Tzolkin Blauwe Hand golf 16 november 2023

heling, flow, weten en be-grijpen

Witte Spiegel golf Tzolkin
Lieve jij

Vandaag 16 november 2023 start de blauwe hand golf in de Tzolkin. Na de tovenaarsgolf, die mogelijks heel wat stof in de familie heeft opwaaien, is het nu tijd om de diepe pijnstukken in jezelf tot heling te brengen die zijn aangeraakt.

De blauwe hand heeft dan ook als kernwoorden, heling, flow, weten en be-grijpen.
 

HELING EN HEELWORDING ALS THEMA

 
In deze golf staat jouw heling op de agenda. Diep in je onderbewuste zijn er stukken die geheeld willen worden. Deze stukken wachten geduldig op de juiste tijd om naar de oppervlakte te komen en tot heelwording te komen.

Als je wilt weten wat er precies bij jou geheeld wilt worden, is de meest directe weg om heel specifiek te gaan kijken, naar jouw triggers. Jouw emotionele triggers, zowel negatief als positief, geven aan wat er vanuit jouw ziel nog op de agenda staat. Wat je triggert bij iemand anders, is vaak de reflectie van een deel in jezelf dat (nog) om aandacht vraagt.

Bijvoorbeeld als je geraakt wordt bij het zien van een bomaanslag op tv, en je er zelf zo door uit balans raakt dat je moet wenen of heel boos wordt, kan het zinvol zijn om eens te gaan intunen op wat jou precies zo raakt. Het zou mogelijks kunnen zijn dat je het verschrikkelijk vindt dat er door de aanslag mensen zijn die hun leven niet meer kunnen leven. Dieperliggend grijpt jouw onderbewuste dan deze kans aan in de buitenwereld, om je alert te maken van het stuk in jezelf dat vindt dat jijzelf niet ten volle jouw leven aan het leven bent.

De trigger buiten je is dan, met andere woorden, een uitnodiging naar jezelf om zelf ten volle je leven te gaan leven. Maar bij je partner, die dezelfde bomaanslag op de tv ziet, kan door dezelfde beelden in iets compleet anders getriggerd worden. Hij kan zich bijvoorbeeld geraakt voelen, omdat hij zijn eigen moeder is verloren toen hij jong was. Hij komt dan terug in aanraking met het kindstuk waarin hij zich hulpeloos voelde en niet meer de liefde kreeg die hij nodig had. Dit onderbewuste kindstuk ziet de gebeurtenis in de buitenwereld dan als kans om deze kwetsure verder te verwerken en te helen. Wat de trigger precies is, is niet altijd direct helemaal duidelijk; en verwacht wat verdere vraagstelling en graafwerk in je onderbewuste.

Dit wil ook niet zeggen natuurlijk dat het de bedoeling is om ongevoelig te worden voor het leed dat er buiten je gebeurd. Maar het is wel zo dat hoe meer van jouw trauma’s uit het verleden verwerkt zijn en hoe meer jouw ego op een gezonde manier tot ontwikkeling is kunnen komen, hoe neutraler je zal kunnen kijken naar alles wat er rondom en in je gebeurt. Je zal ook minder energie verliezen door alle emoties die hieraan verbonden zijn. Dit maakt het voor je omgeving eveneens gemakkelijker om met je om te gaan, omdat er minder onopgeloste haakjes zijn die je emotioneel raken of die je projecteert op de buitenwereld.

Sommige van die haakjes kunnen trouwens ook trauma’s zijn uit vorige levens. Zo werd ik zelf bij de c-crisis in eerste instantie enorm getriggerd op het stuk ‘verplichte’ vaccinatie. Het raakte me emotioneel super hard en het maakte me ontzettend kwaad. Het nam heel veel van mijn dagelijkse emoties in beslag, tot op een niveau dat ik er heel wat uren per dag mee bezig was.

Witte Spiegel golf Tzolkin
Witte Spiegel golf Tzolkin
De trigger buiten je is dan, met andere woorden, een uitnodiging naar jezelf om zelf ten volle je leven te gaan leven. Maar bij je partner, die dezelfde bomaanslag op de tv ziet, kan door dezelfde beelden in iets compleet anders getriggerd worden. Hij kan zich bijvoorbeeld geraakt voelen, omdat hij zijn eigen moeder is verloren toen hij jong was. Hij komt dan terug in aanraking met het kindstuk waarin hij zich hulpeloos voelde en niet meer de liefde kreeg die hij nodig had. Dit onderbewuste kindstuk ziet de gebeurtenis in de buitenwereld dan als kans om deze kwetsure verder te verwerken en te helen. Wat de trigger precies is, is niet altijd direct helemaal duidelijk; en verwacht wat verdere vraagstelling en graafwerk in je onderbewuste.

Dit wil ook niet zeggen natuurlijk dat het de bedoeling is om ongevoelig te worden voor het leed dat er buiten je gebeurd. Maar het is wel zo dat hoe meer van jouw trauma’s uit het verleden verwerkt zijn en hoe meer jouw ego op een gezonde manier tot ontwikkeling is kunnen komen, hoe neutraler je zal kunnen kijken naar alles wat er rondom en in je gebeurt. Je zal ook minder energie verliezen door alle emoties die hieraan verbonden zijn. Dit maakt het voor je omgeving eveneens gemakkelijker om met je om te gaan, omdat er minder onopgeloste haakjes zijn die je emotioneel raken of die je projecteert op de buitenwereld.

