Tzolkin Blauwe Nacht golf 4 aug 2023

uniekheid, droomtalent, stilte en zelfbewustzijn

Witte Spiegel golf Tzolkin

Lieve jij,  

Vandaag vrijdag 4 augustus 2023 is het de start van de blauwe nacht golf. De kernwoorden die bij de blauwe nacht horen zijn; uniekheid, droomtalent, stilte en zelfbewustzijn. Na de witte hond golf, waarbij verbinding en communicatie met anderen centraal stond, is het nu tijd om meer in jezelf te keren en daar orde op zaken te stellen.

 

VEILIGHEID EN ZEKERHEID ZIJN BELANGRIJK VOOR DE BLAUWE NACHT

 

De planeet die bij de blauwe nacht hoort is Saturnus. Saturnus heeft een zekere traagheid en staat voor meesterschap over Aardse structuren. Veiligheid en zekerheid zijn daarbij belangrijke thema’s. Saturnus staat symbool voor verantwoordelijkheid, maturiteit, de overheid en alle wetten en regels. Wetten en regels geven immers een houvast, een structuur voor de samenleving, en daardoor een bepaalde veiligheid en zekerheid. Maar deze structuur bereik je niet zomaar… dat veronderstelt hard werken, steeds weer finetunen, verbeteren, herstructureren etc. 

Saturnus is dan ook de planeet van meesterschap en het astrologische teken Steenbok. Steenbokken beklimmen steile bergtoppen en zijn in staat het onmogelijke te bereiken, stap per stap. Saturnus gaat voor efficiëntie en zuinigheid, komt tot de essentie, begrensd, is energiebesparend (less is more), serieus, voorzichtig en terughoudend. 

Saturnus nodigt je uit je wijsheid te integreren en te manifesteren… Te focussen op wat nodig is, en dat neer te zetten met tijd, geduld en uithoudingsvermogen. De metaforen die hierbij horen zijn dan ook die van de dienaar, de bouwer, de leermeester, en de ceintuur die je aantrekt om de winter door te komen.

Dit brengt ons dan vervolgens naar de schaduw die hoort bij de blauwe nacht: angst voor verlies van controle en afkeer voor veranderingen. Immers, als je het té veilig wilt houden, dan kan je erg controlerend en sturend overkomen. 

De blauwe nacht is trouwens geen goede teamspeler, ook al lijkt dat oppervlakkig gezien misschien wel zo. Hij kan dominant zijn als het thema ‘veiligheid’ wordt getriggerd. Hij zal niet terugdeinzen om alles volledig naar zijn hand te zetten. Op subtiele wijze laat hij zijn controlerende invloed gelden. Hij beschikt over een sterke persoonlijke macht en is van nature gewend om verantwoordelijkheid en leiderschap op zich te nemen. Als je aan de kant van de blauwe nacht staat, zul je je geëerd en gerespecteerd voelen. Ze kunnen immers buitengewoon toegewijd zijn aan diegenen die zij wensen te beschermen.

 

NAAR BINNEN KEREN, AFZONDERING EN BESCHERMING VAN PRIVACY

 

De drang naar veiligheid en zekerheid maken dat de blauwe nacht eerder geneigd is om zijn gevoelens af te schermen. Hij is erg gevoelig en gauw gekwetst, maar zal dat zeker niet gauw laten merken. Het kan een uitdaging zijn voor hem om te uiten waarmee hij worstelt en zijn innerlijke gevoelswereld te delen met anderen.

De Blauwe Nacht staat dan ook voor de mysterieuze duistere binnenkant van het zelf. Hij trekt zich graag terug om in contact te treden met zijn innerlijke en Hoger Zelf. Hij is diepgaand, bedachtzaam, naar binnen gericht en zelfbespiegelend. 

Een mooie metafoor hierbij is die van de schildpad, welke zijn huis overal met zich meeneemt. Zijn schild biedt de perfecte bescherming tegen indringers. Hij verlaat zijn huis nooit, en ontvangt geen bezoek. En zoals de schildpad neemt de blauwe nacht het heiligdom van zijn Innerlijke Zelf overal met zich mee. Hij trekt zich graag terug in de intieme verbinding met zichzelf.

Witte Spiegel golf Tzolkin
Witte Spiegel golf Tzolkin

Dit brengt ons dan vervolgens naar de schaduw die hoort bij de blauwe nacht: angst voor verlies van controle en afkeer voor veranderingen. Immers, als je het té veilig wilt houden, dan kan je erg controlerend en sturend overkomen. 

De blauwe nacht is trouwens geen goede teamspeler, ook al lijkt dat oppervlakkig gezien misschien wel zo. Hij kan dominant zijn als het thema ‘veiligheid’ wordt getriggerd. Hij zal niet terugdeinzen om alles volledig naar zijn hand te zetten. Op subtiele wijze laat hij zijn controlerende invloed gelden. Hij beschikt over een sterke persoonlijke macht en is van nature gewend om verantwoordelijkheid en leiderschap op zich te nemen. Als je aan de kant van de blauwe nacht staat, zul je je geëerd en gerespecteerd voelen. Ze kunnen immers buitengewoon toegewijd zijn aan diegenen die zij wensen te beschermen.

 

NAAR BINNEN KEREN, AFZONDERING EN BESCHERMING VAN PRIVACY

 

De drang naar veiligheid en zekerheid maken dat de blauwe nacht eerder geneigd is om zijn gevoelens af te schermen. Hij is erg gevoelig en gauw gekwetst, maar zal dat zeker niet gauw laten merken. Het kan een uitdaging zijn voor hem om te uiten waarmee hij worstelt en zijn innerlijke gevoelswereld te delen met anderen.

