Tzolkin Rode Slang golf 18 mei

passie, levenskracht, instinct en lichaamswijsheid

Groeidala_Maya_Tzolkin_Rode_Slang_golf_2023_1

Lieve jij­,

Op 18 mei 2023 start de rode slang golf, dus het is weer tijd voor een nieuwe energie update. De kernwoorden die bij de rode slang horen zijn passie, levenskracht, instinct en lichaamswijsheid. In de lichte zijde staat de rode slang voor oude patronen en gewoonten doorbreken. Het afwerpen van je oude huid en wat niet meer goed voelt. Het is de bedoeling voor levenskracht verhogende bezigheden en je passie te kiezen. Je mag genieten van seksualiteit en kundalini energie opwekken. De belangrijkste boodschap van de rode slang is te luisteren naar de wijsheid van je lichaam en je instinct te volgen.

Met de intrede van de rode slang golf zijn we aangekomen in een nieuw kasteel. De gele mens golf was de laatste golf van het witte kasteel in de Tzolkin en nu zijn we aangekomen in het blauwe kasteel in de Tzolkin. En dat blauwe kasteel staat voor transformatie! De komende tijd belooft dus pittig te worden. Meestal als het blauwe kasteel start, krijg ik het gevoel van ‘let’s buckle-up, gordels vast’.

Ik ben erg benieuwd wat het mij en ons nieuwe gezinnetje deze keer gaat brengen, want ik moet zeggen dat ik de afgelopen weken als nieuwe mama, en met de opstart van de borstvoeding, al best genoeg uitdagingen ervaren heb. 😉 Gelukkig loopt het ondertussen vlotter en zijn we stilletjes aan een nieuw evenwicht aan het vinden in ons leven.

 

DE START VAN HET BLAUWE KASTEEL

 

Voor wie het nog niet weet; een kasteel is een opeenvolging van vier golven, en heeft steeds eerst een rode golf, dan een witte golf, dan een blauwe en dan een gele golf. De rode slang golf is de eerste golf van het blauwe kasteel. Vier golven als intense periode, dat betekent dus dat we de komende 52 dagen, tot 8 juli 2023 nog in het blauwe kasteel zitten. Deze periode kenmerkt zich door veel opeenvolgende poortdagen, de 20 kerndagen en dan weer 10 poortdagen.

TIJDENS POORTDAGEN ZIJN DE SLUIERS DUNNER

 

De poortdagen (Galactische Activerings Poorten) worden aangegeven door de groene vakjes in de Tzolkin (of soms ook de zwarte afhankelijke van welke afbeelding je hebt). De poortdagen zijn het weefsel of het DNA van de Tzolkin. GAP-dagen zijn dagen waarop de sluiers tussen de kosmos en de aarde dunner zijn. Je bent dan sterker verbonden met de Hunab K’u, het hart van de Melkweg, de bron, die elke dag pulserende energie op ons afstuurt. Op poortdagen kun je gevoeliger zijn door de verhoogde energieën en meer dingen voelen, horen of zien.

Het kan ook gebeuren dat de schaduwkant van de dagenergie juist veel meer naar boven komt. Dit bied je de mogelijkheid om schaduwdelen van jezelf te accepteren en te transformeren. Het zijn dagen waarop je sneller geïrriteerd kan worden, extra gevoelig kan zijn, en waarop slapeloze nachten kunnen voorvallen. Hoofdpijn, en hoge of lage energie-ervaringen in je lichaam voelen is normaal op deze dagen. Zelfs computers kunnen het lastig hebben en meer crashen.

De huidige rode slang golf telt maar liefst 10 van die poortdagen. De eerste GAP dag valt op 19 mei. Daarna volgen er nog 9 en de laatste van de reeks poortdagen valt op 28 mei. Door alle poortdagen, kunnen we rode slang golf minstens ‘intens’ noemen. Het is een goed moment om jezelf af te vragen of de dingen die je doet je werkelijk energie brengen.

 

KUNDALINI ENERGIE EN LICHAAMSWIJSHEID

 

Rode Slang is de oerenergie die ons lichaam in beweging doet komen. Slang neemt de oerenergie van de aarde op als kracht om er verder richting aan te geven. De slangenenergie of kundalini kronkelt omhoog, via de onderste chakra door de ruggengraat naar de kruinchakra. Zo doorvoelt de Rode Slang de betekenis van die energie met de intelligentie van zijn lichaam.

