Holistische therapie

Kijk jij er naar uit om je volledige potentieel te gaan leven? Hoe zou het zijn om eindelijk emotionele bevrijding te ervaren? Om los te komen van die oude patronen en karma? Of van die gebeurtenissen die je maar moeilijk kan verwerken? Hoe fijn zou het zijn om diepe vervulling en balans te voelen in je leven. En die transformaties te realiseren die je werkelijk gelukkig maken?

Groeidala_holistische_therapie_NLP-IEMT-lifecoaching-the-one-method

Bij deze unieke vorm van holistische therapie pakken we aan wat jou nog tegenhoudt om je hoogste potentieel te vervullen. Als ervaren multidisciplinaire expert ondersteun ik je bij het transformeren van een verscheidenheid aan emotionele, mentale, spirituele en energetische problemen en trauma’s. Kom tot duurzame bevrijding van blokkades, zodat je je lichter voelt en in je kracht komt.

Prijs: € 85 per uur

Een unieke combinatievorm van holistische therapie

Sofie gebruikt een geïntegreerde aanpak van verschillende methodieken zoals IEMT-traumatherapie, ‘The One Method’ spirituele ondersteuning, NLP-technieken, Impeccable Leadership, systemisch werk, astrologie en numerologie.

Dit alles om tot de kern van de zaak te komen en diepgaande veranderingen in je leven te faciliteren.

Gericht op balans op vier niveaus voor een omvattend holistisch welzijn

Kom tot balans op vier niveaus: innerlijke balans, intermenselijke balans, familiale balans en energetische balans. Diepgewortelde patronen en trauma’s uit dit leven en eventuele vorige levens, alsook in het familiesysteem, worden bij deze holistische therapie aangepakt en getransformeerd.

Deze vorm van holistische therapie geeft ook een goede oriëntatie voor je verdere persoonlijke ontwikkeling.

INNERLIJKE BALANS

Ervaar innerlijke harmonie waarbij je innerlijke stemmetjes overeenkomen met een verbeterd zelfbeeld en zelfvertrouwen.

INTERMENSELIJKE BALANS

Beleef een duidelijker onderscheid tussen jezelf en anderen, en stel je grenzen met verbindende communicatie.

FAMILIALE BALANS

Vind je ware plek in je familiesysteem en doorbreek karmische patronen die je volle potentieel belemmeren.

ENERGETISCHE BALANS

Laat negatieve energieën en energetische blokkades los, herstel je innerlijke eenheid (soulretrieval) en versterk je zielsconnectie.

HOLISTISCHE THERAPIE

Herken je zaken die spelen in je leven zoals dit?

Voel je dat iets je nog tegenhoudt om je volledige potentieel te leven? 

Heb je een negatief zelfbeeld of ervaar je een sterke innerlijke criticus?

Voel je je overweldigd door negatieve emoties en onzekerheden?

Ervaar je spanningen en conflicten in je relaties?

Kan je niet goed voor jezelf opkomen?

Ben je hoogsensitief en heb je moeite om te gaan met de energie die je van anderen voelt?

Voel je een diepe leegte of disconnectie met jezelf en de wereld om je heen?

Heb je last van zaken zoals depressie, onderdrukte woede, verdriet, angst, stress, onzekerheid, schaamte, schuldgevoel, een gevoel van afwijzing of een blokkade op je keel?

Is er een trauma met eventuele flashbacks dat je wilt verwerken?

Word je beperkt door negatieve gedachten en overtuigingen?

Durf jij je niet te laten zien zoals je echt bent?

Voel je dat er bepaalde karmische patronen wegen op jezelf en je familielijn?

Heb je het gevoel vast te zitten, zonder duidelijke richting of zingeving in je leven?

Weet je niet goed waarheen voor je oriëntatie persoonlijke ontwikkeling?

Zijn er specifieke herinneringen die je blijfven achtervolgen en die je moeilijk kan loslaten?

Is er een relatie die gestopt is of een sterfgeval dat je moeilijk kan verwerken? 

Voel je dat er energetisch iets niet stroomt?

 

Als dit herkenbaar voor je is, weet dan dat veel mensen worstelen met dezelfde thema’s, telkens met net een iets ander accent. Het is dus heel normaal dit te voelen. De afgelopen jaren heeft Sofie honderden mensen kunnen begeleiden naar balans en transformatie met deze unieke combinatievorm van holistische therapie. Natuurlijk hangt de specifieke focus van de begeleiding volledig af van de topics die jij zelf inbrengt, en is het zeker niet beperkt tot de opsomming hierboven.

Na deze holistische therapie

Zal je minder last hebben van negatieve emoties en trauma’s, waardoor je meer innerlijke rust en balans ervaart.

Heb je een duidelijker beeld van wat je tegenhoudt om jouw volle potentieel te leven, en weet je wat je anders kan doen om dit aan te pakken.

Zal je gezondere en meer bevredigende relaties hebben door een betere communicatieve aanpak.

Zal je een diepere verbinding met jezelf, je Ziel en de Bron ervaren, wat leidt tot een gevoel van spirituele vervulling en zingeving.

Zal je meer zelfvertrouwen en een sterker gevoel van innerlijke kracht hebben, waardoor je uitdagingen met meer moed en zekerheid kunt aangaan.

Heb je een helderdere kijk op de hogere waarden in je leven, zodat je betere lange termijn beslissingen kunt maken.