De Blauwe Nacht staat dan ook voor de mysterieuze duistere binnenkant van het zelf. Hij trekt zich graag terug om in contact te treden met zijn innerlijke en Hoger Zelf. Hij is diepgaand, bedachtzaam, naar binnen gericht en zelfbespiegelend. 

Een mooie metafoor hierbij is die van de schildpad, welke zijn huis overal met zich meeneemt. Zijn schild biedt de perfecte bescherming tegen indringers. Hij verlaat zijn huis nooit, en ontvangt geen bezoek. En zoals de schildpad neemt de blauwe nacht het heiligdom van zijn Innerlijke Zelf overal met zich mee. Hij trekt zich graag terug in de intieme verbinding met zichzelf.

De blauwe nacht is dan ook eerder gereserveerd, introvert, afstandelijk en solitair. Hij heeft meestal een drukbezet leven, maar kijkt er steeds naar uit zich weer terug te kunnen trekken. Periodes van afzondering, alleen-zijn, introspectie en privacy zijn dan ook enorm kostbaar voor hem. Hij woont graag alleen of heeft minstens een privé-plekje nodig in huis waar hij niet gestoord wordt. Zijn kloosterachtige leven kan voor anderen erg mysterieus en ondoorgrondelijk overkomen. 

Er namelijk is een deel van de blauwe nacht dat voor anderen niet toegankelijk is, wat in persoonlijke relaties soms tot problemen kan leiden. Naast zijn afstandelijke aard hebben blauwe nachten vaak een sterk ego dat zich weinig aantrekt van de opinies van anderen. Dit sterke ego beschermt de ‘privéruimte’ zowel psychologisch als fysiek. Mentaal kan het moeilijk voor hem zijn te accepteren dat andere personen andere ideeën hebben. Anderen kunnen de blauwe nacht dan ook ervaren als mentaal onbuigzaam en star. 

Hoed je deze 13-daagse periode in deze blauwe nacht golf dan ook voor een mentale strijd en probeer een worsteling met anderen te vermijden zodat ‘kracht’ geen ‘macht’ wordt. Sowieso helpt het om te erkennen dat iedereen uniek is, en dat iedereen ook een uniek perspectief heeft dat geëerd mag worden.

 

INTUÏTIE EN STILTE ALS KRACHT

 

Natuurlijk, door graag in de verstilling te gaan, komt er een grote kracht van de blauwe nacht naar boven, en dat is ‘intuïtie’. Want enkel door het heel stil te maken, wordt je innerlijke stem steeds helderder en duidelijker. Zonder de stemmen en de invloed van anderen, komt je eigen gevoel steeds meer naar de oppervlakte. Door de stilte op te zoeken word je je diep bewust van jezelf. Je innerlijke stem fluistert dan niet meer, maar wordt steeds krachtiger.

Durf deze 13-dagen dan ook naar binnen in jezelf te gaan. Neem rust. Zoek de stilte op. Wees je eigen beste vriend. Verbind je met de helderheid van je Eigen Bron. Richt je aandacht steeds weer naar binnen, want daar vind je alles wat je nodig hebt.

Je mag feilloos op je innerlijke stem vertrouwen en haar blindelings volgen. En dit vooral in die situaties waarbij je voor een betere wereld wilt zorgen doormiddel van jouw unieke talenten. Vertrouw je niet op je eigen innerlijke stem, dan loop je de kans verantwoordelijkheden op je te nemen die eigenlijk niet bij je horen. Je gaat dan lasten en zorgen dragen van anderen.

 

JE THUIS VOELEN BIJ JEZELF

 

Ik sprak daarstraks al over de schildpad en de gelijkenis met de blauwe nacht. De blauwe nacht staat namelijk ook symbool voor je huis; zowel je fysieke lichaam, als het woonhuis waarin je woont. De blauwe nacht besteedt veel zorg aan de veiligheid van huis en haard. Het thema fysieke zekerheid komt tot uiting in allerlei zaken die verband houden met ‘thuis’, huizen of andere gebouwen. Dit zijn dan ook thema’s die kunnen spelen in deze golf. En dat kan zich uiten op verschillende manieren gaande van ‘erg graag thuis zijn’, ‘zin om je terug te trekken’ tot ‘je niet helemaal thuis voelen’ en ‘zoeken naar een plek waar je echt thuis kan komen’ of ‘huizen inrichten, kopen en verkopen’. 

Belangrijke vragen om deze 13 dagen bij stil te staan zijn dan ook: “Voel je je thuis in én met jezelf? Voel je je thuis in je huis?” Durf naar binnen te gaan en in te tunen op de antwoorden. “Wat heb jij nodig om je meer thuis te voelen?” Weet dat dit iets compleet anders kan zijn wat iemand anders nodig heeft. Eer jouw uniekheid daarin. 

Je behoefte om naar binnen te keren kan groot zijn deze periode. Geef daar dus gewoon lekker aan toe. Slaap en rust heerlijk uit als je moe bent. Zorg goed voor jezelf, lees een boek, neem een ontspannend warm badje en geef jezelf de ruimte die je nodig hebt. 

Tune-in in de stilte en geef ruimte aan jouw dromen. Vanuit een stevige en stabiele bedding in jezelf, kan je jouw dromen en visoenen verder vormgeven. 

Je mag feilloos op je innerlijke stem vertrouwen en haar blindelings volgen. En dit vooral in die situaties waarbij je voor een betere wereld wilt zorgen doormiddel van jouw unieke talenten. Vertrouw je niet op je eigen innerlijke stem, dan loop je de kans verantwoordelijkheden op je te nemen die eigenlijk niet bij je horen. Je gaat dan lasten en zorgen dragen van anderen.

