Wat betekent het als het je kosmische verjaardag is?

Om de 260 dagen is het je kosmische verjaardag

 

In het kort betekent dit dat jouw geboorte-energie in de Tzolkin op dat moment terug voorbijkomt. Je bent dan kosmisch en energetisch jarig.

Jouw kosmische verjaardag is steeds om de 260 dagen, aangezien de Tzolkin een cyclische kalender is van 260 dagen. Je bent dus om de 260 dagen weer kosmisch jarig in de Tzolkin. In de tekening in het blauwe kader hieronder zie je dit cyclische aspect door de 2 cirkels die elkaar raken. Elke dag schuift elke cirkel 1 schakel op. De buitenste cirkel is die van de zonnetekens en de binnenste cirkel is die van de tonen. Op een bepaald moment, met name na 260 dagen, komen ze exact terug op het zelfde punt… op het moment dat jij geboren bent.

Eigenlijk is deze kosmische verjaardag veel meer jouw ‘echte’ verjaardag dan jouw verjaardag in de Gregoriaanse kalender… omdat jouw kosmische verjaardag letterlijk jouw energetische verjaardag is, in die zin dat de energie van die dag, exact hetzelfde is als toen jij geboren bent.

Als voorbeeld, ik, Sofie Laureyssens ben zelf geboren in de Gregoriaanse kalender op 20/11/1984 en toen was de dagenergie in de Tzolkin dreamspell telling[1] KIN 96, gele krijger toon 5. Mijn galactische signatuur of innerlijke kracht is dus gele krijger toon 5, ook wel boventoon krijger genoemd (zie groene pijl op KIN 96 in de Tzolkin tekening rechts – het zonneteken gele krijger lees je af door de lijn naar links te volgen, toon 5 herken je door dat 5 bovenaan rechts in de aangeduide kader staat).

cyclus rond Tzolkin zonnetekens tonen small 72dpi
Groeidala tzolkin astrologie wat betekent het als het je kosmische verjaardag is 1

Drie hoofdenergieën zijn dagelijks van invloed op jou

 

Om dit beter te begrijpen is het belangrijk te weten dat er steeds 3 hoofdenergieën zijn in de Tzolkin die dagelijks een invloed op je uitoefenen:

1. Je geboorte-energie met als belangrijkste element jouw galactische signatuur of innerlijke kracht

 

Je galactische signatuur is gebaseerd op de dagenergie van jouw landingsplaats in de Tzolkin. Dit is steeds een specifiek KIN-waarde met daaraan gekoppeld een zonneteken en een toon. Je galactische signatuur geeft je inzicht in wie je bent en wat je hier als ziel komt doen dit leven, het is jouw missie, het cadeau dat jij bent voor de wereld. Je galactische signatuur blijft je hele leven van toepassing.

Jouw galactische signatuur valt ook steeds in een golf, die genoemd wordt naar het zonneteken dat op toon 1 staat van die golf. Het zonneteken op toon 1 is de rode draad van je leven, hetgeen je ziel echt onder de knie wilt krijgen. In mijn voorbeeld is dat de gele mens golf (de golf is in het geel aangeduid in de Tzolkin kalender afbeelding). De golf van de 13 dagen waarbinnen jij geboren bent noemt jouw geboortegolf. Deze golf en alle onderdelen daarin, blijven ook gedurende je hele leven hun invloed uitoefenen op je uitoefenen. Het is deze golf die we onder de loep nemen tijdens een Tzolkin levensreading of in deel 1 van de Tzolkin workshopreeks.

2. Het ritme van je ziel jaar per jaar, met als belangrijkste element jouw jaardrager

 

Elk jaar neemt je ziel een ander lessenpakketje ter harte. Het belangrijkste element van het jaar is jouw jaardrager. Dit is het zonneteken en de toon op het moment van jouw ‘gewone’ verjaardag in de Gregoriaanse kalender. Deze jaarenergie is voor 365 dagen voor jou van toepassing, van verjaardag tot verjaardag, zoals je die al altijd vierde, in de Gregoriaanse kalender.

Dit jaar is mijn jaardrager gele krijger toon 2, KIN 236. Ik kom tot deze jaardrager door te kijken naar de Tzolkin dagenergie op mijn laatste verjaardag. Ten tijde van het schrijven van dit artikel, was mijn recentste verjaardag op 20/11/2020.

Je jaardrager bevindt zich ook steeds in een specifieke golf. Deze golf is jouw jaargolf, en wordt ook genoemd naar het zonneteken dat op toon 1 van die golf staat. Mijn jaargolf is de blauwe adelaar golf dit jaar en start op KIN 235.