Sommige van die haakjes kunnen trouwens ook trauma’s zijn uit vorige levens. Zo werd ik zelf bij de c-crisis in eerste instantie enorm getriggerd op het stuk ‘verplichte’ vaccinatie. Het raakte me emotioneel super hard en het maakte me ontzettend kwaad. Het nam heel veel van mijn dagelijkse emoties in beslag, tot op een niveau dat ik er heel wat uren per dag mee bezig was.

Tot op een bepaald moment de omslag kwam toen ik op het gevoel van ‘weerstand tegen vaccinatie’ IEMT traumatherapie gedaan heb. Bij IEMT (Integral Eye Movement Therapy) zijn er bepaalde protocollen van vraagstelling en één van de vragen is: “Wanneer is de eerste keer dat je dit gevoel gevoeld hebt?”. Door deze vraag kwam ik terecht in een herinnering aan een vorig leven waarbij ik tientallen jaren opgesloten ben geweest in een kerker, mishandeld werd, totaal mijn vrijheid en zelfbeschikkingsrecht werd ontnomen, en waar ik ook stierf. Wat mij dus triggerde in heel het vaccinatie verhaal was mijn eigen ‘onopgeloste’ vorige leven waar ik niet vrij was om zelf keuzes te maken. Dit trauma in mezelf maakte dat ik ook enorm in reactie was naar de wereld buiten me. Ik voerde veel pleidooien tegen vaccinatie en trok ten strijde in de wereld buiten mij. Terwijl mijn eigen onderbewuste dit eigenlijk als een kans zag om met mijn eigen trauma van toen aan de slag te gaan. De verwerking van het trauma zelf was ook intenser dan anders wanneer ik met IEMT werk. Ik herinner me dat ik heel de dag moest boeren en misselijk was. Dat is trouwens een typisch kenmerk van een diep trauma. Maar tegen het einde van de dag was ik erdoor. En het fijne is dat ik sindsdien helemaal niet meer zo extreem getriggerd ben op het thema vaccinatie. De positieve impact op mijn beleving is echt gigantisch. Ik denk er natuurlijk nog steeds het mijne van, zal ook nog wetenschappelijke discussies voeren, en zal me zeker ook niet laten manipuleren. Maar de emotionele zwaarte is ervan af, waardoor ik veel neutraler naar de werkelijkheid buiten mezelf kan kijken. Emotioneel kan ik het veel beter loslaten en de balans in mezelf houden. Mijn aandacht in het dagelijks leven is er ook niet meer heel de tijd op gericht. Omdat dus mijn eigen pijn errond is aangepakt.

BEWEEG DEZE GOLF NAAR MEER HEELWORDING

 

Nu is de vraag naar jou… Wat triggert jou de laatste tijd? Wat triggerde jou misschien de vorige tovenaarsgolf in relatie tot jouw familie? Welke gebieden van jouw leven hebben heling en genezing nodig? Wat vraagt er hier en nu jouw aandacht? Welke emoties uit het verleden blokkeren je emotionele en fysieke lichaam? 

Maak contact met de sjamaan en de healer in jezelf om jezelf te helen. Verbind je met je Hoger Zelf en de Bron, om je healerskwaliteiten boven te halen. Vraag om hulp bij de Creator, de lichtwerelden en de aartsengelen en je zal hulp krijgen. Jouw intentie tot genezing zet heel het proces in gang, ook onzichtbaar achter de schermen. Je krijgt dan op het juiste moment de juiste zichtbare en onzichtbare helpers op je pad. 

Als je met een zwaar thema worstelt, kan het zeker zinvol zijn om ondersteuning op te zoeken bij jouw proces. Aanraders daarvoor zijn in deze blauwe hand golf the One Method energetische heling, energetische massage, IEMT traumatherapie, EFT, hand- en voetreflexologie, reiki, handoplegging, intuïtieve dans, soundhealing, osteopathie, cranio-sacraal therapie, of het mediteren met en aanraken van kristallen. 

De kracht van de blauwe hand zit in genezing brengen via de handen. Elke aanraking geeft een onuitgesproken boodschap van liefde en zachtheid. Miljoenen werelden van afscheiding verdwijnen in één omarming. 

BEWEEG DEZE GOLF NAAR MEER HEELWORDING

 

Nu is de vraag naar jou… Wat triggert jou de laatste tijd? Wat triggerde jou misschien de vorige tovenaarsgolf in relatie tot jouw familie? Welke gebieden van jouw leven hebben heling en genezing nodig? Wat vraagt er hier en nu jouw aandacht? Welke emoties uit het verleden blokkeren je emotionele en fysieke lichaam? 

Maak contact met de sjamaan en de healer in jezelf om jezelf te helen. Verbind je met je Hoger Zelf en de Bron, om je healerskwaliteiten boven te halen. Vraag om hulp bij de Creator, de lichtwerelden en de aartsengelen en je zal hulp krijgen. Jouw intentie tot genezing zet heel het proces in gang, ook onzichtbaar achter de schermen. Je krijgt dan op het juiste moment de juiste zichtbare en onzichtbare helpers op je pad. 