Weet je wat je kan veranderen om meer gealigneerd te leven met jouw zielsmissie.

Heb je een positiever zelfbeeld en identiteitsbeleving, en meer zelfvertrouwen.

Pieker je minder en ben je meer gegrond en aanwezig in je lichaam.

Voel je een beter onderscheid tussen jezelf en anderen.

Voel je je in je kracht en beter geconnecteerd met je authentieke ware zelf.

Voel je je energetisch bevrijd en meer in balans en heel.

Voel je je optimistischer en beter in staat je toekomst tegemoet te treden.

 

Uiteraard hangt waar we precies op gaan focussen tijdens de persoonlijke coaching volledig af van het thema dat jij zelf inbrengt. Hoe beter je op voorhand weet, wat je precies wilt aanpakken, hoe sneller we gericht aan de slag kunnen gaan.

€ 85 euro per uur

De holistische technieken die Sofie inzet zijn:

Groeidala Traumatherapie Integral Eye Movement Therapy IEMT 05267 web

IEMT TRAUMATHERAPIE

Deze therapie op basis van oogbewegingen kan helpen om stressvolle, intense of traumatische gebeurtenissen te verwerken en los te laten. IEMT is een krachtige interventietechniek, waarbij perifere oogbewegingen leiden tot transformatie op vlak van emoties en identiteit. Tijdens een IEMT-sessie volg je als cliënt met je ogen een bolletje op een lange stok in verschillende richtingen, terwijl je aan een vervelende herinnering denkt. 

Groeidala spirituele ondersteuning morfogenetische velden web 002

SPIRITUELE ONDERSTEUNING VOOR ENERGETISCHE WELZIJN

‘The One Method’ is een energetische techniek die werkt zonder fysieke aanraking. Sofie maakt verbinding met met de Universe Bron om energetische blokkades aan te pakken en de balans tussen lichaam, geest en ziel te herstellen. Deze spirituele hulp methode richt zich op de verschillende energetische morfogenetische velden. Je laat zware energie en karma achter die je tegenhouden jouw hoogste zielspotentieel neer te zetten.

Groeidala life coaching 05749 web

NLP-TECHNIEKEN EN IMPECCABLE LEADERSHIP

NLP helpt om beperkende gedachten en gedragspatronen te veranderen. Technieken zoals het Outcome-model, de Criteriumspin, en logische niveaus bieden structuur en inzicht in doelen en waarden. Delenwerk en Six Step Reframing helpen interne conflicten op te lossen en gedragsverandering te bereiken. Het Impeccable Leadership model verbetert persoonlijk leiderschap en communicatie door verschillende rollen te verduidelijken bij een bemiddeling.

Tafelopstellingen systemisch werk

TAFELOPSTELLINGEN EN SYSTEMISCH WERK

Tafelopstellingen bieden inzicht in de dynamieken binnen je familiesysteem en helpen systemische bevrijding te realiseren. Door objecten te kiezen die familieleden representeren en deze te positioneren, worden verstrikkingen en patronen zichtbaar. Sofie stelt vragen om nieuwe, gezondere patronen te ontdekken. Deze methode bevordert een beter begrip van je ware plek in het systeem en helpt bij waarderen van je ouders voor het leven dat ze je hebben gegeven.

Groeidala life coaching maya reading tzolkin 8981 web

ASTROLOGIE EN NUMEROLOGIE

Sofie biedt kort inzicht in astrologie en numerologie zonder voorbereiding. Deze systemen helpen je patronen en cycli in je leven te begrijpen, wat nuttig is bij belangrijke beslissingen. Sofie combineert Tzolkin Maya astrologie, Vedische numerologie, Westerse astrologie, Human Design en het Levensdoelsysteem om inzichten te geven over je levensfase, relaties en levensmissie. Dit helpt om je grootste kwaliteiten en te leren lessen te ontdekken.

Wil je nog meer detail informatie over de holistische technieken die Sofie inzet?