Groeidala_Maya_Tzolkin_Rode_Slang_golf_2023_2
Groeidala_Maya_Tzolkin_Rode_Slang_golf_2023_2

TIJDENS POORTDAGEN ZIJN DE SLUIERS DUNNER

 

De poortdagen (Galactische Activerings Poorten) worden aangegeven door de groene vakjes in de Tzolkin (of soms ook de zwarte afhankelijke van welke afbeelding je hebt). De poortdagen zijn het weefsel of het DNA van de Tzolkin. GAP-dagen zijn dagen waarop de sluiers tussen de kosmos en de aarde dunner zijn. Je bent dan sterker verbonden met de Hunab K’u, het hart van de Melkweg, de bron, die elke dag pulserende energie op ons afstuurt. Op poortdagen kun je gevoeliger zijn door de verhoogde energieën en meer dingen voelen, horen of zien.

Het kan ook gebeuren dat de schaduwkant van de dagenergie juist veel meer naar boven komt. Dit bied je de mogelijkheid om schaduwdelen van jezelf te accepteren en te transformeren. Het zijn dagen waarop je sneller geïrriteerd kan worden, extra gevoelig kan zijn, en waarop slapeloze nachten kunnen voorvallen. Hoofdpijn, en hoge of lage energie-ervaringen in je lichaam voelen is normaal op deze dagen. Zelfs computers kunnen het lastig hebben en meer crashen.

De huidige rode slang golf telt maar liefst 10 van die poortdagen. De eerste GAP dag valt op 19 mei. Daarna volgen er nog 9 en de laatste van de reeks poortdagen valt op 28 mei. Door alle poortdagen, kunnen we rode slang golf minstens ‘intens’ noemen. Het is een goed moment om jezelf af te vragen of de dingen die je doet je werkelijk energie brengen.

 

KUNDALINI ENERGIE EN LICHAAMSWIJSHEID

 

Rode Slang is de oerenergie die ons lichaam in beweging doet komen. Slang neemt de oerenergie van de aarde op als kracht om er verder richting aan te geven. De slangenenergie of kundalini kronkelt omhoog, via de onderste chakra door de ruggengraat naar de kruinchakra. Zo doorvoelt de Rode Slang de betekenis van die energie met de intelligentie van zijn lichaam.

Groeidala_Maya_Tzolkin_Rode_Slang_golf_2023_3

De slang bezit het vermogen om via zijn lichaam en instinct te overleven. Het lichaam luistert naar ritmes die de geest niet eens kan waarnemen. Het lichaam bevat een eigen wijsheid die los staat van het denken en die precies in staat is het juiste te doen. Instincten garanderen onze overleving, en leiden ons ertoe onze bloedlijn voort te zetten. Luister de komende dagen naar jouw instincten. Wat voel je in je lichaam als je een bepaalde ruimte binnengaat? Wat voel je als je een bepaalde persoon ontmoet? Wat voel je als je over een bepaalde opleiding of workshop leest? Gaat je energie naar boven of naar beneden? Je lichaam geeft je belangrijke feedback.

 

JE LICHAAM EREN

 

Stel je lichaam centraal in deze rode slang golf. Hoe voel je je in je lichaam? Krijgt je lichaam de liefde die het verdient? Ons lichaam is onze enige echte thuis voor dit leven, de eerste omgeving van onze ziel en dit ongelooflijk sensueel mechanisme verdient zorg en aandacht. Focus je op de innerlijke wijsheid van jouw lichaam en eer de volmaaktheid van jouw fysieke tempel. 

Typische activiteiten die bij de rode slang horen en die je lichaam eren zijn bijvoorbeeld yoga, dans, wandelen, fietsen, sporten allerlei en het beleven van seksualiteit. De meeste rode slangen beoefenen elke dag iets van deze activiteiten. 

Luister jij naar de signalen van je lichaam? Of negeer je deze gemakkelijk? De rode slang staat voor het op je buikgevoel en instinct vertrouwen. Slangen zijn immers het voorbeeld van de oernatuur van elk levend schepsel.

VITALITEIT VERSUS SCHIJN

 

De rode slang heeft een sterke wil, is vitaal, vol temperament en heeft een charismatische uitstraling. Hij is krachtig, hartstochtelijk en draagt veel nieuwe ideeën bij zich die geboren willen worden. Het is pure levensenergie die je daadkrachtig maakt en je jouw eigen intense emoties laat voelen. 