Als je met een zwaar thema worstelt, kan het zeker zinvol zijn om ondersteuning op te zoeken bij jouw proces. Aanraders daarvoor zijn in deze blauwe hand golf the One Method energetische heling, energetische massage, IEMT traumatherapie, EFT, hand- en voetreflexologie, reiki, handoplegging, intuïtieve dans, soundhealing, osteopathie, cranio-sacraal therapie, of het mediteren met en aanraken van kristallen. 

De kracht van de blauwe hand zit in genezing brengen via de handen. Elke aanraking geeft een onuitgesproken boodschap van liefde en zachtheid. Miljoenen werelden van afscheiding verdwijnen in één omarming. 

PLANEET AARDE HOORT BIJ DE BLAUWE HAND

 

De blauwe hand wil ten dienste zijn, en van de aarde een betere plaats om te leven maken. Vanuit zachte kracht en liefde de wereld transformeren is zijn doel. Bij elk zonneteken van de Maya astrologie hoort een planeet en de blauwe hand hoort bij Moeder Aarde. Eer dus de Aarde en haar natuur de komende 13-dagen.

De eenvoud van de natuur brengt je weer bij jezelf. In de natuur zijn, kan zoveel heelheid brengen. Wij wonen zelf aan de rand van een bos, en ‘s nachts als het raam openstaat dan hoor ik uilen roepen en vogeltjes kirren. Zo magisch om dat te horen <3 Het gezang van de vogeltjes draagt trouwens de frequentie van de 6e dimensie in zich. Tussen vogeltjes zijn, helpt je dus om je frequentie hoog te houden (of hoog te krijgen). En de bomen en planten in het bos zetten maar al te graag zware energie om in nieuwe levensenergie.

De blauwe hand voelt zich verbonden met planten en dieren en heeft groene vingers. Tuinieren, verbouwen van groenten, het verzorgen van vee en huisdieren, of lekker koken kan je veel voldoening brengen de komende 13 dagen. Maar evengoed een fijne boswandeling maken en buiten zijn of buiten sporten past helemaal bij de blauwe hand energie.

 

GEZELSCHAP VERSUS VRIJHEID

 

Langs de ene kant is de blauwe hand erg gehecht aan zijn persoonlijke vrijheid en is hij nogal individualistisch. Zijn verlangen om de wereld rond te reizen is sterk… als hij de zwerver en eenling die hij in zich heeft tenminste durft te eren. 

Langs de andere kant heeft de blauwe hand nood aan de veiligheid en zekerheid van een gezin en heeft hij behoefte aan gezelschap. Hij ervaart een diep verlangen om bij een groep of clan te horen. Familie en community zijn zo belangrijk voor hem dat ze vaak de basis zijn voor cruciale beslissingen in zijn leven.

Het is een uitdaging voor de blauwe hand de tegenstrijdige behoeftes tussen gezelschap en vrijheid in evenwicht te brengen. Hij doet er goed aan te exploreren tot hij een comfortabel evenwicht gevonden heeft tussen beide. Dit betekent vaak een ongebruikelijke levensstijl en experimentele relaties. Het probleem lost zich op als de blauwe hand eenmaal geleerd heeft hoe op zijn gemak te zijn met zijn individualiteit, ongeacht het afwijkende karakter daarvan. Dit kan bijvoorbeeld betekenen soms alleen op reis te gaan, of apart te slapen van zijn partner als dat beter voelt.

 

VASTZITTEN IN EEN GOUDEN KOOI EN STARRE STRUCTUREN

 

De blauwe hand heeft een uitgesproken mening en geeft deze mening niet gauw op. In zijn schaduw neigt de blauwe hand ernaar zijn omgeving naar zijn hand te willen zetten, te manipuleren en alles onder controle te willen houden. Hij komt vaak vast te zitten in verstarrende structuren, en dan flowt of stroomt het niet meer. 

Bekijk deze 13 dagen eens in hoeverre je je identificeert met je geloofssystemen, standpunten, tools, interpretaties, rollen, idealen, dromen en werk. Je dient los te komen van deze identificaties; want anders houden ze je in hun greep. Bijvoorbeeld iemand die zich erg identificeert met de helper in zich, zal maar moeilijk tot rust kunnen komen, want kan zichzelf enkel als waardevol ervaren als hij anderen aan het helpen is. Maar ook iemand die zich erg identificeert met haar rol als moeder, zal mogelijks enkel zinvolheid vinden in het zorgen voor de kinderen. Of bijvoorbeeld de zakenman die zichzelf enkel waardevol vindt als hij veel geld heeft en eigenlijk helemaal niet gelukkig is in zijn job. Stel je zelf de liefdevolle vraag: “Wie ben ik voorbij al deze rollen?”.

Het is een uitdaging voor de blauwe hand de tegenstrijdige behoeftes tussen gezelschap en vrijheid in evenwicht te brengen. Hij doet er goed aan te exploreren tot hij een comfortabel evenwicht gevonden heeft tussen beide. Dit betekent vaak een ongebruikelijke levensstijl en experimentele relaties. Het probleem lost zich op als de blauwe hand eenmaal geleerd heeft hoe op zijn gemak te zijn met zijn individualiteit, ongeacht het afwijkende karakter daarvan. Dit kan bijvoorbeeld betekenen soms alleen op reis te gaan, of apart te slapen van zijn partner als dat beter voelt.