 

JE THUIS VOELEN BIJ JEZELF

 

Ik sprak daarstraks al over de schildpad en de gelijkenis met de blauwe nacht. De blauwe nacht staat namelijk ook symbool voor je huis; zowel je fysieke lichaam, als het woonhuis waarin je woont. De blauwe nacht besteedt veel zorg aan de veiligheid van huis en haard. Het thema fysieke zekerheid komt tot uiting in allerlei zaken die verband houden met ‘thuis’, huizen of andere gebouwen. Dit zijn dan ook thema’s die kunnen spelen in deze golf. En dat kan zich uiten op verschillende manieren gaande van ‘erg graag thuis zijn’, ‘zin om je terug te trekken’ tot ‘je niet helemaal thuis voelen’ en ‘zoeken naar een plek waar je echt thuis kan komen’ of ‘huizen inrichten, kopen en verkopen’. 

Belangrijke vragen om deze 13 dagen bij stil te staan zijn dan ook: “Voel je je thuis in én met jezelf? Voel je je thuis in je huis?” Durf naar binnen te gaan en in te tunen op de antwoorden. “Wat heb jij nodig om je meer thuis te voelen?” Weet dat dit iets compleet anders kan zijn wat iemand anders nodig heeft. Eer jouw uniekheid daarin. 

Je behoefte om naar binnen te keren kan groot zijn deze periode. Geef daar dus gewoon lekker aan toe. Slaap en rust heerlijk uit als je moe bent. Zorg goed voor jezelf, lees een boek, neem een ontspannend warm badje en geef jezelf de ruimte die je nodig hebt. 

Tune-in in de stilte en geef ruimte aan jouw dromen. Vanuit een stevige en stabiele bedding in jezelf, kan je jouw dromen en visoenen verder vormgeven. 

EERST DROMEN EN DAN STAP PER STAP LOGISCH OPBOUWEN EN DOORZETTEN

 

De duisternis van de nacht herinnert ons aan onze innerlijke grot van dromen, wensen en ideeën. Deze geven aan hoe jouw ziel jouw unieke mogelijkheden stap per stap tot ontwikkeling wil brengen en uitdragen naar de wereld. Je dromen zijn transformerende beelden die je iedere keer weer naar een hoger niveau trekken. In alles wat je creëert is er steeds de droom. Je kan niets creëren zonder het eerst gedroomd te hebben. Dit hoeft niet steeds een positieve droom te zijn natuurlijk, want ook negatieve dromen zoals angsten kunnen een geweldig creatiepotentieel in zich dragen. Focus je dus vooral positief en geef aandacht aan wat je graag positief zou realiseren voor jezelf en de wereld. Ga op zoek naar geschikte uitingsvormen voor jouw uniekheid en talenten. 

Denk daarbij niet in tekorten maar in overvloed. De blauwe nacht reist grenzeloos onder de nachtelijke hemel zodat hij ongestoord in zijn dromen en onderbewustzijn beelden kan verzamelen. Vanuit de stille inwaartse reis naar de droomwereld ontstaat een overvloed aan mogelijkheden. In de nacht bestaat er immers geen tekort en is alles er in overvloed. 

Eerst heb je de droom te dromen, en de volgende stap is dan de uitwerking ervan stap per stap logisch opbouwen, blijvend verbeteren en doorzetten. De blauwe nacht is immers een zonneteken met veel logische, systemische en organisatorische vaardigheden.

Hij is intelligent en weet de meest ingewikkelde problemen op te lossen. Hij heeft eerbied voor de geschiedenis en zal de voorkeur geven aan conventionele oplossingen, liever dan zich te wagen aan radicale of nog onbewezen theorieën. Hij houdt er wel van geleidelijk aan verbeteringen aan te brengen om alles tot een hoger niveau te krijgen. Verandering in zijn manier van kijken komt gewoonlijk enkel tot stand tijdens een crisis of onder dwang van de omstandigheden. 

De blauwe nacht is daarnaast een harde werker met enorm veel doorzettingsvermogen. Hij kan lange tijd aan een project werken zonder ooit verveeld te geraken. Door zijn uithoudingsvermogen is hij in staat het onmogelijke te realiseren, wanneer anderen de strijd al lang zouden hebben opgegeven. Hij zal dan ook nooit ontmoedigd worden door de sleur van een langdurige onderneming. Want de aanhouder wint, toch? 

Hij is meestal redelijk goed georganiseerd; en dan al zeker naar buiten toe omdat hij nood heeft aan structuur. Wanneer structuur ontbreekt zal hij die dan (uit eigenbelang) ook zelf creëren. Maar in zijn eigen dagelijks leven kan hij toch gebrek hebben aan orde en structuur, vaak net door te veel bezigheden en verantwoordelijkheden op zich te nemen.

Hij is intelligent en weet de meest ingewikkelde problemen op te lossen. Hij heeft eerbied voor de geschiedenis en zal de voorkeur geven aan conventionele oplossingen, liever dan zich te wagen aan radicale of nog onbewezen theorieën. Hij houdt er wel van geleidelijk aan verbeteringen aan te brengen om alles tot een hoger niveau te krijgen. Verandering in zijn manier van kijken komt gewoonlijk enkel tot stand tijdens een crisis of onder dwang van de omstandigheden. 

De blauwe nacht is daarnaast een harde werker met enorm veel doorzettingsvermogen. Hij kan lange tijd aan een project werken zonder ooit verveeld te geraken. Door zijn uithoudingsvermogen is hij in staat het onmogelijke te realiseren, wanneer anderen de strijd al lang zouden hebben opgegeven. Hij zal dan ook nooit ontmoedigd worden door de sleur van een langdurige onderneming. Want de aanhouder wint, toch? 