Rode Slang belichaamt de hoogste en laagste vormen van het bestaan: de hoogste spirituele wijsheden, maar ook het gif dat bestemd is voor zijn prooi. Extremisme en destructiviteit kan de rode slang dan ook parten spelen. 

In de schaduwzijde staat de rode slang voor je levenskracht te beperken door het opbouwen van gewoontes, routines en uiterlijke schijn. Je onderdrukt dan mogelijk je eigen vervelende gevoelens en projecteert ze op de buitenwereld. Ook niet luisteren naar je lichaam en instinct is een belangrijke schaduw van de rode slang. Als je dit te lang en te vaak doet, kom je terecht in een burn-out of in een bore-out. 

Daarmee dat ik uit zelfzorg deze keer de blog iets later als normaal gepubliceerd heb. Het leven als kersverse mama, evenals de bevalling en het herstel vraagt wel wat van me.

 

OUDE HUID AFWERPEN

 

Als je de neiging hebt niet goed naar je lichaam te luisteren, of als je momenteel hard moet werken en in een zware periode zit, dan kan het wel eens zijn dat je ziek wordt in deze golf. Stel jezelf dan zeker de vraag: “Aan welk (lichamelijk) verlangen geef ik momenteel geen gehoor? Volg ik mij passies? Zorg ik goed voor mezelf?” Maak van je eigen onvervulde verlangens bewust. Lage energie geeft je belangrijke feedback over hoe het momenteel met je gesteld is. Het kan zijn dat je iets hebt los te laten van een energie, situatie, patroon, verantwoordelijkheid of persoon die je draineert.

Groeidala_Maya_Tzolkin_Rode_Slang_golf_2023_4
Groeidala_Maya_Tzolkin_Rode_Slang_golf_2023_4

VITALITEIT VERSUS SCHIJN

 

De rode slang heeft een sterke wil, is vitaal, vol temperament en heeft een charismatische uitstraling. Hij is krachtig, hartstochtelijk en draagt veel nieuwe ideeën bij zich die geboren willen worden. Het is pure levensenergie die je daadkrachtig maakt en je jouw eigen intense emoties laat voelen. 

Rode Slang belichaamt de hoogste en laagste vormen van het bestaan: de hoogste spirituele wijsheden, maar ook het gif dat bestemd is voor zijn prooi. Extremisme en destructiviteit kan de rode slang dan ook parten spelen. 

In de schaduwzijde staat de rode slang voor je levenskracht te beperken door het opbouwen van gewoontes, routines en uiterlijke schijn. Je onderdrukt dan mogelijk je eigen vervelende gevoelens en projecteert ze op de buitenwereld. Ook niet luisteren naar je lichaam en instinct is een belangrijke schaduw van de rode slang. Als je dit te lang en te vaak doet, kom je terecht in een burn-out of in een bore-out. 

Daarmee dat ik uit zelfzorg deze keer de blog iets later als normaal gepubliceerd heb. Het leven als kersverse mama, evenals de bevalling en het herstel vraagt wel wat van me.

 

OUDE HUID AFWERPEN

 

Als je de neiging hebt niet goed naar je lichaam te luisteren, of als je momenteel hard moet werken en in een zware periode zit, dan kan het wel eens zijn dat je ziek wordt in deze golf. Stel jezelf dan zeker de vraag: “Aan welk (lichamelijk) verlangen geef ik momenteel geen gehoor? Volg ik mij passies? Zorg ik goed voor mezelf?” Maak van je eigen onvervulde verlangens bewust. Lage energie geeft je belangrijke feedback over hoe het momenteel met je gesteld is. Het kan zijn dat je iets hebt los te laten van een energie, situatie, patroon, verantwoordelijkheid of persoon die je draineert.

Groeidala_Maya_Tzolkin_Rode_Slang_golf_2023_5

Het is belangrijk dat je jezelf regelmatig ‘ververst’ en je van je oude huid ontdoet. Zorg daarbij voor het bewust doorbreken van je oude gewoontes en patronen. Gebruik je lichaam om te voelen welke activiteiten en situaties goed voor je zijn en welke niet. Alles waar je energie van krijgt is goed voor je. 