 

VASTZITTEN IN EEN GOUDEN KOOI EN STARRE STRUCTUREN

 

De blauwe hand heeft een uitgesproken mening en geeft deze mening niet gauw op. In zijn schaduw neigt de blauwe hand ernaar zijn omgeving naar zijn hand te willen zetten, te manipuleren en alles onder controle te willen houden. Hij komt vaak vast te zitten in verstarrende structuren, en dan flowt of stroomt het niet meer. 

Bekijk deze 13 dagen eens in hoeverre je je identificeert met je geloofssystemen, standpunten, tools, interpretaties, rollen, idealen, dromen en werk. Je dient los te komen van deze identificaties; want anders houden ze je in hun greep. Bijvoorbeeld iemand die zich erg identificeert met de helper in zich, zal maar moeilijk tot rust kunnen komen, want kan zichzelf enkel als waardevol ervaren als hij anderen aan het helpen is. Maar ook iemand die zich erg identificeert met haar rol als moeder, zal mogelijks enkel zinvolheid vinden in het zorgen voor de kinderen. Of bijvoorbeeld de zakenman die zichzelf enkel waardevol vindt als hij veel geld heeft en eigenlijk helemaal niet gelukkig is in zijn job. Stel je zelf de liefdevolle vraag: “Wie ben ik voorbij al deze rollen?”.

Wie je werkelijk bent, overstijgt al deze rollen en systemen en deze schoonheid is niet in woorden te vatten. Misschien is de beste beschrijving van wie je dan wel bent ‘de Waarnemer’. Je werkelijke kracht ligt het objectief waarnemen van jezelf, in wie je nu bent, jezelf steeds weer opnieuw ontdekkend en ervarend. Zet jezelf niet vast, en wees open voor wat er zich aandient in het nu, in de flow van het leven. Werk aan je eigenwaarde en gezonde identiteit, want zo laat je je steeds minder vastzetten, en kan je steeds beter gaan voelen wat er nodig is in het moment.

 

AFRONDING ALS GROTE UITDAGING

 

De blauwe hand ervaart weleens blokkades om starre situaties of systemen los te laten en zaken moeiteloos af te ronden. Dit kan een werk, relatie, woning, taak of een patroon zijn. Daar schuilt net de les in voor de blauwe hand… afronden. Zit je al lang in een relatie waar je je niet meer goed in voelt? Wees je bewust wie of wat je nog langer in je leven wilt, en met wie je verder wilt gaan. Ben je nog steeds de hoofdrolspeler in je eigen film? Als je niet alert bent, dan zal je je vaak misbruikt en gemanipuleerd voelen. Als dit zich voordoet, is het zinvol naar de eigenlijke motivatie en intenties achter de eerder genomen keuze van de samenwerking te kijken. Probeer te overschouwen wie zich door wie heeft laten gebruiken.

De blauwe hand nodigt je uit het leven niet te star te benaderen de komende 13 dagen en in flow te gaan. Manipuleer en controleer anderen dus niet, maar zie ook dat jezelf niet gemanipuleerd of vastgezet wordt. In mijn tekening van het zonneteken van de blauwe hand wordt dit gesymboliseerd door de vrije vogel die, naast de hand eveneens, te herkennen is. Wees vloeibaar zoals water, zachtjes stromend en dansend, eerder dan vastgrijpend, worstelend en klevend. Gebruik je zelfhelende kracht en vindt een nieuwe staat van flexibiliteit en natuurlijke harmonie. 

Gevoelens van ontoereikendheid, afleiding en dingen voor zich uitschuiven zijn de belangrijkste uitdagingen voor de blauwe hand. Volharding, engagement en gefocuste intentie zijn noodzakelijk om meesterschap te bereiken. De blauwe hand kan moeite ervaren om dingen af te maken, aangezien hij, mogelijks onbewust, angst heeft niet tevreden te zullen zijn met het resultaat van zijn inspanningen. De oplossing ligt erin meer naar de evolutie en het proces te kijken, dan naar het resultaat. 

De voltooiing van je taken komt gemakkelijker tot stand als je tijdens je creatieve proces ruimte houdt voor enthousiasme, plezier en voldoening. Voorkom deze golf dat je aandacht te veel wordt versnipperd door niet te veel hooi op je vork te nemen. Het is belangrijk voor je je energie te centreren en je te richten op één enkel doel en dat doel ook af te maken. Zo vermijd je het gevoel onder druk te staan. 

Welke taak schuif jij al lang voor je uit? Kies deze 13 dagen 1 prioriteit en gebruik de energie van de blauwe hand om deze taak ook daadwerkelijk af te ronden. The time is now! Ik ben heel benieuwd wat jouw prioriteit gaat zijn deze golf, deel het zeker in jouw reactie op social media.

De blauwe hand nodigt je uit het leven niet te star te benaderen de komende 13 dagen en in flow te gaan. Manipuleer en controleer anderen dus niet, maar zie ook dat jezelf niet gemanipuleerd of vastgezet wordt. In mijn tekening van het zonneteken van de blauwe hand wordt dit gesymboliseerd door de vrije vogel die, naast de hand eveneens, te herkennen is. Wees vloeibaar zoals water, zachtjes stromend en dansend, eerder dan vastgrijpend, worstelend en klevend. Gebruik je zelfhelende kracht en vindt een nieuwe staat van flexibiliteit en natuurlijke harmonie. 