Hij is meestal redelijk goed georganiseerd; en dan al zeker naar buiten toe omdat hij nood heeft aan structuur. Wanneer structuur ontbreekt zal hij die dan (uit eigenbelang) ook zelf creëren. Maar in zijn eigen dagelijks leven kan hij toch gebrek hebben aan orde en structuur, vaak net door te veel bezigheden en verantwoordelijkheden op zich te nemen.

TOON 2 GEEL ZAAD, EEN POORTDAG: GROEI LATEN ZIEN

 

Op toon 2 van deze golf staat het gele zaad. Een poortdag wijst steeds op een levensles, als het iemands geboortegolf is. Op basis van de poortdagen, of groene vakjes in je geboortegolf, kan je immers afleiden voor welke levenslessen je ziel gekozen heeft in dit leven. De levensles op toon 2 heeft te maken met zichtbaar worden; jezelf laten zien en de ander kunnen zien.

Het hoofdpatroon van deze levensles op toon 2 is angsten en belemmeringen ervaren om jezelf, je waarheid en/of je talenten te laten zien aan de wereld. Het gaat er hierbij om op het podium van je leven te gaan staan en je waarachtige zelf te laten zien. Wat wil jij in de wereld brengen? Wat houdt je nog tegen? Het is zinvol om je bewust te worden van je blokkades. Wellicht liggen trauma’s uit je kindertijd of vorige levens aan de basis. Zoek naar hulpbronnen om hiermee in beweging te komen, bv door therapie, lichaamswerk, healing of coaching. Je bent een groot geschenk aan de wereld, dat mag gezien, gehoord en erkend worden. Dit begint in de eerste plaats bij de (h)erkenning van jezelf.

Toon 2 is verder de toon van de uitdaging, de dualiteit die bestaat tussen jou en de ander. Het gaat erom synergie en samenwerking met de ander tot stand te brengen. In de plaats van tegengesteld en in strijd te zijn met de ander. Het gaat dus niet alleen maar om de erkenning van de ander, maar ook niet alleen maar om de erkenning van jezelf. Iedereen mag er zijn. Hierin evenwicht bereiken kan heel moeilijk zijn voor iemand met een levensles op toon 2.

Het kan zijn dat je door de moeilijkheid om jezelf te erkennen, dit negatief projecteert op anderen, en ook hun waarde niet kan erkennen. De andere is immers steeds een spiegel van onze eigen schaduwzijden. De oplossing ligt erin zowel jezelf als de ander in zijn talenten en eigenheid te erkennen en te eren. Jij bent een andere ik, in lak’ech. De mate waarin we respectvol kunnen zijn naar anderen toe, zegt alles over de liefdevolle relatie die we hebben met onszelf. 

Specifiek in connectie van deze levensles met het zonneteken geel zaad op toon 2, gaat het om de uitdaging om werkelijk te kiezen voor groei. Mogelijks hebben mensen uit deze blauwe nacht geboortegolf de neiging om voor veiligheid en zekerheid te kiezen, en staan ze zo hun ontwikkeling in de weg. Wat zou ‘groei’ betekenen in de huidige (probleem)situatie waar je nu in zit? Welke eerste stap heb je te zetten in het kader van jouw ontwikkeling? Gras groeit alvast niet door eraan te trekken, maar heeft wel zon, water en een vruchtbare bodem nodig om mooi te kunnen groeien. Het is net de uitdaging het evenwicht te vinden, in niet sneller te groeien dan je kan, maar ook niet te blijven stilstaan en groeikansen te laten liggen. Heb een duidelijke focus op je lange termijn doel en zet dan stap per stap de nodige acties neer om je doel te bereiken. Zorg dat je bij elke stap de nodige stabiliteit vind in jezelf, net zoals je stap per stap een trappenhuis bouwt. 

Het kan ook zijn dat de les gecombineerd is met de groeiweg van anderen aangezien toon 2 gaat over de dualiteit tussen jezelf en de ander. Kan je ook toelaten dat anderen hun eigen unieke groeiweg bewandelen, en misschien nog niet zover staan als jij zou willen? Of houdt de ontwikkeling van de ander jou tegen op jouw eigen weg? Stap per stap op weg gaan en ook anderen stap per stap laten gaan is de les. Weten naar waar je op weg bent, is wel cruciaal om te kunnen evolueren hoe de groeiweg verloopt. Stilstaan is immers geen optie voor het gele zaad. 

Het kan zijn dat je door de moeilijkheid om jezelf te erkennen, dit negatief projecteert op anderen, en ook hun waarde niet kan erkennen. De andere is immers steeds een spiegel van onze eigen schaduwzijden. De oplossing ligt erin zowel jezelf als de ander in zijn talenten en eigenheid te erkennen en te eren. Jij bent een andere ik, in lak’ech. De mate waarin we respectvol kunnen zijn naar anderen toe, zegt alles over de liefdevolle relatie die we hebben met onszelf. 

Specifiek in connectie van deze levensles met het zonneteken geel zaad op toon 2, gaat het om de uitdaging om werkelijk te kiezen voor groei. Mogelijks hebben mensen uit deze blauwe nacht geboortegolf de neiging om voor veiligheid en zekerheid te kiezen, en staan ze zo hun ontwikkeling in de weg. Wat zou ‘groei’ betekenen in de huidige (probleem)situatie waar je nu in zit? Welke eerste stap heb je te zetten in het kader van jouw ontwikkeling? Gras groeit alvast niet door eraan te trekken, maar heeft wel zon, water en een vruchtbare bodem nodig om mooi te kunnen groeien. Het is net de uitdaging het evenwicht te vinden, in niet sneller te groeien dan je kan, maar ook niet te blijven stilstaan en groeikansen te laten liggen. Heb een duidelijke focus op je lange termijn doel en zet dan stap per stap de nodige acties neer om je doel te bereiken. Zorg dat je bij elke stap de nodige stabiliteit vind in jezelf, net zoals je stap per stap een trappenhuis bouwt. 