Soms kan je echter ook doorslaan in je passies. Daar heb ik persoonlijk wel eens last van, met de rode slang toon 9 als mijn occulte partner[1]. Het is een valkuil waar ik keer op keer kan invallen. Ik kan dan zo gepassioneerd bezig zijn, dat ik de zorg voor mijn lichaam vergeet. En dan bijt de slang in zijn eigen staart.

 

[1] Elk zonneteken heeft een speciale relatie met vier andere zonnetekens. Dit wordt het partnerkruis genoemd. Je partnerkruis wordt gevormd door vier energieën die erop gericht zijn je in balans te houden: je gidsenergie (en gidsgolf), analoge partner, antipode partner en occulte partner. Je occulte partner ligt achter je, en is daardoor op het eerste zicht niet zichtbaar voor je. Het is je onderbewustzijn, vaak een onbewust ingesleten patroon, een blinde vlek. Als je terugvalt in oude patronen, is het vaak in de schaduwzijde van dit zonneteken. Je occulte partner is één van de belangrijkste energieën in je partnerkruis, die wanneer je haar niet overwint, je telkens weer het gevoel zal geven dat je geen stap bent opgeschoven. Aangezien deze occult is, en dus verborgen, herken je deze kracht vaak niet direct. In eerste instantie heb je dit patroon bewust te maken, om het nadien te omarmen als een deel van jezelf, positief te transformeren en de kwaliteit te integreren. Dan wordt deze occulte partner jouw verborgen kracht. Dit bekijken we in deel 2 van de Tzolkin workshopreeks.

 

TOON 5 RODE MAAN: EIGEN LEIDERSCHAP OMTRENT ZELFVERTROUWEN

 

Toon 5 van deze golf is de rode maan. Neem dus je eigen leiderschap op omtrent je zelfvertrouwen. Een schouderklopje af en toe is zeker op zijn plaats. De rode maan vraagt je ook om goed alert te zijn op wat je voelt, en daar actie over op te nemen. In die zin sluit dat heel mooi aan bij de lichaamswijsheid van de rode slang. 

Emoties hebben een boodschap en willen beleefd worden. Ze zijn de dragers van jouw energie. Ze geven belangrijke info over hoe het met je gesteld is in relatie tot de wereld buiten je. Als je geen contact hebt met je emoties, verlies je de feedback van je lichaam en dus het contact met jezelf. Emoties willen door jouw lichaam heen bewegen in plaats van vastgezet te worden. Net zoals water. Water moet ook stromen, want water dat stilstaat begint te stinken. Denk maar aan de geur van een stilstaande emmer vol regenwater. De mens bestaat uit 55 à 60% uit water, dus het is belangrijk dat je in beweging blijft en dat je je emoties laat stromen. Emoties die niet stromen, vervuilen lichaam en geest. 

In zijn schaduw heeft de rode maan blokkades opgebouwd door traumatische ervaringen. Door deze blokkades is hij niet meer in staat om zuiver waar te nemen en onbevooroordeeld te voelen. Als overlevingsstrategie sluit hij zich af voor zijn gevoelens, omdat hij het allemaal niet meer aankan. De werkelijkheid wordt vervormd en dringt niet meer door. De rode maan zit dan vast in innerlijke negatieve dialogen en verhalen.

Groeidala_Maya_Tzolkin_Rode_Slang_golf_2023_6
Groeidala_Maya_Tzolkin_Rode_Slang_golf_2023_6

TOON 5 RODE MAAN: EIGEN LEIDERSCHAP OMTRENT ZELFVERTROUWEN

 

Toon 5 van deze golf is de rode maan. Neem dus je eigen leiderschap op omtrent je zelfvertrouwen. Een schouderklopje af en toe is zeker op zijn plaats. De rode maan vraagt je ook om goed alert te zijn op wat je voelt, en daar actie over op te nemen. In die zin sluit dat heel mooi aan bij de lichaamswijsheid van de rode slang. 

Emoties hebben een boodschap en willen beleefd worden. Ze zijn de dragers van jouw energie. Ze geven belangrijke info over hoe het met je gesteld is in relatie tot de wereld buiten je. Als je geen contact hebt met je emoties, verlies je de feedback van je lichaam en dus het contact met jezelf. Emoties willen door jouw lichaam heen bewegen in plaats van vastgezet te worden. Net zoals water. Water moet ook stromen, want water dat stilstaat begint te stinken. Denk maar aan de geur van een stilstaande emmer vol regenwater. De mens bestaat uit 55 à 60% uit water, dus het is belangrijk dat je in beweging blijft en dat je je emoties laat stromen. Emoties die niet stromen, vervuilen lichaam en geest. 