Gevoelens van ontoereikendheid, afleiding en dingen voor zich uitschuiven zijn de belangrijkste uitdagingen voor de blauwe hand. Volharding, engagement en gefocuste intentie zijn noodzakelijk om meesterschap te bereiken. De blauwe hand kan moeite ervaren om dingen af te maken, aangezien hij, mogelijks onbewust, angst heeft niet tevreden te zullen zijn met het resultaat van zijn inspanningen. De oplossing ligt erin meer naar de evolutie en het proces te kijken, dan naar het resultaat. 

De voltooiing van je taken komt gemakkelijker tot stand als je tijdens je creatieve proces ruimte houdt voor enthousiasme, plezier en voldoening. Voorkom deze golf dat je aandacht te veel wordt versnipperd door niet te veel hooi op je vork te nemen. Het is belangrijk voor je je energie te centreren en je te richten op één enkel doel en dat doel ook af te maken. Zo vermijd je het gevoel onder druk te staan. 

Welke taak schuif jij al lang voor je uit? Kies deze 13 dagen 1 prioriteit en gebruik de energie van de blauwe hand om deze taak ook daadwerkelijk af te ronden. The time is now! Ik ben heel benieuwd wat jouw prioriteit gaat zijn deze golf, deel het zeker in jouw reactie op social media.

BLAUWE AAP OP TOON 5: ZELF KIEZEN VOOR LACHEN EN AUTHENTICITEIT

 

Een grapje maken om je proces met humor te verzachten is in deze blauwe hand golf best op zijn plaats. Een mopje op tijd en stond kan de druk op de ketel verlichten. Toon 5 vraagt je om eigen leiderschap te nemen in de juiste timing van jouw grapje. Want soms kan het ook ongepast zijn, en mogelijks stiekem bedoelt om anderen te controleren of je eigen ego te bevredigen en dit ten koste van de gevoelens van anderen. 

Wees authentiek en ga niet in de schaduwzijde staan van de blauwe aap. Dan ga je sarcasme gebruiken om je ongenoegen te uiten. Veel beter is om je maskers af te werpen en een open authentiek gesprek aan te gaan. Als je oprecht bent, surf je mee op de wil en de synchroniteit van het universum. Datgene wat wil openbaard worden aan jou en anderen zal zich laten zien op het juiste moment. Durf ook te kijken naar je gekwetste innerlijke-kind-stukken in deze golf. De blauwe hand energie nodigt je immers uit hier heling voor te vinden. 

Een andere uitdaging kan dan weer depressie zijn. Al dat persoonlijk proces kan het leven wel eens zwaar maken. Maar in zijn kracht is de blauwe aap goed in zelfrelativering. Hij beseft wanneer hij weer iets te zwaar en serieus heeft gemaakt, en lacht dan liefdevol naar zichzelf. “Oh ja, ik zag het weer even te serieus…”. Hij pakt uitdagingen vol humor aan en danst spelend als een kind door het leven. Zorgeloos, onschuldig, transparant, nieuwsgierig en spontaan.

RODE HEMELWANDELAAR OP TOON 7: MOEDIG ZIJN ALS RICHTINGAANWIJZER

 

Je eigen proces en schaduwstukken aangaan is niet zo evident. Het kan namelijk best confronterend zijn. De kracht van de hemelwandelaar brengt je de moed om over de grenzen van het bekende en het veilige te reiken. Stap uit je comfortzone en stap het onbekende in. Je persoonlijke transformatieproces aangaan vergt veel moed. 

Leer je goed gecentreerd te voelen in jezelf, zelfs te midden van verandering en beweging. Laat je leiden door je voeten die stevig op de grond staan. Het zou kunnen dat je onderweg voor keuzes komt te staan of gaat twijfelen of je wel op de juiste weg bent. Door open te staan en opmerkzaam te blijven voor wat je tegenkomt op je weg, ontdek je of je op het juiste pad bent. Heb de moed om om te keren als je op de verkeerde weg bent. 

Moed betekent vooral vertrouwen te hebben, een fundamenteel vertrouwen dat je er zijn mag en dat het veilig is om hier te zijn. Blijf bewegen, blijf wandelen, blijf onderweg op jouw pad. “Life is a journey, not a destination.” zei Ralph Waldo Emerson. Het leven is één grote ontdekkingsreis. Blijf dus niet zitten, maar zetten concrete stappen op jouw helingspad. Toon 7 vraagt je om moed en ontdekkingsreizen als richtingaanwijzer te nemen deze 13 dagen. Vragen die je jezelf kans tellen zijn: “Ben ik moedig in wat ik nu onderneem? Welke stap in mijn ontwikkeling zou ik nu zetten als ik moedig zou zijn? Welke nieuwe reis wil ik ondernemen?” 

De rode hemelwandelaar is ook een kanaal voor hierboven. In de hogere sferen stuurt je ziel boodschappen naar je persoonlijkheid op aarde. Wees opmerkzaam en sta open zodat de boodschap ook daadwerkelijk doorkomt. Hou je kanaal zuiver door meditatie en energetische zuivering want anders kan er niets doorheen stromen.