Het kan ook zijn dat de les gecombineerd is met de groeiweg van anderen aangezien toon 2 gaat over de dualiteit tussen jezelf en de ander. Kan je ook toelaten dat anderen hun eigen unieke groeiweg bewandelen, en misschien nog niet zover staan als jij zou willen? Of houdt de ontwikkeling van de ander jou tegen op jouw eigen weg? Stap per stap op weg gaan en ook anderen stap per stap laten gaan is de les. Weten naar waar je op weg bent, is wel cruciaal om te kunnen evolueren hoe de groeiweg verloopt. Stilstaan is immers geen optie voor het gele zaad. 

BLAUWE HAND OP TOON 5, EIGEN LEIDERSCHAP OMTRENT FLOW

 

De blauwe hand op toon 5 nodigt je uit het leven niet te star te benaderen de komende 13 dagen en in flow te gaan. De schaduw van de blauwe hand is immers vastzitten in verstarrende structuren, controle en blokkades ervaren om zaken moeiteloos af te ronden. Dat kan vanuit jezelf komen of vanuit je omgeving. Manipuleer en controleer anderen dus niet, maar zie ook dat jezelf niet gemanipuleerd of vastgezet wordt. 

Zet alles niet té vast. Blijf goed voelen wat gedaan moet worden, en wat gezegd moet worden. Ga mee in de flow van het leven. Vind het pad van de minste weerstand, hou je intenties zuiver en stroom mee op de energiegolven die zich aandienen. Pak blokkades aan als ze zich voordoen en zoek ondersteuning en genezing waar nodig. Een lichamelijke massage of heling (met de kracht van de handen) kan wonderen doen. Toon 5 vraagt je hier eigen leiderschap in op te nemen. 

EEN POORTDAG OP TOON 7, ZONDER PIJN IN EN UIT EEN VERBINDING STAPPEN

 

Aan deze rode maan op toon 7 is ook een poortdag verbonden, en is dus een belangrijke les in deze golf. Het hoofdpatroon van deze levensles is het ontbreken van verbinding met zichzelf en/of met anderen. Het gaat er bij deze levensles om om vanuit sterke verbinding met jezelf tot verbinding met anderen te komen. Ware connectie, menslievendheid en harmonie gaat over het respecteren van de connectie die we hebben met alle mensen, inclusief onszelf, en hiernaar handelen. Om dit te kunnen toepassen moet je echter eerst leren je eigen goed energie te centreren en te kanaliseren. 

Deze levensles kan ofwel naar binnen of naar buiten gericht zijn, en bijgevolg heel verschillend tot uiting komen. Indien naar binnen gericht kunnen mensen met deze levensles heel zelfzuchtig zijn, en kan het lijken dat ze vooral op hun eigenbelang gericht zijn, en dat ze zich enkel focussen op hun eigen behoeftes. Door het ontbreken van verbinding met de mensen om zich heen, richten ze zich naar binnen, vanuit de overtuiging dat hun behoeftes niet kunnen verwezenlijkt worden. Ze hebben de neiging zich te isoleren, niet te communiceren, en weten niet goed hoe om te gaan met anderen buiten zichzelf.

EEN POORTDAG OP TOON 7, ZONDER PIJN IN EN UIT EEN VERBINDING STAPPEN

 

Aan deze rode maan op toon 7 is ook een poortdag verbonden, en is dus een belangrijke les in deze golf. Het hoofdpatroon van deze levensles is het ontbreken van verbinding met zichzelf en/of met anderen. Het gaat er bij deze levensles om om vanuit sterke verbinding met jezelf tot verbinding met anderen te komen. Ware connectie, menslievendheid en harmonie gaat over het respecteren van de connectie die we hebben met alle mensen, inclusief onszelf, en hiernaar handelen. Om dit te kunnen toepassen moet je echter eerst leren je eigen goed energie te centreren en te kanaliseren. 

Deze levensles kan ofwel naar binnen of naar buiten gericht zijn, en bijgevolg heel verschillend tot uiting komen. Indien naar binnen gericht kunnen mensen met deze levensles heel zelfzuchtig zijn, en kan het lijken dat ze vooral op hun eigenbelang gericht zijn, en dat ze zich enkel focussen op hun eigen behoeftes. Door het ontbreken van verbinding met de mensen om zich heen, richten ze zich naar binnen, vanuit de overtuiging dat hun behoeftes niet kunnen verwezenlijkt worden. Ze hebben de neiging zich te isoleren, niet te communiceren, en weten niet goed hoe om te gaan met anderen buiten zichzelf.

Indien naar buiten gericht lijken mensen met deze levensles vaak mensen te zijn die aardig gevonden willen worden. Ze overcompenseren en zijn ervan overtuigd dat ze pas zullen hebben wat ze nodig hebben, als iedereen hen graag mag. Dit kan heel vermoeiend en uitputtend zijn en kan onbedoeld leiden tot vervreemding van anderen. 

De oplossing ligt erin te leren de eigen energie te centreren en vanuit daar in connectie gaan. Het gaat om de innerlijke verbinding met zichzelf en anderen werkelijk te voelen en te respecteren. Het draait om het versterken van het eenheidsbewustzijn en dus de verbinding die bestaat tussen onszelf en alle dingen om ons heen. Belangrijk is hier het evenwicht vinden tussen rekening houden met eigen behoeften en openstaan voor de behoeften van anderen. Leer om na te gaan wat je eigen gevoelens zijn alvorens je spreekt. Als jij doet, wat klopt en goed voelt voor jou, klopt dit ook op lange termijn voor de mensen in jouw omgeving. Dat is een expressie van de eenheid, waarin geen dualiteit bestaat. 

