neem je het niet au sérieux, met alle gevolgen van dien. Bovendien is het dubbel energieverlies, want je investeert energie in het onderdrukken van je energie (onderdrukking = een emotionele reactie op een emotie). Als je daarentegen alle ruimte geeft aan jouw emoties, om deze te beleven en te verkennen, zonder je te verliezen in het verhaal erbij, zal je uiteindelijk meer evenwicht in jezelf gaan ervaren. Streef er dus naar een rivier te zijn die leeft, en geen stinkende beerput die in ontkenning zit.

Aan deze rode maan op toon 7 is een poortdag verbonden, en is dus een belangrijke les in deze golf. Je gevoel kan je niet controleren, maar wilt gewoon gevoeld worden. Geloof in jezelf, wees vol zelfvertrouwen, luister naar je gevoel en geef er expressie aan.

Elke emotie is een goddelijke expressie die beleefd wilt worden, en die zijn positieve intentie heeft voor jou. Er zijn dus geen slechte emoties. In het voorbeeld van de boosheid kan de positieve intentie bijvoorbeeld ‘eigen waarde’ of ‘respect’ zijn. Erken de positieve intentie en doe er iets mee, geef er gevolg aan. Want als je een emotie probeert te negeren, wordt die vaak alleen maar groter. Als je weerstand biedt tegen je natuurlijke stroom van emoties en hun signaalfunctie, ontstaan er blokkades. Dan zet je een deel van jezelf vast, ontken je het en neem je het niet au sérieux, met alle gevolgen van dien. Bovendien is het dubbel energieverlies, want je investeert energie in het onderdrukken van je energie (onderdrukking = een emotionele reactie op een emotie). Als je daarentegen alle ruimte geeft aan jouw emoties, om deze te beleven en te verkennen, zonder je te verliezen in het verhaal erbij, zal je uiteindelijk meer evenwicht in jezelf gaan ervaren. Streef er dus naar een rivier te zijn die leeft, en geen stinkende beerput die in ontkenning zit.

Aan deze rode maan op toon 7 is een poortdag verbonden, en is dus een belangrijke les in deze golf. Je gevoel kan je niet controleren, maar wilt gewoon gevoeld worden. Geloof in jezelf, wees vol zelfvertrouwen, luister naar je gevoel en geef er expressie aan.

BLAUWE AAP OP TOON 9, WEES SPEELS EN MAAK HET NIET TE SERIEUS

 

Met al die Saturnus kracht kan deze golf gemakkelijk iets te zwaar worden. Want te veel innerlijk gefocust zijn, kan natuurlijk ook zeker zijn nadelen hebben en depressiviteit vergroten of veroorzaken. Daarmee dat de blauwe aap op toon 9 je uitnodigt om je intentie te zetten op speelsheid en luchtigheid.

Neem het leven en je IK niet te serieus. Vreugdevol leven begint altijd bij jezelf, door van jezelf te houden zoals je nu bent. Het gaat erom bewust te zijn van zowel je kwaliteiten als je gebreken. Met de intentie om op elk moment het beste van jezelf neer te zetten, en in liefde naar jezelf te kijken op de momenten dat je dit niet kan.

Verken wat je werkelijk plezier geeft. Speel, dans, teken, kleur en zing! Ontdek wie je bent voorbij je werk. Doe eens een dansje in je woonkamer, zet een feesthoed op en kijk al lachend in de spiegel. Maak doelbewust tijd om het magische spel te beleven en je vrij te voelen. Zo kan je ontdekken wie je werkelijk bent, voorbij al je rollen, maskers en overtuigingen.

Breng humor in de ontdekking van jezelf, zeker wanneer je op moeilijke punten in je leven staat. Kijk en voel bewust de zogenaamde moeilijke stukken, en herinner je dat dingen niet zo serieus zijn als ze lijken. Relativeer jezelf. Maak een karikatuur van de situatie, en blaas ze op tot hilarische proporties om de illusie ervan te ontmaskeren. Humor is namelijk de weg van de goddelijke transformatie.

EEN DANS TUSSEN JUPITER EN SATURNUS, TUSSEN UITBREIDING EN BEGRENZING

 

De blauwe adelaar staat op toon 13 van deze golf. En dat maakt deze blauwe nacht golf een dans tussen Saturnus en Jupiter. Waarbij Saturnus hoort bij de blauwe nacht en Jupiter bij de blauwe adelaar. Jupiter staat voor expansie, filosoferen, de hogere visie, en Saturnus wil deze visie structureren, in een aardse vorm en wetten gieten, en deze tot manifestatie brengen. Deze combinatie is uiterst boeiend, want de één wil ruimte en de dingen groter maken en de andere wilt het net begrenzen. Zoek deze golf dan ook de balans tussen geborgenheid, structuur, veiligheid en vrijheid en avontuur.