Een handig overzicht van het ritme van jouw ziel, vervat in jouw kasteel van bestemming en zielenpad krijg je tijdens een Tzolkin leven- en zielenpad reading of in deel 3 van de Tzolkin workshopreeks. In deel 2 van de Tzolkin workshopreeks gaan we dieper in op jouw jaardrager en je jaargolf van dat jaar. Je kan ook een persoonlijke afspraak met Sofie inplannen om je jaarastrologie onder de loep te nemen. Erg boeiend allemaal omdat je dan perfect weet wat je het komende jaar mag verwachten, en welke lessen jouw ziel dit jaar wilt leren.

 

3. De periode energie met als belangrijkste element de dagenergie

 

Deze energie is voor iedereen over de hele wereld hetzelfde, op basis van de huidige datum en de daaraan verbonden dagenergie. Deze dagenergie valt ook steeds in een periode-golf, die eveneens genoemd wordt naar het zonneteken dat op toon 1 staat.

De periode energie is voor iedereen van toepassing

Zo is het op dit moment dat ik dit artikel schrijf witte hond toon 4 in de blauwe hand golf (13 januari 2021, KIN 30 – zie groen pijn in de Tzolkin kalender tekening hier rechts van). Dit betekent dat het voor iedereen vandaag de uitnodiging is om zijn/haar grenzen (toon 4) aan te geven vanuit zelfliefde (witte hond). Witte hond toon 4 valt in de blauwe hand golf en de blauwe hand staat voor openheid, flow, heling, weten en be-grijpen (de blauwe hand golf is blauw omcirkeld in de Tzolkin tekening rechts).

Er zijn verschillende mogelijke interpretaties, maar één van de interpretaties van de dagenergie zou kunnen zijn, dat het niet is omdat je ooit toegezegd hebt om iets te doen (bv elke week woensdag babysitten), dat je daar nooit op kan terugkomen. Witte hond toon 4 in de blauwe hand golf nodigt ons uit, om vanuit diepe zelfacceptatie (witte hond), in de flow van het moment en in alle openheid (blauwe hand), je grenzen (toon 4) in zachtheid (witte hond) aan te geven.

Een periode een golf van 13 dagen of KIN

 

De dagenergie is zoals de naam het zegt, in principe één dag van toepassing, terwijl de periode-golf 13 dagen van toepassing is. Nochtans blijven alle onderdelen van de golf, en dus alle 13 zonnezegel-toon combinaties hun invloed de hele periode-golf uitoefenen. Dus wat ik hierboven schreef over vanuit zelfliefde je grenzen stellen, is deze hele 13-daagse golf actueel, op alle dagen van de golf, en niet alleen vandaag. Dit omdat alle elementen van de golf verband houden en voortbouwen op elkaar. Je kan ze niet geheel los van elkaar zien.

Het is dus perfect mogelijk dat ik binnen 4 dagen op witte tovenaar toon 8, KIN 34 net extra getriggerd wordt op dit ‘grenzen stellen vanuit zelfliefde’ stuk. Wat wel zo is, dat die dag de energie van de witte tovenaar toon 8 ook extra meespeelt, en het zeker aangeraden is die dag bijkomend erop te letten, de hartswijsheid (witte tovenaar) die binnen in je leeft, innerlijk consistent naar buiten te brengen (toon 8), en niet vanuit controle en ego te spreken (witte tovenaar). Maar ook deze tovenaar toon 8 en zijn energie, is 13 dagen van toepassing. Evenals blauwe hand toon 1, gele ster toon 2, rode maan toon 3, enzovoort.

Groeidala tzolkin astrologie wat betekent het als het je kosmische verjaardag is 2
groeidala Wat betekent het als het je kosmische verjaardag is tzolkin reading astrologie maya 2

Het is jouw kosmische verjaardag als de dagenergie gelijk is aan jouw galactische signatuur

 

Wanneer de energie van de hoofdenergieën 1 en 3 zoals hierboven beschreven overeenkomen, is het jouw kosmische verjaardag. De periode-golf is dan gelijk aan jouw geboortegolf, én de dagenergie is gelijk aan jouw galactische signatuur. Dit is intens, omdat iedereen ter wereld mee resoneert met jouw geboorte energie, en jij als bijzonder.

Het universum spant samen om je potentieel op een hoger niveau te vervullen

Op het moment van jouw kosmische verjaardag word jij namelijk extra uitgedaagd om je levenslessen te leren en spant het universum als het ware samen om je tot een nieuw niveau te krijgen in jouw potentieel vervulling. Het start op dag 1 en dus toon 1 van jouw geboortegolf. De kans is groot dat je dingen, waarvan je dacht dat je ze reeds aangepakt had, terug aangereikt krijgt, dit keer op een iets andere, meer diepgaande of zelfs subtielere manier. We kunnen immers eindeloos blijven groeien en ontwikkelen, en dat doen we ook.