1. IEMT-traumatherapie
 • Verwerking van trauma’s en emotionele blokkades: IEMT (Integral Eye Movement Therapy) helpt om negatieve emoties en zowel kleine als grote trauma’s op een diep niveau aan te pakken. Deze techniek maakt gebruik van perifere oogbewegingen om de beleving van emoties en identiteit te herstructureren, wat resulteert in een vermindering van angst en stress, evenals een positiever zelfbeeld.
 • Oogbewegingstechniek: Je volgt als cliënt met je ogen een bolletje op een lange stok in verschillende richtingen, terwijl je aan een vervelende herinnering denkt. Op deze manier krijg je een ruimer perspectief op de situatie, in tegenstelling tot de tunnelvisie die je meestal ervaart bij een probleem.
 • Neurologische veranderingen: Je hersenen maken nieuwe verbindingen en het probleem wordt minder indringend, neutraler en staat verder van je af. Het maken van de oogbewegingen onderdrukt een hersengebied dat herinneringen opslaat.
 • Creating change with a blink of an eye: Het is steeds even testen of IEMT ook voor jou een gepaste techniek is. Maar als het voor jou werkt, kan het best snel gaan. Het is vaak verwonderlijk hoe snel er verandering optreedt. Dit kan letterlijk zijn na één oogbeweging… als het juiste hersengebied bij de juiste herinnering geactiveerd wordt.
 • IEMT is geen praattherapie: Het grote voordeel van IEMT is dat je niet perse iets hoeft te vertellen over je ervaring. De focus ligt op je gevoel en belevingswereld, zelfs als je deze niet in woorden kunt uitdrukken. We werken dieper in op neurologische processen, waardoor veranderingen snel en efficiënt kunnen plaatsvinden. IEMT gaat verder dan alleen praten en biedt een aanpak die veel meer omvat dan alleen ventileren.
 • De eerste herinnering bovenhalen, de metafoor van de onderste steen: Tijdens IEMT gaat Sofie je steeds vragen stellen naar de eerste keer dat je een bepaald gevoel gevoeld hebt. Het idee erachter is, dat als je de onderste steen bovenhaalt, dat alle stenen daarboven ook omvallen. Dus als de eerste emotionele herinnering herschreven en gehercodeerd wordt, worden ook alle daarna-komende herinneringen gehercodeerd.
 • Verbetering van emotionele stabiliteit: Door het verwerken van emotionele triggers kun je meer innerlijke rust en stabiliteit ervaren.
 • Gepaste techniek bij o.a.: hoogsensitiviteit HSP, trauma, angst, fobie, PTSS, depressie, enge dromen, burn-out, stress, laag zelfbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen en heftige emoties rond een bepaalde gebeurtenis.
 • Contra-indicaties: IEMT is niet geschikt voor iedereen. Specifieke contra-indicaties worden in detail uitgelegd bij de FAQ onderaan deze pagina.
2. Spirituele ondersteuning voor energetisch welzijn
 • Diepgaande spirituele begeleiding: De energetische techniek waarmee Sofie werkt is ‘The One Method’. Sofie maakt verbinding met de Universele Bron en je Ziel om diepgaande energetische blokkades aan te pakken. Dit omvat een energetische therapie zonder fysieke interventie of aanraking, gericht op het herstellen van je energetische balans en spirituele verbinding. Tijdens deze spirituele behandeling zitten we beiden gewoon op onze stoel en bevinden we ons voornamelijk in een meditatieve staat met onze ogen gesloten. We richten ons op positieve intenties en maken gebruik van visualisatie.
 • Lichaam, geest en ziel zijn één: ‘The One Method’ is spirituele hulp, gebaseerd op de wijsheid van de kabbala, die lichaam, geest en ziel als één geheel beschouwt. De methodiek benadrukt dat alles verbonden is, waarbij je ziel je fysieke lichaam, aura en vele andere energetische lichamen omvat, en de Universele Bron alle energetische levels en zielen verbindt.
 • Gericht op de morfogenetische velden: ‘The One Method’ richt zich op de energetische aspecten van de verschillende bewustzijnsniveaus, ook wel morfogenetische velden genoemd. Deze velden bevatten alle informatie van wat een individu ooit heeft ervaren en zijn verbonden met je fysieke lichaam, gedachten, emoties en gedragingen. ‘The One Method’ helpt om de verschillende lagen van karmische ballast aan te pakken en zware energie achter te laten.
 • Doorbreek energetische beperkingen: Deze methodiek van spirituele hulp kan worden toegepast op elk aspect van het leven, zoals relaties, welzijn, werk en familie. Onderdelen zijn onder andere: bescherming, doorbreken van energetische koorden, verbeteren van je zielsconnectie, karma clearen van jezelf en in de familielijn, entiteiten verwijderen, zielenwondes en energetische ballast uit je kindertijd aanpakken, zuivering door de vijf originele elementen van creatie, verloren zielendelen terugbrengen (soulretrieval), lichtenergie verhogen, helende codes activeren, scheuren van energetische velden dichten en harmoniseren, en destructieve denkpatronen transformeren. Allemaal dingen die het beleven van je volle potentieel kunnen blokkeren. Deze energetische techniek kan je helpen je levenskwaliteit en welzijn te verbeteren op mentaal, spiritueel, emotioneel, fysiek en relationeel vlak.
3. NLP-technieken en Impeccable Leadership (life coaching)
 • Neurolinguïstisch Programmeren (NLP): NLP helpt je om je gedachten en gedragspatronen te begrijpen en te veranderen. Deze technieken zijn effectief voor persoonlijke ontwikkeling en het overwinnen van belemmerende overtuigingen.
 • Gedragsverandering: NLP helpt bij het identificeren en transformeren van negatieve patronen en gewoontes die je groei belemmeren.