Met deze boeiende combinatie is de uitdaging van deze golf dan ook het gele zaad op toon 2; niet sneller groeien dan je kan, maar ook niet blijven stilstaan en groeikansen laten liggen. Het is net de uitdaging hier het evenwicht in te vinden, met een duidelijke focus op je lange termijn doel en dan stap per stap de nodige acties neerzetten om je doel te bereiken. Hieraan gekoppeld is ook een poortdag, en dus een les (zeker ook voor de mensen die geboren zijn in deze golf!).

EEN DANS TUSSEN JUPITER EN SATURNUS, TUSSEN UITBREIDING EN BEGRENZING

 

De blauwe adelaar staat op toon 13 van deze golf. En dat maakt deze blauwe nacht golf een dans tussen Saturnus en Jupiter. Waarbij Saturnus hoort bij de blauwe nacht en Jupiter bij de blauwe adelaar. Jupiter staat voor expansie, filosoferen, de hogere visie, en Saturnus wil deze visie structureren, in een aardse vorm en wetten gieten, en deze tot manifestatie brengen. Deze combinatie is uiterst boeiend, want de één wil ruimte en de dingen groter maken en de andere wilt het net begrenzen. Zoek deze golf dan ook de balans tussen geborgenheid, structuur, veiligheid en vrijheid en avontuur.

Met deze boeiende combinatie is de uitdaging van deze golf dan ook het gele zaad op toon 2; niet sneller groeien dan je kan, maar ook niet blijven stilstaan en groeikansen laten liggen. Het is net de uitdaging hier het evenwicht in te vinden, met een duidelijke focus op je lange termijn doel en dan stap per stap de nodige acties neerzetten om je doel te bereiken. Hieraan gekoppeld is ook een poortdag, en dus een les (zeker ook voor de mensen die geboren zijn in deze golf!).

BLAUWE ADELAAR ALS DOEL OP TOON 13: THUISKOMEN DOOR JOUW HELDERE VISIE

 

We zijn aangekomen bij de laatste dag en toon van deze 13-daagse golf, de blauwe adelaar op toon 13: thuiskomen door jouw heldere en onafhankelijke visie. Welke positieve visie wil jij waarmaken? Wat geeft je hoop, plezier en enthousiasme in het leven? Wat is je diepe verlangen? Een ware visie gaat altijd de materie, ‘hebben’ en het ego te boven, en is ruimer dan een kortetermijndoelstelling. Via je eigen visoenen kan je anderen aanmoedigen om zelf ook visionair te zijn.

De blauwe adelaar heeft een nest nodig waar hij zich geborgen en veilig kan voelen. Maar toch houdt hij ervan vrij rond te vliegen en zijn nest te verlaten. Persoonlijke vrijheid is erg belangrijk voor de blauwe adelaar en vanuit die intentie gaat hij relaties, vriendschappen en verbindingen aan. Zijn onafhankelijke natuur brengt hem op verre wereldreizen. Focus je daarom deze 13 dagen zeker op jouw onafhankelijke visie en jouw verticale verbinding met je ziel en het hogere plan.

De blauwe adelaar is een echte wereldverbeteraar die oog heeft voor het welzijn van anderen. Hij is ambitieus en wilt in de wereld iets van betekenis achterlaten. De grootste uitdaging van de blauwe adelaar ligt erin tot innerlijk evenwicht te komen tussen het deel in hem dat dienstbaar is aan de mensheid, en het in hem deel dat rust en plezier nodig heeft om zich weer op te laden.

Besef dat je een onlosmakelijk deel uitmaakt van het geheel. Je bent letterlijk een deel in het geheel. Daardoor komt goed voor jezelf zorgen dus ook ten goede van het geheel. Bovendien, in de mate waarin je goed voor jezelf zorgt, kan je ook maar echt iets betekenen voor anderen.

Geloof in jezelf en hou hoop dat je dromen zich zullen verwezenlijken. Veranderingen in het collectieve bewustzijn beginnen in ieder van ons. Bij het verwerken en transformeren van jouw deel van de collectieve pijn, beperkingen, zelftwijfel, angst en zorgen, komt er licht, hoop en bewustzijn naar het collectief.

Verschillende tools kunnen je helpen bij het transformeren van jouw deel en het herstellen en versterken van je trillingsfrequentie; zoals bijvoorbeeld de violette vlam meditatie, zingen, het maken van helende geluiden en in de natuur zijn. Je liefdevolle gedachten en daden maken wel degelijk een verschil uit, en veranderen het planetaire grid. Ga rustig verder op pad, stap per stap, vol positief engagement naar jouw bestemming.

Together we will make the change,

Dream it, wish it, do it!

 

Veel liefs,

Sofie

 

© Sofie Laureyssens van groeidala.be

Geloof in jezelf en hou hoop dat je dromen zich zullen verwezenlijken. Veranderingen in het collectieve bewustzijn beginnen in ieder van ons. Bij het verwerken en transformeren van jouw deel van de collectieve pijn, beperkingen, zelftwijfel, angst en zorgen, komt er licht, hoop en bewustzijn naar het collectief.