In zijn schaduw heeft de rode maan blokkades opgebouwd door traumatische ervaringen. Door deze blokkades is hij niet meer in staat om zuiver waar te nemen en onbevooroordeeld te voelen. Als overlevingsstrategie sluit hij zich af voor zijn gevoelens, omdat hij het allemaal niet meer aankan. De werkelijkheid wordt vervormd en dringt niet meer door. De rode maan zit dan vast in innerlijke negatieve dialogen en verhalen.

Groeidala_Maya_Tzolkin_Rode_Slang_golf_2023_7

Tijdens deze golf is het goed stil te staan bij welke blokkades zich hebben vastgezet in je cellen. Vaak is dit ook op onbewust niveau en worden deze blokkades via kwalen in je lichaam tot uiting gebracht. Lichaamswerk zoals kinesiologie, EFT, 5ritme dans, IEMT traumatherapie en planttechnieken die inwerken op het celniveau zoals onder andere bioresonantie, mineraalelixirs, Bach bloesems[1] en homeopathie kunnen daarbij heel ondersteunend werken.

 

TOON 7 BLAUWE AAP: HUMOR EN SPEELSHEID ALS RICHTINGAANWIJZER

 

Op toon 7 staat de blauwe aap. Humor, authenticiteit en speelsheid zijn key. In zo’n intense periode kan de valkuil zijn alles veel te serieus te nemen. Verken wat je waarlijk plezier geeft. Speel, dans, teken, kleur en zing! Doe eens een dansje in je woonkamer, zet een feesthoed op en kijk al lachend in de spiegel. Humor is het ventiel dat de druk lost, ontspant en heelt.

Het is nochtans ook niet de bedoeling een vrolijk masker op te zetten en je gevoelens te verbergen. Maar het gaat er wel om bewust te kiezen gevoelsmatig contact te maken met de zelfrelativerings- en humorfrequentie. Je laat dan als het ware terug kleur en beweging komen in het starre zwart/wit beeld dat je voor ogen had. Je kiest er dan voor met een andere bril naar de situatie te kijken.

Onthoud dat je sterkste emoties en de dingen die je het hardste raken, de meest effectieve richtingaanwijzers zijn om je uiteindelijk naar meer eenheid en evenwicht te brengen. De blauwe aap moedigt je aan om je gekwetste kindsdelen naar boven te brengen voor heling en integratie. Herken de goddelijke perfectie in de geschenken die je gegeven worden, en zie de humor in alles wat er in je leven gebeurt.

[1] Ben je benieuwd welke Bach Bloesems jij zou kunnen gebruiken? Sofie heeft een set Bach Bloesems en kan via de Healy Resonance gemakkelijk uitlezen welke Bach Bloemsens momenteel het sterkst met jou resoneren. Vraag ernaar bij je sessie, en je krijgt jouw persoonlijke mix in een flesje mee naar huis.

TOON 9 RODE HEMELWANDELAAR: MEESTERSCHAP IN MOEDIG ZIJN

 

Op toon 9 van deze golf staat de rode hemelwandelaar. Deze vraagt je om moedig te zijn en nieuwe wegen te bewandelen. Dit betekent ook omkeren als je beseft dat je al lang een foute weg aan het wandelen bent. Zie het leven als één grote ontdekkingsreis en kom los van je angst voor het onbekende. The universe has your back. Als je je intuïtie volgt dan kom je waar je moet zijn. Blijf niet langer hangen in situaties die niet (langer) goed voor je zijn.

De energie van de rode hemelwandelaar is die van: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. Als hij in zijn kracht staat worden routines en starre gewoontes als saai ervaren. De rode hemelwandelaar wil vrij zijn in zijn doen en laten, en laat zich geen beperkingen opleggen. Hij heeft een grote honger naar afwisseling.

In dit alles heb je meesterschap te bereiden deze golf (omdat de hemelwandelaar op toon 9 staat van deze golf). Dat betekent dat je hebt in te zetten op het uitbreiden en groter maken van moedig zijn en de wereld als een ontdekkingsreis te zien.

Leer van het leven door je grenzen te verleggen, buiten de lijntjes te kleuren en af te wijken van de norm. Het leven geeft geen garanties, dus maak je eigen toekomst.