 • Communicatieverbetering: NLP-technieken verbeteren je communicatievaardigheden, zowel met jezelf als met anderen, wat leidt tot betere relaties en meer zelfvertrouwen.
 • Emotioneel management: Door NLP leer je beter om te gaan met stress en emoties, leer je te luisteren naar de positieve boodschap van een emotie en er gevolg aan te geven, wat bijdraagt aan een evenwichtiger en gelukkiger leven.
 • Enkele voorbeelden van technieken:
  • Outcome-model: Helpt je om je doelen helder te krijgen. Het geeft inzicht in wat je tegenhoudt, wat je kan helpen en wat het oplevert als je je doelen bereikt.
  • Criteriumspin: Geeft duidelijkheid over wat je probeert te bereiken en te vermijden met je gedrag. Het helpt je te begrijpen wat op lange termijn versus korte termijn belangrijk voor je is, zoals je waarden.
  • Logische niveaus van Dilts en Bateson: Onderzoekt hoe je leven verandert als je vanuit jouw hogere missie leeft. Het kijkt naar de rollen die je opneemt, je waarden, overtuigingen, capaciteiten, gedrag en de impact op je omgeving.
  • Delenwerk (Voice Dialogue): Helpt je bemiddelen tussen je innerlijke stemmetjes om interne conflicten op te lossen en harmonie binnen jezelf te creëren.
  • Six Step Reframing: Onderzoekt de positieve intentie van een gedrag dat je als ongewenst ervaart. Het begeleid je in een intern bemiddelings- en creatief proces om tot aangepast gedrag te komen dat ook de oorspronkelijke positieve intentie van het gedrag vervult.
  • Impeccable Leadership model van Frits Wilmsen: Verduidelijkt de verschillende rollen (gids, expert, coach, onderhandelaar, sponsor en ontsteker) die je kunt innemen in een bemiddeling, om alle betrokkenen van een reactieve houding naar een actieve en vervolgens proactieve houding te krijgen. Het helpt je om betere communicatie te bevorderen en lange termijn doelen te bereiken waar alle betrokkenen ja op zeggen.
4. Tafelopstellingen en systemisch werk
 • Inzicht in familie- en systeemdynamieken: Deze techniek geeft je inzicht in de onderliggende dynamieken binnen je familie of systeem die je huidige situatie beïnvloeden.
 • Oplossen van relationele en systemische blokkades: Ontdek en doorbreek verborgen patronen en blokkades voor een betere verbinding met jezelf en anderen.
 • Systemische Bevrijding: De focus richt zich op verstrikkingen in het familiesysteem, niet op persoonlijke bevrijding.
 • Verstrikkingen Zichtbaar Maken: Wat is jouw plek in het systeem? Wat heb je als kind aangetroffen en hoe heb je daarop gereageerd? Kan je (ondanks alles) je ouders accepteren en respecteren voor het leven dat ze je hebben doorgegeven?
 • Praktische Werkwijze:
  • Objecten: Je kiest voorwerpen (kristallen, munten of poppetjes) uit die de leden van jouw familie representeren en positioneert ze neer op een manier die voor jou klopt.
  • Analyse: De keuze en opstelling van objecten geven inzicht in de familieverhoudingen.
  • Combinatie met IEMT: Op de specifieke emoties die gekoppeld zijn aan de opstelling doen we IEMT met de oogbewegingen.
 • Proces van een Opstelling:
  • Vragen door Sofie: Tijdens de opstelling stelt Sofie vragen zoals:
   • “Wat voel je op deze plek?”
   • “Hoe verhouden de verschillende personen zich tot elkaar?”
   • “Welke emoties komen naar boven als je naar deze opstelling kijkt?”
   • “Welke last draag je die niet van jou is? Wil je deze verantwoordelijkheid nog langer dragen?”
   • “Wat staat je nu te doen om je eigen plek in te nemen?”
  • Bewegingen en Evolutie: Sofie kan je vragen om de objecten te verplaatsen of nieuwe objecten toe te voegen om veranderingen in het systeem zichtbaar te maken. Deze bewegingen helpen om verstrikkingen te identificeren en nieuwe, gezondere patronen te ontdekken.
  • Inzicht en Integratie: Door deze veranderingen en het observeren van de reacties, krijg je inzicht in je systeem en kun je stappen zetten om de dynamieken te verbeteren.
5. Astrologie en numerologie
 • Korte inzichten uit je zielenprogramma zonder voorbereiding: Meestal komt er ook een beetje astrologie en numerologie aan bod komen voor extra diepgaande inzichten, zonder uitgebreide voorbereiding van Sofie. Gewoon on the spot. Deze horoscoop is uiteraard niet zo uitgebreid als wanneer je een uitgebreide levens- en zielenpadreading zou boeken, of een jaar-, relatie of familiereading.
 • Begrijpen van patronen: Deze esoterische systemen helpen je bij het identificeren van diepere patronen en cycli in je leven. Vaak helpt het echt wel te weten welke actuele transformaties geschreven staan in ‘de sterren’.
 • Expertise vanuit verschillende systemen: Sofie integreert en combineert jouw horoscoop vanuit de Tzolkin Maya astrologie, Vedische numerologie, Westerse astrologie, Human Design én het Levensdoelsysteem.
 • Toepassingen:
  • Inzicht in levensfasen: Begrijp welke levensfase en transits je momenteel doormaakt in je horoscoop en hoe je hier het beste mee om kunt gaan.
  • Besluitvorming: Gebruik astrologie en numerologie als hulpmiddel bij belangrijke beslissingen in je leven.
  • Beknopte relatieanalyse: Krijg inzicht in je relaties en hoe je deze kunt verbeteren op basis van astrologische en numerologische compatibiliteit.
  • Persoonlijke ontwikkeling: Identificeer groeimogelijkheden en uitdagingen vanuit je horoscoop, en hoe je deze kunt benutten voor je persoonlijke ontwikkeling.
  • Ontdek je levensmissie: Leer vanuit je horoscoop wat jouw grootste kwaliteiten en te leren lessen zijn in dit leven, zodat je je levensmissie kunt vervullen.