Specifiek in connectie van deze levensles met het zonneteken rode maan op toon 7, is er sprake van gebrek van connectie met de eigen emoties en fijngevoeligheid. Je emoties hebben een boodschap en willen beleefd worden. Ze zijn de dragers van jouw energie. Ze geven belangrijke info over hoe het met je gesteld is in relatie tot de wereld buiten je. Als je geen contact hebt met je emoties, verlies de feedback van je lichaam en dus het contact met jezelf. Emoties willen door jouw lichaam heen bewegen in plaats van vastgezet te worden. Net zoals water. Water moet ook stromen, want water dat stilstaat begint te stinken.

Als je weerstand biedt tegen je natuurlijke stroom van emoties en hun signaalfunctie, ontstaan er blokkades. Dan zet je een deel van jezelf vast, ontken je het en neem je het niet au sérieux, met alle gevolgen van dien. Bovendien is het dubbel energieverlies, want je investeert energie in het onderdrukken van je energie (onderdrukking = een emotionele reactie op een emotie). Als je daarentegen alle ruimte geeft aan jouw emoties, om deze te beleven en te verkennen, zonder je te verliezen in het verhaal erbij, zal je uiteindelijk meer evenwicht in jezelf gaan ervaren. Je gevoel kan je niet controleren, maar wilt gewoon gevoeld worden. Streef ernaar een rivier te zijn die leeft, en geen stinkende beerput die in ontkenning zit. Geloof in jezelf, wees vol zelfvertrouwen (een ander kernwoord van de rode maan), luister naar je gevoel en geef er expressie aan. 

De thematiek van deze levensles speelt uiteraard vooral mensen die de blauwe nacht als geboortegolf hebben. Maar ook als jouw jaardrager (de dagenergie op jouw laatste verjaardag) in de blauwe nacht golf valt, dan kan je dit levensjaar de les voelen. Dit weliswaar minder intens als wanneer het jouw eigen geboortegolf is. En nu het de periode-energie is resoneert iedereen er sowieso even mee.

Als je weerstand biedt tegen je natuurlijke stroom van emoties en hun signaalfunctie, ontstaan er blokkades. Dan zet je een deel van jezelf vast, ontken je het en neem je het niet au sérieux, met alle gevolgen van dien. Bovendien is het dubbel energieverlies, want je investeert energie in het onderdrukken van je energie (onderdrukking = een emotionele reactie op een emotie). Als je daarentegen alle ruimte geeft aan jouw emoties, om deze te beleven en te verkennen, zonder je te verliezen in het verhaal erbij, zal je uiteindelijk meer evenwicht in jezelf gaan ervaren. Je gevoel kan je niet controleren, maar wilt gewoon gevoeld worden. Streef ernaar een rivier te zijn die leeft, en geen stinkende beerput die in ontkenning zit. Geloof in jezelf, wees vol zelfvertrouwen (een ander kernwoord van de rode maan), luister naar je gevoel en geef er expressie aan. 

De thematiek van deze levensles speelt uiteraard vooral mensen die de blauwe nacht als geboortegolf hebben. Maar ook als jouw jaardrager (de dagenergie op jouw laatste verjaardag) in de blauwe nacht golf valt, dan kan je dit levensjaar de les voelen. Dit weliswaar minder intens als wanneer het jouw eigen geboortegolf is. En nu het de periode-energie is resoneert iedereen er sowieso even mee.

BLAUWE AAP OP TOON 9, WEES SPEELS EN MAAK HET NIET TE SERIEUS

 

Met al die Saturnus kracht kan deze golf gemakkelijk iets te zwaar worden. Want te veel innerlijk gefocust zijn, kan natuurlijk ook zeker zijn nadelen hebben en depressiviteit vergroten of veroorzaken. Daarmee dat de blauwe aap op toon 9 je uitnodigt om je intentie te zetten op speelsheid en luchtigheid. 

Neem het leven en je IK niet te serieus. Vreugdevol leven begint altijd bij jezelf, door van jezelf te houden zoals je nu bent. Het gaat erom bewust te zijn van zowel je kwaliteiten als je gebreken. Met de intentie om op elk moment het beste van jezelf neer te zetten, en in liefde naar jezelf te kijken op de momenten dat je dit niet kan. 

Verken wat je werkelijk plezier geeft. Speel, dans, teken, kleur en zing! Ontdek wie je bent voorbij je werk. Doe eens een dansje in je woonkamer, zet een feesthoed op en kijk al lachend in de spiegel. Maak doelbewust tijd om het magische spel te beleven en je vrij te voelen. Zo kan je ontdekken wie je werkelijk bent, voorbij al je rollen, maskers en overtuigingen. 

Breng humor in de ontdekking van jezelf, zeker wanneer je op moeilijke punten in je leven staat. Kijk en voel bewust de zogenaamde moeilijke stukken, en herinner je dat dingen niet zo serieus zijn als ze lijken. Relativeer jezelf. Maak een karikatuur van de situatie, en blaas ze op tot hilarische proporties om de illusie ervan te ontmaskeren. Humor is namelijk de weg van de goddelijke transformatie.

EEN POORTDAG OP TOON 10, GELE MENS: VERTROUWEN HEBBEN IN JEZELF TERWIJL JE JE MANIFESTEERT

 

De derde poortdag in deze blauwe nacht golf heeft te maken met manifestatie. Het hoofdpatroon van deze levensles is moeite hebben om de eigen scheppingskracht ook in de fysieke materie tot manifestatie te laten komen. Vaak zijn de ideeën en gedachten er wel, maar het is moeilijk om die vol vertrouwen op aarde neer te zetten in de realiteit. Het kan ook zijn dat mensen met deze levensles veilig in de schaduw van iemand anders werken, en onbewust zijn van de grote kwaliteit van hun eigen aandeel en zichzelf onderwaarderen.