Groeidala_Maya_Tzolkin_Rode_Slang_golf_2023_8
Groeidala_Maya_Tzolkin_Rode_Slang_golf_2023_8

TOON 9 RODE HEMELWANDELAAR: MEESTERSCHAP IN MOEDIG ZIJN

 

Op toon 9 van deze golf staat de rode hemelwandelaar. Deze vraagt je om moedig te zijn en nieuwe wegen te bewandelen. Dit betekent ook omkeren als je beseft dat je al lang een foute weg aan het wandelen bent. Zie het leven als één grote ontdekkingsreis en kom los van je angst voor het onbekende. The universe has your back. Als je je intuïtie volgt dan kom je waar je moet zijn. Blijf niet langer hangen in situaties die niet (langer) goed voor je zijn.

De energie van de rode hemelwandelaar is die van: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. Als hij in zijn kracht staat worden routines en starre gewoontes als saai ervaren. De rode hemelwandelaar wil vrij zijn in zijn doen en laten, en laat zich geen beperkingen opleggen. Hij heeft een grote honger naar afwisseling.

In dit alles heb je meesterschap te bereiden deze golf (omdat de hemelwandelaar op toon 9 staat van deze golf). Dat betekent dat je hebt in te zetten op het uitbreiden en groter maken van moedig zijn en de wereld als een ontdekkingsreis te zien.

Leer van het leven door je grenzen te verleggen, buiten de lijntjes te kleuren en af te wijken van de norm. Het leven geeft geen garanties, dus maak je eigen toekomst.

Groeidala_Maya_Tzolkin_Rode_Slang_golf_2023_9

TOON 13 RODE AARDE: THUISKOMEN IN MOEITELOOSHEID

 

Het doel van deze golf is om thuis te komen in moeiteloosheid, rode aarde op toon 13. ‘Easier said than done’ vaak wel, want onze mind maakt ons vaak wijs dat het moeilijk moet gaan. De boodschap van de rode aarde is echter ook je gevoel te betrekken. Wat voelt als een noodzakelijke stap om nu te zetten? Moeiteloos betekent niet per se dat het gemakkelijk moet gaan. Maar wel moeiteloos, in de zin als ‘gecentreerd vanuit je wezen’, vanuit je kern. Als je bijvoorbeeld voelt dat de tijd rijp is dat je eindelijk de confrontatie wilt aangaan met iemand, is dit niet per se gemakkelijk, maar wel wat je vanuit je centrum dat je voelt dat je nu te doen hebt.  

De rode aarde staat met zijn kracht volledig in het hier-en-nu. In het hier-nu ontvouwt alles zich als vanzelf, zonder moeite. Synchroniciteit is dé sleutel voor de rode aarde. Vertrouw op de magie van deze schijnbaar ‘toevalligheden’ die mysterieus gerelateerd zijn aan elkaar, ook al lijkt dit onmogelijk. Positieve synchroniciteit is immers veel meer dan een gelukkig toeval. Het is het gevolg van verbonden te zijn met heel het universum. Het is het bewijs dat alles deel is van een verenigd, geconnecteerd geheel. Je persoonlijke gidsen gebruiken deze momenten om je boodschappen te geven en je te bekrachtigen op je pad.

Toch kunnen synchroniciteiten ook negatief zijn. Zoals tegenslagen die zich herhalen. Bezin je in dat geval over welk stuk in je ontwikkeling je mogelijks niet opneemt. Je gidsen en je Hoger Zelf dwingen je om actie te ondernemen. Besef dat deze roep tot actie steeds sterker en sterker zal worden, tot je er niet meer omheen kan. Jouw ware zelf kent de perfecte timing en het juiste patroon van jouw ontwikkeling, en leidt je de weg. Word je bewust dat je in wezen niet afgescheiden bent van je omgeving. Je leeft in een levende omgeving die interageert en reageert op jouw bewustzijn en perceptie. Hoe jij naar het leven kijkt, bepaalt welke informatie jij ontvangt. 

De planeet die bij de rode aarde hoort is Uranus. En Uranus kan best intens zijn en heel plots uit de hoek komen. Het is de revolutionair bij uitstek die risico’s niet uit de weg gaat, en het soms radicaal over een andere boeg wilt gooien. 

So, expect the unexpected! 