Hoe hebben anderen holistische therapie bij Sofie ervaren?

★★★★★

Een positieve en bevrijdende impact

“De holistische therapie sessies van Sofie zijn heel bijzonder. Het is alsof de opgeslagen emotionele pijn uit je lichaam wordt gezogen. Opeens is het weg en voel je je veel lichter. De transformatie die mij het meest is bijgebleven, is die na het overlijden van mijn bompa. Toen had ik pijn van achtergelaten te zijn. In de sessie werkten we hierop en automatisch ook aan de pijn van een relatiebreuk van jaren ervoor, die werd mee geheeld. Hierbij heeft Sofie ook gewerkt aan de energetische connectie en hebben we een chord cutting gedaan. Dat heeft een heel positieve, bevrijdende impact gehad op mij. Ik ben heel dankbaar voor de safe space die Sofie creëert tijdens haar sessies. En het is een absolute meerwaarde dat zij andere technieken kan combineren, naargelang wat er op dat moment nodig is. Trouwens, ik denk stiekem dat die stok met dat bolletje een magische toverstaf is ?. Dank je Sofie, ik raad je aan iedereen aan!”

Natalie

★★★★★

Met haar ruime kennis begeleidt ze mij naar mijn volle potentieel

“In mijn zoektocht naar een holistisch therapeut die mij spiritueel kan begeleiden en die werkt met de Universele Bron ben ik super blij dat Sofie op mijn pad is gekomen. Met haar ruime kennis en inzichten begeleidt ze mij naar wie ik werkelijk ben om alzo mijn volle potentieel te kunnen gebruiken.

Heel fijn vind ik dat bij elke sessie wordt besproken hoe ik me voel en wat zich intussentijd heeft voorgedaan om dan in samenspraak te beslissen waaraan we gaan werken.

Ik weet nu wat mijn missie is en hoe ik energieën die niet van mij zijn energetisch kan verwijderen. Ook werden energetische ballast en belemmerende patronen verwijderd, familielijnen werden opgeschoond en soulwounds werden aangepakt.

Trauma’s werden dan weer getransformeerd met IEMT. Ook dit werkt prima.

Na een aantal sessies kan ik zeggen dat ik beter weet wie ik ben en wat mijn zielsopdracht is, me vrijer voel, relaxter, meer ruimte heb voor mezelf, beter kan opkomen voor mezelf, beter mijn plek kan innemen en meer en meer op weg ben om in mijn kracht te komen staan.

Dank je wel Sofie.  Ik ben super content met het traject dat ik tot hiertoe heb afgelegd.”

Christine Wuyts

★★★★★

Voor het eerst voelde ik dat de KERN werd geraakt

“Mijn hart voelt warm en dankbaar … Eindelijk, na 52 jaar, voel ik dankzij jouw liefdevolle, begripvolle en deskundige begeleiding de welkome verlichting in mijn leven. Waar ik me niet helemaal bewust van was, is dat verschillende gebeurtenissen in mijn leven eigenlijk trauma’s waren. En deze los je niet zomaar op, zo blijkt. Verschillende jaren therapie brachten helaas niet waar ik op hoopte. Vorig jaar hoorde ik over IEMT en kwam bij jou terecht. Wàt een verandering, wàt een inzicht en bevrijding sindsdien! Voor het eerst voelde ik dat de KERN werd geraakt.”

Chris Meersman

★★★★★

De rust die van haar fijne energie uitgaat, schept een groot gevoel van veiligheid.

“Sofie beheerst een scala aan methodieken en werkwijzen en combineert deze moeiteloos met elkaar. Daar waar die elkaar vinden, daar zit de essentie en die haalt Sofie er met gemak uit. Daardoor kan ze op een dieper niveau veranderingen ondersteunen. De rust die van haar fijne energie uitgaat, alsook de ruimte die je krijgt, scheppen een groot gevoel van veiligheid. Alles kan en mag er zijn en Sofie kan dit met gemak dragen. Tijdens de Balans- en Transformatiebegeleiding gingen we aan de slag met de blokkades die me in de weg stonden, waardoor ik nu vanuit meer vrijheid kan ondernemen.”

Bieke Vermeulen

Groeidala_holistische_therapie_NLP-IEMT-lifecoaching-the-one-method_maya_reading_tzolkin-about-sofie-laureyssens_horoscoop

HOLISTISCHE THERAPIE

CONCREET – HOE WERKT HET?

1. Intake tijdens de eerste sessie:

Tijdens de eerste sessie holistische therapie neemt Sofie tijd voor een intake om je uitdagingen en gewenste resultaat te verkennen.

2. Holistische therapie sessies:

• Standaard aanpak: Sofie begint meestal met IEMT-therapie op basis van oogbewegingen.

• Extra technieken: Als er diepere energetische blokkades zijn, combineert Sofie IEMT met ‘The One Method’ spirituele ondersteuning. Afhankelijk van het specifieke thema en de bijbehorende uitdagingen en behoeften, kan Sofie ook technieken zoals astrologie en numerologie inzetten. Soms stelt ze specifieke NLP-oefeningen voor. Uitzonderlijk nodigt ze je uit om op de zetel te gaan liggen terwijl je een bril opzet met lichttherapie. Tafelopstellingen worden zelden gebruikt en alleen wanneer absoluut noodzakelijk. Meestal worden familiale ladingen dan ook goed aangepakt met IEMT en energetisch werk. Sofie kan ook Bachbloesems voor je uitmeten met de Healy en een flesje meegeven voor extra ondersteuning in uitdagende periodes. De gehele holistische aanpak wordt volledig in overleg samen bepaald.

• Aantal holistische therapie sessies: Reken op 2 à 3 sessies per thema dat je wilt inbrengen.