Verschillende tools kunnen je helpen bij het transformeren van jouw deel en het herstellen en versterken van je trillingsfrequentie; zoals bijvoorbeeld de violette vlam meditatie, zingen, het maken van helende geluiden en in de natuur zijn. Je liefdevolle gedachten en daden maken wel degelijk een verschil uit, en veranderen het planetaire grid. Ga rustig verder op pad, stap per stap, vol positief engagement naar jouw bestemming.

Together we will make the change,

Dream it, wish it, do it!

 

Veel liefs,

Sofie

 

© Sofie Laureyssens van groeidala.be

Wil je graag op de hoogte gehouden worden?

Om de 13 dagen, op de eerste dag van elke golf in de Tzolkin, stuurt Groeidala een nieuwsbrief met onder andere uitleg over de nieuwe golf.

Tzolkin online traject eind 2023

 

In 2023 neem ik de tijd om mijn 6-delige Tzolkin workshopsreeks om te vormen naar een ONLINE Tzolkin jaartraject, zodat jij helemaal zelf kan kiezen waar én wanneer dat jij de masterclasses wilt volgen. De startdatum van het online Tzolkin jaartraject is nog niet bekend.

Wil je graag als eerste op de hoogte gehouden worden? Zet je dan nu op de VIP-lijst en geniet van alle early-bird voordelen. Klik op de knop hieronder om je in te schrijven op de VIP-lijst.

Groeidala 20 Zonnetekens galaxy Tzolkin
Groeidala 20 Zonnetekens galaxy Tzolkin

Tzolkin online traject eind 2023

 

In 2023 neem ik de tijd om mijn 6-delige Tzolkin workshopsreeks om te vormen naar een ONLINE Tzolkin jaartraject, zodat jij helemaal zelf kan kiezen waar én wanneer dat jij de masterclasses wilt volgen. De startdatum van het online Tzolkin jaartraject is nog niet bekend.

Wil je graag als eerste op de hoogte gehouden worden? Zet je dan nu op de VIP-lijst en geniet van alle early-bird voordelen. Klik op de knop hieronder om je in te schrijven op de VIP-lijst.

Tzolkin golven e-boek voor privégebruik

Tzolkin golven e-boek

Je kent de Tzolkin al en je vindt het super fijn om de geboortegolf, jaargolf en/of relatiegolf van je partner, gezinsleden, familie en vrienden uit te pluizen. Bovendien weet je dat je elk jaar vanaf je verjaardag een nieuwe jaargolf hebt. Je hebt wel de lege Tzolkin golven invulbladen vanuit Groeidala’s downloadarea, omdat je reeds een workshop volgde bij Groeidala, en je weet hoe je zelf een golf moet opbouwen… Maar toch zou het echt wel véél handiger zijn als je alle Tzolkin golven netjes uitgewerkt zou hebben, met de mooi ingekleurde zonnetekens. Dan kan je immers in één oogopslag de golf overzien… en kan je de betekenis ervan, met de sprekende symbolen erbij, ook veel beter uitleggen aan anderen.

Yes… na lange vraag van velen is het Tzolkin golven e-boek eindelijk beschikbaar! Dit e-boek bevat een visuele weergave van de 20 golven in de Tzolkin, met hun gidsen. Het bevat 20 bladzijden, met telkens per pagina 1 van de 20 golven/wavespells in de Tzolkin.

Groeidala 20 Zonnetekens galaxy Tzolkin

Videocursus de betekenis van de zonnetekens in de Tzolkin

Je kent de Tzolkin al en je vindt het super interessant op onderzoek te gaan naar de betekenis ervan in je leven en linken te leggen. De korte samenvattingen van de zonnetekens zeggen al wel iets, maar je voelt dat er meer is. Je voelt dat de zonnetekens nog een hele diepgang hebben die je nog niet zo goed kan vatten. Het is net deze diepere dimensie in de betekenis van de zonnetekens die je graag wilt ontdekken.

Tijdens deze videocursus van 2u30 min licht ik de 20 zonnetekens uit de Tzolkin in detail toe:

  • hun kwaliteiten en schaduwzijden;
  • hoe ze zich typisch kenmerken;
  • en hoe dat zich uit in het dagelijks leven.

Videocursus de betekenis van de zonnetekens in de Tzolkin

Je kent de Tzolkin al en je vindt het super interessant op onderzoek te gaan naar de betekenis ervan in je leven en linken te leggen. De korte samenvattingen van de zonnetekens zeggen al wel iets, maar je voelt dat er meer is. Je voelt dat de zonnetekens nog een hele diepgang hebben die je nog niet zo goed kan vatten. Het is net deze diepere dimensie in de betekenis van de zonnetekens die je graag wilt ontdekken.

Tijdens deze videocursus van 2u30 min licht ik de 20 zonnetekens uit de Tzolkin in detail toe:

  • hun kwaliteiten en schaduwzijden;
  • hoe ze zich typisch kenmerken;
  • en hoe dat zich uit in het dagelijks leven.
Groeidala 20 Zonnetekens galaxy Tzolkin

VOLG EEN WORKSHOP BIJ GROEIDALA

Tzolkin Oefendag

30/09/2023

€110