Voor mij, als gele krijger toon 5, betekent dit dat als de dagenergie gele krijger toon 5 is (en vanaf de start van de gele mens golf op KIN 92), dat ik extra alert heb te zijn om goed in mijn eigen leiderschap te gaan staan (toon 5). Ik let er dan extra op om me niet te laten manipuleren (gele krijger), en al zeker niet omdat iemand anders me bevestigt in mijn kunnen, of omdat ik angst heb om afgewezen te worden.

Goed om extra alert te zijn als je geboortegolf voorbij komt

 

Op het moment dat jouw geboortegolf weer voorbijkomt als periode-energie is het goed extra alert te zijn op wat er zich voordoet in je leven. Wat zijn de synchroniciteiten? Dit zijn de schijnbare toevalligheden, zowel positief als negatief, die eigenlijk helemaal niet zo toevallig zijn. Neem je golf erbij en analyseer hem. Wat er gebeurt in die periode krijgt extra betekenis wanneer je het bekijkt vanuit jouw ‘te leren’ lessen, uitdagingen en innerlijke kracht. Het universum rijkt je immers weer een kans aan, om meer in de lichte kant van jouw galactische signatuur te komen. En dat gaat met vallen en opstaan. Steeds meer en meer.

En lukt het je toch niet? Geen nood, binnen 260 dagen, bij je volgende kosmische verjaardag, krijg je weer een kans. Wat wel blijkt… hoe meer kansen tot groei je laat liggen, hoe dwingender en sterker de uitnodiging wordt. Dus grijp je kansen zou ik zeggen, en beter vroeg als laat, maar uiteraard ook beter laat als nooit ☺

De missie van jouw galactische signatuur is de opdracht van je leven

 

Als kanttekening voeg ik nog graag toe dat je aan jouw galactische signatuur in principe heel het jaar door kan werken. Dit omdat jouw galactische signatuur heel je leven en dus altijd van kracht is.

Wat wel zo is, dat je kan gaan voorspellen wanneer het universum jouw extra zal uitdagen hierop, en dat is wanneer de periodegolf gelijk is met jouw geboortegolf…

En dat is dus rond jouw kosmische verjaardag.

Wat is mijn missie in dit leven?

 

Weet je nog niet wat jouw innerlijke kracht is, gebaseerd op jouw kin-waarde in de Tzolkin? Check dan zeker onderaan de FAQ op de about-tzolkin-kalender pagina hoe je dit kan berekenen.  

Wil je meer weten over de betekenis van jouw galactische signatuur en jouw missie in dit leven? Leer er meer over tijdens een persoonlijke levens- en zielenpadreading bij Sofie.

Via een reading van je geboorte imprint worden je talenten, innerlijke kracht, thema, missie en doel in dit leven duidelijk. Je ontwikkelt meer bewustzijn en begrip, naar jezelf en anderen toe.

Je gaat o.a. naar huis met jouw missiemantra, als ankerpunt voor je leven, waarop je kan terugvallen op moeilijke momenten.

Je ontvangt ondersteunend materiaal om thuis mee aan de slag te gaan, en je mag een audio opname maken. 

Groeidala astrologische readings tzolkin readings 8989 web
Groeidala tzolkin astrologie wat betekent het als het je kosmische verjaardag is web 9306

Voeg je kosmische verjaardag toe aan jouw elektronische agenda

 

Tip: je kan je komische verjaardag als terugkerend event in je elektronische agenda zetten. Zo ben je je steeds bewust dat jouw energetische verjaardag in aantocht is, en kan je extra letten op de lessen en kansen die voorbijkomen, om jouw innerlijke kracht steeds meer te belichamen. Zoek daarvoor je laatst geleden kosmische verjaardag op, of vertrek van jouw exacte geboortedatum.

Voeg vervolgens ‘een nieuwe activiteit’ toe met als titel ‘kosmische verjaardag’. Stel een herhaling in van om de ‘260 dagen’, met geen einddatum. Vanaf dan ben je steeds op de hoogte. Ook fijn om een feestje te plannen op je kosmische verjaardag en je leven te vieren.

Alvast cheers and happy cosmic birthday!

Veel liefs,

Sofie

[1] Waar deze dreamspell telling precies over gaat en wat het verschil is met de andere Tzolkin tellingen zien we in deel 4 van de Tzolkin workshopreeks. Binnenkort ook online beschikbaar. Lees er alvast meer over op de FAQ op de about-tzolkin-kalender pagina. 

 

error: Content is protected !!