• Duur en opvolging van sessies: De eerste sessie holistische therapie duurt 1,5 uur. De duurtijd van de tweede en volgende holistische therapiesessies hangt af van de intensiteit van het probleem. Voor diepgaand energetisch werk hebben we zeker 2 uur nodig. Bij een hoofdzakelijke IEMT-aanpak is 1 uur of 1 uur en 15 minuten voldoende per sessie. Als je graag vertelt dan kies je best voor langere sessies. Tussen 2 sessies laat je idealiter 3 à 4 weken.

• Flexibiliteit: Sofie heeft steeds 30 minuten speling in haar agenda, zodat een sessie holistische therapie wanneer nodig een beetje kan uitlopen. Mocht het gebeuren dat er minder tijd nodig is dan voorzien, dan is dat ook geen probleem. Sessies worden steeds afgerekend aan het eind van de sessie, op basis van de werkelijke duurtijd.

Tip: Boek enkele sessies holistische therapie van 1,5 uur op voorhand, met 3 à 4 weken ertussen, om te voorkomen dat je tussentijds te lang moet wachten. De duurtijd kunnen we daarna eventueel nog finetunen samen indien nodig.

Jaaa ik wil deze holistische therapie boeken!

Hou er rekening mee dat je meestal enkele weken moet wachten vooraleer je terecht kan bij Sofie. Boek je sessies dus tijdig.

Jaaa ik wil deze holistische therapie boeken!

Hou er rekening mee dat je meestal enkele weken moet wachten vooraleer je terecht kan bij Sofie. Boek je sessies dus tijdig.

Dit is Sofie, de bezielster van Groeidala

Sofie Laureyssens is groei initiator: zielenprogramma ontleedster en holistisch therapeut. Haar grote drijfveer in het leven is persoonlijke groei en ontwikkeling. Bij haar coachingspraktijk Groeidala kan je terecht voor levens- en zielenpadreadings op basis van 5 astrologische en numerologische systemen welke Sofie met elkaar integreert en combineert: Tzolkin Maya astrologie, Vedische numerologie, Westerse astrologie, Human Design én het Levensdoelsysteem. Verder kan je bij Groeidala terecht voor holistische therapie met een combinatie van IEMT-traumatherapie (op basis van oogbewegingen), The One Method’ spirituele ondersteuning, NLP-technieken, Impeccable Leadership en systemische tafelopstellingen. In Sofies aanbod zit ook nog zingevende loopbaanbegeleiding om een loopbaan te vinden die past bij wie jij diep vanbinnen werkelijk bent. Alsook een heel Tzolkin gamma met persoonlijke Tzolkin profielen, e-boeks en online trajecten.

Sofie Laureyssens is al sinds 2008 enorm gepassioneerd door de Mayaanse astrologie en de cyclische Tzolkin kalender. Ze heeft ondertussen tientallen Tzolkin workshops begeleid als teacher en honderden readings gegeven. Elke 13-dagen publiceert Sofie een inspirerende blog met een update over de huidige Tzolkin periode-energie. Er staan ook nog 2 Tzolkin boeken, een set Tzolkin inspiratiekaarten en een Tzolkin app met veel coole features in de pijplijn. Door de wijsheden van de Tzolkin zelf te gaan volgen en integreren, kwam Sofie in aanraking met haar eigen kracht.

Haar doel is de eerder complexe Tzolkin intelligentie op een begrijpbare manier naar de wereld te brengen, door middel van persoonlijke readings, lezingen, workshops en boeken. Verder vindt ze het enorm belangrijk dat mensen bewust worden van hun zielsmissie in dit leven. Daarmee combineert ze verschillende astrologische en numerologische systemen met elkaar zodat cliënten een zeer gefundeerd verhaal te horen krijgen. Als je weet wat je ziel hier komt doen op Aarde in dit leven, wordt het namelijk veel gemakkelijker om de nodige transformaties te realiseren.

Groeidala life coaching maya reading tzolkin about sofie laureyssens 06324 web

HOLISTISCHE THERAPIE

Deze unieke vorm van holistische therapie is voor jou…

Als je een emotionele of energetische blokkade wilt transformeren

Als je meer jouw authentieke zelf wilt zijn

Als je meer in jouw kracht wilt staan

Als je jouw zelfbeeld wilt verbeteren en jouw zelfvertrouwen wilt verhogen

Als je jouw angsten en onzekerheden wilt aanpakken

Als je beter wilt kunnen omgaan en communiceren met anderen

Als je op een kruispunt staat in je leven en niet goed weet welke kant je op moet

Als je schuldgevoelens ervaart die je tegenhouden om je grenzen te stellen

Als je bevrijd wilt zijn van karmische belasting

Als je jouw energie beter wilt laten stromen

Als je jouw volle potentieel wilt benutten

Herken je jezelf hierin? Dan is deze holistische therapie zeker iets voor jou!

Deze holistische therapie is niet voor jou…

✖ Als je jonger bent als 18 jaar

✖ Als je niet open staat voor groei, spiritualiteit, astrologie en numerologie

✖ Als je wordt doorverwezen door iemand maar eigenlijk zelf geen aantrekking voelt

✖ Als je een psychotisch ziekteverleden of heden hebt of een psychiatrische problematiek

★★★★★

Slechts één sessie had meer effect dan maanden gesprekstherapie

“Ik volgde enkele sessies holistische therapie bij Sofie. Slechts één sessie had meer effect dan maanden gesprekstherapie bij de psycholoog. Ik voelde me erg veilig bij haar. Ze heeft een gave. Ze voelt goed aan waar ze moet op werken en pakt dit met veel zorgzaamheid aan. Dankbaar!”