De oplossing is ruimte te geven aan hun creatieve vermogens om te ontwikkelen. Loskomen van excuses en het gewoon ‘doen’ is de boodschap. De waarheid is dat ‘fouten maken’ zelfs niet bestaat. We zijn hier immers op aarde om door ervaringen te gaan. Dus als ze zelf niet tevreden zijn met hun creatie, dan doen ze het de volgende keer gewoon anders. Als ze meer persoonlijke verantwoordelijkheid opnemen en ook daadwerkelijk gaan manifesteren, zal hun persoonlijke kracht steeds groter worden.

EEN POORTDAG OP TOON 10, GELE MENS: VERTROUWEN HEBBEN IN JEZELF TERWIJL JE JE MANIFESTEERT

 

De derde poortdag in deze blauwe nacht golf heeft te maken met manifestatie. Het hoofdpatroon van deze levensles is moeite hebben om de eigen scheppingskracht ook in de fysieke materie tot manifestatie te laten komen. Vaak zijn de ideeën en gedachten er wel, maar het is moeilijk om die vol vertrouwen op aarde neer te zetten in de realiteit. Het kan ook zijn dat mensen met deze levensles veilig in de schaduw van iemand anders werken, en onbewust zijn van de grote kwaliteit van hun eigen aandeel en zichzelf onderwaarderen.

De oplossing is ruimte te geven aan hun creatieve vermogens om te ontwikkelen. Loskomen van excuses en het gewoon ‘doen’ is de boodschap. De waarheid is dat ‘fouten maken’ zelfs niet bestaat. We zijn hier immers op aarde om door ervaringen te gaan. Dus als ze zelf niet tevreden zijn met hun creatie, dan doen ze het de volgende keer gewoon anders. Als ze meer persoonlijke verantwoordelijkheid opnemen en ook daadwerkelijk gaan manifesteren, zal hun persoonlijke kracht steeds groter worden.

Specifiek in connectie van deze levensles met het zonneteken gele mens op toon 10, geeft dit moeilijkheden om werkelijk te kiezen wat je wilt in je leven en dit vervolgens te manifesteren. Mensen met deze levensles zijn gebaat met NLP vragen zoals “Wat wil ik bereiken? Wat levert dit mij op? Kies ik daarvoor? Wat is het levensverhaal dat ik wil dat ze over mij vertellen op mijn begrafenis?” Besef dat je zelf schepper bent van je eigen werkelijkheid via je gedachten. Maak een duidelijke keuze voor een positief leven, en zet de tussenstappen die nodig zijn om dat te bereiken.

 

EEN DANS TUSSEN JUPITER EN SATURNUS, TUSSEN UITBREIDING EN BEGRENZING

 

De blauwe adelaar staat op toon 13 van deze golf. En dat maakt deze blauwe nacht golf een dans tussen Saturnus en Jupiter. Waarbij Saturnus hoort bij de blauwe nacht en Jupiter bij de blauwe adelaar. Jupiter staat voor expansie, filosoferen, de hogere visie, en Saturnus wil deze visie structureren, in een aardse vorm en wetten gieten, en deze tot manifestatie brengen. Deze combinatie is uiterst boeiend, want de één wil ruimte en de dingen groter maken en de andere wilt het net begrenzen. Zoek deze golf dan ook de balans tussen geborgenheid, structuur, veiligheid en vrijheid en avontuur.

BLAUWE ADELAAR ALS DOEL OP TOON 13: THUISKOMEN DOOR JOUW HELDERE VISIE

 

We zijn aangekomen bij de laatste dag en toon van deze 13-daagse golf, de blauwe adelaar op toon 13: thuiskomen door jouw heldere en onafhankelijke visie. Welke positieve visie wil jij waarmaken? Wat geeft je hoop, plezier en enthousiasme in het leven? Wat is je diepe verlangen? Een ware visie gaat altijd de materie, ‘hebben’ en het ego te boven, en is ruimer dan een kortetermijndoelstelling. Via je eigen visoenen kan je anderen aanmoedigen om zelf ook visionair te zijn. 

De blauwe adelaar heeft een nest nodig waar hij zich geborgen en veilig kan voelen. Maar toch houdt hij ervan vrij rond te vliegen en zijn nest te verlaten. Persoonlijke vrijheid is erg belangrijk voor de blauwe adelaar en vanuit die intentie gaat hij relaties, vriendschappen en verbindingen aan. Zijn onafhankelijke natuur brengt hem op verre wereldreizen. Focus je daarom deze 13 dagen zeker op jouw onafhankelijke lange termijn visie en jouw verticale verbinding met je ziel en het hogere plan. 

De blauwe adelaar is een echte wereldverbeteraar die oog heeft voor het welzijn van anderen. Hij is ambitieus en wilt in de wereld iets van betekenis achterlaten. De grootste uitdaging van de blauwe adelaar ligt erin tot innerlijk evenwicht te komen tussen het deel in hem dat dienstbaar is aan de mensheid, en het in hem deel dat rust en plezier nodig heeft om zich weer op te laden.

BLAUWE ADELAAR ALS DOEL OP TOON 13: THUISKOMEN DOOR JOUW HELDERE VISIE

 

We zijn aangekomen bij de laatste dag en toon van deze 13-daagse golf, de blauwe adelaar op toon 13: thuiskomen door jouw heldere en onafhankelijke visie. Welke positieve visie wil jij waarmaken? Wat geeft je hoop, plezier en enthousiasme in het leven? Wat is je diepe verlangen? Een ware visie gaat altijd de materie, ‘hebben’ en het ego te boven, en is ruimer dan een kortetermijndoelstelling. Via je eigen visoenen kan je anderen aanmoedigen om zelf ook visionair te zijn. 

