De Tzolkin

TIJD ALS CYCLISCH PROCES

 

Door tijd als een cyclisch proces te bekijken, kan je duidelijk ritmes herkennen en wordt er een nieuwe dimensie in de werkelijkheid geopenbaard. De Maya’s hanteren een alternatieve manier om tijd te bestuderen, vergeleken met de lineaire manier van de Gregoriaanse kalender.

De Tzolkin is een cyclische kalender en bestrijkt 260 dagen met elk een unieke energetische waarde. Deze matrix wordt gevormd door een combinatie tussen 20 zonnetekens (met elk een kwaliteit en een schaduwzijde) en 13 tonen (13 expressie/ uitingsmanieren van de zonnetekens).

Na 260 dagen start de cyclus opnieuw. Aangezien de kalender cyclisch is, worden die aspecten die je nog niet volledig getransformeerd hebt, op een volgend moment terug aangeboden.

MAYA ASTROLOGIE

JE ENERGETISCHE IMPRINT

 

De Tzolkin is een krachtige tool voor bewustzijnsontwikkeling en geeft duidelijke aanwijzingen aan ‘wat’ je ‘wanneer’ kan werken.

Naast de algemene energetische realiteit van de huidige periode, die voor iedereen hetzelfde is, is er ook een individuele realiteit die gebaseerd is op je geboortedatum en dus landingsplaats in de Tzolkin.

Deze energetische imprint kleurt je hele leven. Behalve je levensthema kan je ook je levensdoel, uitdagingen, talenten en levenslessen ontdekken.

Bovendien kan je achterhalen wat andere personen in je leven betekenen en bij welke lessen zij je ondersteunen.

Maya astrologie

Maya astrologie

WETEN WIE JE BENT

 

Bij de Maya’s krijgen pasgeboren een naam die verwijst naar hun levensmissie. Zodoende weten zij wie ze zijn, en weten ook anderen wie ze zijn.

Wat een voordeel als je met dit bewustzijn aan je pad hier op Aarde kan beginnen! Als je je bewust bent van je kwaliteiten en je schaduwzijden, vertrek je met een voordeel om de dingen gebeuren in je leven beter te begrijpen en een juiste plaats te geven.

Heel het universum en de zielen rondom je ‘spannen dan ook samen’ om jou je lessen te doen leren. Als je weet wat die lessen precies zijn, worden de sluiers opgetrokken. Zodoende ben je veel sneller in staat om de shift te maken die je ziel op de agenda heeft gezet alvorens de incarnatie.

Door je bewust te zijn van jouw missie, is het als het ware dat je vertrekt met een pijl op jouw routekaart ‘u bent hier’. Zodoende weet je vanwaar je komt, en weet je ook waar je aan kan, mag en moet werken. Vaak geeft het een enorme (h)erkenning voor mensen, evenals een geruststelling. Een bevestiging dat wat ze voelen ook klopt.

Het wordt dan ineens ok om zichzelf te zijn. Het staat immers in de sterren geschreven…

MEER BEWUSTZIJN EN BEGRIP

 

De Tzolkin is een uiterst interessante bril om naar de jezelf en de gebeurtenissen in je leven te kijken. Je ontwikkelt meer bewustzijn en begrip, naar jezelf en anderen toe.

Tot dan toe blinde vlekken worden bewust gemaakt. Zodoende krijg je meer grip op je leven, en krijg je de tools in handen om met de stroom mee te gaan surfen op jouw levensgolf, en het leven te gaan leiden dat je bedoeld bent te leven.

WIL JE MEER WETEN?

In Groeidala’s blog kan je heel wat interessante dingen lezen. Zo is er een blogstuk over wat het betekent als je kosmisch jarig bent.

Je kan ook een kijkje nemen in de shop voor aangeraden boeken Maya astrologie.

Meer bewustzijn leidt onvermijdelijk tot meer vrijheid en geluk,

aangezien het je helpt om andere keuzes te maken die meer bij je authentieke zelf passen.

GROEIDALA TZOLKIN AANBOD

TZOLKIN WORKSHOPS

 

Leer alles over de Tzolkin, je missie en bereken je eigen galactische signatuur. Je kan deelnemen aan 6 Tzolkin workshops.

TZOLKIN OEFEN- EN INTERVISIEGROEPEN

 

Blijf bij met Tzolkin oefengroepen. Verdiep en verbind je samen met anderen. We ondersteunen elkaar in een veilige omgeving.

TZOLKIN LEVENSREADING

 

Ontvang een persoonlijke Tzolkin levensreading en kom te weten wat jouw missie, zielenpad, potentieel en leerkansen zijn in dit leven.

TZOLKIN BLOG POSTS

Blauwe Hand golf 14 juni 2022

Blauwe Hand golf 14 juni 2022

Lieve jij, vandaag 14 juni 2022 start de blauwe hand golf in de Tzolkin. Na de tovenaarsgolf, die mogelijks heel wat stof in de familie heeft opwaaien, is het nu tijd om de diepe pijnstukken in jezelf tot heling te brengen die mogelijks zijn aangeraakt.

Lees meer
Witte Tovenaar golf 1 juni 2022

Witte Tovenaar golf 1 juni 2022

Lieve jij, vandaag is het woensdag 1 juni 2022, de eerste dag van de witte tovenaarsgolf, witte tovenaar op toon 1, kin 14. Dat betekent dat de kernwoorden voor de komende tijd MAGIE, INTEGRITEIT en HARTSWIJSHEID zijn.

Lees meer
Rode Draak golf 19 mei 2022

Rode Draak golf 19 mei 2022

Lieve jij, vandaag 19 mei 2022 is een speciale dag. We starten een nieuwe kalenderronde van 260 dagen in de Tzolkin dreamspell telling. Een nieuw begin dus met KIN/dag 1. Vandaag is de start van de rode draak golf met als kernwoorden ‘oervertrouwen, daadkracht, koestering en creatie’. Dit is tevens de start van het eerste en rode kasteel in de Tzolkin.

Lees meer