Monica Vanleke

Veelgestelde vragen over holistische therapie

HOLISTISCHE THERAPIE: FAQ

Wat kan ik verwachten tijdens de eerste sessie holistische therapie?

De eerste sessie holistische therapie begint met een korte intake van ongeveer 45 min om je uitdagingen en gewenst resultaat te verkennen. Daarna starten we met de begeleiding. Deze eerste sessie duurt meestal 1,5 uur. De eerste sessie holistische therapie is ook betalend.

Hoeveel sessies holistische therapie heb ik nodig?

Dit hangt af van de intensiteit, aard en gelaagdheid van je problemen. Reken op 2 à 3 sessies per thema dat je wilt inbrengen.

Maar ook regelmatig geeft 1 sessie holistische therapie reeds het gewenste resultaat of een doorbraak op het ingebrachte thema. Maar ik heb even goed cliënten die thema’s blijven inbrengen en een regelmatige opvolging wensen van 1 keer holistische therapie per maand.

Het is sowieso altijd even kijken om te zien hoe goed deze aanpak van holistische therapie past bij wat jij nodig hebt. En of er een fijne match is tussen ons.

Hoelang duren de sessies holistische therapie?

De duur van de sessies hangt af van de intensiteit van het probleem. Voor diepgaand energetisch werk zijn zeker 2 uur nodig. Bij hoofdzakelijk IEMT is 1 uur of 1 uur en 15 minuten voldoende.

Sofie heeft steeds 30 minuten speling in haar agenda, zodat een sessie wanneer nodig een beetje kan uitlopen. Mocht het gebeuren dat er minder tijd nodig is dan voorzien, dan is dat ook geen probleem. Sessies worden steeds afgerekend aan het eind van de sessie, op basis van de werkelijke duurtijd.

Tip: Boek enkele sessies van 1,5 uur op voorhand, met 3 à 4 weken ertussen, om te voorkomen dat je tussentijds te lang moet wachten. De duurtijd kunnen we daarna eventueel nog finetunen samen indien nodig.

Wat als we meer of minder tijd nodig hebben tijdens een sessie?

Wanneer de geplande eindtijd nadert, maar wanneer we nog volop in proces zijn, maakt Sofie je hier bewust van. Je kan dan kiezen om te stoppen of om nog een proces verder af te ronden. Sofie heeft steeds 30 minuten speling in haar agenda tot de volgende cliënt, zodat een sessie wanneer nodig iets kan uitlopen.

Mocht het gebeuren dat er minder tijd nodig is dan voorzien, dan is dat ook geen probleem. Sessies worden steeds afgerekend aan het eind van de sessie, op basis van de werkelijke duurtijd.

Wat kost een sessie holistische therapie ?

De prijs per sessie holistische therapie is € 85 per uur. Sessies worden steeds afgerekend aan het eind van de sessie, op basis van de werkelijke duurtijd.

Kan ik een factuur krijgen?

Ja zeker. Als je een factuur wenst, komt er +21% administratieve vergoeding bij.

Mag ik een audio-opname maken?

Ja zeker. Je voorziet best alvast vooraf al een recorder app op jouw gsm. Bij Iphone is er de standaard app ‘dictafoon’. Op andere smartphones zijn er de volgende mogelijkheden qua app naam: audiorecorder, voice recorder, geluidsrecorder, spraakmemo’s, …

Waar vinden de sessies holistische therapie plaats? Zijn online sessies ook mogelijk?

De sessies holistische therapie vinden in principe altijd plaats in de Antwerpsedreef 119, 2980 Zoersel.

Online sessies holistische therapie via Zoom zijn ook mogelijk. Boek dan de online variant en ontvang automatisch de zoomlink in jouw bevestigingsmail.

Tijdens de sessie werk ik vaak met IEMT (Integral Eye Movement Therapy). Houd er rekening mee dat ik de procedures van IEMT, volgens de regels van de kunst, niet goed online kan toepassen vanwege de visuele en auditieve vertraging, maar het is niet onmogelijk. Bij online sessies is het belangrijk dat je een computerscherm hebt op ooghoogte (een smartphone of tablet zijn niet geschikt). Het fijnste is dat je een ethernetkabel gebruikt voor het internet (in plaats van wifi), voor een goede stabiele connectie zonder storingen. Onze tijd is immers kostbaar, en wil ik optimaal kunnen gebruiken voor de holistische therapie.

Komen astrologie en numerologie uitgebreid aan bod?

Nee zeker niet, aangezien Sofie geen voorbereidingstijd voorziet, is dit veel beknopter dan bij een levens- en zielenpadreading waarbij er 2 uur voorbereidingstijd ingecalculeerd is. Het opzoekwerk bij holistische therapie is ‘on the spot’ en enkel gericht op het specifieke thema waar je een vraag over hebt, of dat relevant is in het gesprek.

Als Sofie echt in de diepte verbanden wil leggen moet ze heel wat berekeningen doen in de verschillende astrologische en numerologische systemen en dan heeft ze die voorbereidingstijd ook echt nodig. Als je in de diepte wilt ingaan op je levensmissie en zielenpad, boekt je best een uitgebreide levens- en zielenpadreading.

Zijn er contra-indicaties voor deze vorm van holistische therapie?

Ja er zijn contra-indicaties specifiek voor IEMT met de oogbewegingen.