RODE HEMELWANDELAAR OP TOON 7: MOEDIG ZIJN ALS RICHTINGAANWIJZER

 

Je eigen proces en schaduwstukken aangaan is niet zo evident. Het kan namelijk best confronterend zijn. De kracht van de hemelwandelaar brengt je de moed om over de grenzen van het bekende en het veilige te reiken. Stap uit je comfortzone en stap het onbekende in. Je persoonlijke transformatieproces aangaan vergt veel moed. 

Leer je goed gecentreerd te voelen in jezelf, zelfs te midden van verandering en beweging. Laat je leiden door je voeten die stevig op de grond staan. Het zou kunnen dat je onderweg voor keuzes komt te staan of gaat twijfelen of je wel op de juiste weg bent. Door open te staan en opmerkzaam te blijven voor wat je tegenkomt op je weg, ontdek je of je op het juiste pad bent. Heb de moed om om te keren als je op de verkeerde weg bent. 

Moed betekent vooral vertrouwen te hebben, een fundamenteel vertrouwen dat je er zijn mag en dat het veilig is om hier te zijn. Blijf bewegen, blijf wandelen, blijf onderweg op jouw pad. “Life is a journey, not a destination.” zei Ralph Waldo Emerson. Het leven is één grote ontdekkingsreis. Blijf dus niet zitten, maar zetten concrete stappen op jouw helingspad. Toon 7 vraagt je om moed en ontdekkingsreizen als richtingaanwijzer te nemen deze 13 dagen. Vragen die je jezelf kans tellen zijn: “Ben ik moedig in wat ik nu onderneem? Welke stap in mijn ontwikkeling zou ik nu zetten als ik moedig zou zijn? Welke nieuwe reis wil ik ondernemen?” 

De rode hemelwandelaar is ook een kanaal voor hierboven. In de hogere sferen stuurt je ziel boodschappen naar je persoonlijkheid op aarde. Wees opmerkzaam en sta open zodat de boodschap ook daadwerkelijk doorkomt. Hou je kanaal zuiver door meditatie en energetische zuivering want anders kan er niets doorheen stromen.

BLAUWE ADELAAR OP TOON 9: UITBREIDEN VAN ONAFHANKELIJKHEID EN VISIE

 

De kracht van de blauwe adelaar is de kracht van een onafhankelijke visie. Toon 9 vraagt je om je onafhankelijkheid en visie uit te breiden en groter te maken. Vrijheid is key, en een blauwe adelaar, die graag alleen vliegt, laat zich niet zomaar gevangenzetten. Voorzie deze golf dus tijd om je eigen ding te kunnen doen, onafhankelijk te zijn, en je eigen helingsproces vorm te geven. 

Focus je op je droom (van een heler mens te zijn) en bouw dan systematisch aan de realisatie ervan, met respect voor je eigen grenzen. De blauwe adelaar is ambitieus, dienstbaar en wilt in de wereld iets van betekenis achterlaten. Zijn obsessie voor dienstbaarheid kan enorm zijn. Hij heeft de neiging anderen te willen redden en zich leeg te geven. De adelaar moet leren eerst goed voor zichzelf te zorgen. En heeft te leren dat zijn eigen glas eerst volledig gevuld moet zijn, alvorens hij aan anderen kan geven. Vanuit je eigen overvloed en zelfzorg, waarbij je ook je eigen helingsproces opneemt, kan je dan weer veel beter bijdragen aan het groter geheel. 

Gebruik de kracht van je geest om je toekomstige werkelijkheid te creëren, geïnspireerd door jouw hogere visie.

BLAUWE STORM TOON 13: ZIJN IN TRANSFORMATIE, EEN POORTDAG

 

De blauwe storm staat op toon 13 van deze golf, en is ook een poortdag (de enige poortdag in deze golf). Aan een poortdag is steeds een levensles gekoppeld wanneer jij geboren bent in een specifieke golf, en het dus jouw geboortegolf is. 

Het hoofdpatroon van deze levensles is buiten jezelf zoeken naar dingen die je heel kunnen maken. Deze eigenschap kan gemakkelijk leiden tot een vertrouwen of zelfs verslaving aan dingen waarvan je denkt dat ze je heel maken, of iets toevoegen aan jezelf of je leven. Het kan gaan om het gevoel dat je op één of andere manier iets moet vinden, oppakken, of iets aan jezelf moet toevoegen om je stemming te verbeteren, je beter te voelen. Dit kan zich op verschillende manieren uiten. Je kan bijvoorbeeld voedsel gebruiken om je veilig te voelen. Of volledig in beslag genomen zijn door zelfverbetering of studie (dus jezelf mooier en beter willen maken). Of niet kunnen bestaan op jezelf zonder energie van andere mensen rondom je. Er is een gevoel van leegte dat je wilt vullen. Wat het ook precies is bij jou, het kan gemakkelijk veranderen in een obsessie of verslaving. Dit dwangmatig gedrag transformeren, biedt dan ook de ideale gelegenheid deze levensles meester te worden. 

Je moet leren jezelf in een ander licht te zien: heel en compleet op de manier waarop je op dit moment bent. Het gaat erom te integreren dat je niets of niemand nodig hebt buiten jezelf. 