De blauwe adelaar heeft een nest nodig waar hij zich geborgen en veilig kan voelen. Maar toch houdt hij ervan vrij rond te vliegen en zijn nest te verlaten. Persoonlijke vrijheid is erg belangrijk voor de blauwe adelaar en vanuit die intentie gaat hij relaties, vriendschappen en verbindingen aan. Zijn onafhankelijke natuur brengt hem op verre wereldreizen. Focus je daarom deze 13 dagen zeker op jouw onafhankelijke lange termijn visie en jouw verticale verbinding met je ziel en het hogere plan. 

De blauwe adelaar is een echte wereldverbeteraar die oog heeft voor het welzijn van anderen. Hij is ambitieus en wilt in de wereld iets van betekenis achterlaten. De grootste uitdaging van de blauwe adelaar ligt erin tot innerlijk evenwicht te komen tussen het deel in hem dat dienstbaar is aan de mensheid, en het in hem deel dat rust en plezier nodig heeft om zich weer op te laden.

Besef dat je een onlosmakelijk deel uitmaakt van het geheel. Je bent letterlijk een deel in het geheel. Daardoor komt goed voor jezelf zorgen dus ook ten goede van het geheel. Bovendien, in de mate waarin je goed voor jezelf zorgt, kan je ook maar echt iets betekenen voor anderen. 

Geloof in jezelf en hou hoop dat je dromen zich zullen verwezenlijken. Veranderingen in het collectieve bewustzijn beginnen in ieder van ons. Bij het verwerken en transformeren van jouw deel van de collectieve pijn, beperkingen, zelftwijfel, angst en zorgen, komt er licht, hoop en bewustzijn naar het collectief. 

Verschillende tools kunnen je helpen bij het transformeren van jouw deel en het herstellen en versterken van je trillingsfrequentie; zoals bijvoorbeeld de violette vlam meditatie, zingen, het maken van helende geluiden en in de natuur zijn. Je liefdevolle gedachten en daden maken wel degelijk een verschil uit, en veranderen het planetaire grid. Ga rustig verder op pad, stap per stap, vol positief engagement naar jouw bestemming. 

Together we will make the change,

Dream it, wish it, do it!

 

Veel liefs, 

Sofie 

© Sofie Laureyssens van groeidala.be 

Voelt Groeidala's blog als de woorden die jij net op dit moment nodig had? Is de Tzolkin app een grote meerwaarde in jouw leven?

Donaties zijn super welkom! Fijn dat je jouw waardering toont. In de uitwerking van deze 2 projecten kruipt immers enorm veel tijd en liefde.

Bedrag

Wil je graag op de hoogte gehouden worden?

Om de 13 dagen, op de eerste dag van elke golf in de Tzolkin, stuurt Groeidala een nieuwsbrief met onder andere uitleg over de nieuwe golf.

Tzolkin online traject eind 2023

 

In 2023 neem ik de tijd om mijn 6-delige Tzolkin workshopsreeks om te vormen naar een ONLINE Tzolkin jaartraject, zodat jij helemaal zelf kan kiezen waar én wanneer dat jij de masterclasses wilt volgen. De startdatum van het online Tzolkin jaartraject is nog niet bekend.

Wil je graag als eerste op de hoogte gehouden worden? Zet je dan nu op de VIP-lijst en geniet van alle early-bird voordelen. Klik op de knop hieronder om je in te schrijven op de VIP-lijst.

Groeidala 20 Zonnetekens galaxy Tzolkin
Groeidala 20 Zonnetekens galaxy Tzolkin

Tzolkin online traject eind 2023

 

In 2023 neem ik de tijd om mijn 6-delige Tzolkin workshopsreeks om te vormen naar een ONLINE Tzolkin jaartraject, zodat jij helemaal zelf kan kiezen waar én wanneer dat jij de masterclasses wilt volgen. De startdatum van het online Tzolkin jaartraject is nog niet bekend.

Wil je graag als eerste op de hoogte gehouden worden? Zet je dan nu op de VIP-lijst en geniet van alle early-bird voordelen. Klik op de knop hieronder om je in te schrijven op de VIP-lijst.

Tzolkin golven e-boek voor privégebruik

Tzolkin golven e-boek

 

Je kent de Tzolkin al en je vindt het super fijn om de geboortegolf, jaargolf en/of relatiegolf van je partner, gezinsleden, familie en vrienden uit te pluizen.

Dit e-boek bevat een visuele weergave van de 20 golven in de Tzolkin, met hun gidsen, talent en talentontwikkeling. Het bevat 20 bladzijden, met telkens per pagina 1 van de 20 golven/wavespells in de Tzolkin.

Er is ook een uitgebreidere versie voor professioneel gebruik beschikbaar. 

Groeidala 20 Zonnetekens galaxy Tzolkin

Videocursus: de zonnetekens dieper begrijpen

 

Diepgaande videocursus over de betekenis van de 20 zonnetekens in de Tzolkin, voor Tzolkin fans die de zonnetekens nog beter willen begrijpen en integreren in hun dagelijkse leven/praktijk.

Videocursus: de zonnetekens dieper begrijpen

 

Diepgaande videocursus over de betekenis van de 20 zonnetekens in de Tzolkin, voor Tzolkin fans die de zonnetekens nog beter willen begrijpen en integreren in hun dagelijkse leven/praktijk.

Groeidala 20 Zonnetekens galaxy Tzolkin

VOLG EEN WORKSHOP BIJ GROEIDALA