IEMT met de oogbewegingen mag niet toegepast worden bij:

 • Alle voorkomende actieve en actuele oogziektes zoals conjunctivitis, glaucoma, groene staar, loslatend netvlies of zwartoog als gevolg van een recent trauma. Er is geen contra-indicatie bij een lui oog of slecht zicht.
 • Neurologische stoornissen, tenzij met toestemming van de behandelende arts:
  • ziekte van Ménière (symptomen van duizelingen, tinnitus én gehoorverlies) Tinnitus als losstaande aandoening is geen contra-indicatie.
  • stoornissen van balans
  • multiple sclerose
  • epilepsie
  • geschiedenis van hoofdletsel en beroerte
  • ziekte van Parkinson
  • autisme
 • Cliënten met een psychotisch ziekteverleden of heden, en cliënten met een psychiatrische problematiek. Dit omdat bij sommige mensen met een geschiedenis van psychose door EMDR en IEMT de symptomen kunnen verergeren of een terugval veroorzaken. Dit komt doordat de techniek intense herinneringen en emoties kan oproepen die moeilijk te beheersen zijn voor mensen met psychotische stoornissen. Verder kunnen personen met een psychotisch verleden gevoeliger zijn voor dissociatieve reacties. EMDR en IEMT kunnen dissociatieve symptomen uitlokken, wat de stabiliteit van de persoon verder kan ondermijnen. Psychose vereist vaak een delicate en goed gecontroleerde aanpak. IEMT kan soms te intensief zijn en niet aansluiten bij de gestandaardiseerde protocollen die voor de behandeling van psychose worden aanbevolen.
 • Cliënten die nog moeten getuigen in een strafrechtelijk proces. Dit omdat IEMT een techniek is die direct een effect heeft op het oproepen van herinneringen. Bepaalde emoties kunnen minder zijn, waardoor een jury deze mogelijks niet meer als geloofwaardig beschouwd.
 • Cliënten die het reguliere medische/psychiatrische circuit vermijden.

Voor sommige personen met deze contra-indicaties kan Sofie mogelijks een alternatief toepassen, waarbij ze als therapeut heen en weer loop in de ruimte, in de plaats van dat we werken met de oogbewegingen.

Bespreek zeker in het geval van contra-indicaties voor de toepassing van IEMT met je dokter wat zijn/haar advies is, voor je een afspraak boekt. Het is jouw verantwoordelijkheid Sofie goed in te lichten over mogelijke contra-indicaties. Dan bekijken we wat in jouw specifieke situatie eventueel mogelijk is.

Wat doet een holistisch therapeut?

Een holistisch therapeut begeleidt mensen bij het aanbrengen van diepgaande veranderingen in hun leven door middel van een integrale benadering. De focus bij holistische therapie ligt op het doorbreken van oude patronen, het verwerken van emotionele blokkades en het realiseren van persoonlijke groei. Er zijn verschillende soorten holistische therapeuten, en elke therapeut werkt op zijn of haar unieke manier.

Door een combinatie van verschillende methodieken, zoals IEMT, NLP, systemisch werk, spirituele ondersteuning, astrologie en numerologie, helpt Sofie als holistisch therapeut je om nieuwe inzichten te verkrijgen, je zelfbewustzijn te vergroten en je leven op een positieve manier te transformeren. Het doel van de holistische therapie is om je te ondersteunen bij het vervullen van je volle potentieel en het creëren van een meer gebalanceerd, vervuld en zinvol leven.

Wat is holistische therapie?

Holistische therapie is een benadering van welzijn en persoonlijke groei die de hele mens omvat – lichaam, geest en ziel. In plaats van zich alleen te richten op specifieke symptomen of problemen, kijkt holistische therapie naar de onderliggende oorzaken en de verbindingen tussen verschillende aspecten van iemands leven. Er zijn verschillende vormen van holistische therapie, en elke therapeut past deze op een unieke manier toe.

Sofie biedt een unieke benadering van holistische therapie door het combineren van IEMT, NLP, systemisch werk, spirituele ondersteuning, astrologie en numerologie. Deze methodieken worden gebruikt om diepgaande veranderingen en balans te faciliteren. Het doel van Sofie’s holistische therapie is om cliënten te helpen hun volle potentieel te realiseren en een gebalanceerd, vervuld en zinvol leven te leiden.

★★★★★

Een zeer prettige en leerzame ervaring!

“Ik ben bij Sofie gekomen via zeer positieve referenties van mensen die ik goed ken en die mij goed kennen. Hoewel met enige voorzichtigheid naar astrologie als leidraad, ben ik zeer onder de indruk geraakt van de kennis en diepgang van Sofie over deze invalshoek en methodiek. Met name de toepasselijkheid op mijn actuele topics was voor mij een eyeopener. Sofie heeft een zeer toegankelijke stijl en weet de complexiteit van astrologie zeer helder over te brengen. Al met al dus een zeer prettige en leerzame ervaring!”

Job de Visser

★★★★★

“De boodschap van ‘mijn numerologie’ was er ‘boenk op’ zoals ze zeggen. Gewoon zalig! Je doet echt mooi werk. Ik ben ineens 5 stappen verder op de ladder qua zelfkennis en een doel…”

Svea Wyn

Boek je sessies

 

HOLISTISCHE THERAPIE

Klik op de knop om je afspraken te boeken.

 

€ 85 per uur

error: Content is protected !!