BLAUWE STORM TOON 13: ZIJN IN TRANSFORMATIE, EEN POORTDAG

 

De blauwe storm staat op toon 13 van deze golf, en is ook een poortdag (de enige poortdag in deze golf). Aan een poortdag is steeds een levensles gekoppeld wanneer jij geboren bent in een specifieke golf, en het dus jouw geboortegolf is. 

Het hoofdpatroon van deze levensles is buiten jezelf zoeken naar dingen die je heel kunnen maken. Deze eigenschap kan gemakkelijk leiden tot een vertrouwen of zelfs verslaving aan dingen waarvan je denkt dat ze je heel maken, of iets toevoegen aan jezelf of je leven. Het kan gaan om het gevoel dat je op één of andere manier iets moet vinden, oppakken, of iets aan jezelf moet toevoegen om je stemming te verbeteren, je beter te voelen. Dit kan zich op verschillende manieren uiten. Je kan bijvoorbeeld voedsel gebruiken om je veilig te voelen. Of volledig in beslag genomen zijn door zelfverbetering of studie (dus jezelf mooier en beter willen maken). Of niet kunnen bestaan op jezelf zonder energie van andere mensen rondom je. Er is een gevoel van leegte dat je wilt vullen. Wat het ook precies is bij jou, het kan gemakkelijk veranderen in een obsessie of verslaving. Dit dwangmatig gedrag transformeren, biedt dan ook de ideale gelegenheid deze levensles meester te worden. 

Je moet leren jezelf in een ander licht te zien: heel en compleet op de manier waarop je op dit moment bent. Het gaat erom te integreren dat je niets of niemand nodig hebt buiten jezelf. 

Zegen jezelf, je ziel en je lichaam en hou ervan. Vind de heilige ruimte in jezelf, waar je gewoon jezelf kan ZIJN. In plaats altijd maar te proberen iets of iemand te zijn die je niet bent, of en de leegte in jezelf op te vullen met dingen buiten jezelf. Deze les gaat erom te beseffen en ervaren dat je al heel, één en compleet bent. 

Gecombineerd met het zonneteken blauwe storm op toon 13, krijgt deze levensles nog een extra energetische lading. De blauwe storm staat voor transformatie en instant verandering, die niet rustig of geleidelijk aan verloopt. In zijn kracht is de blauwe storm zijn eigen katalysator voor grote veranderingen. Metamorfose en persoonlijke innerlijke revoluties drijven hem. Soms kan dit heel heftig zijn, aangezien er elke keer weinig tijd voor integratie is, omdat de volgende laag van transformatie zich alweer aandient. Hoe moeilijk het soms ook is, uiteindelijk komt hij altijd weer hernieuwd op zijn eigen benen te staan. 

De poortdag op blauwe storm nodigt je uit om diep in jezelf te kiezen voor een shift, zonder goedkeuring en zalving van anderen, middeltjes of substanties. Je hebt te leren alleen (= AL EEN) te staan in je helingsrevolutie. JIJ hebt innerlijk te kiezen voor je transformatie, zonder hulp van buitenaf. Blijf niet vasthangen aan oude gewoontes of vastplakken aan situaties die reeds lang getransformeerd zouden moeten én kunnen zijn. 

Jij hebt ervoor te kiezen je helingsproces ook daadwerkelijk te gaan neerzetten. De blauwe storm is de feniks die zich eindeloos in het vuur vernieuwt en uit zijn as herrijst. Steeds weer komt hij tijdens zijn leven tot wedergeboortes.

Vertrouw op het leven en geef je over aan het transformatieproces, dat zich ook op lichamelijk gebied manifesteert. Het is normaal dat je tijdens het proces emotionele en fysieke disbalansen en herstructureringen ervaart. 

De invloed van een storm kan een zegen zijn of een vloek, afhankelijk van het perspectief van waaruit je kijkt naar je uitdagingen. Vanuit een beperkt standpunt kan het lijken of de blauwe storm pech of ongeluk aantrekt. Maar vergeet niet je zegeningen van groei, het inzien van waarheden en je doorbraken te erkennen als grote geschenken. Je krijgt alleen op je pad wat je aankunt. Het uiteindelijke resultaat van wie je nu bent, had je nooit kunnen bereiken zonder de uitdagingen die je al kreeg. 

Als je door je transformaties gaat zoals een feniks, zal je merken dat je elke keer een tot een nieuw niveau van JEZELF ZIJN komt. Steeds meer word je wie je werkelijk BENT, los van beperkingen. Steeds meer kan je genieten. Gewoon van jezelf te zijn. De relaties rondom je worden ook steeds fijner. Je hebt minder last van projecties en spiegels, want je doorziet ze sneller en je leert er je eigen lessen uit. ‘Zijn in constante transformatie’, dat is het hoger doel en de bestemming op toon 13 van deze golf. 

De Nieuwe Wereld is er al, en begint in ieder van ons. De Nieuwe Wereld ontstaat IN de oude wereld, niet erbuiten. Focus je dus ook in jezelf op wat er binnenin jezelf nog om aandacht vraagt. 