Veel liefs, 

Sofie 

© Sofie Laureyssens van Groeidala.be

Groeidala_Maya_Tzolkin_Rode_Slang_golf_2023_10
Groeidala_Maya_Tzolkin_Rode_Slang_golf_2023_10

Toch kunnen synchroniciteiten ook negatief zijn. Zoals tegenslagen die zich herhalen. Bezin je in dat geval over welk stuk in je ontwikkeling je mogelijks niet opneemt. Je gidsen en je Hoger Zelf dwingen je om actie te ondernemen. Besef dat deze roep tot actie steeds sterker en sterker zal worden, tot je er niet meer omheen kan. Jouw ware zelf kent de perfecte timing en het juiste patroon van jouw ontwikkeling, en leidt je de weg. Word je bewust dat je in wezen niet afgescheiden bent van je omgeving. Je leeft in een levende omgeving die interageert en reageert op jouw bewustzijn en perceptie. Hoe jij naar het leven kijkt, bepaalt welke informatie jij ontvangt. 

De planeet die bij de rode aarde hoort is Uranus. En Uranus kan best intens zijn en heel plots uit de hoek komen. Het is de revolutionair bij uitstek die risico’s niet uit de weg gaat, en het soms radicaal over een andere boeg wilt gooien. 

So, expect the unexpected! 

Veel liefs, 

Sofie 

© Sofie Laureyssens van Groeidala.be

Voelt deze blog als de woorden die jij net op dit moment nodig had?

Wil je graag je waardering aan Sofie tonen? Donaties zijn super welkom!

Bedrag

Wil je graag op de hoogte gehouden worden?

Om de 13 dagen, op de eerste dag van elke golf in de Tzolkin, stuurt Groeidala een nieuwsbrief met onder andere uitleg over de nieuwe golf.

Tzolkin online traject eind 2023

 

In 2023 neem ik de tijd om mijn 6-delige Tzolkin workshopsreeks om te vormen naar een ONLINE Tzolkin jaartraject, zodat jij helemaal zelf kan kiezen waar én wanneer dat jij de masterclasses wilt volgen. De startdatum van het online Tzolkin jaartraject is nog niet bekend.

Wil je graag als eerste op de hoogte gehouden worden? Zet je dan nu op de VIP-lijst en geniet van alle early-bird voordelen. Klik op de knop hieronder om je in te schrijven op de VIP-lijst.

Groeidala 20 Zonnetekens galaxy Tzolkin
Groeidala 20 Zonnetekens galaxy Tzolkin

Tzolkin online traject eind 2023

 

In 2023 neem ik de tijd om mijn 6-delige Tzolkin workshopsreeks om te vormen naar een ONLINE Tzolkin jaartraject, zodat jij helemaal zelf kan kiezen waar én wanneer dat jij de masterclasses wilt volgen. De startdatum van het online Tzolkin jaartraject is nog niet bekend.

Wil je graag als eerste op de hoogte gehouden worden? Zet je dan nu op de VIP-lijst en geniet van alle early-bird voordelen. Klik op de knop hieronder om je in te schrijven op de VIP-lijst.

Tzolkin golven e-boek voor privégebruik

Tzolkin golven e-boek

 

Je kent de Tzolkin al en je vindt het super fijn om de geboortegolf, jaargolf en/of relatiegolf van je partner, gezinsleden, familie en vrienden uit te pluizen.

Dit e-boek bevat een visuele weergave van de 20 golven in de Tzolkin, met hun gidsen, talent en talentontwikkeling. Het bevat 20 bladzijden, met telkens per pagina 1 van de 20 golven/wavespells in de Tzolkin.

Er is ook een uitgebreidere versie voor professioneel gebruik beschikbaar. 

Groeidala 20 Zonnetekens galaxy Tzolkin

Videocursus: de zonnetekens dieper begrijpen

 

Diepgaande videocursus over de betekenis van de 20 zonnetekens in de Tzolkin, voor Tzolkin fans die de zonnetekens nog beter willen begrijpen en integreren in hun dagelijkse leven/praktijk.

Videocursus: de zonnetekens dieper begrijpen

 

Diepgaande videocursus over de betekenis van de 20 zonnetekens in de Tzolkin, voor Tzolkin fans die de zonnetekens nog beter willen begrijpen en integreren in hun dagelijkse leven/praktijk.

Groeidala 20 Zonnetekens galaxy Tzolkin

VOLG EEN WORKSHOP BIJ GROEIDALA