Kies voor transformatie waarbij jezelf de katalysator bent, laat de rups in jezelf ontpoppen en vlieg als een prachtige vlinder in flow voorbij beperkingen <3 

 

Veel liefs, 

Sofie 

© Sofie Laureyssens van groeidala.be

 

 

Vertrouw op het leven en geef je over aan het transformatieproces, dat zich ook op lichamelijk gebied manifesteert. Het is normaal dat je tijdens het proces emotionele en fysieke disbalansen en herstructureringen ervaart. 

De invloed van een storm kan een zegen zijn of een vloek, afhankelijk van het perspectief van waaruit je kijkt naar je uitdagingen. Vanuit een beperkt standpunt kan het lijken of de blauwe storm pech of ongeluk aantrekt. Maar vergeet niet je zegeningen van groei, het inzien van waarheden en je doorbraken te erkennen als grote geschenken. Je krijgt alleen op je pad wat je aankunt. Het uiteindelijke resultaat van wie je nu bent, had je nooit kunnen bereiken zonder de uitdagingen die je al kreeg. 

Als je door je transformaties gaat zoals een feniks, zal je merken dat je elke keer een tot een nieuw niveau van JEZELF ZIJN komt. Steeds meer word je wie je werkelijk BENT, los van beperkingen. Steeds meer kan je genieten. Gewoon van jezelf te zijn. De relaties rondom je worden ook steeds fijner. Je hebt minder last van projecties en spiegels, want je doorziet ze sneller en je leert er je eigen lessen uit. ‘Zijn in constante transformatie’, dat is het hoger doel en de bestemming op toon 13 van deze golf. 

De Nieuwe Wereld is er al, en begint in ieder van ons. De Nieuwe Wereld ontstaat IN de oude wereld, niet erbuiten. Focus je dus ook in jezelf op wat er binnenin jezelf nog om aandacht vraagt. 

Kies voor transformatie waarbij jezelf de katalysator bent, laat de rups in jezelf ontpoppen en vlieg als een prachtige vlinder in flow voorbij beperkingen <3 

 

Veel liefs, 

Sofie 

© Sofie Laureyssens van groeidala.be

 

 

Voelt Groeidala's blog als de woorden die jij net op dit moment nodig had? Is de Tzolkin app een grote meerwaarde in jouw leven?

Donaties zijn super welkom! Fijn dat je jouw waardering toont. In de uitwerking van deze 2 projecten kruipt immers enorm veel tijd en liefde.

Bedrag

Wil je graag op de hoogte gehouden worden?

Om de 13 dagen, op de eerste dag van elke golf in de Tzolkin, stuurt Groeidala een nieuwsbrief met onder andere uitleg over de nieuwe golf.

Tzolkin online traject eind 2023

 

In 2023 neem ik de tijd om mijn 6-delige Tzolkin workshopsreeks om te vormen naar een ONLINE Tzolkin jaartraject, zodat jij helemaal zelf kan kiezen waar én wanneer dat jij de masterclasses wilt volgen. De startdatum van het online Tzolkin jaartraject is nog niet bekend.

Wil je graag als eerste op de hoogte gehouden worden? Zet je dan nu op de VIP-lijst en geniet van alle early-bird voordelen. Klik op de knop hieronder om je in te schrijven op de VIP-lijst.

Groeidala 20 Zonnetekens galaxy Tzolkin
Groeidala 20 Zonnetekens galaxy Tzolkin

Tzolkin online traject eind 2023

 

In 2023 neem ik de tijd om mijn 6-delige Tzolkin workshopsreeks om te vormen naar een ONLINE Tzolkin jaartraject, zodat jij helemaal zelf kan kiezen waar én wanneer dat jij de masterclasses wilt volgen. De startdatum van het online Tzolkin jaartraject is nog niet bekend.

Wil je graag als eerste op de hoogte gehouden worden? Zet je dan nu op de VIP-lijst en geniet van alle early-bird voordelen. Klik op de knop hieronder om je in te schrijven op de VIP-lijst.

Tzolkin golven e-boek voor privégebruik

Tzolkin golven e-boek

 

Je kent de Tzolkin al en je vindt het super fijn om de geboortegolf, jaargolf en/of relatiegolf van je partner, gezinsleden, familie en vrienden uit te pluizen.

Dit e-boek bevat een visuele weergave van de 20 golven in de Tzolkin, met hun gidsen, talent en talentontwikkeling. Het bevat 20 bladzijden, met telkens per pagina 1 van de 20 golven/wavespells in de Tzolkin.

Er is ook een uitgebreidere versie voor professioneel gebruik beschikbaar. 

Groeidala 20 Zonnetekens galaxy Tzolkin

Videocursus: de zonnetekens dieper begrijpen

 

Diepgaande videocursus over de betekenis van de 20 zonnetekens in de Tzolkin, voor Tzolkin fans die de zonnetekens nog beter willen begrijpen en integreren in hun dagelijkse leven/praktijk.

Videocursus: de zonnetekens dieper begrijpen

 

Diepgaande videocursus over de betekenis van de 20 zonnetekens in de Tzolkin, voor Tzolkin fans die de zonnetekens nog beter willen begrijpen en integreren in hun dagelijkse leven/praktijk.

Groeidala 20 Zonnetekens galaxy Tzolkin

VOLG EEN WORKSHOP BIJ GROEIDALA